Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

ya.. benim tranferim bittikten hemen sonra daha ameliyathaneden çıkmadan hemşire idrarını burda yapabilirsin lazımlıkla zor olur dedi bende orada yaptım onun etkisi olmaz dedi inşallah birşey olmaz bugün 7. günüm bire ben bütün çabalarıma rağmen çok kabız oldum hiçbir belirtimde yok şimdilik ama allahtan ümit kesilmex hayırlısı bakalım iki tane iyi kalitede embryo tranfer edildi ama insan aklından hiç çıkaramıyo acaba sonuç ne olacak diye düşünmeden edemiyorum.

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliy

canım transferim bittikten sonra hemşire bana tutmak yapmaktan daha tehlikeli dedi, ve ördeke hemen yaptrıdı beni, bende 4.günümdetim. bence allahın taktiri.. içini ferah tut

kabızlıgından doktora bahsetseydin uygun bir ilaç verirdi mutlaka bana dupalak verdiler gün aşırı kullanıyorum yoksa mahvolurdum:)kabızlık hareketsizlik ve ilaçların etkisiyle oluyor galiba beniimde 6. günüm bugun demekki arka arkaya sonuclarımızı ögrenecegiz inş. ben ASM'de Aydın Arıcı ile tedavi oldum..ve transfer sonrası 2 ördek dolusu idrar yaptım:)

am,n canım Allah hayırlısıyla bebişlerini kucagına almanı nasip etsin...Analı babalı büyütsün..

bana böyle bişey söylenmedi ilginç uygulamalar var galiba...hangi merkezde tedavi oldun sen canım?

evet canım bende pregnyl vurundum transferden 3, 5 ve 8 gün sonra 3 kez vurundum tutunmaya yardımcı olması için kullanılıyor...

peki faydası oldumu ilk denememiydi?
arkadslar bişey daha sorcam siz transfer sonrası ultrasonda embriyolarınızı gördünü mü? veya kontrole çagrıldınız mı?bende böyle bişey olmadı:)

peki faydası oldumu ilk denememiydi?
arkadslar bişey daha sorcam siz transfer sonrası ultrasonda embriyolarınızı gördünü mü? veya kontrole çagrıldınız mı?bende böyle bişey olmadı:)

benim 5. denememdi canım son iki denemede yaptım bu iğneyi... evet çok şükür sonunda dualarım kabul oldu inşallah rabbim tamamına erdirir..şu anda 5 haftalık henüz görmedim inşallah bir hafta sonra görücez... allah herkese nasip etsin inşallah.. transfer sonrası hiçbir tedavimde kontrol falan olmadı hiç duymadımda canım...

Kizlar benim dun transferim gerceklesti, aksam cok rahatsizlandim biraz atesim cikti ve butun kemiklerim dayak yemis gibi agriyordu acaba sizdede boyle seyler oldumu? Bugun daha iyiyim, yatip dinleniyorum, ins. hepimiz iyi sonuclar alirizz...

kızlar transferim bugün yapıldı iki tane 5 hücreli bir tane 3 hücreli transfer yapıldı yumurtalarımın çok kaliteli olmadığını söyledi embriliyog ama bukadarı bile benim için umut vadeden bir gelişmeydi taki hastanede ikibucuk saat yattıktan sonra eve gelip huylanıp silinmek için banyoya adımımı atmamla kayana kadar düşmedim ama iki bacağım hızlıca ayrılıp baş parmağımı vurdum birşey olmuşmudur sizce ani hareketlerden kaçının diyorlar şimdi bir bu eksikti

İçini ferah tut. Transver işlemi iyi yapıldıysa bişey olmaz. 3 denememde hcg testine kadar yatırtmışlardı olmadı. 4. de 2 saat sonra kalkıp 3. gün uzun yola çıktım ama oldu. sonra 5. ayda birini 6. ayda birini kaybettim ikizlerimin demem o ki neyin ne zaman olacağı belli değil. doğurana kadar risk devam ediyor. önemli olan pozitif düşünmen. şimdiden hayırlı olsun.

:teytey: :teytey: :teytey: :teytey:

allah hepimize bu cümleyi yazmak nasip etsin en kısa zamanda inşallah:Saruboceq:

amiiiin rabbim hepimizin yüzünü güldürsün bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin hepimize inşallah:Saruboceq:

amiiiin rabbim hepimizin yüzünü güldürsün bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin hepimize inşallah:Saruboceq:

amin tatlım amin rabbim isteyen, dileyen herkese bu duyguyu yaşamayı nasip etsin benim durumumda olnalar hepimize de bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

canım moral verdiğin için teşekkür ederim bende kafamı takmamaya çalışıyorum sonuçta bunlar milimetrik damlalar ve bulundukları noktadan kolay akıp gitmezler rahim yüzeyi emiyor onları ama gelişim adına tutunmaları bambaşka bir olay senin yaşadıklarınada çok üzüldüm canım okadar çok duuyuyorumki malesef tüp bebek tedavisinin yan etkilerinden biri düşük en korktuğumuz şeylerden biri allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah bende ilk aşılamamda kimyasal gebelik yaşamıştım snrası iki aşılama ve bir başarısız tüp bebek hüsranı ama hiç birisi senin yaşadığın sıkıntıya gelemez allah tekrarını göstermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…