Hissetmiyorum. Bu durumun bir çözümü oldugunu da sanmiyorum.
Hissetmiyorum bunun sebebi ben değil toplum. Çözümü de bende değil toplumda. Çözümü olduğunu sanmıyorum. Bazıları biber gazı taşıyor. Yasal mı şu an bilmiyorum. Yasalsa bu da bir seçenek ama etkili olur mu şüpheli.
İşte bizi hapis hayatı yaşamaya zorluyorlar maalesef o yüzden hepimiz tepki göstermeliyiz istedikleri olmasınYaşanan onlarca olaydan sonra hangi kadın kendini güvende hissederki.onceden birtek kendim için korkardım, şimdi kızım için de korkuyorum 14 yaşında yeni yeni toplu taşıma kullanmaya arkadaşları ile dışarı çıkmasına izin veriyorum ama bugün ki olaydan sonra vazmı gecsem diyorum.
İşte bizi hapis hayatı yaşamaya zorluyorlar maalesef o yüzden hepimiz tepki göstermeliyiz istedikleri olmasın
Bir de adaleti kendimiz sağlamaya çalışıyoruz en çok buna üzülüyorum. Şok cihazı da çok riskli kamera kaydı olmayan bir yerse tacizcinin bu işten sıyrılma üstüne sizi suçlu çıkarma ihtimali de var.Ben de aynen böyle hissediyorum işte.
Ben de taşıyorum mesela, yanımdaydı bugün. Ama dediğiniz gibi ne kadar etkili olur süpheliyim. Hele de otobüs gibi kapalı alanda hiç alakası olmayan insanlara da zarar verebilir pekala astımlı birine, bi çocuğa. Şok cihazı ne derece etkili acaba?
Çare budaklı meşe odunuGeçen gün yolda yürürken elimde bir adet masif çam ağacı çıtayla yürümek zorunda kaldım (yatak çıtası, boyamak istiyordum, hangi boya tutar diye malzemeyi de yanımda götüreyim dedim) Ay inanır mısın kendimi o çıtayla güvende hissettim. Acı ama gerçek.
birileri artik dur demeloMerhabalar KK sakinleri.
Aylar sonra ilk defa konu açıyorum, onda da böyle tatsız bi konuyla dönmek istemezdim aslında. Ama pek çoğumuzun hatta belki de hepimizin hayatında bir kereliğine de olsa yaşadığı korkular bunlar.
O yüzden belki paylaşıp, birlikte sayıp sövüp rahatlamak istedim, belki birlikten kuvvet doğar derler ya güçlü hissetmek istedim, belki de "Olaylar üst üste gelmiş ondan, münferit şeyler bunlar. Ülkemiz, insanımız o kadar kötü değil abartma, sıkma canını." dersiniz dedim ne bileyim.
Konuya gelince, başlıktan da anlamışsınızdır az çok. Detaylarda boğulup ne kendi canımı ne de sizin canınızı sıkmak istemiyorum. Özet geçmek gerekirse çirkin bi olay yaşadım bugün toplu taşımada. Dönüp tepki veremedim ilk etapta, afalladım, kısacık bi anda oldu zaten nolduysa, uzaklaşmaya çalıştım sadece. Tabi bu o şeref yoksununu cesaretlendirmiş oldu. Sonra yapacağımı yaptım gerçi, ayakkabı gibi ayağı da delinmiştir inşallah.
Neyse dedim ya derdim detaylarda değil. Böyle bi duruma maruz kalan ilk insan ben değilim, son da olmayacağım. Ama anlatmak istediğim şey, bugün gerçekten korktum. O otobüsü onun başına yıkmaya korktum. Utandım demiyorum bakın korktum. Ben ağzımı açsam, o hayvan herif suç bastırmak için üstüme yürüse, bana zarar vermeye kalksa insanların orada put gibi durmasından, "aman bana dokunmasın da" tepkisizliğinden korktum. Otobüste giyimi yüzünden dayak yiyen kadınlar geldi aklıma korktum.
