- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
gelen insanlar cok huzursuz oluyorlar ama kendimden biliyorum kaynanama gidince kasim kasim kasiliyorum 3 gun basim agriyo kasilmaktan enerjim dusuyo mmorali bozuk gergin gergin takiliyorumTitizlikte bi dunya markasiyim sanirim.yakinda havada yuruyun diycem o derece yani.aslinda benimki titizlikten ziyade duzen takintisi ne olursa olsun her yer duzeni olmali.mesela biri misafirlige geldi mi sanki o evde hic yasanilmiyor gibi duzenli olur her yer.bazen rahat olmak lazim ama buda takinti istr
niye sizin ocağınızı siliyorlar.
misafir tabak çanak götürüp getirir en fazla. ben fazlasına yeltenene hiç uğraşma kalsın böyle gel oturalım kahvelerimizi içelim ben sonra hallederim diyorum. kimsenin evinde de ocak silmem bana ne yahu:) kimsenin yemeğinide yapmam. söylediklerinizden beni en fazla tiksindiren bu oldu. ağzına soktuğu kaşığı yemeğe daldıran.. diğerleri çok mühim değil. atarsın bezi olur biter. zaten o silmese silecektin birşey değişmiyor yani.
niye sizin ocağınızı siliyorlar.
misafir tabak çanak götürüp getirir en fazla. ben fazlasına yeltenene hiç uğraşma kalsın böyle gel oturalım kahvelerimizi içelim ben sonra hallederim diyorum. kimsenin evinde de ocak silmem bana ne yahu:) kimsenin yemeğinide yapmam. söylediklerinizden beni en fazla tiksindiren bu oldu. ağzına soktuğu kaşığı yemeğe daldıran.. diğerleri çok mühim değil. atarsın bezi olur biter. zaten o silmese silecektin birşey değişmiyor yani.
yani sunu da ben garip buluyorum,
yemek yenmis, sofra toplanmis falan, ev sahibi bulasiga ve mutfak temizligine girisiyor.
e sen de salonda tek basina oturup ev sahibini bekleyecek degilsin, sen de gidiyorsun mutfaga, corbada tuzum bulunsun diyorsun ister istemez yardim etmek zorunda kaliyorsun.
bence ev sahipleri de misafir gidene kadar mutfak temizligine girismemeli, ozellikle yardim edilmesini istemiyorlarsa.
yemek yapilma zamani gelen misafire de ben genelde yemek konusunda (ozellikle misafire hazirliyorsam) panik oldugum icin, aman siz oturun ben panik oluyorum yoksa diyorum, kimse karismiyor oyle deyince :)
mutfagıma kimseyi sokmam 20 kisi gün agarladım kimseden yardım istemedim geri cevirdim ha birinede gitim mi mutfagına girmem mutfak bi bayanın kalesidir bide bilmislik yapıp tencere yıkamaya kalkanlar oluyo ıyyyBeni uzun bir süredir rahatsiz eden bir konu var.Galiba ben bana yardim amacli mutfaga girenlerin isini beğenmiyorum.yani onlar bana iyi niyetle yardim ediyorlar evet ama ben arkalarindan yine toplamak zorunda kaliyorum.kendime gore bi duzenim var.o duzenin disinda cikildigini farkettiginde benim icime sinmiyoo.birinin arkasindan yaptığı isi de duzeltmek ayip oluyor görebiliyolar bazen çünkü.Elbette bunun gorulmesi de hoş olmuyor.Ve eminim bu yuzden de elestiriliyorumdur yapilan isi begenmiyo yardimdan anlamiyo diye. Ama mesela benim mutfak tezgahı sildgim bezle birisi ocagi silmeye çalışıyor veya ayni bezle yagli bir alan siliniyor.Bana sorulmadan rastegele ayni bezle temizliyorlar..Veya tezgahi temizliyorlar bi bakiyorum tezgahta saç var veya bezde var.Bunlari gorunce de hosuma gtmiyor temizlenmis gibi goremiyorum ben bu yüzden.Boyle is yapanlarin, sagindan solundan saci dokulenlerin mutfak hijyeninden suphe nasil etmiyim? ne bileyim kendi yaptığı yemekte saca rastladigim kisilerin bana yemekte yardim etmesini de tercih etmiyorum ama bazen engel olamayabiliyorum tabiki ..Baska bi ornek ,yemegi karistirdigim kasikla yemegin tadina bakmam, baktiysam da o kasigi yeniden yemege daldirmam.Ama iste yardim etcem diye mutfaga girenler boyle yapmayabiliyor yakinim bile olsa dogru bulmuyorum.Kisacasi ben biraz mutfakta titizimdir,mutfak yemek yapilan bi yer ve hijyene onem verilmeli bence bastan sagma is yapilmamali.Ve bana yardim edildiginde daha cok yorulabiliyorum bazen..Ben bi baskasinin evinde de buna dikkat ediyorum, yani eğer detaya gireceksem kafama gore is yapmak yerine mutlaka soruyorum.Benimle ayni durumda olan kisiler var mi siz bu durumlarda napiyorsunuz? İnsanlari gocundurmadan ama kendi duzeninizden de taviz vermeden..
