Tp Bebek ve Akupunktur

Muallimcim kaç kişi oldunuz. Ufaklıkların boyutları da büyüyünce daha bir dar gelir sana her yer. Gözünaydın abin gelmiş.
Bebekistiyoruz canım doğru söylüyorsun. İşte insan sürekli kendini dinlemekten bir hal oluyor. Benim önceki hamileliğimde her hafta kontrole giderdik. O da belki biraz fazla ama bu süre geçmedi gitti bana. İnşallah iyi şeyler oluyordur.
Denizcim Batu güzel isim. Anlamı da güzel. Adı gibi olsun inşallah canım.

kızlar günaydın......muallim gözün aydın canım..abin gelmiş.....muallim kızlar büyüdükçe eve sığmanız zor canım.....sizde biraz daha büyük eve çıkarsınız..sağlık olsunda her işin var bi kolayı.......ARTVİNLİ......canım sağol,bende iyim...maşallah sen oğlanı büyütmüşsün...........eylül.......ah bilirim canım o beklemeyi.....benim dr.umda seninki gibi hem kese,hem kalpatışı duymaya çağırıyor...insanada o zaman çok uzun geliyor..inşşş...herşey güzel olucak ..........nil......çocuğun yiebiliyorsa ver canım mamayıda......gerçi şimdiki arkadaşlar daha tecrübeliler.......ben nede olsa 13 yıl önce çocuğuma ne kadar ne verdiğimi unuttum............aret......bensu.....bebek istiyoruz....sizlerden ne haber.......

arkadaşlar.....bende bir hafta sonra tedaviye başlamam lazım.....ama hesaplarıma göre opu bayram gününe denk geliyor....bayramdada nasıl olur bilmiyorum.....ben bu tedavimi anneme dahi söylemem kararı almıştım...üstelik benim ve eşimin bütün ailesi burda...hep iç içeyiz...bayramda hastanede olma durumumu onlara nasıl açıklarım......zaten diğer tüp tedavilerinden abimin ve erkek kardeşimin haberi olmadı..hep notrmal yolla kaldım sandılar......neyse yani nasıl olacak bilmiyorum...biraz buna canım sıkkın.....ama dr.umla konuşucam .....eğer histereskopiden sonraki 3.cü ayda tedaviyi olmam gerekiyorsa başlayacağım çare yok.......eğerki 1 ay daha bekleyebiliriz derse 1 ay daha beklicem sanırım....gerçi bu durumu eşimle bile daha konuşmadımda.....şimdi sizlere yazıyorum...bakalım eşim ne dicek...gerçi bu tedavi konularında eşim hep bana bırakıyor kararlarıda......

merhaba a.s.

Ben de bacaklarımı mı üşüttüm yoksa crinone jelde yazan bir yan etki midir bilmiyorum bacaklarımda bir halsizlik var. Önce çok endişelendim. Ama ayaklarımı uzatınca geçiyor. Bu iyi sanırım. İnşallah kötü birşey yoktur. Sanırım kalp atışını duyana kadar ben böyle kafayı kırıcam.

kalp atışını görmekle bitecekse iyi valla kaydirigubbakcemile3ben ilk 3 ay her hafta doktora gittim hala yaşıyor mu ay göğsüm yumuşadı ay belirti yokoldu vs diye. sonra da ikili testi bekle amnioyu bekle ayrıntılıyı bekle. şimdi de kasım hamilelerinde erken doğumları riskli durumları okuyarak doğumu bekliyorum. sonra da büyümelerini bekleyecğiz herhalde. yedi yemedi gazıydı ateşlenmesiydi dişiydi vs diyerek. beklemenin sonu yok biraz rahat olmalı. bana benzeme sen tevekkül et dua et rahatlat azcık kendini.

gunaydın kızlar ..........abımı almaya gıttım ya TEM ın ortasında kaldım trafık felakettıo hava yagmurlu .........off neyse uzun bı sıkıntıdan sonra eve geldık ........gece uyandı sese benımkıler .........sımdı bı seda uyandı oğlum odasındayız o okula gıtttı her oda dolu sıkştık buraya ay bu yaz buyuk bı eve gecmem gerek 130 luk ev yetmıyo bana ........bu kusmalar oluyo ya hergun makıne acıyorum ben ..artvınlı sagol canım ....nıl abım berlınde oturuyo...kızlarımla ınş gıdıcemm bakalım......
optum hepınızı ....eylul az kaldı gorecez altın keselerını ınşşşş
denız nerdesın buluesu bu ay baslıyosun dımı ınş canım ınş
bebış ıstıyoruz nıl ve yenı olan arkadasla aret.........herkesı opt
yetmez tabii 250 metrekara de yetmez size. arabyı nasıl aldınız normal arbaya da sığmazsınız. herşeyin büyüğü lazım artık. almanyaya nasıl gideceksiniz 3 kızla? eşin sen oğlun hep birlikte gitseniz hepinizin kucağına 1 tane ancak valla yerimseniben

