tokat yedim..

bence her ikinizde de bir evliliği yürütebilecek olgunluk yok.
nişanlınız fiziksel şiddet uygulamış siz de psikolojik...

kavga/sinir anında hele ki bir kadın; bitti gel her şeyini al diye nasıl bağırabilir ?
bu kadar kolay mıdır ?
tamam git başımdan istemiyorum şeklinde tepkiler verilebilir ama her şey bitti, gel al eşyaları ne demek??
üstelik bu mesajla yazılıyorsa bile isteye yazılmıştır, ağızdan çıkanlara bazen engel koyamayabilir insan ama bence yazmak çok farklı..
insan çok şey yazar eder ama en son o gönder tuşuna basmadan durup bir düşünür, bunun ucu nereye gider diye..

tabi bahsettiğim gibi bunu da ancak belli olgunluk sahibi insanlar yapabilir..

hakaret ettiğimi düşünmeyin ama ben sizde de en az nişanlınız kadar hata buldum..

şiddetin her türlüsüne karşı bir insanımdır.
işte bu yüzden sizin yaptığınızı da doğru bulmadım...

zaten siz ilişkiyi bitirmemiş miydiniz ? eve bitti diye geldi... sonrasında atılan tokattan sonra niye düşünüyorsunuz ne yapsam diye?
zaten bitmişti ki gelip tokadını attı beyefendi (!)

(nişanlınızın hareketi hakkında bir şey yazmak istemiyorum yeterince açıklanmış şiddetin kötülüğü...)

sonu ayrılık olmuş ama bilemiyorum ne derece ciddisiniz.. :44:

ben sadece hakkınızda hayırlısını diliyorum ve size konu ne olursa olsun biraz düşünerek hareket etmenizi tavsiye ediyorum.

Şimdi diyorsun ki "Nasıl bu adamla nişanlanlanacak kadar salaktım."
Bunlara rağmen evlenirsen "ALLAH'ım ben nasıl bir aptalmışım da buunca olan olaylara, bana yaşattığı saçma sapan tokatlara ve herşeye rağmen bu adamla evlenip hayatımı kararttım." diyeceksin.

Son düzenleme:
annesinin üstüne yemin etti bida yapmıcana kaç kere özür diledi ama içimden bi ses sakın kanma diyo..onu bırakıp gidecek cesaretim de yok..değişeceğini umut etmek de çok saçma geliyo..

onu bırakıp girmeye cesaretin yok ama sana vuran adamla bir ömür geçirmeye cesaretin var öyle mi ?İnan bana ikincisi çok daha büyük cesaret...............

bırak nişanlını evli bile olsanınz sana vuramaya hakkı yok...
sen iyice bi düşün bu evlilik işini...

geçen gün haberlerde bi kadın kocasından dayak yiyor koşarak bakkala sığınıyor bakkal tv izlemeye devam ediyor ben çok sinirleniyorum neden ayırmıyor diye kızıyorum bakkala .kadını adam güzelce bi dövüyor ama ben öyle dövmek görmedim neyse bakkala dün yine haberlerde soruyorlar neden ayrımadın diye karı koca arasına girilmez sonra onlar barışır ben arada kalırım diyor valakin de öyle oluyor kadın adamı affetmiş öpüşüyorlar koklaşıyorlar dövmezde aslında geçim sıkıntısından yapıyor diyor adam da gariban gariban bakıyor ben karımı çok seviyorum geçinemiyorum ondan yapıyorum diyor ha bu arada alkolün etkisi de büyük diyor geçinemeyen adam içiyor. vs vs . şiddetin nişanı evlisi olmaz o zihniyet varsa sıkıntıda da vurur mutluluktata vurur kadına el kaldırabiliyor asıl mesele bu. şükür ki ne ailemde ne eşimin ailesinde ne de eşimde böyle bi sıkıntı yaşamadım biraz düşünün.

