Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

arkadaşım genellikle okuduğum ilk 72 saatte tutunma olduğundan 3 gün yatak istirahati şart ama sonrasında hafif hafif kalkılabiliyor. merkezlerin önerisin göre de gördüğüm kadarıyla 3. günün sonundayolculuğa izin veriliyor. ama bu tedavilerde her şey bireysel ayarlandığı için dr.unun da görüşünü almanda fayda var bence canım. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah

kızlar benim bugün merionalin 8. günü
ama 2-3 gündür yoğun şeffaf akıntım var
yumurtaların kendiliğinden çatlamasından korkuyorum
yoktur böyle bi şey değil mi??????

nurtopu canım hayır bendede olmustu bende senin gibi tedirgin olmustum ama oluyo o uzayan akıntı beyaz akıntı gönlünü ferah tut bende beklemedeyim bugun besinci günüm dualarınızı eksik etmeyinnnn

ya belirti yaşaya arkadaşlar nerdesiniz? benim bütün belirtilerim geçti bugün 9.günüm Lütfeeeeeeennnnnn bişey söyleyin belirtileri geçip te hamile olduğunu öğrenen varmııııııııııııııııı?

Arkadaşlar yumurta toplandıktan sonra da istirahat gerekiyor mu?
yoksa işe gidebilir miyiz?

nurtopucuğum ağrı acı filan olabilir ya da olmayabilir senin bünyene ve ağrıya dayanıklılığına göre değişiyor. Bende çok fazla olmamıştı. Ama toplama işlemi narkoz altında yapıldığı için sen hastanede ayılsan da sonra etkisi çabuk geçmiyor. Ben kendimi çok iyi hissetmeme rağmen hastaneden eve gelirken arabada uyuyakalmıştım. Yani işe gidebilirsin ama çalışamayabilirsin, en iyisi o gün dinlenmek.

nurtopu canım hayır bendede olmustu bende senin gibi tedirgin olmustum ama oluyo o uzayan akıntı beyaz akıntı gönlünü ferah tut bende beklemedeyim bugun besinci günüm dualarınızı eksik etmeyinnnn

Çok sağol canım
İnşallah bebişin sana tutunmuştur:)

Merhaba benim bugün transferin 5. günü.Ikinci denemem.Ilkinde test gününden 3 gün önce lekelenmeyle devam eden adt kanamam basladi ve test sonucu normal olarak negetif oldu.Ben kendimi ilkinde olacak diye sartlandirmadim ama yinede insan hayal kirikligi yasiyor.Bugün 5. gününmdeyim ve transferin ilk gününden beri yumurtaliklarimda sanki adet olacakmisim gibi bir huzursuzluk var.Cok korkuyorum bu seferde olmazsa diye.Bu da olmazsa biliyorum hayatin sonu degil ama biran önce cocugum olsun istiyorum.Dondurulmus iki embriyomuz daha var.Ama beklemek insani cok yoruyor,strese yol aciyor.Simdi yumurtaliklarimda hafif agrilarim var.Evde is yapmiyorum,yemek yapmak disinda.Test gününe kadar kanamam olmasin istiyorum.Insallah su gün cabucak gelir ve sag saglim gecer.Umarim tüm isteyenlere allah hayirlisiniversin.Allah tüm isteyenlere versin.Benim gibi transfer sonrasi sikayetleri olan varsa benimle paylassin lütfen.Benimle paylasmanizi bekliyorum.

Merseray tatlım gogus agrıların gıdıp gıdep gelıcektır bende oyle olmustu sonalra dogru gıttı sımdı yıne geldı takılma ama yarın yap ıstersen cıkar belkı benım 9 gunu cıkmıstı ıdarar da bıde

yaaa demetcim sabahtan beri böyle bişey yaşayan olmuşmu diye 2007de açılan topicleri bile okudum, yani ağrıların ve şişliklerin geçmesi kötüye işaret değil öylemi,
demet ne kadar teşekkür etsem az bana öyle bir heyecan verdinki şuanda çok teşekkür ederim gerçektena.s.a.s.a.s.

Merhaba Arkadaslar,
Yaklasik 25 gundur micro tedavim basladigindan beri yazilarini tek tek takip ediyorum'mutlu haberlerle seviniyor', endiselerinizi buradan paylasiyorum ancak bugun yazmaya cesaret edebildim.
Tum bekleyenler en guzel bekleyisleri olmasini ve sonundada bebislerini kucagina almalarini diliyorum..
Benim durumum nedeni belli olmayan interfilite.
15 Ocak 2010 ta Ferti center da Dr um Aykut Coskun tarafindan 3 Embriyo transfer edildi.
2 tanesi 8 hucreli iyi kalite, 1 tane da 5 hucreli..
Transfer sonrasi ilk gun kullanigim antibiyotikten dolayi mide bulantisi ve maalesef istifra ettim.. ilk gun hemde...
Ama moralimi bozmadim,
ilk 3 gun dinlenebildim, sonra calisma hayatima devam ettim ,ise arabayla gidip geldim, kimse bilmedigi icin aktif hayatima devam etmek durumunda kaldim...
ilk 5 gun goguslerde sisikinlik, agri, mide bulantilari vardi..cok umutluydum..
ancak 7 gunden itibaren belirtiler kayboldu.. ama yazilari okuyordum bu da kotu bir sey degildi olabilirdi yine moralimiz bozmadim...yine umutluydum..
Dun 9. gunumdu. adet olacakmasim hissi o kadar baskinlastiki moralimi bozmamaya calistim'
Ve geldik bugune 10. GUN saat 22 23 hala hasta olacakmisim gibi geliyor, akintilarim var seffaf ama cok ..
Artik galiba tutmadiginiogrenecegim saatlere yaklasiyorum...
Tedavinin en zor bolumude bu bekleyislermis Allah hepimize sabir ve sonunda da mutluluk versin insallah..