arkadaşlar.....bende bir hafta sonra tedaviye başlamam lazım.....ama hesaplarıma göre opu bayram gününe denk geliyor....bayramdada nasıl olur bilmiyorum.....ben bu tedavimi anneme dahi söylemem kararı almıştım...üstelik benim ve eşimin bütün ailesi burda...hep iç içeyiz...bayramda hastanede olma durumumu onlara nasıl açıklarım......zaten diğer tüp tedavilerinden abimin ve erkek kardeşimin haberi olmadı..hep notrmal yolla kaldım sandılar......neyse yani nasıl olacak bilmiyorum...biraz buna canım sıkkın.....ama dr.umla konuşucam .....eğer histereskopiden sonraki 3.cü ayda tedaviyi olmam gerekiyorsa başlayacağım çare yok.......eğerki 1 ay daha bekleyebiliriz derse 1 ay daha beklicem sanırım....gerçi bu durumu eşimle bile daha konuşmadımda.....şimdi sizlere yazıyorum...bakalım eşim ne dicek...gerçi bu tedavi konularında eşim hep bana bırakıyor kararlarıda......

opu 1 günlük iş. eşinle bir yere gidiyoruz diye kaçamaz mısınız? transfer de var o da 1 günlük iş. sonrası dinlenmek lazım ama nasıl olsa hep yatmak gerekli değil. ama eğer olmayacak diyorsan 1 ay daha beklersin. histeroskopiden sonra 3. ayd demişse en az bu kadar beklemeli demk istemiştir. yoksa 4. ay da olur 6. ay da. içine nasıl sinerse

umarım herkes iyidir. gerçekten aret yok ortalıkta?

Son düzenleme:
memorial da doğum yapanlar sezeryeni epidural veya spinal mi yaptırdınız genl mi oldunuz? bir de önerebileceğiniz anestesizt mı?

diğer arkadaşlardan da sezeryeni genel değil de epidural (spinal) yaptıran vr mı önerirler mi?

denizcim.....bu yakınlarda benim 2 arkadaşım,dayımın gelini ve kızı sezeryanı hep epidural oldular...vede çok memnunlar.......ama ben doğurabilirsem,genel isterim.....ama oğlunun dünyaya gelişini görmek istiyorsan epidural ol canım......

denizcim...benim bayram günü yokluğuğum çok olay olur...nerde bu gelin diye...ilk günü kayınvalidemde oluyoruz...daha sabah 6 da gidiyoruz...kahvaltı ve akşam yemeğini orda yiyoruz...birde bu bayram kurbanlık olayı var..onunlada eşim ilgileniyor....işte böyle....dr.umda zaten bakalım burdamı...dr.umla konuşunca karar vericem....

buluesu evet canım bunlar cozumu olan seyler ınşş cozumsuz dert olmasın ..
denız epıtral son yıllarda turkıyede ıyı yapılıyo ama nedense benım dr omer bey taraftar degılım dedı ben bekleyebılseydım bıle epudral yapnmam demıstı genel olmak daha ıyı demıstı belkıde daha yanetkılerı bellı olmadı ınsanlar uzerınde cunku cok ınce buı olay cok dıkkat ıstıyoo ..........ama herseye ragmen ben genelden memnunumm ......,druna dor ne onerıyosa o olsun bence bazı arkadaslarımda epudral ıçın ıgne oldular ama uyusmaduım demıs bı daha olmus yıne yok agrıuı hısedtım demıs hemen genele almıslar bazen ışler ıyı gıtmıyoo yanı hayırlısı ols ınşş saglıkla gels bebeısın

ay buluesu ya sendemı bende aynen kayınvalıdem bayramın ılk gunu mutlaka ordayız bazen bııkkınlık gelmıyo degıl hala bıle hep bendedırler dıger gelıne ayda bı bıle gırmezler kızlarına ıse belkı ıkı ayda bır gıuderler ıkı sokak otede old halde haftanın uç gunu bendeler sımdı bebekler var dıye nerdeyse cıkmıcaklar ....bazebn ınsan sıkılıyo ama elden ne gelırkı kırmak ıstemem hıç ama onlara olamn anlayıstan bana eser yok gıtmeyın desem hıç gıtmezler valla ...

kızlar ..........kımler tedavıye basladıgını aılesıne vaya etrafına sööledı kımler solemedı naptınız .................bu normal bı olay artık ama malesef ınsanlar hala cahıl...........dun bı arkadasım geldı bunlar ne ıle oldu tupmu dedı ben herkese bıkac arkadasım ablam kayınvalıdem harıç aşılama dedım dunde arkadasıma asılama dedım dedıkı yolda bı kadına rastladım cocugu yok yıllardır dedımkı tup denesene .........kadın ne demıs bılıuyomusunuz ay demıs asla o ytyontem bana ttum doktorların ortasında zına edıoyorum gıubı gelıyo demıs .........sınırlendım valla ne sacmalık dedım ya ne alaka ıstemıyo olmasın bebegı ama bu yomnnteme böle dıyemez ddedım ne alaka zına ıle yanı ınsanlar cahıl ya gellde söle ..........anlayamayacak olanlara aılama dıyorum hhıı ıyı daha ıyı dogala yakın ya ses cıkmıyoo .............rabbım yardım ets tedavı olacaklara ben her tedavımde evde beklerken hep bı yalan uydutdumnmm belımı ıncıttım yatıyorum fılan ...........

