Topiklere yazı yazan bazı arkadaşlar..

Bu konuda size katıldığım noktalar var. Tamam konu açan kişi elbette eleştiriye açık olmalı ama
sınır hakaret, küfür iş o noktaya gelmeden de yorum yapanlar kırıcı olabiliyor. Bende geçende rastladım.
Yeni anne, bunalmış evde çocukla boğuşuyor, kolay değil yaşayanlar bilir ilk dönemlerin ne kadar zor
olduğunu hele biraz bırakabileceğiniz, biraz dinlenebileceğiniz bir ortamınız yoksa. Ama hemen karşı taraf
sen şükret bebeğin var insanlar bir bebeğe sahip olmak için neler yapıyormusun falan diyor. İşte bu noktada
site kurallarına aykırı birşey yok ama birde o annenin yerine koyun kendinizi o da en az siz biz kadar farkında
o bebeğe sahip olmak isteyenlerin vs ama bunalmış ve derdini paylaşmak istemiş. Neden bu kadar kolay
ortamı gerebiliyoruz bunu anlamış değilim. Yapıcı olmayı bazen başarmak çok zor oluyor sanırım.
Bende kolay kolay konu açmamaya çalışıyorum. Ama bir iki kez açtığım konularda sağolsun arkadaşlar
hiç olumsuz birşeyle karşılamadım. Dediğim gibi uçlarda olmaya gerek yok. Burası çok güzel bir
ortam ve bizler birbirimiz tanımasak bile biribirimiz hakkında zaman içinde fikir sahibi bile olabiliyoruz.
Bu güzellikleri bozmamak adına bende biraz daha hoşgörü diyorum.
a.s

Kesinlikle %100 katılıyorum... a.s
elbette insan konu açıyorsa çeşitli görüşlere açık olacak... burası koca bir dünya...
Ama bazen hakaret küffür olmadanda dilin kıvrak yapısıyla karşıdakini incitmek kolay oluyor...
ki konuyu açan arkadaşın kastettiğği zaten bence anladığım kadarıyla farklı görüşler değil... Olumsuz yorum bile yapıcı olmalırıdr. Asıl olması gerektiğine inandığı görüşü karşıdakinin kafasına vurarak değil güzellikle anlatmalıdır benim fikrimcede...
Elbette gruplaşmalarada rastlıyoruz burda ama ben bunları çok garipsemiyorum belki kasti bile değil. çok sevdiği bir üyenin fikride kişiye yakın geldiğnden hemen destekler nitelikte yazıyorlardır belki... genede yapıcı olmak en güzeli a.s.

birini kirmak istersen bunun icin kufretmene hakaret etmene gerek yok bir ima bir cumlede yetiyor canin yakmaya gecenlerde bir arkadas konu acmisti bebegi yokmus henuz bu topikte o kadar konu basligi varken bebegiyle ilgili konu acilmasinin yanlis oldugunu yazmisti hakliydi gercektende gebelik bebek cocuk bolumleri varken burdan cevap almak zor olur kadini kiskanclik bencillikle suclayanlarin yorumlarini okudum cok uzuldum bu derece belden asagi vurmanin heleki boyle hassas bir konuda anlami yoktu

kesinlikle katılıyorum bazı arkadaşlarımız kırıcı olabiliyorlar.yorumlarımızı yazarken dikkatlı olmalıyız...
belden aşağıya vurmamak lazım.hoşgörü,saygı önemlı herkesin kendine göre problemı var bize göre büyük yada küçük farketmez hepimiz burada bişeyler paylaşıyoruzz...

arkadaşım çok haklısın... a.s çünkü bende zamanın birinde bir konu açmıştım (hay açmaz olaydım) inan çok kötü moralimi bozdular... :çok üzgünüm: kk ya bile girmek istemiyordum sırf bu yüzden... anlayışsız insan çok bu forumda... güzel bir konuya değinmişsin... emeğine sağlık... Şeniz a.s.

cocuk sahibi olanin olmayinin halini zengin olanin yoksulun halini sagliklinin hastanin halinden anlamasi lazim herkez birgun kucumseyip azarladiginin yerinde olabilir olumsuz bir yorum bile insani bazen motive edebilir yeterki canini yakmasin burda kizkardesten oteyiz oyle degil mi

Başına bişey gelmiş yada sorunu var eşiyle, sevgilisiyle, v.s...

Karşısındaki insana uzaylı muamelesi yapmıyorlarmı, vaay efendim nasıl olur sanki yeryüzünde olmayacak birşey insanüstü... Ya hepimiz insanız etten kemikten yani ve herkezin derdide kendine büyük..

