selam kızlar
hafta sonu misafir vardı 2 gündür de izmirde kontrıldeydim.Biraz şaşkın ve hüzünlüyüm.
yazacaklarım nadir görülen bir durum , bu yüzden buda bizim başımıza gelir demeyin , gelirsede bu deneyim olsun .
evet biliyorsunuz üçlü bir gebelik söz konusu idi bende 8 haftanın sonunda 9 haftanın başında riskli görülen bir bebeğimin kesesinden suyu alınarak yaşama şansı düşürülmüş ve kendiliğinden kalbinin durması ve rahim duvarına yapuışması bekleniyor idi.Arada lekelenme ve kaname söz konusu olmuştu.Ne kadar stres yaptığımı ve bunun giden bebekten kaynaklandığı düşünülmüştü.
beklene bir durumudu bu , ama zor elde edilmiş bir gebelikte insanın moralının bozulmamasının imkanı yoktu.Diğer bebeklerimide etkileyeceğini düşünerekten bir zaman geçirmiştim.
Pazartesi kontrola gittik.İlk utrasona girdiğimde korkutan bakamadım ekrana dr uma sormaya kortum sadece yüz ifadesine baktım.Garip bir durum olduğunu alladım.Ağızımı açıp soramadım.Kalbim fırlayacak gibiydi.Ama hazırlamıştımda kendimi herşeye.....
20 dk kontrol sonuçu ekrana baktığımda büyümüş hoplayan zıplayan eli kolu bacağı oynayan bebekler gördüm biran.Sonra kontrolu bitirdi drum .''Uzanmaya devam et dedi.ense kalımlıklarını ölçeceğim diğer dr arkadaşlarımda bakacak'' dedi.Bizde şaşkın şekilde yani dedik.Evet dedi 3 canlı ve gelişimleri normal görünüyor bebeğin inaçı çıkmış yaşıyor dedi .İlk kez yaşadığımız bir durum birlikte değerlendirme yapmalıyız denildi.Gözlerimiz yerinden fırladı .Tüm bebeklerim yaşıyordu.Sağlıklı görünüyordu.Ya keseinden su alınan bebek .Kendini toparlamış yola devam.................
''Yalnız birinin ense kalınlığı sınırda yapacagımız kantesti ile durum netleşir .Şimdi sakin olun ''denildi ve diğer dr konntrol edildi.Ve dışarıdan riskli doğum uzmanı geldi.Onlarla beraber çalışıyordu .Daha önce arkadaşlarımdan bu dr duymuştum.Genelde ayrıntılı utrason ve riski gebeliklerde bu dr geleniyordu.Soner bey duyanlarınız vardı aranızda.6 saat aralıklı utrason kontrolari birçok veri toplanıdı.Hatta bir bebeşim arkasını döndü iki saat onun dönmesini bekledik güldük gıdıkladık uyardık yok .Kafanın dönüp bakıyor hemen geri çeviriyor .Herkesi aldı bir gülmek.Neyse idrara kesesi, böbrekler tüm oluşan organlar , tüm ayrıntılar bebeklere yeteri kadar kan gidiyormu diye göbek bağına kadar herşey kontrol edildi.Kan verdim.Olasılıklar konuşuldu.
Ertasi gün durum anlatıldı bir bebek sınırda bu kesesinle oynanan bebek değil gibi görünsede ,drlarımızın saysı bu arada 6 yı buldu.Türkiyede bu durumu nadir yaşayan dr bunuldu.Konuşuldu.Ama durum diyeceksiniz.Riskli bebek sonlandırılmasına karar verilidi.Ve 16 haftada diğer iki bebek aninosentez yani sıvı alınarak kontrole devam.İki bebek gayet iyi.Fakat risli bir durum olduğu için bunu yapalım denildi.Ben yine bir bebeğimden vazgeçeçektim.Annem , ailem, eşim onayladı .
Tabi bu durumda bende ama tüm gün utrasaonda izlediğim bir bebeğim .