muallimcim...benim kayınvalidede öyle...diğer geline senede 3 4 kez...vede dediğin gibi ona daha yakınlar..ama herşeylrinle biz ilgileniriz...ve bayram sabahı gecesi biz ordayız......akşamda görümcelerde gelir.....

canım ya.....bende anneme,kayınvalideme,kız kardeşime ve görümceme söylemiştim.....ama keşke söylemesymişim...şimdi tedaviyi olduktan sonra hamileliğim devam ederse söylicem.... çünkü gına getirmişlerdi...hepsi benim evde.yani transferden sonra...ay çok gezindin,sağına soluna dönerken dikkat et,merdiven çıkma...benim evimde trubleks...mecburen yatak odası yukarda...yatak odasında beni yatırıyorlar,canım sıkılıyor aşşapğa iniyorum..bak merdivenler sana yaramaz vs.......çok bunaltıyorlar...o yüğzden bu sefer yanlız geçirmeyi düşünüyorum 12 günü....

muallim...o kadının düşüncesi ne kadar saçma yaaaaa.......o kadın hangi devirde kalmış acaba......benim ilk tedavimde bir bayanla tanışmıştık..dr.un kapısının önünde...eşi..cami imamıymış.....o imam neden yollamış eşin tüp bebek yaptırmaya....

valla beraber olmak sıkıntı beklerken hele ya dedıgın gıb her adıma karısırlar bı ey oldumuda bak dıkkat etmedın derler .. erken doguma gıttım ya orda ameılyattan sonbra kayınvalıdem ve kızkardesı ay sen ayaga kalktın dıkkat etmedın demezmı delı olmustum zaten moralım sıfur ....oldu dedım hıç ayaga kalmım kım yemegımı verecektı gunduz suyumu verecektı dedım ac mı yatayım oğlum okula gıdıyoıo valla ınsanları anlamak zor .....bı arkadasım hep saglıklı dogurmusya .ay ınsan nasıl hamıle kalaqmıyo anlamıyorum dedı ve nasıl bebek dusuyoo bölelerı de var ya gelde delı olma ıste bunlar anlamaz halden anlayaqmazz

yok canım kesinliklede halden anlamıyorlar...kayınvalidem artık yaptırmayın diyor....sizin oğlunuz var yeter diyor....annemde benim sağlılım bzulacak diye korkuyor.oda yaptırma diyor...ama oğlıumun psikolojisini anlamıyorlar........o yüzden kimsayae söylemicem...eğer bayramda olursa yine öğrenicekler.....birde düşüklerimin sebebini bana yıktı kayınvalidem....çok sık dr.a giyormuşuz birde aşşağadan baktırıyormuşum ondan düşüyorlarmış...düşük yapınca bide geliyor başıma bunuları anlatıyor bana..

aynen canım ......evde işleri kim yapacak,yemeğni kim hazırlicak...banada diyorlar,annemde dahil..hiç kalkma ..iş olur dururdiyorlar....ama gelipte benim şimi kimse yapmazsa o iş nasıl olur...

artivli canim biz iyiyiz cok sukur..oglumun ismi erdem 3.5 aylik oluyoruz..
bluesuu benimde tedavim gecen sene bayramdaydi..bayramin son gunu transferim oldu..hayirli gunde geldi oglum.insallah senin icinde hayirli olur..bence erteleme nasibini..bi sekilde idare edilir saklanir..
deniZ bende epidural dusunuyordum doktorum iyi bi merkezde yapildiktan sonra zarari tehlikesi yok.onemli olan senin kendine guvenmen yarida genel anesteziye donmeyelim demisti..ben olurmu olmazmi yarida paniklermiyim derken acil sezeryana alindim..memnun kaldim az bi aciklik yapistirma dikis.2.gunu ayaktaydim.cok agrim olmadi..karar senin canim.doguma girerken kamera gotur derim..dogum anini ceksinler hatira kalir..ben acil alininca gorevli kamera calisimini iyi dinlememis..cekememis..sadece ayaklar,benim kalp ritmim.oglumun aglama sesi cikmis kisa bi sure..uzuldum ilk dogum anini orda olsun gormek isterdim..az kaldi saglikla gelsin kuzun.ismide cok guzel adiyla yasasin insallah

Son düzenleme:
bebek istiyoruz.......canım bakalım duruma bakıcaz....dr.um eğer burdaysa bayram tatiline çıkmazsa belki düşünebilirim ......folikül takiplerini bazen başka dr. yapabiliyor benim dr.um olmadığında ama opuyu ve transferi dr.umun yapmasını istiyorum her zaman.....bakalım hayırlısı....

Back
X