Topiklere yazı yazan bazı arkadaşlar..

yorum yapan arkadaşlardan bazıları o duruma kendini koyarak kendi çevresini düşünerek yorum yapıyor
bu da haklı olarak konu sahibine sert bi tepki yada beni anlamıyor düşüncesi verebiliyor
o zaman konu açarken hepimiz ,arkadaşlar benim şartlarım bu çevremdeki insanlarda böyle
bunu düşünerek yorum yapın lütfen diye bir dipnot düşersek sorun kalmaz gibi geliyor bana,ne dersiniz
mesela bende babmla ilgili bi konu açmıştım,çoğu arkadaş benim düşüncemin aksi bi düşünceyi savundu ve kendi babsını örnek gösterdi
bu nedenlede kimseyi suçlayamayız tabii

Evet hatırlıyorum tabi...

O konu başkaydı, bu konular başka. Yani işte burda aynı fikirdeyiz...

En güzeli budur zaten. Bencede düzeltmeye çalışmak mücade etmek en güzelidir.a.s.

nuray arkadşım bir bakıma haklı kendi adıma bende görüyorum böyle üyeler.ama burda üye ismi vermek yanlış olur diye düşünüyorum.konuyu açan arkadaşı kendi yerimize koyup öyle fikir verilmeli diye düşüyürum..enpati yanii

herkes fikrini açikca yazabilmeli..kimse kimseyi onaylamak,tasdiklemek,desteklemek zorunda degil..zaten farkli bir bakiş acisi almak istemeyen insan neden konu acsinki..rahatlamak için yaziyor bile olsa baska bir acidan bakilmasi insanin hoşuna (içerik hoşuna gitmese bile) gitmeli bence..herkes ayni pencereden baksa zaten kimsenin derdi olmazdi dimi :)

amma velakin..herşeyin bir adabi var tabi..hakaret etmek,küçük düşürmeye calişmak,kendi fikrini sunmak yerine baska bir yoruma laf atmak hoş degil gercekten..aramizda böyle kişiler yok diyebilmeyi cok isterdim..ama maalesef var..yardimci olmak yerine tamamen sivrilmeye,ne olursa olsun muhalefet olmaya yönlenmiş kişiler var maalesef..işin komik tarafi bu kişilerden bazilari bu işi öyle abartiyorki kendisine ait 2 yorumu karşilaştirinca birinde ak birinde kara dedigini görebiliyoruz :)))

herzaman dedigim gibi konu acan kişi herşeye hazirlikli olmalidir..nihayetinde herkes farkli..kimisi gerçekten farkli düşünüp bunu belirtiyor kimide sadece muhalif olmak için konusuyor..herkes her konuda empati kuramaz ama enazindan kendi fikrini adabiyla anlatabilmeyi bilmeli diye düşünüyorum..

herkeste empati yeteneği yoktur ne yazıkki,yada yaşadıklarınıza o kadar yabancıdırlarki yazmak için yazarlar sadece.
sizde uç yorumlara takmayın kafanızı,sonuçta burası birbir çeşit insanın bir araya geldiği bir paylaşım alanı.

Evet nnurayy ozellikle gelin-kaynana sorunlarinda bu soyledigine cokca rastliyorum bende...
Uzaktan davulun sesi hos gelirmis deyip geciyorum ben bosver takma sende...yerimseniben

güzel bir konuya değinmişsin arkadaşım.
bahsettiğin tarzda yorumlara ben de rastlıyorum. forum kuralları açısından cvp vermek de istemiyorum açıkçası.
bazen doğru şeyler söylense de bazı usluplar çok sert, saygısızca; çocuk azarlar gibi. bu yorumların konu sahibine bir fayda sağlayacağını sanmıyorum.
'canım, cicim, sen haklısın' demek de konu sahibine birşey kazandıracağı anlamına gelmez elbette; ama bu şekilde sert söylemler de birşey kazandırmaz bence.
benim de haksız bulduğum konu sahipleri olmuştur, belirtmişimdir de. hiç olumsuz bir tepki almadım bu yüzden şimdiye kadar. elimden geldikçe uslubuma dikkat ederim çünkü.

bir de topiclerde bu şekilde sert yorumları yapan kişilerin, aynı olayları yaşasalar, bu kadar sakin tepkiler vereceklerine, alttan alacaklarına ben pek inanmıyorum açıkçası.