Bazen bakıyorum üzülüyorum çok şey geliyor dilimin ucunada:jeyyar: tutuyorumnaniknanik

canım burası sanalda olsa hayatın bir gerçeği.....
burda herkes yorum yapma hakkına sahıptr....
buraya yorum yazan yada konu açan arkadaşların her türlü görüşe açık olması gerekmektedir..
kendınce dogru olanı nedır onu seçme hakkıda kişiye kalmış olan bir şeydir...
elbetteki objektıflık açısından kımsenın kırıcı olması gerekmemektedir...
empati yetenek ister...bakış açısı ister ...
buda malesef herkesin yapacagı birşey degıldir...
polemık yaratan küfürlü konuşanlar zaten yönetimce gereklı cezaları alırlar...
ama kımsede kımseyı anlamak zorunda degıldır...yada o kişinin beklediği cevabı vermek zorundada değildir..
üyelerin bir konuda aynı görüşlerin olması birbirlerinin desteklenmesi güzelbir şeydır...
bunun kötüye vurulmasını anlamadım...
burası çete savaşlarının oynandığı bir platform degılkı gruplaşma olsun...
bende olayların duruma göre açılmış bulunan konularda bazen kocaya bazen üyeye hak verdım..yada bazen kaynanaya bazen görümceye bazende geline hak verdım...
kımseyede bekledığı umduğu cevabıda vermem..empatı güçümün yüksek olduğunu düşünüyorum...o kişinin iyiliği için objektif davranırım

kimse benimle aynı fikirde olmayabilir konu açıyorsam "onay" almak için açmam..
misal;evet kaynanan çok cadı,görümcen deli diye gaz vermenin bir anlamı yok..
herkesin olaylara bakma açısı farklıdır ..ben düşüncelere saygılı olmak gerektiğini düşünüyorum..
ama hakaret,küfür,rencide edecek sözler olmadığı sürece..

Bende birkaç tane konu açmıştım ve gerçekten güzel fikirler ve tavsiyeler almıştım. Ama bazı arkadaşlar, bırakın tavsiyeyi, sanki dünya üzerinde sanki sadece ben böyle düşünüyomuşum gibi bana ağır konuşmalarda bulunmuşlardı.

Tabi ben de altta kalmayıp, cevaplarını vermiştim, ama çokta kırılmıştım.

Bence bu tamamen o kötü veya acımasızca konuşanların vicdanıyla alakalı birşey.Bir insanın kimseye anlatamadığı veya yalnız olduğunu hissettiği zamanlarda, burada derdini paylaşmak istemesi gayet normaldir.

Bence böyle durumlarda ağır itham ve suçlamalar yapmak yerine, nasıl yardımcı oluruz, nasıl rahatlatırız diyerek yorumlar yapmak lazım. Zira insanlar çoğunlukla işin içinden çıkamadıkları zaman anlataıyorlar dertlerini. O zaman neden insanlara suç işlemiş gibi davranıyoruz anlamıyorum.

Ve bunun sonucunda şunu anlıyorum ki 'BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY ve DAVULUN SESİ İNSANA UZAKTAN HOŞ GELİR' sözleri durumu özetliyor...

katılıyorum canım....
hakaret küfür olmadığı sürece herkes düşüncesini dile getirmeli...

onay almak icin tabiki konu acilmaz konu acana karsi dusunceyide belirtmenin bir yolu yordami vardir karsit fikrini yazarken konu acani rencide etmek anlamsiz

Bazı kişiler hakaret yada küfür etmiyor. Ama o kadar iğneliyici laflar kullanabiliyor ki.
Bir çok konuda bazı arkadaşların konusuna bu şekilde yaklaşanlara rasladım ve konu benmmişcesine rahatsız oldum. Tabikide kimse kimseye katılmak zorunda değil. Ama iğneleyici yorum yapmak yerine, daha yumuşak bir yorum, her zaman için kişinin daha doğru düşünmesi açısından yardımcı olacaktır kanısındayım....

evet sizin yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum ve şunları eklmek istiyorum
bazen aklınız karışık yada çok sorunlu olabiliyorsunuz
ardından bir yazı yazıp içinizi döküyorsunuz
mantıkla yaklaşıp iyiyi tavsiye etmesi gerekn insanlar devamlı 'ayrıl,bitir,kesinlikle yapma,kesinlikle konuşma' tarzında gereksiz tepkiler veriyorlar..
aradaki emek gözyaşı onca yılın hatrını silip sanki herkes ayakları üstünde duran ve imkanı olan kadınmış gibi değerlendiriliyor
hayallerde çözümler üretiliyor
ayakları yere basab şeyler yazmayıp,konuyu açan insanı daha kötü hissetmesine sebebiyet veriliyor
ayrıca sen konuyu unutup kapattın diyelim
deşiliyor da deşiliyor...

