Titiz kisi sorunu:)

Bence hizli olmak maharet degil tertip ve hijyen onemli ama bunun yaninda bi dde hizliysa bonus olur:) benim gozlemlerime gore hizli olanlar malesef hijyeni duzeni gözden kaciriyorlar..
Kesinlikleee hızlı bulaşık yıkadığını iddia edenler o bulaşığı yıkamıyor, sadece etrafına bulaştırıyorlar, çok gördüm hızıyla övünenlerin yıkadığı bardağın kenarında kalmış ekmek, vs. kırıntısı veya dibinde kalmış süt bulaşığı ıyyyy iğrenç

ocak silinen bezle tezgah silmemek nasıl bir temizlik kafasının ürünü? hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biriydi kk'ya nasip oldu. sanki ikisinin üzerindeki kirliliğe sebep olan şeyler birbirinden çok farklı. ay ne temiz titiz kadın desinler diye yeni yeni icatlar çıkarmak bu başka bi şey değil.

Ben de bazen hemen yapmam ama bakıyorum kadın benden önce durmuş lavabonun başında bulaşık akıtıyor. Ne ara geldin? Yani senin oturup misafirle ilgilenmen de bazılarına batıyor..

Hiç unutmam yeni evliyim eşimin işyerinden arkadaşı eşiyle yemeğe geldi. Ben daha bismillah odadan mutfağa bir kaç parça şey getirdim kadın durdu benim bulaşıklarımı yerleştiriyor. "Sen bırak lütfen ben yaparım" diyorum. Umursamıyor bile. Yahu evin hanımı benim. Titizlikten değil ama gıcık olmuştum o tavıra.
Ben seni ilk defa görmüşüm daha 1 saat oldu tanışalı bu ne rahatlık? Ben yeni gittiğim yerde genelde sofra toplarım "bunu nereye koyuyorsun?" diye sorarım. Çay servisine yardım ederim falan..

Yemeğin tadına baktığı kaşığı tekrar tencereye sokan var mı ya bu titizlik belirtisi değil bence olması gereken şey.
Ben hamuru ya da yufkayı mutfak tezgahında açan gördüm, ne kadar temiz olursa olsun mide bulandırıcı bence. Hiçbir şey yoksa illaki deterjan kalıntısı vardır o tezgahta. Hamurun ne işi var orda

O zaman hic birsey ysptirmayin gelenlere.. ya da uzerinden gecin, ama misafir gidince.

Bu kadari takinti bence titizlik degil:) temizlik duzen guzelde abartinca kendin yipranirsin. Insan siz gibilerin evine gitmeye korkar: ) buarada cocugun var mi? Cocuktan sonra mecburen az esnemek durumunda kaliyosun.

Aynen kasik olayi bence.. amaaa gittigimiz restoranlarda neler donuyo bilseniz:))

Ah keşke herkes sizin gibi düşünse, o davetlerde restoranlarda falan ortaya konan ikramlıklar, salatalar aksi gibi bir de nasıl da güzel görünür, ben de hayatta yiyemem ortak tabaktan.
En sevdigim mezeler: ( baskalarinin artigi mi dusundugum cok olmustur : (

yok köpeğin kabından yenmez zaten goruntu olarakda hoş gorulmez.ınsan ağzıyla aynı temızlıkte ve mıkroplukta aslına kalırsa bilim öyle dıyor

Kopegin kabindan yemekten bahsetmedim bazen kediyle yiyecegimi paylastigim icin soyledim kopekle paylasamazdim. :) Mikropluktan ziyadededigi salyali vs olmasindan...