Son düzenleme:
genel kullanıma açık olan bir foruma konu açan herkes gelecek olumlu/olumsuz her türlü yorumu kabullenmek zorundadır.
bu yorumlar hakaret içermedikten sonra tabi.
ama bazı arkadaşlarda şöyle bir algılama sorunu var.
olumsuz mesajla hakaret içeren mesajı karıştırıyorlar.
kişi kendilerine uyar,açılan konuya göre gaz verirse ondan iyisi yok.ama biraz karşı taraftan bakmaya başladımı başlıyor veryansınlar.kaynananızla yada eşinizle ilgili bir topik açtığınızda ille haklısın,onlarda kim,boşa gitsin vs şeklindemi akıl vereceğiz?yada sevgiliniz sizi aldattığında aman terk etmemi diyeceğiz?kendini kötü duruma düşürmemesi için akıl vermeyecekmiyiz?
yada aile huzurunu kurtarması için yapması gerekenleri söylemeyecekmiyiz?
ben yorumu kendi aklıma göre yaparım.
almak isteyen alır,almayacak olan geçer gider.
kimsenin haddine değil başkasının yorumuna karışmak,şöyle yazılsın böyle yazılsın, yanında olmayacaksan yazma demekşakkıdı
eleştiri kaldıramıyorsanız topik açmayın bu kadar basit.
ayrıca bu yönde bir şikayetiniz varsa yönetime gidersiniz.(tabi bir kişinin diğerlerine haber verdiğine dair elinizde kanıtınız varsa..).

Kimse sadece olumlu yorumlar yapilsin demedi ki zaten.Olay su ,insanlar bazen elestirinin dozunu kaciriyor ve karsi tarafi rencide etmeye basliyor.Sorun burada basliyor iste.Arti sunu da hala savunuyorum,eger gercekten cok cok vahim bir durum varsa tamam,ama tek bir olaya dayanarak kesin yargilara varmak yanlis,bu konuda hassas olunmali diye dusunuyorum

nasıl tek bir olaya dayanıp yorum yapmayacaksınki?
kişi yazıyor ve sende o olayı değerlendirerek yorum yapıyorsun.bazen başka sorular soruyorsun ama sonuçta elindeki bilgi sınırlı...her konu açanın çocukluğuna inerek yorum yapamayızki
ayrıca rencide edici kelimeler aynı zamanda hakaretede girer.bunların tanımı literatürde aynıdır.yani hakaret her yerde hakarettir.
ama ben bir fikre itiraz edip hatalısın dediğimde kişi kendini rencide olmuş hissediyorsa buda onun problemi

tabiki olumsuz yorum olmali bu yorumlar bazen kisiye bakmadigi penceredende bakma imkani veririr buna kimsenin itirazi yok ki zaten is hakaret degil kisiyi rencide etmek .....yarali insani olumsuz bir elestiri degil haksizlikla ignelemek yaralar kayinvalidesinden ceken bir kadina sirf sizin kayinvalidenizle iliskiniz cok iyi diye elestiri getiremezsiniz yada esiyle yada esinin akrabasiyla sorunu olan bir kadina sirf sizin esinizle ve akrabalariyla cok iyi iliskileriniz var diyede nutuk cekemezsiniz kendi hayatinizin ve iliskilerinizin dogrularini karsinizda sorun icinde kivranan kadina dikte edemezsiniz o sizin hayatinizdir ama bunu hakarete vardirmadan ince ince yapan kisiler bahsettiklerimiz kapilarin ardinda yasanan hayatlari bilemeyiz ki yinede ekliyorum olumsuz dusuncede olumlular kadar onemlidir yeterki belden asagi vurup,uzucu olmasin

bakın kendiniz kapıların ardında yaşanan hayatları bilemeyiz demişsiniz.yani kendi kendinizle çelişiyorsunuz...
kayınvalidesiyle problem yaşayan kadına haksızsın diyen insanın kapalı kapılar ardında kayınvalidesiyle iyi anlaştığını nerden biliyorsun?yada eşle ilgili tavsiye verenin eşiyle arasını.
hakaret etmedikten sonra isteyen istediği yorumu yapar,istediği şeyi yazar.
özel hayatta kimin ne yaşadığım kimseyi ilgilendirmez.
akıl almak isteyen topik açar ve cevaplara bakar.sen şöyle yaz,böyle yaz deme hakkımız yok.
ayrıca sizin dediğiniz gibi kimsenin yazdığını sanmıyorum.yani eşiyle arası iyi olan biri misal eşi tarafından aldatılan kadına "olsun ne var bunda.benim eşimle aram iyi.erkekler yapmaz öyle şey.sende hata vardır" mı diyor???
yani kişilerin kendi tuzları kuru olduğu için yorum yaptığına nasıl kadar veriyorsunuz?
tek sorun olumsuz yorumlar..herkes konu sahibinin ruh haline göre yaprum yazsa sorun kalmayacak

