Bu konuda size katıldığım noktalar var. Tamam konu açan kişi elbette eleştiriye açık olmalı ama
sınır hakaret, küfür iş o noktaya gelmeden de yorum yapanlar kırıcı olabiliyor. Bende geçende rastladım.
Yeni anne, bunalmış evde çocukla boğuşuyor, kolay değil yaşayanlar bilir ilk dönemlerin ne kadar zor
olduğunu hele biraz bırakabileceğiniz, biraz dinlenebileceğiniz bir ortamınız yoksa. Ama hemen karşı taraf
sen şükret bebeğin var insanlar bir bebeğe sahip olmak için neler yapıyormusun falan diyor. İşte bu noktada
site kurallarına aykırı birşey yok ama birde o annenin yerine koyun kendinizi o da en az siz biz kadar farkında
o bebeğe sahip olmak isteyenlerin vs ama bunalmış ve derdini paylaşmak istemiş. Neden bu kadar kolay
ortamı gerebiliyoruz bunu anlamış değilim. Yapıcı olmayı bazen başarmak çok zor oluyor sanırım.
Bende kolay kolay konu açmamaya çalışıyorum. Ama bir iki kez açtığım konularda sağolsun arkadaşlar
hiç olumsuz birşeyle karşılamadım. Dediğim gibi uçlarda olmaya gerek yok. Burası çok güzel bir
ortam ve bizler birbirimiz tanımasak bile biribirimiz hakkında zaman içinde fikir sahibi bile olabiliyoruz.
Bu güzellikleri bozmamak adına bende biraz daha hoşgörü diyorum.a.s
bu sadece benim dikkatimi ceken bir olay mi bilmiyorum uzun suredir bu bolumdeki yazilari okuyorum yorumlara bakiyorum beni rahatsiz eden bir durum var bazi uyeler esiyle, kayinvalidesiyle,gorumcesiyle ilgili sorunlarini dile getiriyor bir kez hata yapip bende boyle bir konu actim sagolsun bazi arkadaslar belliki kayinvalideleriyle bal kaymak bu tabiki cok guzel yazdiklari yorumlar nasil gaddarca nasil insafsizca elestiriler laf sokusturmalar seklinde oluyor,zaten konuyu acan keyfine konuyu acmamis belliki esinden ,esinin ailesinden sorunlarla bogusuyor ona bu kadar yuklenmek ne derece dogru bunu yapan uye sanki kendi yetmezmis gibi yakin arkadasi uyeleride uyarip kendi mesajini destekleyerek konuyu acani bulsa carmaga gerdirecek duruma getiriyor yazik degil mi o kisinin neler yasadigini kapisinin arkasindaki hayatini bilemeyiz kaynanasi esi gorumcesi dortdortluk olan elbette coktur ama sorunun sahibinin cevresi boyle olmayabilir bazilari kadar sansli olmayabilir ayni insanlar kendilerine cektirse bu kadar iyi niyetli olabilecekler mi bazi yorumlari agzim acik okuyorum hepimiz bu kulupte uyeyiz ne dertleri okuyup ne dertlere agliyoruz nelere gulup nelere seviniyoruz bence biraz daha anlayisli olalim hayat bazen herkeze ayni davranmiyor sizin maddi sartlariniz evlilik cevreniz acimasizca elestirilen kisiyle ayni degil ki konu acarken korkucak hale geliyor insan bu konuyu bir derdim var bolumune actim genelde bu tarz yasananlar bu bolumde oluyor kusura bakmayin kimse bana katilmak zorunda degil ama kendimizi o zorluklar yasayan kadinin yerine koyup o yorumlari okursak ne kadar hayalkirikligi yasariz degil mi kimseyi oturdugu yerden boyle iki klavye darbesiyle uzmeye kirmaya hakki yok
kimse benimle aynı fikirde olmayabilir konu açıyorsam "onay" almak için açmam..
misal;evet kaynanan çok cadı,görümcen deli diye gaz vermenin bir anlamı yok..
herkesin olaylara bakma açısı farklıdır ..ben düşüncelere saygılı olmak gerektiğini düşünüyorum..
ama hakaret,küfür,rencide edecek sözler olmadığı sürece..
evet sizin yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum ve şunları eklmek istiyorum
bazen aklınız karışık yada çok sorunlu olabiliyorsunuz
ardından bir yazı yazıp içinizi döküyorsunuz
mantıkla yaklaşıp iyiyi tavsiye etmesi gerekn insanlar devamlı 'ayrıl,bitir,kesinlikle yapma,kesinlikle konuşma' tarzında gereksiz tepkiler veriyorlar..
aradaki emek gözyaşı onca yılın hatrını silip sanki herkes ayakları üstünde duran ve imkanı olan kadınmış gibi değerlendiriliyor
hayallerde çözümler üretiliyor
ayakları yere basab şeyler yazmayıp,konuyu açan insanı daha kötü hissetmesine sebebiyet veriliyor
ayrıca sen konuyu unutup kapattın diyelim
deşiliyor da deşiliyor...
Evet aynen öyle oluyor bencede...
Ama benim anladığım şu; bir insanı anlayamıyorsak konusunda, yani topiği açan kişi inatla kendini haklı gördüğünün üstünde duruyorsa pek üzrine gitmek doğru olmuyor sanırım. Yani benim fikrim insanlar burda bazen inatla kendisinin doğru düşündüğünü kabul ettirmek isteyip inatlaşabiliyor. Bunlar yapılmasa daha iyi olur sanırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?