Bende boyle bi an yasadimMerhabalar KK sakinleri.
Aylar sonra ilk defa konu açıyorum, onda da böyle tatsız bi konuyla dönmek istemezdim aslında. Ama pek çoğumuzun hatta belki de hepimizin hayatında bir kereliğine de olsa yaşadığı korkular bunlar.
O yüzden belki paylaşıp, birlikte sayıp sövüp rahatlamak istedim, belki birlikten kuvvet doğar derler ya güçlü hissetmek istedim, belki de "Olaylar üst üste gelmiş ondan, münferit şeyler bunlar. Ülkemiz, insanımız o kadar kötü değil abartma, sıkma canını." dersiniz dedim ne bileyim.
Konuya gelince, başlıktan da anlamışsınızdır az çok. Detaylarda boğulup ne kendi canımı ne de sizin canınızı sıkmak istemiyorum. Özet geçmek gerekirse çirkin bi olay yaşadım bugün toplu taşımada. Dönüp tepki veremedim ilk etapta, afalladım, kısacık bi anda oldu zaten nolduysa, uzaklaşmaya çalıştım sadece. Tabi bu o şeref yoksununu cesaretlendirmiş oldu. Sonra yapacağımı yaptım gerçi, ayakkabı gibi ayağı da delinmiştir inşallah.
Neyse dedim ya derdim detaylarda değil. Böyle bi duruma maruz kalan ilk insan ben değilim, son da olmayacağım. Ama anlatmak istediğim şey, bugün gerçekten korktum. O otobüsü onun başına yıkmaya korktum. Utandım demiyorum bakın korktum. Ben ağzımı açsam, o hayvan herif suç bastırmak için üstüme yürüse, bana zarar vermeye kalksa insanların orada put gibi durmasından, "aman bana dokunmasın da" tepkisizliğinden korktum. Otobüste giyimi yüzünden dayak yiyen kadınlar geldi aklıma korktum.
Sonra eve geldim haberleri kurcalıyorum, karşıma çıkan ilk şey bu oldu. http://www.hurriyet.com.tr/amp/son-dakika-universiteli-kizi-minibuste-kacirdilar-40667263
Güpegündüz, şehrin orta yerinde, ortalıkta bi ton insan varken, minibüs kamerası kaydederken kızcağızın birini kaçırmışlar. Kız feryat figan ederken. Kızın yanında teyzesi de var üstelik.
Niye; kız evlenme teklifini reddetti, babası da kızını ite uğursuza vermedi diye. 2 gündür haber alınamıyormuş. Adı çıksın benle evlenmeye mecbur kalsın diye düsünmediyse ben de bi sey bilmiyorum su hayatta. Böyle bi haysiyetsizliği, zorbalığı aklımızın almaması lazım ama o kadar olağan ki.
Konuyu dağıtmayayım daha fazla. Sabahki olayın üstüne bu haber denk gelince... çantamdaki biber gazından başka kimse yokken sustuğum iyi olmuş bile dedim bi an. Sonra kendime kızdım vs. vs.
Ne yapmak lazım hanımlar siz söyleyin. Nasıl güvende hissediyorsunuz kendinizi? Zorbalığa ses çıkaracak cesareti buluyor musunuz mesela, buluyorsanız nasıl yapıyorsunuz?
Bugunku nispeten basit bi seydi ama insanın hic beklemedigi bi anda manyagın biri yüzünden can güvenligi bile tehlikeye girebiliyo. Biber gazını bırakıp şok cihazı mı almak lazım? Ne yapmak lazım? Kendimizden başkasına güvenemeyecekmişiz gibi hissediyorum ben artık.
Ama arkadasin dedigi gibi ya psikopatsa ve tepki gosterilme aninda aniden siddete gecerse korkmazmisiniz...bende o.korku olustu haberlerdeki seyleri duyaliAynı olayın benzeri belki hafif kalır derecesini yaşadım yıktım geçtim kimmiş o bana dokunacak!
Korkmayın ses yükseltmekten bu gibiler cesaret buluyor ses çıkarmadı o zaman şuda ses çıkarmaz buda...
Bu konuda çok haklısın maalesef biz daha sindik onlar daha edepsiz olmaya başladı kimse aman bana birşey olmasın diye müdahelede etmiyor artık@Ben bilirimBibibella @Kajmery34 olay anında tepki vermek en sağlıklısı haklısınız. Böyle bi durumla ilk defa karşılaşmıyorum aslında, eskiden o adamı oraya gömerdim ben. Bütün esnafı sapığın birinin başına toplamışlığım da var, bana el kol yapıp camdan sarkarken öyle bi bagırdım ki adam kendini arabaya kitledi korkudan. Kucağında bebeği olan bi kadını taciz eden adamı görüp ifşa etmişliğim de. Ki sadece taciz meselesi değil bu, magandalığin binbir tonu mevcut malumumuz.
Ama işte noldu da değiştim bilmiyorum. Belki biraz da ondan konu açma ihtiyacı hissettim. Bilmiyorum siz de öyle hissediyo musunuz ama insanlar her zamankinden daha tepkisiz, şerefsizler her zamankinden daha cesur sanki.
