Tp Bebek ve Akupunktur

Mambacım cevabın için çok sağol...Buraya yazdıktan sonra dr. aradım hemen gel dedi , suyumun gelmesinden endişelenmiş.Gittim rahim içine baktı ve gelen şeyin akıntı olduğunu söyledi.Çok rahatladım.Kasık ağrılarım nedeniyle 2 gün istirahat verdi , stresi ve yoğun çalışmayı yasakladı...Bebeğime baktık karnımın tamamında yatıyordu , uyuyordu geceye enerji topluyor galiba...Bebeğimi kaybetme düşüncesini yaşadım bugün içim bir garip oldu...Allahım bu duyguyu bu durumu kimseye yaşatmasın , böyle bir ihtimal dahi çok kötü...

Mambacım cevabın için çok sağol...Buraya yazdıktan sonra dr. aradım hemen gel dedi , suyumun gelmesinden endişelenmiş.Gittim rahim içine baktı ve gelen şeyin akıntı olduğunu söyledi.Çok rahatladım.Kasık ağrılarım nedeniyle 2 gün istirahat verdi , stresi ve yoğun çalışmayı yasakladı...Bebeğime baktık karnımın tamamında yatıyordu , uyuyordu geceye enerji topluyor galiba...Bebeğimi kaybetme düşüncesini yaşadım bugün içim bir garip oldu...Allahım bu duyguyu bu durumu kimseye yaşatmasın , böyle bir ihtimal dahi çok kötü...

toprakcim kasik agrilarini da artik her hafta biraz daha yogun yasayabilirsin. rahim gittikce genisliyor cunku. hic endise edecek bi sey yok. ben dusuncem ortada tehlikeli bir durum varsa annenin bunu mutlaka hissedecegi yonunde. vucudumuzdaki her degisiklikte panik yapmayalim. ben basindan beri doktorumu sadece 1 kere aradim. onda da yalanci dogum sancisi yasiyormusum meger:) her endise vucudumuz icin baski demek, stres demek, bu da bebek icin iyi degil.

ben bu hafta biraz agirlasmaya basladim, bebegin iyice buyudugunu hissediyorum; tekmelerin yeri degisiyor. bazen kafa kol bacak hepsini ayni aynda calistiriyor:) yine gunluk sporumu yapiyorum, bunun yaninda dogum icin egzersizlere ve kegel egzersizlerine basladim. bakalim, insallah faydasini gorurum.

sancilar basladiginda akupunkturcumu yardima cagirmayi dusunuyorum. akupunkturun dogum agrilarini hafifletmede de cok faydasi varmis. bugune kadar herturlu faydasini gordum, bir de buna bakalim:)

iyi akşamlar arkadaşlar...

toprakçım bugün bende senin gibi dr'a gittim... hafif kıpırtılarını hissediyordum geçen haftadan beri, seğirme şeklinde filan henüz... 2 gündür hiçbirşey hissetmiyorum, bunu mu çok kafaya taktım bilmiyorum işyerinde de dünden beri 1-2 olumsuz olay yaşandı, onu mu sıkıntı yaptım pek bir duygusalım, sabahtan beri gözümde yaş dinmedi...
çok yakında vatan hst var, tecrubli bir dr'u var, ona gittim, kendi dr'uma gitmek çok zor geldi. merter'den nişantaşına gitmek gelmek istanbul trafiğinde çok zor biliyorsun...
Allah'a şükür bir sorun yok, bebekler iyi, rahim ağzı iyi, ama eşimi işyerindekileri bi güzel üzdüm, telaşlandırdım.. ama napabilrim, hamileyim, biraz çekcekler derdimi....yani canım aynı duyguları yaşamışız bugün, onları kaybetme korkusu çok fena, şimdi bile gözyaşlarım akıyor, çok sulu oldum ben ya...

serapçım beklemenin 3 te 1'i gitmiş, kalmış 8 gün.. hadi inşallah canım, güzel haberler vereceksin bize...

