Toplumun ayıpları

Bende anadoluluyum, arkadasiniz olmayan birine "sen" diye hitap etmekte sizin uslubunuz sanirim. Kendi uslubumla sizi rahatsiz ettiysem kusuruma bakmayin geri kafalilikta oluyor boyle seyler. Iyi gunler

Son düzenleme:
Hamileyken kayınbabasının yanında göbeğini örtüyle kapatan bir eltim var.ben de hep üşüyor diye örttügünü düşünürdüm.çok garip geldi bana karnını örtme sebebini öğrenince.

Konuyu okuyunca kahkaha attım benimde eşimin babası böyle çok saçma geliyor ama eşim annesine annesi babasına söylüyor hamileliğide cinsiyetide böyle zincirleme şeklinde.

İlk gördüğümde bana o kadar garip geldi ki kendi aileme anlattım onlarda güldüler ama gerçekten böyle tabular var ve insanlar kendi değişmediği gelişmediği sürece onların kafasında bu tabuları yıkamayız.

Ama şöyle umudum var mesela eşim babasının bu haraketini garipsiyor kendi çocuğuna yapacağını sanmıyorum böyle böyle kırılacak bişeyler.

Konu başlığını değiştirseniz keşke. Birkaç kişinin cehaleti tüm topluma mal edilemez. Normal bir toplum da hamileliği asla ayıp karşılamaz.

Hamile olduğumu babama utanmadan söylediğim için saygısız olduğumu da öğrendim bugün çok şükür.

Görüyor ve arttırıyorum:
Benim kardeşim ve gelin; bir aile toplantısında (kayınvalide, kayınpeder, kuzenler, teyzeler, enişlerin olduğu) "hadi bir video çekeceğiz şu hediyeleri elinizde tutun ve açın dediğimizde açın" demişler ve biz komut ile paketleri açtığımızda kimimizde emzik, kimimizde çorap, kimimizde mama önlüğü olduğunu görmüştük. Sarılanlar; ağlayanlar amanınnn ne curcuna ne curcuna

İmzamı attım, süper yazmışsınız.

Ben kendimin ve gelinimizin hamilelik hikayelerini paylaştım. Bizim aile böyle.
Eşimin tarafında gelir isek; onun annesine söyledik, annesi babasına söylemiş.

Kızımızın bebek odası gelmişti. Daha 7 aylık hamile idim. Annesi ve babası da eltimdelerdi (o zamanlar aynı sitede oturuyorduk). Kv geldi odaya baktı, çıkarken eşim annesine dedi ki : "babam da gelip baksaydı ya, merak etmedi mi?" aman bir bakış attı. "ayıp, cıkcıkcık" ..

Doğumda kp yoktu elbette. (rahmetli kayınpederimi çok ama çok severdim. Dünya tatlısı bir insandı bana göre)

Acayip adetleri varmış: bebek babanın yanında düşerse, bebeğin babası almazmış; gelin kp ile aynı masada oturup yemek yemezmiş; gelin kocasına kp yanında adıyla seslenmezmiş vs vs vs

Hiç birini uygulamadık. Benim eşim hepsinin saçma olduğunu, bunların saygı değil korku olduğunu anlattı durdu ailesine. Biz önlerini açmış olduk, benden sonrakiler rahat etti

Eşim hep söyler: "biz babamızın bir kez bize sarıldığını hatırlamayız" diye. Şimdi hepsi çok ilgili ve çok sevecen babalar.

Saygı ve laubaliliğin bambaşka şeyler olduğunu anlatmak bizlerin elinde.

Not: Kırmızı kuşağa gelince. Evde bağlandı (ki bizde o adet de yok, erkek tarafı laf söz etmesin diye olay çıkartmadım), ben daha apartman kapısından çıkınca çıkarttım, arabada yoktu. Gelinimize de aynısını yaptırttım :)

Ne var ki bunda! Ben de hamile olsam babama haber verirdim :))) cekincek bi durum yok bunda ayip degil millet cahil iste cahil baska bir sey degil babamla cok iyi anlasiyoruz annemle de , babamla daha cok anlatiyorum eski sevgililerimi nasil biriler falan hatta biriyle görüsürken baba bu x nasil biri taniyor musun veya bi arastirir misin nasil biri ailesi nasil biri ciddi olacaksam diye sevmeden önce arastiriyoruz ki daha fazla sevmeyip birakmak kolay oluyor :) anneme de anlatirim sonucta, babamdan hic cekinmem kimseye de cekinmem toplum ayipliyorsa siz umursamicaksiniz bunun neresi ayip ben anlamiyorum bastira bastira söyleyeyceksin babanla uzak durma cekinme demekki babanla cok iyi anlasabiliyosun derdini bi babana anlat annen otoriter ise veya baskin biri ise :) hamililiginiz icin tebrik ederim insallah saglikla gelsin :)

Bence söylenmeli. Zaten bizim toplum kurallarimiz sapiklar icin sanki. Hamileliği bebek yeni bir insan olarak degilde seks yaptın hamile kaldın şeklinde algıladığımız icin. hamilelik sevişmenin simgesi çünkü. Benim çocuğum yok sevişmiyorum çünkü. Boşver tadını çıkar. Sevinen sevinsin ayıplayan sevişmesin. Hayırlısıyla kucağına al insallah.