Evet aynen öyle oluyor bencede...

Ama benim anladığım şu; bir insanı anlayamıyorsak konusunda, yani topiği açan kişi inatla kendini haklı gördüğünün üstünde duruyorsa pek üzrine gitmek doğru olmuyor sanırım. Yani benim fikrim insanlar burda bazen inatla kendisinin doğru düşündüğünü kabul ettirmek isteyip inatlaşabiliyor. Bunlar yapılmasa daha iyi olur sanırım...

bence heryerde olduğu gibi burdada sivri konuşanlar var .. ama ben dikkat ettim çok güzel yardım ediyor arkadaşlarımız sorunları olanları teskin edip kendi tecrübeleriyele ,ve empati kurarak onlaara destek oluyorlar .. ama gel gelelim bide sivri insanlar canım böğle insanlar çevremizde ,hatta ailelerimizde bile olabiliyo zaten bence modlar çok dikkat ediyo bu konuya bnece böğle durumlarda hemen konuyu incelemey aldırmak yahut direk kötü içerik butonuna basıcaksın..

"nnuray" arkadasima katiliyorum.Insanlar zaten burada bir nebze rahatlamak icin veya fikir almak icin konu aciyorlar.Karsit goruste olunabilir,yaptigi seyi tasvip etmiyor olabiliriz fakat bir olayi yorumlarken butun olarak degerlendirmek lazim.Sorular sorarsin,olayin aslini iyice ogrendikten sonra yorumunu yaparsin, tabi abartmadan.Arti esiyle sorunu olan arkadaslar konu actiginda,bazi arkadaslar bakiyorum hemen" bosan!o evde durulurmu! vayy nasil yasiyorsun orada .." gibi yorumlar yapiyor.Butun iliskiler icin diyemem bazi istisnai durumlar soz konusu olabilir fakat biz olayi tek tarafli dinleyebiliyoruz.Onun icin bu kadar net yargilar bana gore yanlis.Lutfen biraz daha yapici olalim,daha anlayisli olalim arkadaslar.Destek olalim sIkIntidaki arkadaslarimiza.Zaten bu insanlarin anlatacak,dertlesecek birileri olsa gelip buraya yazmazlar a.s.

bizim sizinle tartışmtığımız bir mevzu vardı hatırlarmısınız
orda bile farklı düşündük hatta epey tartışt ama kimse kimseye
'sen onları boşver,bırak şöyle böyle yap demedi'
yani herkes kendince bişr tarafın düzetlmesi gerektiğini anlattı..

işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum
herkes bazen çok kötü hisseder
bunu daha da zorlaştırmak yerine,bir yerinden tutup düzelttirmeye çabalamk en iyisidir.

Kesinlikle haklısın bazıları empati kuramıyor ne yazık ki yardımcı olmak yerine can sıkıcı davranıyorşutarafagitti:1no2:
Bence yardımcı olmayacaksan, yargılayıp, utandıracaksan bu bölüme derdine çare arayanın mesajını cevaplamayacaksın tabii durabilirse
Derdine ortak olmayacaksana yazamaaaaaa
Bu benim fikrimdir deyipde fikir özgürlüğü ardına sığınmalarada çok karşıyımkötükedihüso

Ben o yüzden diyorum, actiginiz konulara verilmis cevaplari ince eleyin sIk dokuyun diye.
Benimde actigim konular var, herkestende Allah razi olsun zamaninizi harcayip cevap yaziyorsunuz, ama her cevap'ta dogruyu gösterir demek degildir. Benim konulara yazdigim cevaplarda ayni sekilde herzaman dogru olmayabilir. Cünkü sizinde dediginiz gibi sonucta derdi olan arkadasimizin derdini, yasadiklarini, acilarini, üzüntü ve sevinclerini kendinden baska kimse bilemez.
Konu sahibi derdini anlatiyor rahatlamak icin ama yinede kendisine büyük görev düsüyor. Verilen cevaplarin kendi hayatina ne derece uygun oldugunu ölcüp tartmasi gerekiyor.

Bende daha önce kisilerin celiskili mesajlariyla karsilastim. Buda ne yazikki hayatin bir parcasi..

Konuyu gündeme getirmeniz cok güzel ayni seyi bende yapmistim bu yüzden takdir ediyorum sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…