Topiklere yazı yazan bazı arkadaşlar..

seni anlayan çok iyi anladı zaten nuraycım, merak etme
ince ince aşağılayan, dalga geçen, çaktırmadan küçük gören, sorunu küçümseyip kendi mükemmel hayatını anlatarak hava atan, azarlayan, lafı ağzına tıkan AMA HAKARET, KÜFÜR ETMEYEN kişileri kastettiğini biliyorum ben
herkesin aynı fikirde olmasını beklemek zaten saçma olur
herkes fikrini yazar burası özgür bir platform diyerek insanları kırmak da doğru değil bana göre

canım herkesın yasam seklı ve dusuncesı farklı..o yuzdende yorumlar ...farklı farklı oluyor...
bazende oyle konular acılıyor kı...suclu hatalı o zaman da bu bır sekılde soylenıyor...
boyle konularada alkış olmaz sanırım...
bazende konuyu acan kişi eleştırı yapanlara ...cıkısıyor destek verenlere tesekkur edıyor...
buda yanlış...eger konu acılıyorsa...gelecek her turlu elestırıyı yada tavrada katlanacaksın..
ama her ne olursada olsun...
ınsanlar zaman ayrıp ..bır sekılde de yardım etmeye calısıyoruz ...dusunup nasıl yardım ederıs dıye...
eger buda suc oluyor yada makbul olmuyorsada...gıden zamana yazık...

Arkadaşlar gecen benim başıma geldi.yerden yere vurdularr.bir görseniz ne laflar.bazı bayanlar anladı beni özelimden kusura bakma yanlış anladık.bazısı beni savundu siz yanlış yerden algılıyorsnuz die..şu lafa çok inanıyorum.insana zarar çoğu zaman kendicinsinden geliyormuş..ogün çok kötü olmuştum çok..aklıma geldide ogüne döndüm..

Burası sanal bir alem..
Derdini yazıp da yardım isteyen bir insanın, biz gerçekten net olarak evinde ne yaşadığını nerden bilebilirz ki? Bildiğimiz burda anlattığı kadardır.

Yapacağımız yorumlar da tabii ki empati yaparak yaptığımız yorumlardır..
Ben burda kimsenin empati yapmadan birşeyler yazdığını sanmıyorum..

Sürekli aynı şey..Başa gelmeden bilinmez, senin kayınvaliden melek sen bilemezsin'' diyeceksen o zaman topic başlığına ''sadece kayınvalidesi ile sorunlu olanlar bana yardımcı olsun'' diye yazmalısın..
Aramızda çocuk yok sanırım.

Herkes kendi hayat tecrübesine göre yorum yapıyor, birşeyler yazıyor, içinden alacakların ya da almayacakların senin bileceğin iş..

Kusurabakmayın ama bazen ben de olumsuz eleştiri ile hakaretin karıştırıldığını düşünüyorum..
Kayınvalidesi ile geçinemeyen, kayınvalidesine burada her türlü hakareti yazan birisine illa ki'' aferin kız al benden de o kadar, kayınvalide demek cadı demek, Allah onları bildiği gibi yapsın'' gibi bir yorum mu yazarsak size yardımcı olduk demek?

Evet eşinin annesidir, yaşına hürmeten ses çıkarma deyince ''davulun sesi uzaktan hoş gelir'' oluyor..

Ee ne yapalım şimdi? Benim fikrim bu..Evet belki senin gibi kayınvalidemle kanlı bıçaklı olsam , senin gibi düşünebilirim ama şimdi böyle düşünüyorum ve bunu yazıyorum..

Hata mı ediyorum?

açıkcası ben burda hakaret edildiğini, dalga geçildiğini hemen hemen hiç görmedim helede bir derdim var köşesinde hiç raslamadım diye bilirim istisnalar tabikide olabilir ama bunlara zaten admin ve modlar müdahale ediyor
ama sanki her konuda böyle bişey yaşanıyormuş gibi bir hava yaratmak neakdar doğru?
burası her fikre ver yoruma açık bir platformdur
buraya bişeyler yazıp akıl isteyen arkadaşlar olumlu olumsuz her yoruma açık olmalıdır
aksi takdirde herkes aynı şeyi yazarsa buranın bir anlamı kalmaz
fikir özgürlüğü denen bişey var
eğerki bazı arkadaşların yazdığı bişeyi karşı taraf sadece kendi fikrine uymuyor diye saygısızlık veya hakaret olarak nitelendiriyorsa buda o kişinin kendi sorunudur
eğerki bir kişi örneğin kayinvaldesi ile sorun yaşiyorsa 100 kişide evet sen haklısın kayinvalden çok ayıp etmiş yazıyorda 1 kişi hayır canım kusura bakma suçlu olan sensin dediğinde bu ilaki o 100 kişinin doğruyu söylediği anlamına gelmez. Herkesin fikri, hayata bakış açısı çok farklıdır.
sadece olumlu yorumlar gelsin, işte sen benim konuma cevap yazma gibi şeyler bana saçma geliyor

Birara da kocasından dayak yiyen bir bayana ''ben olsam çekmem boşanırım'' diyen üyeler, yuva yıkmaya azmettirici olarak etiketlenmişti..