Ayyy
Halam
Allah ım kadın daha misafir içeride otururken tüm evi yıkamaya başlar insan illet oluyor
Herkes ay ne titiz temiz mi desin diye yapıyor bilmiyorum ama çok gıcık
Hatta yemek yenmeden de bulaşık yıkar desem
Yoldan gittik yatılı misafiriz yemek vs pişmiş tencere tencere
Bizimki başladı bulaşığa yemek yapılan kap kacak yıkıyor ben de gittim mutfakta oturuyorum yanında sonra ocakta duran daha yenmemiş yemeklerin tencere kapaklarını vs yıkamaya başladı
Eniştem geldi daha pişmedi mi yemekler yoldan geldiler açlar vs dedi o da yemekler hazır bulaşık topluyorum dedi adamcağız bir baktı daha bunlar bulaşık olmamış daha önce yiyelim sonra tencere kapakları bulaşık olur demişti
Ben de sevmem misafir varken bulaşık toplamayı ya da ben yerken önünden sofra toplanmasını ya yiyelim herkes bitirsin sonra toplanır özellikle çocuklu kadın varsa sofrada o yiyemez zira kendisine sıra gelince sofrayı topluyor herkes diye rahat oturup kalamaz doydum der kalkar
Bir de ben evimde de bulaşığı toplamak istemiyorum gidince toplarım diyorum yok olmaz böyle rahat oturamayız diyenler var
Bırakın ya ev benim bulaşık benim
Niye misafir ağırladığım kıyafetle bulaşık toplayayım siz gidince ben 10 dakikada toplarım
Şimdi topla 10 dakika ise madem cümlesini de duydum ben
By yüzden hep paketli ekmek alıyorum ben ekmek kısmında mesela temiz eldiven oluyor ama kimse kullanmıyor bide direk alacakları ekmeklere dokunsalar ona dokun alma diğerine dokun alma bari eldiven tak bende okb var zaten de bazı insanlarda hijyen konusunda dikkatsiz içim almiyorEkmek Nasıl yapıldı Nasıl alındı
Ben belki o ekmek alınmadan önce onu elledim sonra bıraktım vs
Bu sizi yorar biraz düşünmemeye çalışın
Biz küçükken vücudun mikroba da ihtiyacı var derlerdi biraz pis olmaktan zarar gelmez
köpeğin ağzı ınsan ağzından daha az mikroplu.ki kedide temız hayvandır.ınsan her gün her çeşit yemek yerken kedının tek mama yemesı daha pis sayılıyorr .
yani sunu da ben garip buluyorum,
yemek yenmis, sofra toplanmis falan, ev sahibi bulasiga ve mutfak temizligine girisiyor.
e sen de salonda tek basina oturup ev sahibini bekleyecek degilsin, sen de gidiyorsun mutfaga, corbada tuzum bulunsun diyorsun ister istemez yardim etmek zorunda kaliyorsun.
bence ev sahipleri de misafir gidene kadar mutfak temizligine girismemeli, ozellikle yardim edilmesini istemiyorlarsa.
yemek yapilma zamani gelen misafire de ben genelde yemek konusunda (ozellikle misafire hazirliyorsam) panik oldugum icin, aman siz oturun ben panik oluyorum yoksa diyorum, kimse karismiyor oyle deyince :)
yok köpeğin kabından yenmez zaten goruntu olarakda hoş gorulmez.Köpeğimde vardi ve onu da çoook seviyordum ama yedigi yiyecekten yemedim, yiyemezdim acikcasi.
