Transfer ve sonuç tarihlerinizi yazalim birbirimizden haberdar olalım!

sen tedavini acıbademde mi yaptırdın memnunmusun canım

evet canım acıbadem in kadıköydeki hastanesinde yaptırdım...gayet memnunum...cem bey çok sabırlı ve sakin bir doktor...laboratuarlar son derece modern..tabi doktor dışında embriyologlarda çok öenmli...onlarda çok şeker ve yardımcı insanlar...hemşireler keza öyle...hiçbirşeyi yanlış yapmaman için herşeyi eline liste olarak veriyorlar...güleryüzlüler..ben memnun kaldım ve biliyosun ilk denememde de hamile kaldım...

kızzlaaaar nasılsınız..Ben dördüzden sonra halen şaşkınım..Artık tüm aile bireylerinin ve akrabaların haberi var...Herkes şokta...Kayınvalide geldi ulturason günü..dr gidelim dedik havalardanmıdır nedir halsizim belki ilaç verir diye oyaladık..Geldiğimizde eve müjdeli haberi verdik...Valla kızlar ne yapacağımı bilemiyorum.

kız deli neyi napcan....herşey yolunda işte...zaten büyük ihtimal 2 sini feda etmek zorunda kalacaksın...sağlığın ve bebişlerin sağlığının riske girmemesi açısından...ikiz annesi olarak gör kendini..herşeyi çift çift yapıcan artık...masraf biraz aratacak ama bir avazda 2 çocuğunu da büyütmüş olacaksın....rahat edeceksin...yalnız sen şu aralar hep dinlen...madem 4 tane...riske sokma kendini...işi gücü bırak kaynanan yapsın...fitillere devam mı??* başka ek ilaç verdi mi??? tatile filan gidecek misiniz???

bebekler tüm enerjini alıyor, biliyorsundur vucüdun deposundan besleniyorlar.Bu yüzden fazlası ile yorgunsun.
Biliyorsun benimde 3 tane , dr eğer 15 gün içersinde biri kendisini iptal etmezse ben ederim demişti ama ben yine kararınıza karışmamayım düşünün demişti.Fakat 3 tane bizim için çok fazla tek başımayım her iki taraftanda destek yok.Ayrıca risk çok yüksek , 15-20 hafta arası çok zorlar bebeklerden biri giderse diğerininde gitmesı var.İkili olursa yinede o risk az.Biri giderse , birinin kalma şansı çok yüksek.Ultroson kağıtına bile bakmıyorum.Düşünmüyorum.Fakat aklıma takıldığında hangisinden vazgeçemek çok zor geliyor, rabbimin yücüne gider mi diyorum.Valla uykularım kaçıyor ama vazgeçmesemde hem hayatta kalmaları ,hem de hayatta olurlarsa gelecek maddi ,manevi rahatsızlıklar diye düşünüyorsun.
Hergün altıma bakıp lekelnme varmı diye bakıyorum.Düşündükçe canım yanıyor ama, rabbim afeder beni diyorum.Rabbime ağlıyorum.Ama vazgeçtik bile birinden mecburum aslında ne bileyim kafam karışık sende yaşıyormusun bu duyguları ne olur paylaş benimle......

nestlem ya hepsinin kalp atışları var..ileride sağlıkla devam ederse nasıl kıyılır ya o canlara...Benim tedavinin başından sonuna kadar biliyosun herşey yolunda gitti..yumurta sayım beklenenden çok çıktı ..döllenme aşamaları çok iyiydi.1.kalite tam 8 embriyo vardı.3 transfer 4 dondurulmuştu.5.gün transferi yapıldı.kan değerlerim çok iyiydi.sonunda ise 3 transfer edilip hücre kendi içinde bölündüğünde 4.bile oluşmuştu..Sanki allah herşeyde bana çok büyük bi şans tanımıştı..Şimdi bir sınav benimkisi..Sanki içimden 4 üde sağlıkla gelişecek gibi geliyor..nette dördüz doğuranları okudum...onlar ve drları bu riski nasıl göze almış..ben almasam hata mı yaparım diyorum..Billiyorum 4 tane maddi manevi çoook zooor..eğer kendileri içeride imha olmazlarsa neyaparım..

