6.5 yıllık devlet memuruyum(polisim!)Eşim özel sektörde çalışıyor kendisi Mali Müşavir haliyle tayini yok.. Şu an onun memleketinde doğum iznimi kullandım bitmek üzere.. Şark görevim çıktı..
Asıl mesele burda başlıyor..
Oğlum 2 yaşında.. (2 yıl ücretsiz izin kullandım)
Gideceğim şark ili 4 yıllık Büyükşehir olmuş bir ilin merkezi..
Ama eşim büro açmak üzere olduğu için ya da çabalıyor diyelim benimle o ile gelmek istemiyor sıfırdan düzen kurması zor biraz, oldu ki düzen kursa bile 4 yıl sonra Batı’ya tayinim çıkacak bir de Batı’da sıfırdan başlayacak onun için zor.. Bir ihtimal var şirketlerde çalışabiliyor fakat gider gitmez hemen ona uygun bi şirket bulabilir miyiz bilmiyorum..
Ya onu ikna edip beraber gideceğiz dönüşte İstanbul,Bursa,İzmit gibi Büyükşehir olan yerleri seçeceğiz kendi alanında ilerleyecek şirketlerde çalışacak bende görevimi ifa edeceğim.
Ya da istifa edip onun kendi memleketinde kariyer sahibi olmasına büro açmasına fırsat vereceğim..
Fakat ülkece zor günlerden geçiyoruz,ekonomik krizde olduğumuzu söylesem abartmış olmam sanırım.. Yarın bir gün eşime birşey olursa çocuğumla ortada kalacağız ve evimiz Yok henüz.. Tüm bunlar kafamda dolanırken eşim memleketinde çalışsa ben şark görevini yapsam gitsek-gelsek devamlı diyorum ama süre çok uzun.. Ben oğlum olmadan yapamam, ama oğlumu götürsem yanımda eşim onu göremeyecek en güzel yıllarını kaçıracak evladımızın.. Çaresiz bir haldeyim, çok zor bir karar..
Yani istifa etsem evlilik bu yarın bir gün birşey olsa istifa ettiğim için çok büyük pişmanlık yaşarım gibi geliyor..
Siz bu durumda olsaydınız, ne yapardınız ?
Not: şark görevine gitmem durumunda ailemden destek olup yanımda devamlı kalacak biri yok.. benim annem babam çalışıyor.. kayınvalidem ve kayınpederiminde başka bekar çocukları var onlardan bu fedakarlığı isteyemiyorum, gelseler dahi uzun süre kalamazlar devamlı bi gel-git hali olacak..
yanlış anlamayın ama ben sizi hatalı buldum, istediğiniz şartlarda olmasa bile orta karar bir ise başlayıp sonra çocuk düşünebilirdiniz. şimdi çocuğa da yazık, gerçekten bebek eşyaları ateş pahası, planlanmadan çocuk yapilmamali bence.Evet zor bir karar ben kendimle ilgili ornek vericem 4 yil once evlendim evlendigimde esime yurt disindan bi is teklifi geldi bende bankada calisiyodum onunla 2 yil gitmeye karar verdim ve istifa ettim isim gayet iyiydi iyi para kazaniyodum 2 yil doldu geldik ben is bulamadim istedigim sartlarda sonra cocuk yapmaya karar verdik suanda evde cocugumu buyutuyorum maddi olarak zor bi surec geciriyoruz bisey almak istedigimde 10 kere dusunuyorum kendimi gectim cocugum yeni digdu 3 aylik istedigim hastanede bile dogum yapamadim ben gecmise baktigimda cok pismanim 2 yil geldi gecti simdi calisiyo olsaydim dogumumu bile ozel saglik sigortasiyla yapicaktim kendime ve bebegime kimseye hesap vermeden herseyin en iyisini alabilecektim ve daha onemlisi sigortam odenicekti babamin cok guzel bi sozu vardir gelicekde birgun gelicek ben kendimden ornek vermek istedim karar sizin tabiki iyi dusunun ailenize danisin derim sartlarini iyi degerlendirin
Merhaba,hangi ile çıktı tayininiz? İş olanakları,yaşam şekli kalitesi vs hakkında bilgi verebilirim belki.
Normal memurların eş tayini olabiliyor Diye biliyorum fakat biz Evlenmeden önceki ve evlendikten sonra kütüğümüzün bağlı olduğu ilde görev yapamıyoruz.. şu an kütüğüm eşimin memleketi olduğu için burda görev yapamıyorum.. tek istisnası var Büyükşehir olsaydı olurdu.. ama zaten şark görevi bitirme zorunluluğu da var.. her halükarda eşimin çalışmak istediği memleketine görevli gelemiyorum..eş durumu yok mu özel sektörde 2 yıl çalışanların yanına eş durumu oluyor sanıyordum
Bende öyle düşünüyorum.. 4 yıl sık dişini şirkette çalış sadece muhasebeci olarak çalış benim yanımda ol diyorum.. 4 yıl sonra gidelim büyük şehire hem sen istediğin gibi kariyer yap bende görevimi ifa edeyim..tayininiz çıkan ilde eşiniz iş bulacak, ofis vs açmayacak. sonra siz batıya geldiğinizde açar ofisi. başka çıkar yol düşünemiyorum. istifa etmeyin sakın.
yanlış anlamayın ama ben sizi hatalı buldum, istediğiniz şartlarda olmasa bile orta karar bir ise başlayıp sonra çocuk düşünebilirdiniz. şimdi çocuğa da yazık, gerçekten bebek eşyaları ateş pahası, planlanmadan çocuk yapilmamali bence.
Allah yardımcınız olsun. bence kreş yaşi gelince mutlaka ise başlayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?