Toplu taşıma araçlarında, sokaklarda...Kendinizi nasıl güvende hissediyorsunuz?

Hissetmiyorum. Bu durumun bir çözümü oldugunu da sanmiyorum.

Ben de aynen böyle hissediyorum işte.

Ben de taşıyorum mesela, yanımdaydı bugün. Ama dediğiniz gibi ne kadar etkili olur süpheliyim. Hele de otobüs gibi kapalı alanda hiç alakası olmayan insanlara da zarar verebilir pekala astımlı birine, bi çocuğa. Şok cihazı ne derece etkili acaba?

Toplu tasimayi uzun zamandir kullanmiyorum cok nadir bikac kere bindim birde taksi kullaniyorum arada. Taciz bende yaşadim daha once. Bunun bir cozumu yok bence, bunu biz bitiremeyiz malesef.
Onun disinda yinede korkuyla dolaşmiyorum. Tanimadigimiz insanlardan zarar gorme olasiligimiz daha az (yok demiyorum) Tanidik ve cevreden geliyor bu tarz şeyler daha çok.
Bir tane biber gazim var son senedir ama kullanma geregi duymadim henüz.

İşte bizi hapis hayatı yaşamaya zorluyorlar maalesef o yüzden hepimiz tepki göstermeliyiz istedikleri olmasın

Geçen gün yolda yürürken elimde bir adet masif çam ağacı çıtayla yürümek zorunda kaldım (yatak çıtası, boyamak istiyordum, hangi boya tutar diye malzemeyi de yanımda götüreyim dedim) Ay inanır mısın kendimi o çıtayla güvende hissettim. Acı ama gerçek.

İşte bizi hapis hayatı yaşamaya zorluyorlar maalesef o yüzden hepimiz tepki göstermeliyiz istedikleri olmasın

Valla oluyor istedikleri işte.bugün o kız çığlık çığlığa bağırırken kimsenin umurunda olmadı.o minibüs şoförü olacak adam,biri ona yol vermese levyeyle belki bıçakla saldıracakken o kıza hiç yardım etmedi.hic olmazsa kapıları kapatıp karakola gidebilirdi ama o ve diğerleri sadece izledi.

Bir de adaleti kendimiz sağlamaya çalışıyoruz en çok buna üzülüyorum. Şok cihazı da çok riskli kamera kaydı olmayan bir yerse tacizcinin bu işten sıyrılma üstüne sizi suçlu çıkarma ihtimali de var.

Ben üniversiteyi İstanbul'dda okudum. İlk kez metrobüse binmiştim bir amcaya yer vereyim dedim amaca bana çok kızdı oturttu. Bir hafta sonra anladım ne demek istediğini

Aksaray'da metrodayım bir yaz günü tıklım tıkış hiç unutmuyorum iki yabani yaratık sağıma soluma geçip koluma dokunmaya başladılar yetmedi biri gözümdeki güneş gözlüğünün kulağımdaki çıkıntısıyla oynamaya başladı, kulağımda bir üfleme hissettim ki irkildim adım atacak yer yoktu bir el uzandı çekti aldı beni. Yaşlı bir turist çift bavullarının üzerine oturttular beni. İkisi de önümde havaalanına o şekil gittik. O kadar minnettar kaldım ki. Göz göze anlaştık zaten. Kendi ülkemde tacizcilerin elinden bir turist çiftin duyarlılığı sayesinde kurtulmam da içimi cız ettirdi.

Emin olun bu avrupanin gobeginde bile sorun. toplu tasimada demeyeyimde aksam vakitlerinde sokaklar diyeyim, sahsen 15 dklik yolu yurumek istemiyorum karanlik bastiktan sonra. arabama biner binmezde kapilari kilitliyorum, arabamda bile bazen urkuyorum. kapkac, hirsizlik, ickili veya esrar cekmis sacmalayan insanlar..
dikkatli olmak lazim. sahsen toplu tasima araclarinda beni rahatsiz etmis insanlara genelde yaptigi hareketi bagira bagira soyleyip trende otobuste rezil ederek belli ediyorum. ben rahatsiz olacagima o rahatsiz olsun insanlarin kinayan bakislarindan (cunku emin olun asil burda ‘aman karismayalim’ kafasinda). defalarca yapmisligim var. veya trende bira icin insanlara tepki olsun diye abarti davranislarla yer degistirerek belli ediyorum rahatsizligimi. yabanci birini (arap/turk) gordugumde ‘kardes, biraz rahatsiz oldum birinden rica etsemde senin yaninda dursamda rahatsiz edilmesem’ demisligim bile var (tren/otobus beklerken filan). yani bir erkegin sapikligindan tanimadigim, belkide dahada sapik olan birinden yardim isteyerek kurtuluyo insan bazen. ne sacma degilmi.

onu bunu bilmem, tedbirli olman en dogrusu. ailelerimiz bizi fazlaca koruyarak yetistirmisler, biraz korkak olmusmuyuz, evet. ama bence deli cesaretli olmaktansa ekstra dikkatli olmak daha dogru.

Ben bilirim Bibibella Kajmery34 olay anında tepki vermek en sağlıklısı haklısınız. Böyle bi durumla ilk defa karşılaşmıyorum aslında, eskiden o adamı oraya gömerdim ben. Bütün esnafı sapığın birinin başına toplamışlığım da var, bana el kol yapıp camdan sarkarken öyle bi bagırdım ki adam kendini arabaya kitledi korkudan. Kucağında bebeği olan bi kadını taciz eden adamı görüp ifşa etmişliğim de. Ki sadece taciz meselesi değil bu, magandalığin binbir tonu mevcut malumumuz.