Yıkmasın yuvasını, çocuklarının hatırına yesin dayağı otursun o zaman..Böyle diyenler de oldu, boşan diyenler de..Ama boşan diyenler, düşünmeden empati yapmadan yazan, düşüncesiz üyeler oldu.

80 bin küsür üye, 80 bin küsür fikir demek kızlar..
Olay sadece uslubu ayarlamakta..Gerisi sorun olmamalı..

Olay sadece uslubu ayarlamakta..Gerisi sorun olmamalı..[/quote]
işte tam da bunu kastediyorum canım ben de
yoksa tabi ki karşıt görüşler de olacak, olmalı zaten
kendi konum olmasa bile karşıt fikirlerden çok şey öğrendim
ama üslubuna dikkat etmeyen de var, gerçekten var

AYNEN ÖNCE USLUP SÖYLEYİŞ TARZI ÖNEMLI...DÖVER GIBI DEGIL...
ama alkışlamakta degıl...
hatırlarsanız ..dua edınde kaynanam olsun dıye bır konu acılmıştı...
o zaman..işallah ölsunmu deseydım..kendı adıma söyluyorum...
tabı haklı sebeblerı olabılır ama bazı kişilerde öyle seyler yazıyor kı haklıyken haksız oluyor...

tamam canım dua edelımde ölsun dıyenler vardı...ama ben kaynanan ölünce sen rahatmı edıcen ..sende kaynanna olucan dedıgımde...bana ...sert tepkı vermıştı...
malesef boyle seylerde oluyor...
kendı uzuntusunu baska sekıllerde anlatan yada yazan kişiler...
onlarada yorumum ...kırmadan ve gayet..usulunce yaklasarak oluyor...

bazı konularda tamammıyle yalan oluyor onuda yasadık..kişinin uzerıne gıdınce celişkili seyler soyluyor...
o zamanda kandırılıyoruz...zaman ayrıp fıkrımızı yazıyoruz...ama yalan oldugu ortaya cıkıncada...he o zamnda ...kızıyoruz..yıne uslup bozmadan...

Olay sadece uslubu ayarlamakta..Gerisi sorun olmamalı..

evet canım olay üslubu ayarlamakta.
ama bazı üyeler, sen ne dersen de; olumsuz yorumla karşılaştığında,verecek cevap bulamadıklarında,biraz köşeye sıkıştıklarında hemen hakaret etmedin ama rencide ettin,şöyle böyle diyorlar.
hakaret hakarettir.alay etmek bellidir.
bunun dışında hatalar yüzüne karşı pat pat söylendiğinde nedense üyeler hemen bozuluyor.
dediğim gibi ben fikrimi söylerim.bana kızıp aşırı tepki veren aslında haklı olduğumu kabul edendir.kaydirigubbakcemile2(bana göre)

Çok haklısın,bende farkındayım bu durumun.....Konuyu açan açtığına açacağına pişman oluyor....
Nasıl tepkiler eleştiriler,konuyu açan zaten,üzgün mutsuz,iyi bir söz duymak istiyor belki,dahada kalbi kırılıyor tanımadığı insanlar tarafından....
Güzel bir konuya değinmişin,teşekkürler...

Ben en çok ahlak bekçiliği yapanlara kızıyorum. Birkaç kere rastladım evli olmayıp biriyle ilişkiye girip, bir şekilde sorununu yazan birine çok rahat bir şekilde ee evlenmeden birlikte olursa böyle olur işte denebiliyor. Konuyu açanla tabii ki her zaman aynı fikirde olmayabilirsiniz. Ama kişinin karşı tarafa olumlu birşey katacak bir yorumu yoksa topiğe illa birşey yazmaya gerek yok ki.. hele de yargılayıcı cümlelerle.. Bugün başkasının başına gelen bir sıkıntı yarın sizin, çocuğunuzun, kardeşinizin ya da bir sevdiğinizin başına gelebilir.. Dikkatli olmak lazım..

Ben arkadaşın ne demek istediğini çok iyi anladım
kaynana muhabbeti değil ama başka bir konuda benim de başıma gelmişti
zaten açılan her konuya,anlasa da anlamasa da,katılsa da katılmasa da,veya sanki olaya bir de bu açıdan bakın der gibi (sanki konuyu açan başındaki dertten kurtulmak için tüm olasılık ve alternatifleri düşünememiş gibi) taraf toplamak adına muhalif olan bir grup var.

Kro can ben seni cözdüm ben seni biliyomhihoyyyt, senin söyleme tarzini anliyorum ama yeni üye biri bilmeyebilir ona rencide edici gelebilir...bu cok dogal...