13 hafta başlangıçında olduğumuz için dr bebeğime karmından girdi.Sıvı alımdı yine konrola gidecekti, Sonra kalbine ilaç ve kesesi olduğu gibi boşaltıldı.Hissetim.Bağırmak , delirmek geldi içimden ama çaresizdim.Yattım konrolde bebeği görmek istemedim utrasonda diğerlerini gördük uzun kontrolden sonra eve geldik.Sadece gözüme yansıyan vazgeçtiğim bebeğimin elini ağızına parmağını soktuğu ve bacaklarını çektiği idi.Takıldı işte .Hayyatta kalma şansı olsa bile riskliydi.Ama o andan itibaren ben bittim .Yol boyunca ,evde ağlamaktan kalbimdeki o acı ,çok canım yanıyor çok .Diğer bebeklerimi düşünmeliyim, ama sonuçta dokunamazsanız , sadece siyah beyaz da bir anlık görüntüde olsa bile bir bebeğin annesisiniz.
rabbim yardıcımız olsun yurt dışındaki tanıdığımız tüm drlarımı aradık .Uzun süre Almanyada yaşamıştım .Onlarda katıldılar bu karara çok ama çok nadir bir durum bu.Yazıyorum yine bu bir alın yazısı , sabır işi .Rabbim gönlümüze kadar bebek versin.Üçüz dörttüz olunca seviniyoruz ama Arkadaşlar riskli , tüp bebek yötemiyle arayarak buluyoruz bu bebekleri.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.Beni de yaptığım bir yalnış varsa affetsin.Bebeklerimi tüm bebekleri korusun.
aktüelcim yazını okurken çok etkilendim benmide üçüz gebelik ve sonlandırılıcak ama hiç sonlandırmak istemiyorum daha doğrusu kıyamıyorum çok zor bi durum allah yardımcımız olsun sanada çok geçmiş olsun allah diğer bebeklere uzun ömür versin hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşll hepimizinde kendini üzme
Merhaba canim
Ben 3. denemeye basladim.Simdilik dogum kontrol hapina basladim.Heralde 40 gun felan surer.Cunku uzun protokol olacak yine.Ama insan sanki bosuna ugrasiyormus gibi geliyor onca negatif denemeden sonra
aktuelcim salı günü kontrole gideceğim o zaman karar vericez 12 haftalık oluyor ilaç verilmedi bana dr umun dediği karından bir iğneyle yapılıcak diyor bakalım salı günü herşey belli olcak ayrıca sana bişey sormak istiyorum karından yapılan iğne ağrı veriyormu ve sendemi görüyorsun sonlandırmayı ultrasyondan allah yardımcımız olsun inşll kucamıza almayı nasip eder allah herkesinde gönlüne göre versin
seybaycigim,
haklisin vallahi biraz erken yaptim tickeri ama bir heyecan dalgasi oldu bizim ailede. Biliyorum henuz tehlikeyi atlatmaya daha cok cok var ama benim hayat felsefem bu ANI ve bu mutlulugu yasamak, gerekirse sonra uzulmek. Bu mutluluk yanima kar kalir en azindan diyorum. 10 yil once cok buyuk bir trafik kazasinda olumden kaburga kiriklari ve kirik bir omuzla mucizevi bir sekilde kurtuldum. Iki yanimda oturan annem ve babam ne yazik ki vefat ettiler. O zamandan beri hayatimin bu yillarini bonus olarak goruyorum. ve her ani degerlendiriyorum. Hayat her seye ragmen cok guzel. Hele de insallah hepiniz yasayacaksiniz cocuk olunca her an bir bayram. Bakalim bir yola girdik heyecanla insallah hep sevincli haberler aliriz hepimiz a.s.
ece
ilk önce hayırlı olsun canım.Ama umutsuz başlama , her deneme yeni bir şans aslında.
Öncelilerin durumunu biliyorum.Herşey iyi iken olumsuz aldın sonuçlarını ama bu yeni bir aşama hayatın sana ne bağışladığını bilemezsin.
haplar 21 sonra bitiyor sonra 3-4 gün içinde adettin .Sonra tedavin başlayacak .Hep olumlu olmaya çalış evet kendini o moda sokmak çok zor ama her kışın ardından bahar geliyor , hergün güneş yeni umutlar ve sevinçlerle doğuyor.
Vazgeçme bebeklerinden küstürme onları şimdiden iste , dile rabbimden gelsinler artık....hihoyyyt
Takvimler yapılmış bakıyorum..Allah bebeklerine ve ailene sağlık sıhhat versin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?