Annemi babamı karşıma alıp aynı anda söyledim valla hamile olduğumu. Oh siz de iyi yapmışsınız. Toplumsal dayatmaların canı cehenneme :)

Ne sasnlisiniz be kızlar biz bakarken bile babam sözde çok moderndi bide öyle görünür du ama bize basiniza bisey gelirse sakın eve gelmeyin atın kendinizi bu yerden mesela 2 sene olmuştur eşim bana çorba icirdi diye oda sıcak mı soğuk mu diye sakalasiyorduk yani öyle çok hahaha da olmadı hemen anneme demiş kızına şöyle öz kızıyım tabi bu arada babamın da kızına şöyle sofrada fingirdemesin yuhhh çok şanslısınız bazi konularda

Ne sanslisin yaa babam bizde hastaneye bile gelmez sorsan en batıda yasiyor çok batılı myim der bence bi evde anne çok önemli anne babayi kızın evlenmesine toruna çeyize alistirir 32 yaşındayım çeyiz dahil babamın yanında konusamamisizdir kızar hemen ne çeyizi diye yada evlilik çocuk bak 10 senelik evliyim asla3torun muhabbeti yapılmaz burda imreniyorum kiz reg ağrısı çeker babası doktora götürür yada reg ağrısını anlar sıcak su hesabı bizde karnım agriyo demek bile ayıp yazik yani

E biz de bebek için tedavi sürecindeyiz. Hemen her aşamayı da annem ve babamla paylaşıyorum. O zaman biz toplumun yüz karasıyız :))))

Hiç unutmam birgün kayınvalide ve kayinpederle beraber otururken eşim karnımda ki bebeğimize 'ogluuum' diye seslendi. K.validem vay efendim çok ayıp babandan da mi utanmıyorsun minvalinde bir sürü laf etti eşime. Ki kayınpederin rahattır karnımı gördükçe maşallah büyümüş bebek nasıl sen nasılsın diye sorar. Ama eşim çok bozulmuştu ordan çıkınca bile bana bu ayıp mi annem neden öyle dedi ki diye sormuştu garibanım. Görümcem eşimin yanında pat diye memesini açıp çocuğunu emzirirken sorun yoktu ama kayinvalidem bana surekli bol giyin belli etme karnini seklinde konuşması çok tatlı tabi. Maalesef böyle toplum dayatmaları, bende dışarda dar giysem bile kayinvalideme giderken özen gösteriyorum uğraşmak istemiyorum zira. Ama sokakta rahatsız olan bakmasın kardeşim, can taşıyorum içimde dünyanın en güzel duygusunu yaşıyorum daha ötesi olabilir mi? Allah bana bu güzel meyveyi nasip etmiş nesini saklayayım?

Allah Allah neden ayip olsun ki.Mesru yoldan bebek sahibi olmak evlilik yoluyla olur.Yani hamile kalmaniz beklenen bir durumdur.Anasi belli,babasi belli.Ha suna karsiyim misal bebek yapin diyorlar ya...Yani cinselligin bu kadar tabu oldugu bir toplumda evlenince herkesin icinde bebek yapin vs tarzi soylemler hos olmuyor.Yani yapmak kelimesi yerine daha usturuplu bir dil kullanilmali.Bunun disinda siz ya da anneniz bir sekilde babanizi haberdar edecektiniz.

Bana kayinpederim bile torun soruyordu ne ayipli bir aileymisiz de haberimiz yokmus

Ben normalde de kiloluydum, hamileyken sokakta uzun uzun bakip inceliyorlardi nasil sinir oluyordum. İyi kimseye kafa goz dalmadan dogum gerceklesebildi

bence bunda insanin kesinlikle kayinperderden yada kendi babasindan utanmamasi gerekiyor. Ama dozaji iyi ayarlamak lazim. Bazilari hamileleler birakin es dost akrabayi markette sira beklerken bile kendini kasim kasim kasip karnini seviyor millete sirf karnini gostermek icin. Birde ergen ergen ortada « hamisim ben hamisim ben » dolalanlar yokmu...Her neyse cok uzattim biliyorum. Milletin gozune gozune sokmadikca bence hamilelik kesinlik utanilacak birsey degil. Konu sahibi yilin 2019 oldugunu farkinda bile olmayanlara laf anlatmakla yorma kendini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…