Hem burda konu olumsuz yorumlar degil cigerim, uslub, karsi görüste bile olsan bunu daha yumusak bir dil ile söylemek, anladigim kadariyla arkadasimiz bunu demek istiyor...

Ayrica neden zaten SIKINTI yasayan birini köseye sikistirayimki, neden hatasini pat pat diye yüzüne vurayimki, tatli dile ile söylemek güzellikle söylemek daha iyi olmazmi sence?fisfisfis

Su bir gercek kim ne derse desin: Hic bir insan kritik edilmeyi sevmez, lakin Kritik vardir birde KRITIK vardir, ben karsimdakinin hatasini azarlar bir sekilde yüzüne vurursam hem benim mesajim ulasmamis olur hemde bir insanin kalbini kirmis olurum, fakat iylikle tatli dil ile söylersem cok daha verimli olabilirim kanimca...sositososito

Nuray bunu demek istiyor ve bence bazi yerdede cok hakli!! Yoksa kimse kimsenin yaptigi yoruma karisamaz, herkes fikrini söyleyecek olumlu olumsuza.s

kesinlikle benimde demek istegim sey bunlar olumlu kadar olumsuzda elestri olmali ki yardimci olunsun hep sen haklisin, iyisin ,guzelsin ,iyi ettin, bravo vs demek elbette olmaz ama azarlayici alayci sanki kendi cok ustun niteliklere sahipte karsisindakini adam etme cabasina girilmesi cok sacma .. tesekkur ederim gulsum beni anladigin icin

aslında hepimiz aynı şeyden şikayet ediyoruz ama orta noktayı bulamadık. hemen sallamasyon bir örnek veriyorum.
konu:cinsellik sorular sorunlar, hanım kızımız açmış, erkek arkadaşımla ilişkiye girdim hamile olabilirim çok korkuyorum.
gelen cevaplar genelde şöyle oluyor: sende hiç aile terbiyesi yok mu? evlenmeden nası böyle işlere kalkışıyosunuz hayret ediyorum.

oysaki verilen cevap şöyle olsa: evet yaptığın yanlış birşey ama şöyle şöyle yaparsan senin için iyi olur. ama bana göre ters bir durum yapmasan daha iyi olurmuş gibi.

yada yine başka bir örnek: evleniyorum kaynanam benle alışverişe geldi kendi beğendiklerini aldı

cevaplar yine: öff bu da dert mi millet ne dertlerle uğraşıyo senin açtığın başlığa bak.
halbuki dese ki kızım olsun giysi çul çaput değil mi yine alınır biraz kullan eskit. yada kaynananla konuş değiştirin filan.

cidden çok saçma yorumlar oluyo bazen. ama sonuçta büssürü insan var burda herkes aynı fikirde olmayabilir çok doğal. ama gırtlak 9 boğum derler 10 düşünüp 1 konuşmak lazım özgür yazma ortamı diye her aklımıza geleni yazmamalıyız bence.

çok sert yorum yaptığım zamanlarda bile insanları kırmamaya çalıştım ben. ve herkesin fikirlerine de gerçekten saygı duyuyorum. a.s.

şekerim genelde benden şikayetçi olanlar eski üyelerdelikafadulden
neyse şaka bir yana...
sanırım farklılığımız şurdan kaynaklanıyor.bazılarımızın çok samimi bir tarzı yoktur.konuşurken veya yazarken çok kırılıp dökülmeyi,canımlı cicimli konuşmayı beceremez.sevmezde.misal ben.(belkide bir eksikliktir tabi o ayrı konu)
dolayısıyla bu insanların hep aşağılayıcı yada küçümseyici yazdıkları sanılır(yada bilerek öyle anlamak isterler).oysa sadece neyse o yazılmıştır.
yani düz yazılmıştır:1rolleyes:

Yok vallaha ben yeni üye iken senden sikayetciydim....:1closedeyes:
Nan diyordum su hatunu bir elime gecirsem varya, hadi neyseeeeee-tatlicadiarzu-

Ama sonra sonra cözdüm seni, yaw bu gaci sert konusuyor ama cok farkli bir bakis acisi aciyor söyledikleri...olaya baska bir ayna tutuyor dedim..ve anladim senisengözlerimebaksanab

Hepimiz farkliyiz KK da güzel olanda bu zaten!! Düsünsene herkes ayni olsa ne kadar SIKICI olur degilmüüüa.s

evet çok haklısın canımm bende bir konuyu açmadan önce düşünüyorumm,,hatta bir keresinde böle bir konu açmıştımm açıpta yorumları okumayı bırakmıştımm moralim bozulmuştu okurkenn,, insan zaten son çare içindekileri kimseye anlatamadıklarnın anlatmak için buraya başvuruyoo burdada cansıkıcı yorumlar olunca daha çok üzülüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…