bizim sizinle tartışmtığımız bir mevzu vardı hatırlarmısınız
orda bile farklı düşündük hatta epey tartışt ama kimse kimseye
'sen onları boşver,bırak şöyle böyle yap demedi'
yani herkes kendince bişr tarafın düzetlmesi gerektiğini anlattı..
işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum
herkes bazen çok kötü hisseder
bunu daha da zorlaştırmak yerine,bir yerinden tutup düzelttirmeye çabalamk en iyisidir.
bu sadece benim dikkatimi ceken bir olay mi bilmiyorum uzun suredir bu bolumdeki yazilari okuyorum yorumlara bakiyorum beni rahatsiz eden bir durum var bazi uyeler esiyle, kayinvalidesiyle,gorumcesiyle ilgili sorunlarini dile getiriyor bir kez hata yapip bende boyle bir konu actim sagolsun bazi arkadaslar belliki kayinvalideleriyle bal kaymak bu tabiki cok guzel yazdiklari yorumlar nasil gaddarca nasil insafsizca elestiriler laf sokusturmalar seklinde oluyor,zaten konuyu acan keyfine konuyu acmamis belliki esinden ,esinin ailesinden sorunlarla bogusuyor ona bu kadar yuklenmek ne derece dogru bunu yapan uye sanki kendi yetmezmis gibi yakin arkadasi uyeleride uyarip kendi mesajini destekleyerek konuyu acani bulsa carmaga gerdirecek duruma getiriyor yazik degil mi o kisinin neler yasadigini kapisinin arkasindaki hayatini bilemeyiz kaynanasi esi gorumcesi dortdortluk olan elbette coktur ama sorunun sahibinin cevresi boyle olmayabilir bazilari kadar sansli olmayabilir ayni insanlar kendilerine cektirse bu kadar iyi niyetli olabilecekler mi bazi yorumlari agzim acik okuyorum hepimiz bu kulupte uyeyiz ne dertleri okuyup ne dertlere agliyoruz nelere gulup nelere seviniyoruz bence biraz daha anlayisli olalim hayat bazen herkeze ayni davranmiyor sizin maddi sartlariniz evlilik cevreniz acimasizca elestirilen kisiyle ayni degil ki konu acarken korkucak hale geliyor insan bu konuyu bir derdim var bolumune actim genelde bu tarz yasananlar bu bolumde oluyor kusura bakmayin kimse bana katilmak zorunda degil ama kendimizi o zorluklar yasayan kadinin yerine koyup o yorumlari okursak ne kadar hayalkirikligi yasariz degil mi kimseyi oturdugu yerden boyle iki klavye darbesiyle uzmeye kirmaya hakki yok
Kimse sadece olumlu yorumlar yapilsin demedi ki zaten.Olay su ,insanlar bazen elestirinin dozunu kaciriyor ve karsi tarafi rencide etmeye basliyor.Sorun burada basliyor iste.Arti sunu da hala savunuyorum,eger gercekten cok cok vahim bir durum varsa tamam,ama tek bir olaya dayanarak kesin yargilara varmak yanlis,bu konuda hassas olunmali diye dusunuyorum
nasıl tek bir olaya dayanıp yorum yapmayacaksınki?
kişi yazıyor ve sende o olayı değerlendirerek yorum yapıyorsun.bazen başka sorular soruyorsun ama sonuçta elindeki bilgi sınırlı...her konu açanın çocukluğuna inerek yorum yapamayızki
ayrıca rencide edici kelimeler aynı zamanda hakaretede girer.bunların tanımı literatürde aynıdır.yani hakaret her yerde hakarettir.
ama ben bir fikre itiraz edip hatalısın dediğimde kişi kendini rencide olmuş hissediyorsa buda onun problemi
tabiki olumsuz yorum olmali bu yorumlar bazen kisiye bakmadigi penceredende bakma imkani veririr buna kimsenin itirazi yok ki zaten is hakaret degil kisiyi rencide etmek .....yarali insani olumsuz bir elestiri degil haksizlikla ignelemek yaralar kayinvalidesinden ceken bir kadina sirf sizin kayinvalidenizle iliskiniz cok iyi diye elestiri getiremezsiniz yada esiyle yada esinin akrabasiyla sorunu olan bir kadina sirf sizin esinizle ve akrabalariyla cok iyi iliskileriniz var diyede nutuk cekemezsiniz kendi hayatinizin ve iliskilerinizin dogrularini karsinizda sorun icinde kivranan kadina dikte edemezsiniz o sizin hayatinizdir ama bunu hakarete vardirmadan ince ince yapan kisiler bahsettiklerimiz kapilarin ardinda yasanan hayatlari bilemeyiz ki yinede ekliyorum olumsuz dusuncede olumlular kadar onemlidir yeterki belden asagi vurup,uzucu olmasin
kapilarin arkasinda diye bahsettigim konu sahibi derdinin cok kucuk bir kismini acmis olabilir yasadiklarini gizleyebilir utanip cekinebilir belki kapilarin arkasinda gorununden anlattigindan cok daha zor bir hayati vardir bunu bilemeyiz demek istemistim yazilarimda celismeyecek kadar kendimden eminim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?