Ama işte noldu da değiştim bilmiyorum. Belki biraz da ondan konu açma ihtiyacı hissettim. Bilmiyorum siz de öyle hissediyo musunuz ama insanlar her zamankinden daha tepkisiz, şerefsizler her zamankinden daha cesur sanki.

Açıkça korkmuyolar diye düşünüyorum, herkes kendi çapında terörize olmuş, şiddete meyilli bi halde. Ve bunun bedelini ödemeyeceklerini düşünüyolar, bu da iyice sapıtmalarına neden oluyo. Adalet sistemimiz ve son khk lar sağolsun.

Çare budaklı meşe odunu Şaka bi yana insan elinde şemsiye olur, çıta olur, böyle kafaya geçirmeye müsait bi şey olunca kendini daha rahat hissediyo gerçekten. Geldigimiz noktaya bak

birileri artik dur demelo

Bir amcada bana yerini vermişti dolmuşta dolmuşa bindim bütün koltuklar dolu ayakta 2-3 erkek yolcu vardı galiba geçmiş gün tam hatırlamıyorum zorla oturtmuştu beni yerine ayakta gidemezsin diye benden yaşça büyük bir amca belki babamla yaşıt belkide büyük.

Yahu biber gazına kadar eyvallah dedim de...
Biber gazından başka bir şeye ihtiyacınız yok zaten. Karşı taraf silahlı filan değilse... Siz o biber gazı ne kadar güçlü biliyor musunuz? Bi kere kendi biber gazım parmağıma, ordan yüzüme, gözüme bulaştı, ordan tecrübe ettim. :) Sıksaydınız keşke, yalnız diğer insanlara da sıçrayabilir, bi o riski var. Ben elimde biber gazıyla gece falan istediğim gibi geziyordum.

Güven mi o ne bahsettiğiniz olay sabah Müge Anlı’da Çıktı otobüsteki pislik de onlardanmış zaten. Allah’a emanet yaşıyoruz resmen.

Öyle yerlerde taciz vs. Oluyor çalıştığımız yerde de babamız yaşındaki işverenden de tacize maaruz kalıyoruz.Korkuma kimseyle bir yerde yalnız kalamaz oldum.Babam yaşındaki adamlara sapık gözüyle bakar oldum artık.Şimdi işe geri döneceğim ama Nasıl bilmiyorum.Allah hepimizi korusun böyle insanlardan yavrularımızı da...

Bu olaylardan hepimizin psikolojisi bozuldu. Geçen gün minibüsle ev dönüyorum bir baktım araçta ben varım ve bir bayan daha var. O bayan da inince birden kendimi nasıl aşağı attım ben bile inanamadım. Şoför beyin hiçbir yanlısı yoktu duyduğumuz kötü olaylardan öyle etkilenmisim ki bir araçta asla yalnız kalamiyorum Bir sürü yol yürüdüm eve kadar

Biber gazi demişken, uzakdan bi deneyin test edin öyle tutun yanınızda. Bende vardi ilk aldigimda etkiliydi 2sene kadar taşıdım cantamda sonra bi daha deneyim dedim sıkıyor ama etkisi yok. Kendi kendine mi bitti yoksa son kullanma tarihi mi vardı bilmiyorum da boşa taşıyor olabilirsiniz

Çok geç vakitte dışarıda olmamaya çalışıyorum ilk olarak şimdi kadın hakları özgürlük vs evet güzel lakırdılar ama bir de gerçekler var. Allah dışarıda olmayı mecbur bırakmasın diyorum yalnız başına geç saatte. Kaldı ki tanınızdan kız arkadaşınız da olsa bazen kar etmiyor onun da örneği vardı bar çıkışı arkadaşının yanından kaçırmışlardı bir kızı. Bu konunun açık giyinmeseydi gece çıkmasaydı diye bir ayırdı da yok aslında. Özgürcan Aslan’ın da biber gazı vardı ama maalesef... 7 aylık hamile örtülü bir bayanı bir kaç kişi arabaya atıp kaçırmıştı o da var gündüz vakti... penceredeki parmaklığı kesip içeri giren bir sapık da vardı neler neler...yani sanıyorum ki yanlış zamanda yanlış yerde yanlış insanlara denk gelme şanssızlığı da etkili. Ve psikopatın biri kafaya koymuşsa her şeyi deneyebiliyor. Devletin cezaları caydırıcı bir hale getirmesi gerekiyor. Ben kendi adıma riskleri yapabildiğimce azaltmaya çalışıyorum ama her şeyin dua ile iyileştirilmesine alışılmış bu toplumda bu konuda bazen dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor maalesef...

Hakikaten asiri etkiliymis ben esime şaka olsun diye evin bi odasina sikmistim ama oyle fossss diye degil minicik bir fis ve o miniminnacik fis butun evi sardi cigerim söküldü gitmekte bilmedi.
Birinin yuzune dogru tam fis sıkılırsa adam bile öldurebilir aslinda nefes alinmiyor.

Ben yakinda test ettim evin icinde yapmayin Acik alan olsun

Bir kere saat 9 10 gibi tek basima dolmusa binmem gerekti. Dolmusun guzergahi cok issiz isiksiz sokaklar, bir de basbasayi. O kadar tedirfin oldum ki annemi aradim hemen iste solmusa bindim simdi falan diyorum ki adam bir sey yapacak olursa bilsin arkada kanit biraktigini diye. Vir yandan diyorum adama sapik muamelesi yapiyorum bir yandan hic guvenemiyorum. Gercekten cok zor boyle yasamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…