Torununa bakmayan kayınvalide

uikkat ettiymiz yegane valin Alle

Biyolojik kimlik ve gündelik tepki listesi haricinde, uzayda sahici manada kapladığı manevi hacmine kafa yormadığımız biricik varlık " Anne" ...

Bilekte taşınan bir kordon kanıksamasıyla, kendi göbeğini kendinin kesmesiyle mükellef kıldığımız bedavadan bir hediye "Anne"...

Açılmamış paketiyle her anımıza ortak ettiğimiz ama bir kerecik içini sallayıp da şöyle tam neye benzediğini bilmediğimiz huyuyla suyuyla; kendi sunum sırasının gelmesini beklerken onu hayat ağacına çevirdiğimiz nadide tohum "Anne"...

Kocasını, adını, doğum tarihini bilmenin aymaz ferahlığıyla hangi dalında hangi güvercinleri barındırdığını sormayı akıl dahi edemediğimiz şifresiz kök sırrı "Anne" ...

Pastorize yaşamlarımıza maya ettiğimiz ama bir

tetra-pak kutu güveniyle rafina hapsettiğimiz kainat

sütü "Anne".

Eksik emenin burnundan gelen mikro-kod ve ağızlarımıza monte basma kalıp vefa emzikleriyle tadını duyumsadığımızı varsaydığımız gen suyu "Anne"... Doğumu bulaşıcı bir hastalıkmışçasına teknolojik

aşılara havale ettiğimiz sezeryan merhametimiz ve onun vicdan cenginin tek muhatabı "Anne"... Ömür boyu görünmez bir cibinlik gibi ruhumuzu

koruyan saydam bir tilsim "Anne"

Gayyanın yumuşak karnı; göğün hatırlı nadası; arşın yeşerttiği arzın nazar ettiği; can filizi "Anne"....

Anneniz hayatınızı belirler; varlığıyla da yokluğuyla

Hastayım diyor ama arkadaşlarından gunlerden geri gelmiyor.
Cık cık cık ne kadar ayıp ediyor oysaki ölene kadar çocuk bakması lazım, gezmekte neymiş utanmıyorda torun bakmak varken
Rahat bırakın şu kadınları artık yeter ya!

Yaptığınız çocuk sadece sizin sorumluluğunuzdadır. Anneanne veya Babaanne bakmak zorunda değildir. Gerektiği ve yardıma ihtiyacınız olduğu zamanlarda DESTEK tabi ki kendileri verirler. Torununa bakmak onun sorumluluğu gibi konuşmanız mantık dışı

Çocuğu kayınvalideyle mi yaptınız?
Bakmaz bakmaz sanane yani.

Onun İcin çocuk dogurmadım tatlım sadece gereksiz yerlerde fikrini beyan etmekten geri kalmayan bir kadından bahsediyorum
Onun için doğurmadıysanız oturun kreş yaşına kadar çocuğunuza kendiniz bakın. Siz para kazanacaksınız diye insanlar dinlenecekleri yaşta çocuk bakmak zorunda değil.

Sizin gibi gelinlere hastayım, kadın size çocuk bakmak zorunda mı? Ona güvenerek mi çocuk sahibi oldunuz?

Sayısalcı başarılı bir iş kadınısın ama malsın. Ay umarım fakesindir ya kaynanaya görümceye kocaya acıdım

Bu aralar da moda oldu çocuğuna kayınvalide bakmayınca şikayetlenmek. Niye kendi anneniz bakıcakmış işte, kıyamıyor musunuz yoksa? Amacınız üzüm yemek değil belli.
Ya ben kayınvalideme birkaç saat bile bıraksam dertleniyorum. Kadının yaşı var, yorulur, oğlan canını çıkartır diye. Mahçup oluyorum. Verin parasını tutun bir bakıcı. Kimse sizin doğurduğunuz çocuğun bakıcılığını yapmak zorunda değil. Belliki gezmeyi de seven bir kayınvalide. Niye komple hayatından olsun siz seviştiniz diye.

Çok alakasız verdiğiniz örnekler birbirinden. Anne baba çocuğa bakmak zorunda çünkü kendileri dünyaya getirmiş. Çocukta anne babasına bakmak zorunda çünkü onu bu yaşa getirmiş bakmış büyütmüş. Torun ne alaka bu denklemde?

Nasıl bir mantıkla anne baba bakılmak zorunda değile bağladınız anlamadım. Bayram ziyareti dediğiniz senede 2 gün. Gidip senede iki gün ev oturması yapmakla torun bakmak nasıl bir oluyor? Torun bakmak aylarca, yıllarca yapılan yorucu ve zor bir eylem. İstiyorsunuz ki insanlar ömrünü çocuğuna yetmedi üstüne torununa adasın. Kendi hayatları hiç olmasın

Onun kafa gidik gidik hiç uğraşma laf anlatmaya

Sen de benim kafadansın ha seviştiniz diye

Kızlar yaa sizindemi acınız var acaba? sizdemi görümcesiniz gelinlere aynı sekilde davrandınız bu sekilde elestiri cok tanıdık geldi. Neyse sizin gizli nickler ardında karaktersizliği tanıyalim
Ben gorumceyim gelinimiz de var ama sağolsun kendi doğurduğu çocuğa baktı illa gelip bakacaksınız demedi bu arada kendisi polis mesaisi işi hiç belli olmuyo şimdi bakıcı tuttu gayette memnun

Yine mi çocuk bakmayan kayınvalide sendromu

Çocuğunuza bakıcak biri yoksa sizde bakamiyacaksaniz çocuk yapmayın

Kendi çocuklarına bakmışlar büyütmüşler bide sizinkilere mi bakacaklar

Büyükler dünya ya çocuk bakmaya mi geldi yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…