Açıkça korkmuyolar diye düşünüyorum, herkes kendi çapında terörize olmuş, şiddete meyilli bi halde. Ve bunun bedelini ödemeyeceklerini düşünüyolar, bu da iyice sapıtmalarına neden oluyo. Adalet sistemimiz ve son khk lar sağolsun.
9 yildir yurtdisindayim. Mini etek giyerim gece disari cikarim. Evlendikten sonra bile bazen gece arkadaslarla disari cikip tek dondugum cok oldu.
Fransa da muslumanlarin cok oldugu bir mahallede hava kararmadan okuldan normal kiyafetle bile donerken sozlu tacize ugrardim.
Irlanda da zil zurna parti elbiseleriyle eve donerdim, gece bara tek basina salsa/tango gibi dans etmeye giderdim, ne barda ne yolda ne takside tacize ve askintiya dahi ugramadim.7 yil boyunca. Etrafimda 40 milletten kadin vardi, hic birinde taciz hikayesi duymadim.
Simdi amerikadayim, hamile oldugum icin artik alkol kullanmiyorum ve genelde esimle disari cikiyoruz ama ne giyersem giyeyim kimsenin Yan gozle baktigini ya da asla ve asla laf attiginiz gormedim duymadim. Etrafimda hic bir kadindan taciz hikayesi duymadim.
Kimsenin dini hislerini incitmek istemem ama bu bence bir gercek, muslumanlarin azinlikta oldugu yerde taciz yok. Cok oldugu yerde can guvenligimiz yok.
Merhabalar KK sakinleri.
Aylar sonra ilk defa konu açıyorum, onda da böyle tatsız bi konuyla dönmek istemezdim aslında. Ama pek çoğumuzun hatta belki de hepimizin hayatında bir kereliğine de olsa yaşadığı korkular bunlar.
O yüzden belki paylaşıp, birlikte sayıp sövüp rahatlamak istedim, belki birlikten kuvvet doğar derler ya güçlü hissetmek istedim, belki de "Olaylar üst üste gelmiş ondan, münferit şeyler bunlar. Ülkemiz, insanımız o kadar kötü değil abartma, sıkma canını." dersiniz dedim ne bileyim.
Konuya gelince, başlıktan da anlamışsınızdır az çok. Detaylarda boğulup ne kendi canımı ne de sizin canınızı sıkmak istemiyorum. Özet geçmek gerekirse çirkin bi olay yaşadım bugün toplu taşımada. Dönüp tepki veremedim ilk etapta, afalladım, kısacık bi anda oldu zaten nolduysa, uzaklaşmaya çalıştım sadece. Tabi bu o şeref yoksununu cesaretlendirmiş oldu. Sonra yapacağımı yaptım gerçi, ayakkabı gibi ayağı da delinmiştir inşallah.
Neyse dedim ya derdim detaylarda değil. Böyle bi duruma maruz kalan ilk insan ben değilim, son da olmayacağım. Ama anlatmak istediğim şey, bugün gerçekten korktum. O otobüsü onun başına yıkmaya korktum. Utandım demiyorum bakın korktum. Ben ağzımı açsam, o hayvan herif suç bastırmak için üstüme yürüse, bana zarar vermeye kalksa insanların orada put gibi durmasından, "aman bana dokunmasın da" tepkisizliğinden korktum. Otobüste giyimi yüzünden dayak yiyen kadınlar geldi aklıma korktum.
Sonra eve geldim haberleri kurcalıyorum, karşıma çıkan ilk şey bu oldu. http://www.hurriyet.com.tr/amp/son-dakika-universiteli-kizi-minibuste-kacirdilar-40667263
Güpegündüz, şehrin orta yerinde, ortalıkta bi ton insan varken, minibüs kamerası kaydederken kızcağızın birini kaçırmışlar. Kız feryat figan ederken. Kızın yanında teyzesi de var üstelik.
Niye; kız evlenme teklifini reddetti, babası da kızını ite uğursuza vermedi diye. 2 gündür haber alınamıyormuş. Adı çıksın benle evlenmeye mecbur kalsın diye düsünmediyse ben de bi sey bilmiyorum su hayatta. Böyle bi haysiyetsizliği, zorbalığı aklımızın almaması lazım ama o kadar olağan ki.
Konuyu dağıtmayayım daha fazla. Sabahki olayın üstüne bu haber denk gelince... çantamdaki biber gazından başka kimse yokken sustuğum iyi olmuş bile dedim bi an. Sonra kendime kızdım vs. vs.
Ne yapmak lazım hanımlar siz söyleyin. Nasıl güvende hissediyorsunuz kendinizi? Zorbalığa ses çıkaracak cesareti buluyor musunuz mesela, buluyorsanız nasıl yapıyorsunuz?
Bugunku nispeten basit bi seydi ama insanın hic beklemedigi bi anda manyagın biri yüzünden can güvenligi bile tehlikeye girebiliyo. Biber gazını bırakıp şok cihazı mı almak lazım? Ne yapmak lazım? Kendimizden başkasına güvenemeyecekmişiz gibi hissediyorum ben artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?