İ
Çamaşır suyuyla biberon yıkayan gördüm

Ay ben de aynısını düşünürüm ama gözüme de öyle lezzetli görünürler ki evde aynısını yapsam da aklım yine onlarda kalıyor
Ben sade meze yedigimi bile hatirliyorum. Meze tabagi kebap tabagi yerine yani.. yiyordumda aklima soktunuz simdi : (

yediğimiz peynirlerin, terayağların, sucuk, sosislerin üretildikleri fabrikaların üretim alanlarını, ekmek, pasta vs aldığımız fırınların mutfaklarını, poğaça, börek yediğimiz pastanelerin arka tezgahlarını bir görebilsek o sarı bezlerin kendisini yemeye razı oluruz da, işte... :)
bu kadar titizlik çok manasız geliyor bana nedense, biraz rahat yaşamakta fayda var diye düşünüyorum.

Kopegin kabindan yemekten bahsetmedim bazen kediyle yiyecegimi paylastigim icin soyledim kopekle paylasamazdim. :) Mikropluktan ziyadededigi salyali vs olmasindan...
yanlış anlaşıldı hani köpeğin ağzı bıle insanla aynı ıken kedı gıbı tem zı bır hayvanın kabından ne olur demek ıstedim.anlatım bozukluğu oldu =)yani öyle =)

Ev temizliği konusunda değil ama mutfak ve yemek masası konusunda çok takıntılıyımdır.5 ayrı bıçakla iş yaparım. Domatesi soyduğum bıçak ayrı,soğan doğradığımbıçak ayrı,sebze soyduğum ayrıdır. Tencerelerime göre kaşığım vardır. Bazı tencerelere öteki kaşıkları sokmam bile. Masada bıçak her zaman olacak. Peçete olmazsa olmazım. Pilav masaya gelecekse kesinlikle porselen büyük tabakta gelir. Zeytinyağlılar da öyle. Masaya tencere asla gelmez mesela bizde. Ortak yenecek yemekler(salata,cacık va gibi) mutlaka içinde kaşık olmalı ve herkes kendi tabağına,kasesine alıp yemeli. Onun içinden yenirse çok bozulurum. Misafir bile olsa hemen yüzüm düşer. Saklama kabı asla masaya gelmez. Kahvaltıdaysak hepsi küçük küçük tabaklara boşaltılıp öyle getirilir sofraya. Bulaşıklarda makineye konulurken mutlaka süngerle yıkanır önce. Ve sırası asla bozulmamalı yerleştirirken. Yeşillikler en az 10 su yıkanacak. Sirkede bekleyecek.Bunlardan başka titizlendiğim fazla birşey yoktur. Yerler pislenmiş açıp makinayı süpüreyim demem ama ortada bulaşık görmeye dayanamam. Haa bir de nevresim ve pijama takıntım var. Yataktan çıkar çıkmaz pijamalarımı çıkartırım. Eğer o pijama ile aşağı inip koltuğa falan oturmuşsam asla yatağa geri yatamam. Bir de hem pijamam hemde nevresimim takım olmak zorunda. Yani pijamanın altı başka üstü başka olamaz. Nevresim takımınında çarşafı başka takımdan,yastığı başka takımdan falan olsa uyuyamam o derece yani

14 sayfa yorum sonrasinda yeni yeni obsesyonlarim oldu herkese tesekkur ederim
Bundan sonra kimsenin evinde yemek yiyemicem sanirim

köpeğin ağzı ınsan ağzından daha az mikroplu.ki kedide temız hayvandır.ınsan her gün her çeşit yemek yerken kedının tek mama yemesı daha pis sayılıyorr .
Kopek agzi degilde.. hamsterin agzindan openi yiyeni biliyorum yhaaaa: ( hic istah acmiyor

mutfagıma kimseyi sokmam 20 kisi gün agarladım kimseden yardım istemedim geri cevirdim ha birinede gitim mi mutfagına girmem mutfak bi bayanın kalesidir bide bilmislik yapıp tencere yıkamaya kalkanlar oluyo ıyyy
Tencere yikayinca noluyo? Iyyy diyecek ne var bunu anlamadim??

Birde niye bayanin kalesi olsun:) erkeginde olsun bi zahmet. Kadinin yeri mutfagidir mi demek istedin?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…