- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
Okudugum bolumle alakali ne yazik ki ulke sisteminde taseronlasma oldugu icin meslegimi yapmam su sartlarda zor gorunuyor ama gonullu olarak staj yaptim ve seve seve yaptim buda belki hayatimin en guzel gunleriydi diyebilirimÇok duygulandım başlığı okurken farklı düşünüyordum içeriği okuduktan sonra farklı his kapladı içimi
Ne diyeceğimi bilmiyorum hayallerinize erişememenize çok üzüldüm inşallah okuduğunuz bölüm ile ilgili uygun bir yerde çalışır hevesinizi azıcık köreltirsiniz bu vesile ile
Inanin arkadas cevremden yada staj yaptigim donemden cok iyi biliyirum hatta saclari dokulup kafasinda kelkik sorunu yasayan arkadaslara bile sahit oldum zorlugunu bile bile iatedim herzaman Allah sizede kolaylik versinBende sağlıkçıyım ama hemşire değilim...inan çok zor bi meslek hele hemşirelik insanlara yardimci olmak güzel de stres sıkıntı çok yipratici..
Bencede calisalim ben 1-2 yil calisip oyle gireyim diyorum anca toparlarim malum temel 0 hibir bilgim yok bu arada liseden mezun olali kac yil oldu sayisalin var mı
sende mi bu sene sınava gireceksin bende
ya şenol hoca diye bir hoca var sıfırdan öğretiyor muş gibi matematik anlatıyor ; hocalara geldik diye bir grup öğretmen var onlara orta düze ve üstüne bütün dersleri anlatıyor . sonra ilk adım fizik kimya matematik kitapları var bunlarda çok yardımcı olur velhasıl kelam internet olduğu sürece çokta dershaneye gerek yok bide çevrede siz az buz destek olacak öğrenciler varsa seve öğrenirsiniz bence vazgeçmeyin ben burada bu kadar uzun yazıyı bana sıkılmadan kotan kadının ygs yoluyla hemşire olacağına inanıyorum ! bakın çok benziyorsunuz sizde yaparsınız :))
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kentte eşi ve oğluyla yaşayan 2 çocuk annesi 60 yaşındaki Fadime Toptaş, ilkokulu bitirdikten sonra eğitimine devam edemedi. En büyük hayali okumak olan Toptaş, evlendikten sonra Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılarak çeşitli branşlarda sertifika aldı. Yağlı boya tablo, ahşap boyama ve el işleriyle uğraşan Toptaş'ın en büyük hobilerinden biri de kitap okumak. Toptaş, eşi ve çocuklarının cesaretlendirmesiyle bu yıl girdiği üniversite sınavında 225,138 puan aldı. Azmi sayesinde Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Meslek Yüksekokulu'nda Organik Tarım Bölümü'nü kazanan Toptaş'ın şimdiki hayali ise yüksek lisans yapmak.
Boş vakitlerinde hobileriyle uğraşan Toptaş, bir yandan da oğluyla evde İngilizce öğrenmeye çalışıyor. Çevresinden olumlu tepkiler alan Toptaş, azmi, cesareti ve başarısıyla hem ev hanımlarına hem de gençlere örnek olmak istiyor.
Toptaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokuldan mezun olduktan sonra eğitim hayatının da bittiğini söyledi.
Çocuklarını üniversiteye gönderdikten sonra kendisinin de Halk Eğitim kurslarına katıldığını belirten Toptaş, "Ortaokulu dışardan bitirmek istedim. Ortaokulu bitirince okumak kolay geldi, hoşuma gidiyordu, taktir de topluyordum. Bu yüzden liseyi de dışardan bitirmeye karar verdim. 2015'te liseyi bitirdim" diye konuştu.
Çok sistemli çalışamamasına rağmen bu yıl girdiği üniversite sınavını kazandığını anlatan Toptaş, "Sonucu internetten öğrendim. Sevindim ama çocuklarım, eşim ve çevrem benden çok sevindi." dedi.
Sonuçları aldıktan sonra ilk önce kimsenin inanmadığını dile getiren Toptaş, "Kazandım dedim ama insanlar pek inanmadı. Oğlum sonucumu sosyal medya sayfasına yükledi. Sonucu internette gören çok kişi beni kutladı, olumlu tepkiler aldım. Birkaç kişi olumsuz tepki verdi. Ben bu yaşımda okumuşum, buna olumsuz tepki olur mu? Onların da beni taktir etmeleri gerekirdi." ifadelerini kullandı.
"Çocukluk hayalim..."
Çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Toptaş, "En büyük idealimi 60 yaşında gerçekleştirdim. Hayalim okumak ve üniversiteye gitmekti. Yaşım ve sağlığım elverdiği sürece daha birçok şeyi başarmak istiyorum. Sağlığım elverirse yüksek lisansı da düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Çalışınca bir çok şeyin başarılacağını vurgulayan Toptaş, "Bazı ev hanımları, 'okuyup da ne yapacaksın, bu yaştan sonra ne olacak?' diyor. İnsan bir şey olmak için okumaz ki bilgili olmak için de okur. Okumak isteyenlere tavsiyemdir, hiç çekinmesinler okusunlar" dedi.
budur beBen zaten konuyu bu sevdadan nasil vazgecerim diye acmistim ama tam tersi bi durum yasadim suan nolursa olsun hemsireligi kazanip okuyacagim diye kararliyim belki 3 belki 5 belkide 10 yil sonra ama Allahin izniyle kesinlikle okumayi dusunuyorun
Bu yilda kendimi denemek maksatli ygs ye girmeyi dusunuyorum insallahbudur be
Teşekkür ederim...umarim hayalinize kavuşursunuz işini isteksizce yapan onca kişi varken siz bunu hak ediyorsunuz..Inanin arkadas cevremden yada staj yaptigim donemden cok iyi biliyirum hatta saclari dokulup kafasinda kelkik sorunu yasayan arkadaslara bile sahit oldum zorlugunu bile bile iatedim herzaman Allah sizede kolaylik versin
Bu arada bebek bekliyirmussunuz Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
Iste herkesin fıtrati yaradilisi farkliGüzel meslek , şeker bir meslek ama kan can derken ben yapamazdım :)
Tesekkurler
Antremanlarla matematikBirde başka bir konuda bi kitap onermişlerdi hiç bilmeyene bile matematiği ogretiyormua.bilenler hayrına soyleyiversin ben hatırlayamadım adini
İnşallah canım.TesekkurlerMazef insallah birgun bi hastanenin koridorlarinda bi hemsire evvel dolasir diye dua et olur mu
Antremanlarla matematik
2 yil falan araliksiz calisip oyle girmek istiyoeum belki o zaman yapabilirim diyeBen sana her konuda yok göstermek isterim, matematik vs yardımcı da olmak isterim. Çok azimlisin bence yapabilirsin. Ders çalışma vakti bulursan başla bence. İlk yıl zorlayabilir. İkinci yıl yapabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?