Köpekler salyalilar ve bazen popo temizligi yapiyorlar.
Yemeğin karıştırıldığı kaşığı bende ağzıma sokmam. Yiyecek olanlar görmüyor nasıl olsa diye düşünmek hakka girmek bence. Onun dışında benimde iş konusunda takıntılarım var ama kırk yılda bir gelen kişilerinde gönlünü kırmam bu yüzden.
Tamamen aynıyız, insanlar bu düşüncelerimizi abartılı bulsa da ben olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorumBeni uzun bir süredir rahatsiz eden bir konu var.Galiba ben bana yardim amacli mutfaga girenlerin isini beğenmiyorum.yani onlar bana iyi niyetle yardim ediyorlar evet ama ben arkalarindan yine toplamak zorunda kaliyorum.kendime gore bi duzenim var.o duzenin disinda cikildigini farkettiginde benim icime sinmiyoo.birinin arkasindan yaptığı isi de duzeltmek ayip oluyor görebiliyolar bazen çünkü.Elbette bunun gorulmesi de hoş olmuyor.Ve eminim bu yuzden de elestiriliyorumdur yapilan isi begenmiyo yardimdan anlamiyo diye. Ama mesela benim mutfak tezgahı sildgim bezle birisi ocagi silmeye çalışıyor veya ayni bezle yagli bir alan siliniyor.Bana sorulmadan rastegele ayni bezle temizliyorlar..Veya tezgahi temizliyorlar bi bakiyorum tezgahta saç var veya bezde var.Bunlari gorunce de hosuma gtmiyor temizlenmis gibi goremiyorum ben bu yüzden.Boyle is yapanlarin, sagindan solundan saci dokulenlerin mutfak hijyeninden suphe nasil etmiyim? ne bileyim kendi yaptığı yemekte saca rastladigim kisilerin bana yemekte yardim etmesini de tercih etmiyorum ama bazen engel olamayabiliyorum tabiki ..Baska bi ornek ,yemegi karistirdigim kasikla yemegin tadina bakmam, baktiysam da o kasigi yeniden yemege daldirmam.Ama iste yardim etcem diye mutfaga girenler boyle yapmayabiliyor yakinim bile olsa dogru bulmuyorum.Kisacasi ben biraz mutfakta titizimdir,mutfak yemek yapilan bi yer ve hijyene onem verilmeli bence bastan sagma is yapilmamali.Ve bana yardim edildiginde daha cok yorulabiliyorum bazen..Ben bi baskasinin evinde de buna dikkat ediyorum, yani eğer detaya gireceksem kafama gore is yapmak yerine mutlaka soruyorum.Benimle ayni durumda olan kisiler var mi siz bu durumlarda napiyorsunuz? İnsanlari gocundurmadan ama kendi duzeninizden de taviz vermeden..
Ah keşke herkes sizin gibi düşünse, o davetlerde restoranlarda falan ortaya konan ikramlıklar, salatalar aksi gibi bir de nasıl da güzel görünür, ben de hayatta yiyemem ortak tabaktan.Ben varım.Tam olarak bu şekilde değil biraz daha farklı ama benim de çok pis huylarım vardır. Yemek, salata yaparken tuzuna bakıp aynı kaşığı geri daldırmaları yok mu, asla tepkisiz kalamıyorum mesela onu o an yapan birini gördüysem. Hiç acımam rencide ederim çünkü neden senin tükürüklü kaşığın benim yiyeceğim şeye bulaşsın kafasındayım. Başkasının günlük kahvaltılık tabağındaki şeylerden asla yiyemem. Kimse ile aynı tabaktan birşey yiyemem zaten onu soylemiyorum bile. Mesela yemek davetlerinde herkesin servis tabagı olur da salata ortaya konur ya işte ben o salata tabağından asla yiyemem. Birde bazılarında şunu gördüm, kahvaltıda zeytin yiyip çekirdeğini mutfak masasına koyuyorlar bitince masayı bir bezle siliyorlar sadece. Masa temizlenmiş oluyor onlara göre. Evimde bu tip insanlar bir iş yapınca arkalarından ben yeniden yapıyorum ama hijyene önem veren kişilerin arkasından tekrarlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?