mnh hayırlı olsun canım, inşallah çok güzel kalitede döllenir, bizi habersiz bırakma..

bu arada muallim nerde, inşallah iyidir...

mambacım, tecrubelerini paylaştığın için teşekkürler, her belirtiyi olumsuz sanıyoruz....

seninde doğum yaklaşıyor... Allah yardımcın olsun canım, öptüm...

mambacım, tecrubelerini paylaştığın için teşekkürler, her belirtiyi olumsuz sanıyoruz....

seninde doğum yaklaşıyor... Allah yardımcın olsun canım, öptüm...

sagol canim. senin daha bebegi duzenli bir skeilde hissetmen icin erken. bebeklerin de hareketli ve tembel gunleri oluyor. hicbirsey hissetmedigin gunler pekala olabilir. sakin endiselenme bunun icin. 27-28. haftadan sonra hareketler duzene giriyor. iste o vakitten sonra hareketlerinde bir eksiklik hissedersen endiselenebilirsin.

benimkinin bi uyku duzeni olustu mesela. bazen uyanik olmasi gerektigi zaman hareketini hissetmiyorsam hemen gidip bi portakal suyu iciyorum, ya da bir yudum kahve ya da tatli bir sey, sonra sol tarafima uzanip karnima biraz vuruyorum, birkac dakika sonra cevap veriyor:) siz de 28. haftadan sonra hareket etmesi gereken saatte bir sey hissetmezseniz ayni yontemi uygulayin, yine hareket olmazsa o zaman doktorunuzu arayin.

dedigim gibi herseyi dert etmemek lazim. hepimiz saglikla bebeklerimizi kucagimiza alacagiz insallah

a.s.

inşallah mambacım, inşallah sağlıkla alacağız bebeklerimizi...
burda birbirimize destek olmamız daha da rahatlatıyor beni...
tabiiki etrafımızdakilerde yardımcı oluyorlar sağolsunlar, ama olayları en yakın zamanda yaşayanlar bizler olduğumuz için buradaki arkadaşların tevsiyeleri beni daha çok rahatlatıyor açıkçası...

kıslar merhaba
benim bi arkadaşım enfeksyondan dolayı suyu patladı ikizdi birinin patladı ötekini yaşatmaya calışıyolar 26 hafatda dogurtacaklarmış sanırım bana dediki akıntım vardı hiç dikkate almadım meger enfekstyonmuş dedi bende tedirgin oldum benimde akıntım var bazende kasıklarım batıyor sanki ..
bugün hastaneye gidip idrar tahlili ve idrar kültürü yaptıracağım kıslar sizlerde aksatmayın bu durumu..
nevincim çok büyük gecmiş olsun yaşadın sıkıntıyı anlıyabiliyorum canım benim sık sık camaşırım ıslanıyor ama ben terliyorum çok sadece ag kısmı değil üst kasık kısımlarım bile su gibi oluyor..
şenay canım benidem dün pek oynamadı üzerine bi kaç olayda geldi bütün gece agladım ben agladıkta vurup durdu bebeğim.. allah hepimizi kötü şeylerden korusun inşallah bebekleirmizide

evet gülaycım, benimde aynen seninki gibi oluyor çamaşırım, hatta 2 ay önce filan ilk olduğunda ağlamaktan ölmüştüm... bi ablam var işyerinde zor sakinleştirdi, kadına çamaşırımı bile gösterdim bak ne kadar ıslak diye, komedi ya....

gülaycım, nasıl bir akıntıymış ki o, bizim yaşadığımız gibi ıslaklık mı, yoksa daha koyu renkli filan mı? tedirgin oldum şimdi...