Son düzenleme:

aktüelcim ne desen haklısın...Ama kafam çok karışık..eşim imha olayını duyunca ağladı..
Onların kalpleri atarken ben nasıl hayatlarınaa son verilmesine izin veririm diyor..

biliyorum herşey yolunda gitse ve biz imha ettirmesek ileride maddi manevi çok zorlanıcaz..

Sonra nette sağlıkla ellerine almışlar dördüzlerini okuyorum..onlar tüm bu riskleri nasıl göze almışlar diyorum..

Ben de kayınvalide ve annemlerden uzakta yaşıyorum..Bu çoğul gebeliğin hamilelik süreci var..doğumu var..çocukların beslenmesi hastalıkları büyümesi ve eğitimleri vs.var..

sabancı koç kadar zengin olsan ve tüm maddi imkanlar elinde olsa ve kendini sadece çocuklarına adayabilsen karar vermek biraz daha kolay olurdu herhalde..ileriye dönük endişeleri de oluyor insanın her anlamda..

Bir taraftan da diyorum ki..3 transferim olmuştu.ve hücre kendi içinde bölünüp 4.oluşmuş..Bu da allahın mucizesi..Bu da bir işaret mi diyorum...AMAAAN ne bileyim..

Aktüelcim dr.3 hafta sonra gelin durumuna bakarız dedi.Şimdiden kafanızı bunlarla yormayın dedi.Yormamak mümkünmü...

münkün değil vazgeçmek ama ne hem istiyorsun hemde düşününce aklın karışıyor.Sanırım bir form açıp durum değerlendirmesimi yapsak bizim durumumuzda olan insanlar nasıl karar vermiş.Doktor arkaşım gazeteden veya dışarıdan duyduğunuz birçok şey sadece denenelerden başarıya ulaşan bir iki tanesi diyolar.Onlara sadece bir muzice.Off kafamız çok karışık biz ailelere daha haber vermedik sadece benim annem biliyor oda şaşakın hani 3 olsun diyor fakat kendisinin bakıma ihtiyaçı var.Sonra nasıl bakılır ihtiyaçları bu zamanda diyor.Anlayacağın içimde farklı bir vicdanı değerlendirme var. Benimde randevum 7 tenmuzda .Benim birde rahim ağızım dikilecek sanırım be sefer mi olur yoksa 4 .ayın girişinde mi bilmiyorum.Birde kan pıhtılaşması yoğun olduğu için kendime iğne vuruyorum şeker iğnesi gibi heparin.ama canım çok yanıyor ve bu gebelik ve doğum sonrası 1-2 ay daha devam edecekmiş.Yani bu aşamada doğru karar nedir? işte o açık değil.

arkadaşım öncelikle tebrik ediyorum seni. bu kupayı hakketmişsin sen :hooray:
inşallah böyle bir karar vermek zorunda kalmazsın. hepsi de sağlıklı büyürler ve doğarlar. dördü de etrafında böyle oynarlar.
allahım harika bişey bu. tabi sen onlar büyürken biraz şöyle olabilirsin kafamçokkarıştı
ama olsun. sonra da dersin ki iyiki doğurmuşum sizi. a.s