Sonra eve geldim haberleri kurcalıyorum, karşıma çıkan ilk şey bu oldu. http://www.hurriyet.com.tr/amp/son-dakika-universiteli-kizi-minibuste-kacirdilar-40667263
Güpegündüz, şehrin orta yerinde, ortalıkta bi ton insan varken, minibüs kamerası kaydederken kızcağızın birini kaçırmışlar. Kız feryat figan ederken. Kızın yanında teyzesi de var üstelik.
Niye; kız evlenme teklifini reddetti, babası da kızını ite uğursuza vermedi diye. 2 gündür haber alınamıyormuş. Adı çıksın benle evlenmeye mecbur kalsın diye düsünmediyse ben de bi sey bilmiyorum su hayatta. Böyle bi haysiyetsizliği, zorbalığı aklımızın almaması lazım ama o kadar olağan ki.
Konuyu dağıtmayayım daha fazla. Sabahki olayın üstüne bu haber denk gelince... çantamdaki biber gazından başka kimse yokken sustuğum iyi olmuş bile dedim bi an. Sonra kendime kızdım vs. vs.
Ne yapmak lazım hanımlar siz söyleyin. Nasıl güvende hissediyorsunuz kendinizi? Zorbalığa ses çıkaracak cesareti buluyor musunuz mesela, buluyorsanız nasıl yapıyorsunuz?
Bugunku nispeten basit bi seydi ama insanın hic beklemedigi bi anda manyagın biri yüzünden can güvenligi bile tehlikeye girebiliyo. Biber gazını bırakıp şok cihazı mı almak lazım? Ne yapmak lazım? Kendimizden başkasına güvenemeyecekmişiz gibi hissediyorum ben artık.
Bir amcada bana yerini vermişti dolmuşta dolmuşa bindim bütün koltuklar dolu ayakta 2-3 erkek yolcu vardı galiba geçmiş gün tam hatırlamıyorum zorla oturtmuştu beni yerine ayakta gidemezsin diye benden yaşça büyük bir amca belki babamla yaşıt belkide büyük.Bir de adaleti kendimiz sağlamaya çalışıyoruz en çok buna üzülüyorum. Şok cihazı da çok riskli kamera kaydı olmayan bir yerse tacizcinin bu işten sıyrılma üstüne sizi suçlu çıkarma ihtimali de var.
Ben üniversiteyi İstanbul'dda okudum. İlk kez metrobüse binmiştim bir amcaya yer vereyim dedim amaca bana çok kızdı oturttu. Bir hafta sonra anladım ne demek istediğini
Aksaray'da metrodayım bir yaz günü tıklım tıkış hiç unutmuyorum iki yabani yaratık sağıma soluma geçip koluma dokunmaya başladılar yetmedi biri gözümdeki güneş gözlüğünün kulağımdaki çıkıntısıyla oynamaya başladı, kulağımda bir üfleme hissettim ki irkildim adım atacak yer yoktu bir el uzandı çekti aldı beni. Yaşlı bir turist çift bavullarının üzerine oturttular beni. İkisi de önümde havaalanına o şekil gittik. O kadar minnettar kaldım ki. Göz göze anlaştık zaten. Kendi ülkemde tacizcilerin elinden bir turist çiftin duyarlılığı sayesinde kurtulmam da içimi cız ettirdi.
Güven mi o ne bahsettiğiniz olay sabah Müge Anlı’da Çıktı otobüsteki pislik de onlardanmış zaten. Allah’a emanet yaşıyoruz resmen.Merhabalar KK sakinleri.
Aylar sonra ilk defa konu açıyorum, onda da böyle tatsız bi konuyla dönmek istemezdim aslında. Ama pek çoğumuzun hatta belki de hepimizin hayatında bir kereliğine de olsa yaşadığı korkular bunlar.
O yüzden belki paylaşıp, birlikte sayıp sövüp rahatlamak istedim, belki birlikten kuvvet doğar derler ya güçlü hissetmek istedim, belki de "Olaylar üst üste gelmiş ondan, münferit şeyler bunlar. Ülkemiz, insanımız o kadar kötü değil abartma, sıkma canını." dersiniz dedim ne bileyim.