ıyi hafta sonları kızlar...Desteğiniz için çok teşekkür ederim...Hamile kalmakla işin bitmediğini öğrenmiş oluyoruz bu tür olaylarla..Ne diyelim allah beterinden korusun...Mamba ben de senin gibi düşünüyorum annenin olumsuzlukları hisseder...O yüzden ben de pek dr. aramam ama geçenlerde bu tarz su gibi akıntıların su kaybına ve erken doğuma neden olabileceğini işaret ettiğini okudum.Ben de de ilk defa böyle bir şey olunca dr. aradım o da aynı endişeyle beni çağırdı allahtan bir şey çıkmadı bu vesileyle rahim ağzı uzuğumada bakıldı 4,5 çıktı , gayet iyi dedi dr. Galiba 4 ün altına düşmemesi gerekiyormuş bu uzunluğun...Allah hepimizin yardımcısı olsun...Mambacım senin de doğuma çok az kalmış ne kadar güzel biz de inşallah o günleri görürüz...Şenaycım dün desene ikimiz içinde heyecanlı bir günmüş , kızlarının hareketlerini bir hissetsen rahatlayacaksın...Bir de senin ikiz olduğu için bebiklerin rahatta hareket edemeyebilirler o yüzden de çok hissetmiyor olabilirsin...Özellikle yemekten sonra ve yattıktan sonra şu karınla rahmin birleşim bölgesine dikkat et , pıt pıt bir şeyler hissedeceksin, dikkatini topla bugün yarın farkedeceksin...Serapçım, Gökçecim az kaldı sonuca inşallah allah yüzümüzü hamileleik haberlerinizle güldürecek...El muallim nerde ya onu merak etmeye başladım?ınşallah her şey yolundadır...

bende merak ediyorum muallimi, bizi habersiz bırakmazdı normalde ama bilg. filan bozuldu belkide....

toprakçım, kızlar biraz daha geç hareket edebiliyormuş, hele benimkiler tam tembel çıktı... bir arkadaşım da öyle diyor, ilk çocuğu erkek, daha 2,5 aylık hissetmiştim diyor, kızını daha geç hissetmiş...

bazen hissediyorum aslında toprakçım, aynen dediğin gibi, sol taraf daha hareketliydi sanki, sağdaki tembel diyordum, ama 2 gün bende iş nedeniyle stresliydim, onlara odaklanamadım belki o yüzden hissetmedim ve dün bardak taştı, salya sümük dr'un yolunu tuttum... inşallah bebeklerimizi kucağımıza alınca hatırlayıp güleriz bunlara...

ınşallah Şenay.Dr. bana yoğun çalışmak ve stres erken doğumu tetikler dedi.O yüzden sen de aman işi yavaşlat...Senin rahim uzunluğu kaç çıktı?

İnşallah Şenay.Dr. bana yoğun çalışmak ve stres erken doğumu tetikler dedi.O yüzden sen de aman işi yavaşlat...Senin rahim uzunluğu kaç çıktı?

Canım ben kendi dr'uma sormaya unutmuştum 15 gün önce gittiğimde biliyorsun, dünkü dr'a nasıl diye sordum, iyi sorun yok dedi sadece, ama kaç olması gerektiğini bilmiyordum, ölçü sormadım.. ama 5 kasımda ayrıntılı ultrasonumuz var, kendi dr'umla aynı yerde başka bir prof yapcak, orda daha detaylı sorcam. şimdilik rahatladım en azından... 4 civarımı olması gerekiyormuş, öyle yazmıştın sanırım...

4 ün altına düşmemesi gerekiyormuş , benim de çarşamba günü ayrıntılı ultrason.Hayırlı ve sağlıklı sonuçlarla onu da atlatsak rahatlayacağım...

canim nasilsin! gorusemiyoruz! Saagligin nasil? bebisler nasil? Insallah her sey yolundadir.Allahim bebislerini eline almayi nasip etsin! Mujdeni bekliyorum.

Zaman acisindan baya kisitli bir donem yasiyorum zamaninda yapmyan islerim birikti simdi ise isin icinden cikamiyorum...Insallah 1-2 ay icersinde daha islerim hafifler diyorum.Hayirlisi...