seybay cım düşün ki şimdi bu kadar duygusal yaklaşıyorsun..sadece kalp atışıyla..ama düşünki yarın öbür gün bunlar biraz daha gelişecek yüzünü gözünü göreceksin ama belki ondan sonra bir sorun ortaya çıkacak ve o aşamada karar vermek zorunda kalacaksın..bence bu çok daha zor...üstelik kendi sağlığını da riske atabilirsin...ya da öyle bir an gelir ki hepsini kaybedebilirsin..erken doğum yapabilirsin ki bu durumlarda genelde ortaya çıkan sonuç bu..erken doğum sonrası gelişmelerinde sorunlar olabilir..o aşamada kaybedebilirsin...biliyorum zor çok zor bir karar....ama mantıklı ve tıbben en uygun durumu seçmen gerekir hayatım...doktorunla ortaklaşa bir karar verin derim...4 çocuk elbette bir mucize...ama zorlukları madden ve manen de çok fazla...bundan 3-5-10 ay sonra daha büyük acılar çekme ihtimalini göz önüne alarak tekrar ediyorum tıbben en uygun kararı vermelisin...bizler tedavi yoluyla hamile kaldığımız için doğal akışa zaten müdahale etmiş oluyoruz...dolayısıyla elbette allah veriyor ama normal bir insanın 4 üze hamile kalma ihtimali yok denecek kadar azken bizler labarotuarda bunu yaptırıyoruz...bu durumda sağlığımız ve bebeklerin sağlığı açısından duygusal ve dini olmayan en doğru kararı vermeliyiz...gerçekten sorunsuz olarak devam edeceğini bilsen bende hem fikirim doğur derim elbette dördünü de...ama?????işte bu amayı sakın yabana atma....enine boyuna görüşün doktorunla....ne zorluklarla bu aşamalara geliyoruz unutma..%1 hepsini kaybetme ihtimalin olsa bunu göze alır mısın??? ben alamam...bana doktorum ikiz dese ama 3-5 ay sonra kaybedebilirsin bir ihtimal dese...ben birini şu aşamada feda etmeyi ağlaya-zırlaya da olsa göze alırım...ama diyeceksin ki olumlu sonuçlarda var..evet var...işte sana handikap...sen ve eşin koyun külahları önünüze iyice tartın hayatım olur mu???

aktüelcim senin içinde geçerli seybay a yazdıklarım....biliyorsun allah önce kendi canınızdan sorumlusunuz diyor..ona iyi bakın diyor...kendi sağlığını sakın riske atmayın...3 üne sahip olayım derken hepsini birden kaybetmeyi de göze almayın..zaten almazsınız da ben konuşuyorum işte...zor mu??? evet çok zorrrr....ben daha kalbini filan duymadım...ona rağmen hergün sohbetteyim benim bebişle...belki de bebişlerle...tekrar tekrar tekrar yazıyorum bu tıbbi bir konu..pozitif bilimin işi..bakın bizler pozitif bilimle hamile kaldık...lütfen tıbben en uygun kararı verin...doktorunuz ne diyorsa can kulağıyla dinleyip, uygulayın derim...kalbimiz sizlerle....

hadi hayırlısı canım bak gör bu sefer bebişlerine kavuşacaksın allahın izni ile....rahim film daha önce çekilmemişmiydi senin neden ama tüp bebek tedavisine başlamadan önce rahim filmine bakılıyor neden senin çekilmediki neyse inşallah ondada bir sorun çıkmaz canım allah bu yolda emek harcıyan herkese emeğinin karşılığını versin inşallah (AMİNN)

amin amin inşallah dr gerek görmemişti ama bu sefer çekilcem inşallah bişey çıkmaz yaa ben çok kafaya taktım bunu ya bişey varsa diye

aktuelcim seni hiç rahat görmüyorum canım ne olur biraz sakin ol ve hangisinden vazgeçerim nasıl vazgeçerimi mümkünse dr a gidene kadar aklından çıkar bu düşünceleri böyle şeyler düşünerek yazık ediyorsun kendine ve beişlerine sabırlı ol canım allah yar ve yardımcın olsun kendine ve bebişlerine iyi bakŞeniz

seybaycım canım benim...bu durum herkesin kendi inanç sistemi ve değerleri açısından yorum yapacağı bi durum...sonuçta bu senin kararın...3 êmbriyo ve insanı şok eden ve Allahın kudretini bir kere daha idrak ettiren bir dördüncü bebek...kader bu...daha bi ay öncesine kadar nasıl istiyordun bi düşün....bence bebekleri hayal ederken her birini sanki diğerleri yokmuş gibi düşün...o zaman her birinin ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlayacaksın...düşünsene hangisini alalım dediklerinde nasıl seçim yapacaksın...maddi-.manevi yönden zorluğundan bahsetmişsin...bu bi zenginlikte olabilir...insan kendi ile ilgili karar alırken hata yapabilir....bu yüzden bi çok kişiye fikrini sor...seni seven ve kıymet veren bir çok kişiye....umarım en doğru kararı verirsin...Allah yardımcın olsun...
benim düşüncelerim böyle....

