Toplu taşıma araçlarında insanların karşısındakine 'dokunması'

Ben 19.5 aylık kızıma bile ona dokunmadan önce 'Dokunabilir miyim? Öpebilir miyim?' diye izin alıp öpüyorum, o yüzden sanırım sizinle aynı noktadan hayata bakmıyoruz, tartışmamız anlamsız.
Bende kızımı öperken izin alırım. Hatta anne şu an öpmeni istemiyorum dediğinde asla ikiletmem. Çevremdende bana el şakası veya teması yapılmasından hoşlanmam ama bi teyze o an heyecanla biley sorduğunda yada bi genç kız inerken yardım aldığında hoşgörüsüz davranacak kadar üstten bakmıyorum insanlara bence de aynı noktada değiliz

Ama sizin durumunuz ayrı. Fizik kurallarının kurbanı olmuşsunuz :) Duran insanı tutmanızla bir değil

Kimseyi küçümsemem ama sonuçta her zaman anlatmak istediğimizi tam olarak iletemiyoruz karşımızdakine, öyle anlamış olmanız konusunda bir şey diyemiyorum.

Ben de bir şey sandım.
Birisine bir yardımın olmuş işte.
O kız belki dengesini sağlayamadı o an.

Zaten ben de böyle düşündüğüm için önce iyi olup olmadığını sormuştum. Hayır dengemi sağlayamadım falan dese, yardımcı olurdum elbette.

Sizde neye takıldınız ya.. Soru sorulması değil eline vurmasına terslenmiş Kim olsa hoşlanmaz.

Dur taslanacaklar kervanina bende katilayim.. haklisin!!

Bizim ulkede tipik bir sorun olarak kimse kimsenin alanina girmeye cekinmiyor cunku alan ne? bilen yok.. sadece bu da degil, nadir siraya giren insanlarin nefesini ensemde hissetmekten bana da fenalik geldi.. bu bir medeniyet olcutudur, yazili olmayan bir kuraldir.. kimse kimseye izin almadan dokunamaz, cocugunu sevemez, taciz oldugunu hissedecek kadar yaklasamaz.. ama tabi bu bizim millet icin gecerli degil.. bizimkiler dokunur, ezer, carpar, gecer..

Not: telefondan yazmak nasil bir eziyetmis yahu.. harf hatalari icün kusura bakmayin hatunlar..

Ben Amerikadayken....

Çok kullanılan bir kalıptır, Amerika'da azıcık yaşamış kişiler bile oradaki kültürden etkilenirler. Çünkü gerçekten dünyanın diğer bölgelerinden sadece Türkiye değil, Avrupa'dan bile çok farklı bir kültüre sahiptir. Ama çok da kıyaslamak doğru sonuçlar üretmiyor. Farklılıklarımız da güzeldir bence.

Verdiğiniz örneklerde bariz bir saygısızlık görmedim. Rahatsız olmuşsunuz, uyarmışsınız, o da hakkınız elbette. Ama olumlu olmak daha iyidir ya. hem sizin için hem herkes için.

Evet, özellikle metroda, belirli mesafe bırakır insanlar aralarında. Aynı şekilde konuşurken ve birbirine bir şey gösterecekken de...

Ordaki imkanlar burda yok ama, tıklım tıkış olduğu haberlere bile konu oluyo zaman zaman, taksi diye bir seçenek de var

Yaşlı teyzeler,benim gözümde hükümsüzdürler. (amcalar değil onlar tersleyemez, dokunamaz, tiksiniyorum..) . Terste konuşurlar, cinslikte yaparlar teyzeler.. Napalım.. Da, genç kızın yaptığı sinir bozucu, kendi ağırlığını başkasına dayanarak hafifletmektir bu inme esnasında yaptığı, sanki karşısındaki insan değil, direk.. Birde toplu taşıalarda çocuğu kucağa almayıp, yanıma oturtup kendi sığışanlardan ifrit oluyorum resmen.. Mecburen kalkıyordum eskiden, şimdi ise 1-2 rica en fazla, sonra çemkiriyorum

O bölümleri çıkardım, amacım farklı olsa da konunun yanlış yerlere çekilmesini istemiyorum.
Bakış açısı farklı herkesin ve her zaman herkese eşit ulaşamıyor anlattıklarımız. Haklısınız.

Aslinda bu durum farkli.. mesela aynisi basima geldi, magazanin birinde arkaya dogru giderken basamagi gormeyip arka ustu 3 basamak birden duserken cocugun biri resmen havada yakaladi beni zaten anladigim kadariyla konu sahibinin anlatmaya calistigi extreme durumlar degil, rutin hale gelenler :)

Alırdın ağzının payını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…