Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

arkadaşlar bir de bişey sormak istiyorum size; transfer öncesi dönemde vitamin kullanıyormusunuz? ben 6 aydır folik plus kullanıyordum.bu ay da elevit pronatal kullanmaya başladım. sigarayı bıraktım dün bilmiyorumkismile eşime de evitamini ve çinko başlamayı düşünüyorum yarından itibaren. bari opu ya kadar spermlerde biraz düzeltme olabilir diye düşündüm. dr tarafından eşinizin yada sizin vitamin kullanmaması gibi bir uyarı oldumu hiç?

Yeshill Yansima kardeşim folic plus zaten hamilelikten 6 ay önce kullanılmaya başlanması gereken bir vitamin. Hamileliğin ilk aylarında da kullanman lazım. elevit pronatal da aynı şekilde hamileliğe hazırlanırken mutlaka kullanılmalı. Eşinin vitamin kullanmasında da bir sakınca yok ama keşke daha önce başlasaydın. Sperm üretimi 3 aylık bir mesele, yani bugün yuttuğu ilaç üç ay sonrasının spermine yarıyor. Yine de kullanmakta fayda var.

ben eşime keçi boynuzu pekmezi ve supradyn enerji tabletlerini zaten 3-4 aydır veriyordum. ama tahlil yaptırmamıştık. 2 hafta önce artık spermiyogram bakalım dedik.6 aydır gebe kalamadığım için. sperm sayısı çok düşük çıktı. yani belki onları kullanmasa azospermi olabilirdi. bende diyorum şimdi evicap ve çinkoyu ayrı ayrı kullansın.sonuçta multivitaminde e vitamini ve çinko dozu düşük. ama evicapta ve zinco da dozlar daha yüksek. belki diyorum mikro öncesi sperm kalitesini biraz da olsa arttırır. dr lar aksini söylemiyorsa kullansın o zaman. zaten kısmetse 23 gün sonra tedaviye başlıcaz. opu işlemide martın 2. haftasında olursa 1 ay kadar bir süre ediyor. aynı anda keçi boynuzu kürünü de yapsak yan etkisi olurmu?

Yeshill kardeşim, bence de bir sıkıntı yaratmaz. 1 Ay da hatırı sayılır bir süre. Bizim de sperm sayımız çok azdı, ilk tahlilde 400 bin çıkmıştı. Hareketsiz ve şekli bozuk olanları çıkardığımızda tüp bebek için ancak yetecek sayıda kalıyordu. Bu tahlilin üzerine ben eşime bir dünya ilaç ve keçiboynuzu kürü başlattım. Söylene söylene içti ama 15 gün sonra ikinci bir tahlil yaptırıp 1 milyon 200 bin sperm çıkınca o zorla içirdiğim ilaçları kendisi yutmaya başladı:) Benim uzun protokol tedavimden az önce başladı yumurta toplamaya kadar devam etti. Yaklaşık 1 ay kadar yani. Gerçi yumurta toplamada sayı tekrar 500 bine düşmüştü ama mutlaka faydası olmuştur diyorum.

Bir de arkadaşım burada herkese tavsiye ediyorum. Doktorunuzdan özellikle isteyin, mutlaka yumurta toplamadan önce, yani tedavin sırasında bir ya da iki kez daha eşinden sperm alıp dondursunlar. Olur da yumruta toplama günü yeterli sayı ve kalitede sperm elde edemezlerse transferi iptal etmek zorunda kalmasınlar. Bazı merkezlerde bunu yapmayıp gerçekten kaliteli olan spermle değil de bulabildikleri en iyi ama aslında kalitesiz spermlerle dölleme yapmaya çalışıyorlarmış.

Çok saol valla arkadaşım bu çok önemli bir husus. eminimki böyle bir durumla karşılaşılabileceğimizi düşünmemiş olanlarımız vardır. ben en kısa sürede bunu dr uma sorucam.

benimde eşimin ilk testte 300bin,ikinci testte 500bin çıktı. 1. ve 2. derece varikosel teşhisi kondu. ama ameliyat olmayacak şimdilik.çünkü varikosel den dolayı sayıda bukadar düşme olmazmış. ameliyat olsada yükselme beklenmiyordu eşimde. varikosel amliyatları yurtdışında sadece 3.grade varikosellere yapılıyormuş. genel olarakda ameliyat ile sayıda artma oluyormuş.ama sayı çok düşükse aman aman bir artış olmuyormuş. bizde tedaviye karar verdik. bakalım hepimiz için hayırlısı olsun.