kapilarin arkasinda diye bahsettigim konu sahibi derdinin cok kucuk bir kismini acmis olabilir yasadiklarini gizleyebilir utanip cekinebilir belki kapilarin arkasinda gorununden anlattigindan cok daha zor bir hayati vardir bunu bilemeyiz demek istemistim yazilarimda celismeyecek kadar kendimden eminim

bakın bu konular çok göreceli ve burası sanal ortam.yani çok şey yalan yanlış eksik gedik yazılıp çizilmiş olabilir.
siz topik sahibinin derdinin çok küçük bir kısmını yazdığını dşünüyorsunuz ve ona göre yorum yapılmasını istiyorsunuz.bir başkasıda belki topik sahibinin ufak bir konuyu büyüttüğünü veya eksik yazdığını,veya şımarıklık yaptığını düşünüp ona göre yorum yapmayı tercih ediyor.
sanki olayı yaşayan sizmişsiniz gibi topik sahiplerinin zildiğini düşünmenizi anlayamıyorum
belkide topik sahibinin anlattığından çok daha kolay bir hayatı vardır.nerden bileceğiz bunu
bilemeyeceğimiz için burda yazılan yorumlar üzeerine bu kadar vicdan muhasebesi yapmaya çalışmak saçma.
herkes kendi penceresinden bakınca haklı çünküfisfisfis

ben samimiyete inanirim okunulan konu sahibinin daha onceki yazdiklarina bakarim kisiye inanmak isterim kaldiki site erkeklere yonelik olsaydi yalana dolana inanirdim ama hayatim boyunca en enteresan yurek burkan ayni zamanda dusunduren cogu konuyu burda okudum ha eger yalansa simarikliksa o onun terbiyesizligidir zaman hirsizligidir onu elbette bilemeyiz

bende kişinin daha önceki konularına,hitap tarzına,derdinini bana göre gerçekten dert olup olmadığına bakarım...ona görede yorumumu yaparım...yalan yada gerçek yazdığı aslında çokta önemli değil.ben yorumumu yazılana göre yazarım.
hakaret tarzım değil.
ama buna rağmen alınan alınsın...çokta umurumda değil:)

Kismen katiliyorum sana nuraycim...

Burda konu acan kisiyi haksiz bulabiliriz fakat bunu söyleme tarzimiz önemli...

Ben kayinvalidesinle 9 yildir sorun yasamayan biri olarak belki kaynana derdinle bogusan bir arkadasimizi tam manasi ile anlayamam fakat benim olumlu giden iliskim hakkinda taviseyeler verebilirim, arkadasim söyle yap böyle yap bak ben hep öyle yaptim hic bir sorun yasamadim bu zamana kadar diyebilrim, fakat bunlar sadece tavsiyedir, illaki benim dogrum dogrudur diye birsey yok...herkesin hayati cevresi farkli tabiki...a.s

Fakat bazi arkadaslarin gercekten uslubu cok ters bunu bende fark ettim.
Ayrica buraya konu acan kisi her türlü yoruma katlanmak zorunda fikrinide onaylamiyorum, bir insani kirmak icin illaki küfür ve hakaret etmeye gerek yok...
Gecen bir topikte konu sahibi birsey sormus, hemen ordan biri lise mezunu bir insansin böyle birseyi sorman ne kadarda abes diyor, ne gerek var ya.???benneyaptımki

Ah canim cicim cok haklisin ne cadi kaynanan var demek zorundada degiliz tabiki ve belkide kaynana tarafini hakli buluyoruz fakat bunu konu acan kisiyi azarlayarak saygisizca söylemeye gerek yok cünkü

Dogruyu söylemenin tek bir yolu vardir, iylikle söylemek...

kesinlikle sana katılıyorum nuraycımm günlerden bigün bende bi konu açmıştım ve bin pişman oldum açtığıma ve sanki kendileri hiç öyle düşünmemiş ve o konudan muzdarip olmamışlar gibi davranarak lafı ağzıma tıkadılar sağolsunlar burda birbirimizin moralini bozarak değil bence faydalı bişekilde eleştirimizi yapalım herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil..........

Son düzenleme:
insanların bir konu hakkında yorum yapabilmesi için ille o konudan yana sıkıntı çekmiş olmaları gerekmez hanımlar.
bunu geçiniz
aklı olan herkes belli bir fikre sahiptir zatenkaydirigubbakcemile2
hoşunuza gitmeyen yorumları birşeylere dayandırmaya çalışmaktan vazgeçin bence

burda herkes farklı bir dünya
okadar çok farklı bakış açıcı var ki..
konu açıldıgında kimsenin konuyu açanı haklı bulmasını
bekleyemeyiz..istadiklerimizi duymadığımızda da efelenmenin anlamı yok
eğer hakaret ve saygısızlık boyutuna ulaşmazsa olumsuz eleştiriler çok şey katar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…