Toplumun ayıpları

Babam vücudumdaki mahrem herhangi bir yere (örneğin bir yaraya)rahatlıkla bakar ,açık görüşlüdür de ..Ama ben de direkt hamileyim diyemezdim , konuşurken bahsedebilirim ama onu bu haberi vermek için arayamam sanırım..
Siz yapabiliyorsanız bunu eleştiren insanlara hiçbirşey düşmez..
Ben zaten şu sıralar alayına isyan modundayım bıktım toplumdan da normlarından da herşeyden..

Sağlıcakla kucağınıza almak nasip olsun inşallah
Benim babam rahmetli 5 senelik evliyim hamile olduğumu öğrenince kayınpederime ben söylemiştim hemde ultrason kağıdını vererek (kendisini kendi babam gibi severim) çok mutlu olmuştu hemen sarılıp tebrik etmişti hatta kayınvalidemden önce ona söylemiştim :) hiç pişman olmadım hiçte aklıma gelmedi ayıptır mayıptır umrum olmaz o benim sevincim ve babamla paylaşmak istedim paylaştım
Ama ne yazıkki toplumumuzun geneli cidden çok dar görüşlü çokta takmayın ya içinizden nasıl geliyor nasıl mutlu oluyorsanız öyle davranın

Bizim milletin ayıpları hep cinsellikle alakalı, ondan oluyor bunlar.
Bu tip durumlarda yorgan altında olanları değil de sevgiyi görmeye başladığımızda mutlu olacağız. Ama eski nesilden bunu beklemeyin, onlar böyle büyümüş, değişmiyorlar.

Niye ayip.baba bu en yakinin yoldas sirdaa ilk ask hersey
Canin ne istiyor da der babam sakin eğilme diye terligimide giydirir aldin mi ilaclarini kontrolde ne dedi doktor torunumun eksigi ne vs vs.
He ayip diyen tuhaf bulan kendi yapmasin başkasınada karismasin
Duymazdan gel sen.

Hamile kadinlar sokaga cikmasin zihniyeti:))) yok soylemek ayip :)) baba torun geldi demek baba biz sevistik demek sanirim akillarinca..adamda biliyordur fiili eylemleri illaki ahahahah
Dediklerinize ek olarak: Ama zaten bu nesil değil miydi “biz sevişerek evlendik” diyen?? :)))))) arkadaşımın anneannesi diyodu :))

Benim babam da hic ayıplamaz hatta hamileligimde hep aman kizim dikkat et vs der oturup kalkarken. Ayip mi bunlar bence degil siz de gayet babanizla paylasmakta haklısınız ne guzel bir sey

Orf adetlerimizi yikamadigimiz icin mi gelismiyoruz?guzel kafaymis...

Ablam ilk bebeğini kaybetmişti doğumda... babam annem yanındaydı babam doğum sancısı çekerken kızının elini tuttu saçlarını okşadı... bebeği aldı defnetti ablam eniştem üzülmesin diye... doğumda yanında olmasıdamı ayıptı.. bana saçma geliyor babam o benim ya canım ben iki hamileliğimide söyledim nasıl sevindi...dikkat et diye diye bir hal oldu... birinde yanımda olamadı birinde yanımdaydı nasıl sevinerek aldı kucağına torununu bşr baba için bence şahane bir duygu yavrusunun yavrusu oluyor... torunlarının delisidir bizden fazla sever kıskanırıs hatta iki kız kardeş... saygı ayrı bu tarz şeyler ayrı sapla samanı karıştırmasak keşke...

Hiç dar görüşlü bir ailem yok ama şahsen bende 2 bebeğimide ilk başta anneme söyledim sonra babam tebrik etti. Yani babamı alıp karşıma ben hamileyim demek banada tuhaf geldiği için. Herkesin yetiştirilme tarzı başkadır. Haber vermeyi kastediyorum bu arada. Yoksa 9 ay boyunca benden çok benimle ilgilendi sağolsun.

arada goruyorum buyuklerın zıhnıyetı , eskıler ıste boyle dıye gecıyorda
valla o eskıler de ıslerıne geldıgı gıbı zamanı evırıp cevırıyorlar bence
tek goz odada coluk cocuk tombalak bırlıkte uyuyup hamıle kalanlar nasıl kalıyordu acaba ?
o eskıler degıl mıydı
o eskıler kırmızı noktalı yayınlar ızlemezmıydı tv lerde yayınlanırdı ? dızı gıbı ?

o eskılerın sımdı mı usturuplu olası tutmus ayıp mayıp dıye

Kızzz 4. Ayında mı söledin doğru anladım dimi :) niye o kadar bekledin ben çatlardım sölemeden :)))

Ben insanların böyle düşünebileceğini hiç bilmiyordum. Çevremde hiç öyle bir şey duymamıştım. Nitekim hamile kaldığım gibi ailelere söyledik, herkes çok sevindi, gözyaşları falan:)) Sonra yaklaşık 20 haftalık hamileyken annemin erkek kuzeniyle birkaç gün bir arada kaldık, daha doğrusu evler yakın olduğu için sık görüştük. Adam benden köşe bucak kaçtı, yüzüme bile bakmadı. Çok bozuldum hayırlı olsun demediği için. Meğer ayıp diye demiyormuş. Çok şaşırmıştım ne alaka diye. Muhafazakar bir adam da değil, kendi kızının erkek arkadaşlarını falan tanır.
Hamilelik söylenmiyorsa kuşak da bağlanmasın, düğün de yapılmasın.

:) :) ben fazla mı ketum cıktım ne
ne guzel anılar saglıkla sıhhatle guzel omurle yasasınlar
Bir arkadaşım da ikincide sizin gibi bekledi. Ben çatlardım:)) İş arkadaşlarıma da söylemiştim ilk Pazartesi :)
Neredeyse 6 yıl olmuş. Amin inşallah hepsinin güzel bir hayatları olur.

bunun muhafazakarlikla alakasi yok bence. turk kulturuyle ilgili bir durum bu.

buarada benim hamile kalacagim tarihleri bile ailem biliyordu..kardeslerim filan :)) tedaviyle oldugu icin. kv ye vs biraz uzak olduklari icin 3 ay gecince soyledim : )) ama hepsinde hepsinde : ))) hahaha kv baya icerlemis..zaten tedaviyle gebe kalmisim...bende standart belli arkadas 3 ay dolsun oyle..olacak olursa her zaman olur ama genede 3 ay en azindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…