torununa bakmayan kayınvalide

Maalesef hayat boyu unutamayacaksınız bu zor günleri..
Hatta ağzıyla kuş tutsa bile yaranamayacak artık size,bazen kendinizi sebepsiz yere ona kin dolu gözlerle bakarken bulacaksınız..
Zor günler unutulmuyor,çok haklısınız..
İnsanların yaptıkları unutuluyorda,hissettirdikleri unutulmuyor..

Zaten öyle iyi anladım ki şu gerçeği; herkes doğur doğur diye torun isteğine düşüyor ama iş bırak bakmayı yardım etmeye bile gelince kimse yok. Annen baksa bile söylenir, dert yanar, çocuğunu şikayet eder sana. Bu böyle.. biraz yaştan dolayı biraz da hayattan bıkmışlıkla alakalı. Ben lohusayken tek başıma bakıyordum oğluma. Kayınvalidem 10 sokak ötede oturuyordu. Oğlumu yarım saatte uyutuyor ama yerine bırakınca uyanıp basıyordu çığlığı. Yemek yapamıyordum asla. Kahvaltıyı bile ağzıma atamıyordum düşünün. Kayınvalidem ne geliyordu bana destek için ne de yemek gönderiyordu. Açlık, uykusuzluk, bakımsızlıktan sütüm kesilmek üzereydi. Sadece akşamları kocasını, bekar eşek kadar oğullarını alıp oturmaya geliyordu. Anneme de sen bakarsan işe geri başlarım sana da destek olurum maddi olarak dedim ama hiç gönüllü olmadı nitekim hayatımda ilk defa zorunlu ev hanımı oldum kimseye güvenip de asla çocuk yapılmamalı. Asla.

Aileler çocuklarımıza bakıcı değil ancak göz kulak olabilirler. Çocuklarımız büyüklerimizin hayatlarının çok büyük bir kısmını alıyor. 1 yık değil 2 yıl değil kendilerini kurtarana kadar peşlerinden koşturuyoruz sadece anneleri değil babaları da hiç olmazsa omları da servis şöförü yapıyoruz. Parka götürmekten evde evcilik oynamaktan sokakta top oynamaktan bahsetmiyorum. Bunu severek yaparlar ama diğer öz bakımından yemesine içmesine kadar herşeyi yüklemek doğru değil yaşlılar ve yorgunlar çocuk bakmak büyük bir meziyet.

66 yaşında hasta falan değil şöyleki bana çocuk baktırırsanız ben hastalanıyorum diyor ama akşama kadar tv karşısında hiç hastalanmıyo kendi ailemden kimse yok burda
Siz de ona bakmazsınız yaşlanınca. Burda bakma zorunluluğu yok yazanlar buna da katılacaktır sizin de ona bakma zorunluluğunuz yok sonucta

Siz de ona bakmazsınız yaşlanınca. Burda bakma zorunluluğu yok yazanlar buna da katılacaktır sizin de ona bakma zorunluluğunuz yok sonucta
Buna da katılıyorum bakacaksa oğlu baksın zaten. "Kin" gütmüyor ise. Genel yazacak olursam bizler bile 1 yaşındaki çocuğumuza bakarken ne kadar zorladığımizi tuvalete bile zor gittiğimizi yazıyoruz. Hatta saçımı tarayamiyorum diyenler var. Eee 66 yaşındaki birinden böyle bir şeyi beklemek ne oluyor. Yapmak istemiyorsa hele. O yaşta da değiliz vücut sağlığını, ruh sağlığını bilemiyoruz. Ama bilmediğimiz şey hakkında bolca konuşuyoruz. Konu sahibi demiş ki tüm gün evde tel izliyor ama o zaman hasta olmuyor... anlamadım what? Televizyon izlemek ile cocuk bakmak nasıl karşılaştırılabilir bir şey olsun. Bütün gün televizyon izleyerek çocuğuna baksa o zaman da bir ton laf sayar... Annemin bir lafı vardır severim. Ben ona bir şey deyince. Sen benim köyüme gelirsen anlarsın der. Yani o köye gelmeden yapılan yorumlar empatoden yoksun yorumlar...Ya da bu yorumları yapanlarin bebekleri çocukları aşırı uslu, kendileri de çok rahat bakıyor ya ne var ki. Genç daha 60inda rahatsızlığı yok vs yazıyor da yazıyor yani... Ilk 2 cümlem.haric genel yazdım.