SEYBAY canım hayırlı olsun çok zor bir karar ama çokta kolay
hangisinde vaz geçeceksin minik kızından mı oğluşundan mı
yüce rabbim gönlüne göre versin mucizelerinle en güzel ve hayırlı
nasıl olacaksa işALLAH öyle güzellikler yaşarsın

seybay çok zor bir durum ama bende nestle katılıyorum biz normal yolla değil laboratuvar ortamında bebişlerimize kavuşmak için tedavi görüyoruz ve bencede dr nasıl yapman gerektiğini söylüyorsa öyle davran bencede ilerde üzülme riskinde olabilir çok zor elde ediliyor seni çok iyi anlıyoruz ama her yönüyle düşünüp öyle bir karar ver allah yar ve yardımcın olsun

evet süngercim kesinlikle tıbbi gereklilik doğrultusunda davranılmalı..sonra çok büyük acılar çekilebilir...tüm aşamaları geçtiklerini düşünelim...düşük olmadı...anne karnında ölüm olmadı...anne sağlığı riske girmedi diyelim... ama çok açık bir durum var ki bu bebekler düşük kilo ile doğuyorlar...kadın rahmi bir bebek için programlı..ve bir bebek için yer var...ikiz olduğunda bile 2 kg civarı doğuyor biri...hatta aşağıda kalan biraz daha küçük oluyor...düşün bu 4 bebek...1-1,5 kg civarı doğacaklar ortalama...prematüre.....bunların gelişimleri nasıl olacak? sağlık sorunlarıyla karşılaşacaklar mı? yani riskli işler...elbette çok kişisel bir karar...müdahale etmek bize düşmez belki ama ben kimsenin üzülmesini istemem...normal yolla anne olamadığımız için biliyoruz hepimiz o beklemeleri, yumurta toplamaları, transfer günü heyecanını, ay tuttu mu tutmadı mı paniklerimizi...12. günü bile bekleyemiyoruz test yapmak için...bu kadar çaba harcanan bir yolda doktorun tavsiye ve önerisi altın değerindedir diye düşünüyorum....

nestlecim..sen ne zaman gideceksin muayeneye .Bak ben 12.günden sonraki 14.günde gittim.keseler ve kalp atışları görülüyor yani..senin testin 13 üydü.14 gün sonra 27 si oluyor sanırım..Bekleyecekmisin...

HA bu hafta bir yere gidecekmişsin..ohhhh ne güzel benim için de gez toz eğlen...benim eşimin işleri çok yoğun...

canım pazartesi günü saat 12.30 da randevum...inşallah güzel haberlerle gelirim...kalpcikleri bi duysak atarken...bende artık gözümle görerek hamile olduğumu bi anlasam...hafta sonu 1-2 gün gezelim dedik...denize girmeyeceğim ama kafamız dağılır en azından..bakalım pazartesi de doktorla denize girme işini bi konuşacağım...inşallah olur der..kız ben balık burcuyum..suya girmeden duramıyorum..habire çimmem lazım benim:))))kurbağa gibiyim günde 3 kere duş yapıyorum valla....

Size başka bir forumda yazmıştım 43 yaşında üçüzlerini doğuran bir bayanla tanıştığımı,
bu bayan 25 yıl tedavi görmüş , 4. micro denemesi ve ilk hamileliğinde üçüzlere hamileliğini öğrenmiş,
hergün Kuran okuyarak, doğumun kolaylaştırması için Allaha dua ederek bebişlerine kavuşmuş,
biliyorsunuz benim de 4. micro denemem de 4 emriyo transfer edildi,
4 emriyo da tutunabilirdi, ama can kazanmış olan bu 4 canı feda etmezdim
belki bana kızacaksınız, söylemesi kolay diye
ama ben böyle düşünüyorum
arkadaşlarıma Allahım kolaylık versin
gerçekten dünyanın en zor kararı olacak
Allahımhepimizin hamileliğini tamamına eriştirsin İnşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…