Konuya gelince, başlıktan da anlamışsınızdır az çok. Detaylarda boğulup ne kendi canımı ne de sizin canınızı sıkmak istemiyorum. Özet geçmek gerekirse çirkin bi olay yaşadım bugün toplu taşımada. Dönüp tepki veremedim ilk etapta, afalladım, kısacık bi anda oldu zaten nolduysa, uzaklaşmaya çalıştım sadece. Tabi bu o şeref yoksununu cesaretlendirmiş oldu. Sonra yapacağımı yaptım gerçi, ayakkabı gibi ayağı da delinmiştir inşallah.
Neyse dedim ya derdim detaylarda değil. Böyle bi duruma maruz kalan ilk insan ben değilim, son da olmayacağım. Ama anlatmak istediğim şey, bugün gerçekten korktum. O otobüsü onun başına yıkmaya korktum. Utandım demiyorum bakın korktum. Ben ağzımı açsam, o hayvan herif suç bastırmak için üstüme yürüse, bana zarar vermeye kalksa insanların orada put gibi durmasından, "aman bana dokunmasın da" tepkisizliğinden korktum. Otobüste giyimi yüzünden dayak yiyen kadınlar geldi aklıma korktum.
Sonra eve geldim haberleri kurcalıyorum, karşıma çıkan ilk şey bu oldu. http://www.hurriyet.com.tr/amp/son-dakika-universiteli-kizi-minibuste-kacirdilar-40667263
Güpegündüz, şehrin orta yerinde, ortalıkta bi ton insan varken, minibüs kamerası kaydederken kızcağızın birini kaçırmışlar. Kız feryat figan ederken. Kızın yanında teyzesi de var üstelik.
Niye; kız evlenme teklifini reddetti, babası da kızını ite uğursuza vermedi diye. 2 gündür haber alınamıyormuş. Adı çıksın benle evlenmeye mecbur kalsın diye düsünmediyse ben de bi sey bilmiyorum su hayatta. Böyle bi haysiyetsizliği, zorbalığı aklımızın almaması lazım ama o kadar olağan ki.
Konuyu dağıtmayayım daha fazla. Sabahki olayın üstüne bu haber denk gelince... çantamdaki biber gazından başka kimse yokken sustuğum iyi olmuş bile dedim bi an. Sonra kendime kızdım vs. vs.
Ne yapmak lazım hanımlar siz söyleyin. Nasıl güvende hissediyorsunuz kendinizi? Zorbalığa ses çıkaracak cesareti buluyor musunuz mesela, buluyorsanız nasıl yapıyorsunuz?
Bugunku nispeten basit bi seydi ama insanın hic beklemedigi bi anda manyagın biri yüzünden can güvenligi bile tehlikeye girebiliyo. Biber gazını bırakıp şok cihazı mı almak lazım? Ne yapmak lazım? Kendimizden başkasına güvenemeyecekmişiz gibi hissediyorum ben artık.
Yahu biber gazına kadar eyvallah dedim de...
Biber gazından başka bir şeye ihtiyacınız yok zaten. Karşı taraf silahlı filan değilse... Siz o biber gazı ne kadar güçlü biliyor musunuz? Bi kere kendi biber gazım parmağıma, ordan yüzüme, gözüme bulaştı, ordan tecrübe ettim. :) Sıksaydınız keşke, yalnız diğer insanlara da sıçrayabilir, bi o riski var. Ben elimde biber gazıyla gece falan istediğim gibi geziyordum.
Biber gazi demişken, uzakdan bi deneyin test edin öyle tutun yanınızda. Bende vardi ilk aldigimda etkiliydi 2sene kadar taşıdım cantamda sonra bi daha deneyim dedim sıkıyor ama etkisi yok. Kendi kendine mi bitti yoksa son kullanma tarihi mi vardı bilmiyorum da boşa taşıyor olabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?