Devamlı bakmak zorunda değil elbette ama gelin oğluna maddi olarak yardımcı oluyorsa baksın yani ne var hangisi müsait ise o baksın babaanne anneanne. Bende çalışıyordum çocuk olunca çıktım. Ama maddi olarak
çalışsak daha rahat olurduk ki evim kira esimin su şartlarda yüksek bi maaşı yok. Annem bakarım çalışırsan dedi bi 15 gün gittim ama süt sağmasi vs çocuk küçük zor geldi eşimde çık stres oluyorsun dedi. Annem baktı ora ki belliydi çalışsam bakacaktı. Buna rağmen kayınvalide bebek mevludunde onca insanin icinde ben bakamam çocuklarım var dedi çocuk dediği de 2 bekar çalışan 25 23 yaşındaki çocukları yani. Kendi de 50 yaşında. Anneminde en küçüğü 9 yaşında idi o zaman iki sene önce yani. O öyle deyince sana bak diyen olmadı birakmam korkma dedim hakketti. Yine çok şükür ki kendi çocuğuma kendim baktım.
Halam çalışıyor iki çocuğu var emeklisi doldu gününü bekliyor ama çalışıyor biraz keyfi 2 evi arabası vs her seyi var. 81 yaşındaki dedem ve 73 yasindaki babannem bakıyor çocuklarına biri 8 yasinda biri 1.5 . Haa bakıyorlar nasıl evdeler işte yemeklerini yapıyor yediriyor bakımları vs dedem de parka çıkarıyor gezdirip getiriyor. Ama çok yoruldular artık. Ne kadar akılları baslarinda da olsa yaşlılık var. Dedem sokaga çıkarıyor karşıdan karşıya geçerken araba geliyormuş motor geliyormuş tinnn salıncakta sallıyor sanki büyük çocuk hızlı hızlı vs. pek dikkatli değil. O çocuğu nasıl disarida emanet ediyorlar şaşırıyorum. İste buna karşıyım çünkü çok yaşlılar yazık üzülüyorum.

biz evlenirken tek kuruş evimde yani 1 iğnesi yok diyebilirim.en azında 4 yıldır baksaydı ben kreşe verdiğim parayla ev alırdım şimdiye emin olun kreşe de bu sene verirdim.zaten ideal kreş yaşı 4
Kimse için doğurmuyoruz kimse de kendi annemiz dahil bakmak zorunda degil.Cocuk bakmak zor is 1 yasindaki cocugu kreşe yollamak yerine eve bakıcı tutsaydınız .Ben de cocuklarimi 3sene kendi evimde baktirdim doğru olan da 1yas bebe kreşe verilir mi?

Siz böyle yapıyorsanız bilemem.Ben böyle yapmıyorum.Böyle yapmamam veya düşünmemem konu sahibini anlamama engel değil.çünkü EMPATİ yeteneğim var.İki beğeni fazla alacam diye duyar kalmanıza gerek yok.

Kimsenin duyar kastığı yok. Herkes doğruyu söylüyor. Siz bu hayatta en ufak şeyi hesaplayarak yapıyorsanız bu sizin sorununuz. Ayrıca bu yaptığınız şey empati değil malesef. Haksız olan biriyle empati yapılmaz.

Siz ne yapıyorsunuz cocujlarinizla ilgili?Peşinden koşturmuyor musunuz? Anlamadım ne yapmadığınızı yorum yazanın yapıp da sizin yapmadığınız şeyi yani?

Kocasını büyütmüş bu yaşa getirmiş! Ne saçma bi yorum allah aşkına. Hiçmi emeği yok kadının allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin!

Ama kadın bildiğiniz yaşlı, bu yaştan sonra nasil çocuk baksın.
Benim annem de bakarım çocuğuna demisti bana, ama ben kıyıp bırakamadım.
Belli bir yaştan sonra çocuk bakmak çok zor bence. Büyük konuşmayayım ama ben çocuklarımı büyütürken bile kafam kazan gibi, ilerde torun bak deseler direk ölü taklidi yaparim sanırım.
Çocuk sorumluluğu almak istemeyene alınmamak lazim bence. Anne baba dışında hiç kimse çocuk bakmak zorunda değil. Gönül baksınlar ister ama bakmayanı da suçlamak doğru gelmiyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…