Tedaviye başladın mı canım. Başladınsa eşin için vitamine geç kalmışsınız. Çünkü erkeklerde sperm 72 günde yenilenir. Yani bugün sperm örneği alacak olsalar 72 gün öncesi ne yedi içti morali 72 gün önce nasıldı o günün ürünü sperm çıkar. folik asit ve aspirin takviyesi de tedaviye başlamadan 3 ay önce başlanması yeterlidir. dr tarafından herhangi bir uyarı olmadı ama onların önerdiği vitaminleri kullanmakta fayda var canım.

Bence de en doğru kararı vermişsiniz kardeşim, biz de aynı şeyi düşünmüştük, doktor sperm sayısının 500bin ile 8-10 milyon olması arasında gebelik elde etmek açısından pek bir fark olmadığını söylemişti bize. Yani varikosel ameliyatı olunca sperm sayısı 500 binden 100 milyona çıkmayacak. Bir de 2 milyonun altındaki sayılar varikosel gibi nedenlerden değil, testisin zarar görmüş olmasından kaynaklanıyormuş. Özellikle FSH'ın da yüksek olduğu durumlarda. Erkek bebeklerde testisin karın boşluğundan yerine inmesi gecikince oluyormuş bu. Azospermi gibi de değil, orada genetik bir bozukluk ya da yapısal bir neden oluyor.

Neyse, bunları hesaplamanın çok gereği yok artık, tüp bebek için yeterli sperm varsa biri de aynı bini de:)

arkadaşlar bugün transferim gerçekleşti 15 şubat test günüm inşallah bebeğim sımsıkı tutunur bana ve aynı durumda olduğum tüm anne adaylarına....

edacığım, sen gönlünü feraah tut,bundan 10 gün önce kadar yine kadınlar kulübünde,benim doktorumun sayfasında bir arkadaşımıza tek embriyo transfer edildi ve şu an hamile.sen kendine çok iyi bak,pozitif düşün,ve çok yorma kendini..herşey güzel olacak.buna inan :))

arkadaşlar bugün transferim gerçekleşti 15 şubat test günüm inşallah bebeğim sımsıkı tutunur bana ve aynı durumda olduğum tüm anne adaylarına....

hayırlı haberlerini bekliyoruz canım.benimde snırım o tarihlerde yumurta toplamam olacakmış....

sevgili camasd çok teşekkür ederim inan beni çok rahatlatıyorsun inşallah benimde seninde hayırlı güzel haberlerimizi veririz buradan

2010 yılı o kadar güzel başladı ki,tedaviler olumlu sonuçlanmaya başladı...inşallah önce sen sonra bizler güzel haberlerimizi vereceğiz birbirimize...
eda2307 şimdi sen hiçbir şey düşünme,moralin yüksek olsun ve pozitif ol :) kendine daha çok zaman ayır ve kendini iyi hissedecek şeyler yap....bizler yanındayız ve dualarımız daima seninle :))

merhaba,ben yeni üyeyim.
3.kez tüp bebek oluyor.Bugün transferimin 6.günü ve ilk günlerde kasıklarımda batma şeklinde ağrılar yaşadım ama artık bişey hissetmiyorum ve çok korkuyorum.Acaba bu sefer olur mu?
Çalışmak zorunda olduğum için sadece 1 gün yatabildim.

sorun neydi canım neden 3 kez denemek zorunda kaldınız çok üzüldüm inşallah olumulu sonuçlar alırsın

bana elevit verdiler kullanıyorum

benim de salı günü transer oldu.15 şubat benim de test günüm.bakalım ne olacak sonuç

transferden sonra sürekli yatıyor musunuz.ben yatmaya çalışıyorum ama belim ağrıyor.çoğu zaman ayaklarımı uzatıp oturuyorum.doktor yat demedi zaten.dinlen,bol sıvı al dedi.bende çok yumurta oluştuğu için 5 litre sıvı alıyorum ve sürekli tuvalete gidiyorum tabi.

Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU > Kadın & Çocuk Sağlığı > Tüp Bebek Özel Bölüm
Tüp bebek fiyatlarıda indirim istiyoruz

kızlar acil destek bekliyoruzz

kaç yumurtan oluştu canım benim 15

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…