Toplu taşıma da bebek arabası sorunu

Otobüse binmeye çalışan bayana bebek arabası için arka kapıyı işaret edip kadın arka kapıya ulaştığında kapıyı acmamakta direnip en son gaza basan otobüs şoförü gördüm ben.. Herifi parcalicaktim oracıkta... Yer yokmuşşş... Maalesef bu ülkede bebeginle hic bir yere gidemiyorsun camis dolu etraf çünkü bi el atayim yardim edeyim diyen yok.. Yer isteyeceksin diyede akli kaçıyor milletin.. İyice paylıcan iste böylelerini rezil etcen o olacak..

Allah allah cok tuhaf. Ben surekli biniyorum arabayla. Hic boyle bir seyle karsilasmadim. Semte bagli olabilir.

Ama sofor katla falan diye laf ederse direkt sikayet edin.
O an bebegi mi kollastiracaksiniz araba mi katlayacaksiniz....

İnsanımızın bazen nasıl bu kadar vurdumduymaz olduğuna sasiyorum.
Böylesine rahat ve arsız nasıl olunur anlamam.
Çocuklu bir kadın yardım edeceklerine yapılan terbiyesizlige bakın.

Ben bebek arabasıyla minibüse biniyorum şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Ama otobüse hiç binmedim arabayla. Baston bebek arabaları hem çok pratik açılıp kapanıyor hemde hafif oluyor. Kucağında bebek varken birde yürümüyorsa kapatmak sorun oluyor malesef. Keşke insanlar biraz anlayışlı olsa.

Tabi bebek arabalarını bu amacla kullanım için hizmete açıyoruz biz anneler, önce valiz ve pazar poşetleri sonra boş yer kalırsa minigin eşyaları ve kendisini taşımakla mükellef bebek arabaları

Cahillik zor ne yapsan ne etsen duzelmiyor

Arabanin ustune esyalarini koymaya haklari yok ki!
Hele ki pis mikroplu yerlerde gezen bir valizi elalemin bebek arabasina koymak icin akil hastasi olmak lazim. Elalem yani, pes. Bu ne cesaret...

Esime diyorum once araba alalim cocuk yapmayalim diye, ben suclu oluyorum. Herkesin arabasi mi varmis.

En azindan kendinizde bebek arabasiyla toplu tasimalarla yollara dusmekten cekinen insanmissiniz.
Bebek arabasi olan bazi annelerde her seyi kendilerine hak gorup o arabalarla ustumuze ustumuze gelip ayaklarimizi ezen tipler de var
Herneyse..bebek arabanizi sahiplenip esyalarini yerlestiren insanlari da ilk defa duyuyorum...o ayaklarimizi ezip gecenlerden farki yokmus.
Edep yine edep. Ozel alana saygi..insana saygi diyorum.. Ama neerdee..

Bi
Biz onlardan degılız
Saygılar

Araban olsada bazen otobus kullanmak gerekıyor malesef

böyle bişeyle ilk defa karşılaştım bebek arabası görüyorum otobüslerde ama kimse böyle bişey yapmadı. Siz tepkinizi vererek iyi yapmışsınız hatta az bile yapmışsınız
ben bebek arabalarını kullanmayı bilmeyen annelerden nefret ediyorum şu ayaklarımızı ezenler çarpanlar.. özellikle kalabalık kaldırımlarda..

O BEBEK ARABASI İLE MİLLETi EZEN ve TIKLIM TIKLIM ARABADA YAYILAN TİPLERDEN ben de nefret ediyorum ve gördüğüm yerde de uyarıp gerekirse şikayet ediyorum. Çocuk onların sorumluluğu onlar rahat edecek diye ben rahatımdan olamam kimse kusura bakmasın. Zaten sırf bu yüzden araba aldım ve kullanmayı öğrendim.

Ama otobüste kucakta da tehlikeli değil mi? Ben arabasından kucağa almam, durmasa bile yapacak bişi yok. tabi kısa mesafede. Uzun mesafede genel olarak kangurusuna takıyorum, kucakta durmasından daha güvenli, bebek arabasını indirdin bindirdim derdi yok.

Ahaha reklamcı gibiyim, her konuyu da kanguruya bağlayabiliyorum :) nabayım en iyi yatırımlarımdan biri.

Araban olsada bazen otobus kullanmak gerekıyor malesef
benim yasadigim sehirde trafik vs rahat. Kendi adima araba alinca gerekmez insallah. Zaten cocukla her gun hobi olarak uzak yere gitmem. Gidecegimde de araba kullanilir, alinca tabi insallah. Yillardir otobuse binmemis tanidiklarim var valla cok buyuk nimet, daha dun otobuste tiklim tikis ayakta geldim eve.

Gıcıklık ve çok pislik hareket. Kesinlikle haklısın.

Valiz olayi gercekten yuh dedirticek bir olay ....Çocukla bir yere gitmek çok zor insanlar anlayışsiz tahammülsüz çocuklu bayanlara yer vermeyenmi dersin bebek arabasını görünce seni almayan otobüsmü dersin bebek ağladığı için sinirlenen rahatsız olanmi dersin .....baston pusetler var üç dört kilo ağırlık da olanlar onu kullanabilirsiniz daha pratik katlamasida hafif olması da kolaylik sağlıyor ben öyle yaptım

Ben baston araba kullaniyorum toplu tasimada. Normal bebek arabalarina gore cok daha az yer kapliyor ve portatif ama minibuse yine de binmiyorum cunku alan dar. Herkesin bireysel karari isteyen otomobil alir ama istanbul gibi milyonluk nufusta herkes rahat etmek icin arabaya binince trafik de bitmek bilmiyor.

yuhhh hangi hatmış bu yaa ilk defa duyuyorum. arabanızı otobüse binince katlayın

İstanbul'da mısınız? Ben İzmir'de hayatımda bir kere bile böyle bişey görmedim, duymadım, şahit de olmadım. Hatta bebek arabasını katlayana bile denk gelmedim. Otobüsteki bebek arabasında ya bebek olur, ya ailenin eşyaları ya da boş. Yani elalemin eşyasını koyması falan çok garip geldi. Bebek arabasına laf edeni de hiç görmedim. Çok çok kalabalık oluyor tabi otobüsler ama ne zaman orta kapıdan arabalı biri binecek olsa otobüstekiler yardım ediyor falan. Bu İstanbul ne olmuş böyle ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…