- 14 Eylül 2012
- 351
- 519
- 333
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Gerçek hayatta maalesef öyle olmuyor.Bırak aradaki mesafeyi insanlar tampon tampona trafikte ilerliyorlarsiz takip mesafesinden ne anlıyorsunuz acaba kaç km yanii. Ehliyet için direksiyon kursuna giderken ilk öğrettikleri şeylerden biri takip mesafesinin korunması gerektiğidir çünkü öndeki aracın önüne bir insan çıkabilir aniden yada bir hayvan ve ani fren yapabilir takip mesafesini korumadığınız takdirde çarpmamanız imkansız olur herhalde boşuna öğretmiyorlar takip mesafesini. Kaldı ki hatırlatmama gerek yok ama her zaman trafikte arkadan vuran direkt suçludur çünkü öndeki araca göre hızını ayarlamak zorunda olan araç odur. Eğer takip mesafesi diye birşey olmasa böyle bir kuralda olmazdı. Korna çalarmış filan öndeki araç ani fren yaptığında çarpmayacak kadar ya da sinyal vermeden dönerse çarpmayacak kadar verseniz arayı yeter dipdibe gitsek kazalar kaçınılmaz olur bende onu anlamıyorum sinyal vermedi kaldırıma çıktım ani fren yaptı az daha çarpacaktım olabilir yani erkekler sinyal veriyor da sanki. Ha bir de anı. Direksiyon kursunda bütün arabalar sınavdayken çevreyoluna çıkışta önümdeki kız araya takip mesafesi koymadı onun önündeki arabada durdu çıkış için yol uygun değildi ve çarptı arkadaki. Ben de onun arkasındayım bende arama mesafe koymasam bende çarpardım ve kız o çarpmadan dolayı ehliyetini alamadı hemen orada indirdiler düşünün artık.
Gerçek hayatta maalesef öyle olmuyor.Bırak aradaki mesafeyi insanlar tampon tampona trafikte ilerliyorlar
Ben her sabah saat8 de akşam 6 da bu şekilde gidip geliyorum.
Nereden biliyosunuzki? Kim ben kotu kullaniyorum der?Sadece yorum yapmak için yorum yapmasak keşke. Ya da sırf taşlamak için altı boş şeyler yazmasak. Ben bunların farkındayken aynı hataları yapmam mümkün mü? O yüzden başkalarının benim için söyleyebileceği şeyler değil bunlar.
İnsan kendini bilir. Benim bir ablam kötü araba kullandığı için kullanmamayı tercih etti mesela. Kendi isteği, kendi kararıydı.Nereden biliyosunuzki? Kim ben kotu kullaniyorum der?
Trafiğin akisina uyma gibi bir şey olamaz bence. Her yerde levha var uymamiz gereken baskalarinin hiz siniri değil o yolda ki hiz siniridir.
Bunu ben de çok yasiyorum herkes 90la giderken ben 60la gidiyorum diye kornalar bakmalar basliyor. Yol uç şeritli üçünde de ben yokum ben kurala uygun bir hizdayim.... eğer istiyorsan geç diğer iki serite buyur git yani.
Bizim ülkede kurala uygun olanlar her zaman tuhaf karsilaniyor ve herkesin bir acelesi var ben de bunu anlamiyorum bir isik daha bekleyince sinir krizi geçiriyor millet:)
Memleket nire kardeş?İnsan kendini bilir. Benim bir ablam kötü araba kullandığı için kullanmamayı tercih etti mesela. Kendi isteği, kendi kararıydı.
Bir de çevreden gelen tepkilerden anlıyorsunuz. "Ben sephoranın arabasına binince gözüm yolda olmuyor" diyenden tutun "sephora kullanıyorsa geç arkaya uyu" diyene kadar aldığım tepkiler iyi sürücü olduğum, güvenli kullandığım yönünde.
Ha bu arada kendimi övmek, ben süper sürücüyüm demek istemiyorum ama şu an bu konu benim nasıl bir sürücü olduğuma doğru gidiyor ve bu benim canımı sıkıyor. Sonra birileri de gelip kendini övüyorsun diyecek.
Önce kocayı at cicim. Yanına aldığın sürece olmaz o iş.Memleket nire kardeş?
Gel yanımda sen dur azıcık. Ben hâlâ eşim yanimda olmadan pek gecmiyorum da direksiyona.
Sagdan sagdan gidiyorum kendime. Kimseye bi zararim yok vallahi...
Ankarada bugüne kadar şerit değiştirirken sinyal veren yada takip mesafesini koruyan erkek görmedim malesef.
Sol şeritte 3 metre önümde araba varken arkadan selektör yapanı mı dersin, yarım metreden önüme kıranı mı dersin, en sağ şeritten sola dönen otobüs, taksicileri mi dersin..
Trafikte evet kadınlar daha dikkatsiz olabilir ama erkekler kesinlikle daha canavar.
bugüne kadar yaya geçidinde duran 1 tane bayan sürücü görmedim, bana denk gelmedi herhaldehatta uzaktan bir bayan sürücü geliyorsa durup onun geçmesini bekliyorum ne olur ne olmaz
Babam ben araç kullanırken şekilden şekile giriyor aman kızım panik yapma nolur diyor halbuki ben rahatım kendisi panik yapıyor şükür ufak bir falsom bile olmadı yoksa düşmüştüm dilineKadinlar paniklidir zaten genel olarak. Madem kamyonu gorunce paniklicen senin neyine 110. Git kamyonun arkasindan o zaman. Herkes mukemmel kullanmak zorunda degil. Usta sofor olamayabiliriz. Ama farkindalik gelisse yeter.
Babam ben araç kullanırken şekilden şekile giriyor aman kızım panik yapma nolur diyor halbuki ben rahatım kendisi panik yapıyor şükür ufak bir falsom bile olmadı yoksa düşmüştüm diline
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?