Kimseye anlatmadigim icin su anda sizler bana cok daha yakin geliyorsunuz.. kudgunuz icin tesekkur ederim..
Carsamba Test gunum ama galliba teste gerek kalmayacak sanirim yarin hasta olurum...

Sadece merak ettigim bu hamilelik testi sabah ac karnina mi yapiliyor yoksa herhangibir yerde ve zamanda yapilabiliyor mu?
Birde benim gibi hissedipte son anda hamile oldugunu ogrenen var midir?
Galiba biraz korkuyorum...Çok üzgünüm çooo

Herkese saglikli bebisler.....

canım bende seninle aynı durumdayım bugün 9.günümdü 2 gün öncesine kadar ağrım falan vardı şimdi göğüslerimin şişi falan indi ama ara sıra az da olsa adet ağrısı gibi bişey gelip geçiyor, senin gibi bulantılarım falan olmadı, ama yinede umutluyum çünkü demet yaren arkadaşımız da böyle olduğunu söyledi yani bu kötüye işaret değil inşallah pozitif sonuçlar alacağız olumlu düşünüleim ben sabah idrar testi yapmayı düşünüyorum

Kızlaaaaaarrrrrr;

Bozmayın moralinizi hemen, unutun transferi belirtileri sonuçları filan... Dinlemeyin kendinizi. Allah aşkına anneniz sizi ne zaman hissetmiş ilk kez, hangi kadını tanıyorsunuz gebeliğinin 24. günü herhangi bir belirtisi olsun? Bizdeki belirti olduğunu söylediğimiz hislerin sadece iki nedeni var:
1) Kullandığımız hormon ilaçları (annemin menopozda günde bir tane kullandığı ilacı ben şimdi günde iki tane kullanıyorum örneğin)
2) ıçimizde ne olup bittiği konusunu şansa bırakmadığımız için kendimizi dinlememiz.

Bu kadar. Hamileliğin hayatımızın bu aşamasında tek bir belirtisi var, o da gününde kanda beta HCG hormonu seviyesinin 5'in üzerine çıkması.

Kendinize hayatı zindan etmeyin. Hiç mi adet beklerken gerildiğiniz için gecikmediniz ya da çok yorulduğunuz çok üzüldüğünüz bir ayda, mevsim değişikliğinde filanerken gelmedi? Duygularımız bedenimizde olan biten herşeyi etkiliyor işte. O yüzden serbest bırakın kendinizi.

Mediana Aykut Bey benim 3 yıllık doktorum. Çok sever güvenirim. Çok iyi bir tercih yapmışsın. Ben de tüp bebek tedavisine kadar tüm tedavilerimi onunla yürütmüştüm, ama tüp bebek için laboratuar olanaklarını göz önüne alarak alman hastanesi'ni tercih ettim. Aramızda 1 gün var seninle, ben de salı günü yani yarın sabah test yaptıracağım. Kanda hormon testleri açlık ve toklukla ilgili değildir ama sabahları hormonlar daha ayakta olduğu için daha iyi sonuçlar alınıyor bildiğim kadarıyla. Korktuğun o karın ağrıları şu an bende de var, sanki yarın teste giderken regl olduğumu anlayacakmışım gibi geliyor ama inan o bile dert değil. Hala test pozitif çıkabilir. Ayrıca o karın/kasık ağrılarını ablam her iki hamileliğinde de doğuma kadar hissetti. Eğer hamileysek daha çok çekeceğiz, sakın korkma:)

merseray canım takılma bunlara boşver.......................Allah nasip ettiyse gelicek bebegin inş..............

canım yazdıklarını okurken garip bir hisle sanki hamileymişsıin gibi hissettim.................lütfen sonucunu buraya yaz....................ve bu kadar umutsuz olma.........haa bu arada idrar testleri sabah ilk idrarla yapılınca daha net sonuç veriyormuş

Arkadaşlar, bugün transferimin 12. günüydü. Testimi yaptırdım. Maalesef sonuç negatif. Bir sonraki adetimin 3. günü dondurulmuşlarla başlıyoruz inşallah.

arkadaşlar , ne olur belirti arayıp canınızı sıkmayın. adet sancısı iyiye işaret oldu bende.
bana tutunmaya çalışıyorlarmış. umarım sizde de öyle olur.Merseray biraz sakin ol ve 12. günü bekle canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…