Son düzenleme:
Lovely, bu lafları çok duyacaksın ama bilki gerçeklik payı çok fazla; erkekler evlendikten sonra değişiyorlar. Sevgili ve nişanlıykan sana saygısı daha fazla oluyor ama evliliğin verdiği bir rahatlıkla daha çabuk kırabiliyorlar. Nişanlın daha şimdiden tokat attıysa evlenince de atacaktır, ben aksi olacağını zannetmiyorum. Böyle birşeyin başıma geleceğini biliyordum demişsin demek ki bu adamın bir eğilimi var şiddete ve sen bunu hissetmişsin. Aşk geçici, sevgi hakedilirse verilir ve alınır ama hepsinden önemlisi saygı o yoksa aşk hiç olmaz, sevgide yok olur.

Bu olayı aile büyüklerinden biriyle paylaştın mı hiç? Allah büyük söyletmesin ama benim kızım olsa ve ona (nişanlıyken'i bırak) kocası bile tokat atsa razı gelemezdim sanırım.

Ayrılman yerinde bir karar olmuş.

Nişanlıyken tokat atan adam, heralde evlenince tokatla yetinmez tekme atardı.

onu bırakıp girmeye cesaretin yok ama sana vuran adamla bir ömür geçirmeye cesaretin var öyle mi ?İnan bana ikincisi çok daha büyük cesaret...............

Allah sana en doğru kararı verdirsin,ama zor...sen biliyorsunki perşembenin gelişi çarşambanın gelişi perşembeden bellidir.

Konuyla alakasız olacak ama sizin konunuzu uzun süre takip ettim diğer arkadaşlarda sık sık konunuza cevap yazdı ve neler yaptıgınızı gerçekten merak ediyoruz?

konu sahibi tokatı haketti diyorsunuz yani

konu sahibinin yaptığı psikoloji şiddet değildir

ayrıldığı adam ona nişanlıyken tokat atabilicek çapta bir adam kimbilir neler yapmıstır da konu sahibi bağırmıstır

ayrılırken ki bagırma psikolojik şiddet olmaz doğal bir süreç olur

bir bayan olarak utanarak okudum yazınızı

tokat atması büyük bi sorun. size karşı büyük küfürler etmesi de ayrı bi sorun. böyle biriyle evlenilmez bence. ya hayatınız boyunca onu hiç kızdırmamaya çalışcaksın, hep alttan alcaksın. ya da dayak yersin böyle.

nişanı atmazsa....
tokat yedim...
şiddet görüyorum..
boşanıyorum
vb. daha cok topık acacagını bılerek sen kararını ver...

Böyle birşeyi bekliyordun, sana küfürler etti ve tokat attı ama sen ondan ayrılıp ayrılmaman gerektiğini düşünüyorsun öyle mi?

O halde evlendikten sonra olabilecek herşeyi kabullenmişsin demektir, geçmiş olsun..

size göre şiddetin bi açıklaması var o zaman..ben ayrıldım, ve ayrılma nedenim de benim için yaptığı şeyin hiçbi şekilde geçerli bi açıklaması olmamasıydı..

bi bayan olarak da böyle düşünmeniz baya tuhaf açıkçası

annesinin üstüne yemin etti bida yapmıcana kaç kere özür diledi ama içimden bi ses sakın kanma diyo..onu bırakıp gidecek cesaretim de yok..değişeceğini umut etmek de çok saçma geliyo..

o yeminler unutulur canım hatırlanmaz .ayrıca niye cesaretin olmayacakmış ki?hiçkise vazgeçilmez değildir.kimse de değişmiyor emin ol.nişanlıyken böyle olan evlendikten sonra neler yapmaz ki?benim en yakın arkadaşım böyleydi daha sevgiliyken üstelik.ilk tokadı yedikten sonra çocuk binlerce özür diledi.bi daha asla sana vurmayacağım dedi.bizimki de inandı.ama sonra her kavgada şiddetin dozu arttı.sonunda aklı baına geldi düğün arefeside ayrıldılar ama o kadar yediği dayakla kaldı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…