Canim 20 gundur bitkisel tedaviye basladim anlatmis oldugum Cinden gelen prof -e gidiyorum. Son 10 gun masaj akapunktura ve magnetik tedavi uyguluyor.10 gun sonra gel dedi pahali buldum en az 3 defa yani 3 ay icerisinde tedavi olursam Allah yardimiyla kendiliginden hamile kalma durumun var dedi dr. Allah nasip eder ben yardimci olurum dedi... Umut verici konusmalar idi bakalim.

Bu arada suan etkisi fazla kendimi iyi hisedemiyorum halsizlik var boyle olmasi normal gecer diyorlar...
Tedavinin 3-ci gunu sag yumurtalik etrafi morardi belirgin sekilde sanci vardi 2-3 gun dayanabilirmisin dedi ilaclara devam ettim dedikleri gibi 2-gun sonra gecti...

Canim duana ihtiyacim var belki bir sebep olur.Anne olmak nasip olur. Allaha emanet ol! gorusmek uzere!

kızlar selammmmmmmm gıremedım ya.........arkadaslarım geldı .............gece bende kaldılar muhabbet ettık bıraz yenı gıttıler ................dun seker yuklenmsı oldu sınır 142...........benım 152 cıktı drum cok yuksek degıl cogul gebelık dedı ama yın ede on gun dıyet yap dıkkat et dedı..............bebışlerım 700 gram bırı 670 600 cıvarındalar haftalarıma gore ıyı zaten bı hafta gerıden gelıyolar ınş ıkı üç hafta daha dedı tehlıke ıyıce gececek dedı ınşşşşşşşşş hayırlısı..................sanırım herkes ıyı ...............
serapıy goguslerını takma sakın o onemlı dedgıl denızde aynı deyıp durdu dınleme kendını............ıyı olcal ınş gokce yum nasıl bensu nasılsın...............nıl ınş ıyısın...............senay toprak akıntı asırı degılse beyaz ve kokusuzsa kafaya takmayın kokulu cok onemluı..............oluyo akıntı ..........ve bebışlerınızı duzenlı hıssedemezsınız .............tedırgın olmayın ...........27den sonra dyuzenlı olur....................ıyı bakın kendınıze yenı gıren arkadaslarada hosgeldınız dıyorummmmmmmmmmmm

kızzzzzzzz kukaaaaaaaa canım nerdesın yaaaaaaaaaaaaaa
cok merak ettım.........................ınş tedavın ıyı gelecek ınşşşşşşşşşş canım msn yı acıyorummmmmmmmmmmm

evet gülaycım, benimde aynen seninki gibi oluyor çamaşırım, hatta 2 ay önce filan ilk olduğunda ağlamaktan ölmüştüm... bi ablam var işyerinde zor sakinleştirdi, kadına çamaşırımı bile gösterdim bak ne kadar ıslak diye, komedi ya....

gülaycım, nasıl bir akıntıymış ki o, bizim yaşadığımız gibi ıslaklık mı, yoksa daha koyu renkli filan mı? tedirgin oldum şimdi...

canim akinti eger kokuluysa, renkliyse ( koyu sari, yesil ya da gri) ve/veya aci veriyorsa, kasinti yapiyorsa o zaman mantar ya da bir baska sorun olabilir. ama doktorunuzun her ay zaten idrar testi yapiyor olmasi lazim. bu testler bu tip enfeksyonlari kontrol etmek icin. 28. haftadan sonra ziyaretleriniz 2 haftada 1 olmali, o zaman 2 haftada 1 idrar testi olmalisiniz. yani siz farketmeseniz bile eger bir terslik varsa doktorunuz mutlaka anlar.

mambacımmmmmm az kalmışşşşşşşşşş hadı ınş kızına kavıusucan ardından da bız ınş.........

kızlar gokce nın bugun transferıu olmuşşşşşşşşşşşşş ....................ınş aramıza yakında gelır ınşşşşşşşş hamış haberını alırız.................rabbım serap ve gokceye bu donemde sabır versın veeeeeee sonucunda sevınç..............ınş nıl de guzelce baslar tedavıye................

Back
X