Tuhaf Bir Dert Florance Nightingale'i Kıskaniyorum

Hayatta bir amacının, bir hayalinin olması çok güzel,seni cani gönülden tebrik ederim ,bu hayale sıkıca sarıl, amaçsızca yasayan bir çok insana inat inanki bir gün gerçek olacak ben inanıyorum,ben oğlumu mat.internetten çalistiriyorum konuları çok güzel anlatiyorlar,tavsiye ederim...

Kuzenimde ilkogretimden sonra bazi sorunlar nedeniyle okulu birakmak zorunda kaldi. Yillar sonra aöl bitirdi ve universite sinavlarina hazirlandi. Edebiyat bolumunu istiyordu ve orgun olarak okuyor. Ayni zamanda Arapca, kismen Farsca ve Ingilizce ogrendi. Iyi bir ales ve yds puani icin gece gunduz araliksiz calisti. Sonuc ise akademisyenlige dogru hizla ilerliyor. Emek veren herkes hayallerine ulasir. Isini bu kadar severek yapabilecek bir hemsire adayinin sinavlar icin hazirliga baslamamasi hata. Kitaplarinizi alin ve bir an once calismaya baslayin.

Öncelikle böyle yanıp tutuştuğun bir hayalin, seni hayata bağlayacak bir nedenin olduğu in çok şanslı olduğunu bilmeni isterim. İkincisi, hemşireliğin puanları düşük. Sıfırdan iki ay çalışıp barajı geçebilmişsen 1 yıl çalışsan eminim bi yeri tutturursun. Hayalinin peşinden koş.

Hayalin hiç de yapılamayacak bir hayal değil... tıp istesen tamam temel çok sağlam olmadığı için çok daha zorlanabilirdin ama hemşirelik için össde çılgın puanlar istenmiyor ki... gerçekten bu kadar çok istiyorsan yapabilirsin.
Evli misin , çalışıyor musun?

Seni vazgeçirmek için tek cümle kuramayacağım kusura bakma, çünkü gerçekten 1 sene kendini versen yapabilirsin bu aşkla. Bütün imkanlarını vaktini zorla ve yap diyorum

Sanki hayalinin altında geçmişte yaşanmış bir olay varmış gibi ilginç geldi.sanki psikolog sizi hipnoz etse birşeyler çıkar :) .neyse de benim eşimin bir kuzeninin eşi var.lise mezunu.kiz hastanede çalışıyordu,mesela serum takiyormus ,sonda takiyormus kan alıyormuş falan.y anı bu gibi işler.gecen kadro geldi kız kadroya geçti.su an 2500 lira maaş alıyormuş.saglik sektöründen pek anlamam.kizin ne iş yaptığını da anlamadım zaten ama lise mezunu için gayet iyi bir iş.yani sen de bu işi yapsan hemşirelik isteğini baya karşılar bence

Yotubede mat. ve hatta diger tum dersleri anlatan hocalarin videosu var. Zaten kanallari var o videosuna tikladiginda konu sorasina gore sindire sindire calisin. Temeliniz hic yoksa ilkokul seviyesinden baslayin.

Ağlamak istiyorum uzun bir uazı yazmışım ama kapandı ekran kendi kendine ve yazdıklarım silindi. Yarın hatırlamak adına buraya bir yorum bırakayım. Bir sağlıkçı olarak heyecanınıza hayran kaldığımı belirtmeliyim

Odyometri bölümünü deneyin sözelden iyi puanla girebilirsiniz,ha bu arada şu florance denilen kişinin reankarnesi olabilirsiniz belki

Bende okuldayken çok istiyordum
"Çocuk doğum uzmanı" olmak.
Ama ne yazık ki,hayal olarak ta kaldı...

yapamadığınız sorularda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, size şimdiden başarılar

kac yasindasiniz bilmiyorum ama inanin yasiniz 50bile olsa vazgecmeyin,bu bir sebep degil,şayet siz bunu sorun ediyorsaniz diye soyledim..
gecen yil mezun oldum bn ve sinifimizda birçok evli 30 küsür yasinda erkekler kadinlar vardi..hicbir sey icin gec degil..Ya Allah deyin ve baslayin.:)

Yaa çok sevdim hayalinizi. Bende bir zamanlarki başörtü ve katsayı sorunlarından dolayı üniv. Sınavına bile girmemiştim. 31 yaşımdayım ve öğretmen olamamak içimde hala bir uhde ve öyle olmaya devam edecek. Umarım siz hayalinize kavuşursunuz. Bu güzel masum istekle çok iyi ve merhametli bir hemşire olursunuz kesin.

Ben de başka meslek olsa da yapsam diyorum.Güzel aslında da ortamlar çok sogutuyor..Stresi bol..
.Geç değil sınava hazırlan.Yapabilirsin.Kaç yaşındasın?

10 yil sonrada olsa deneyecegim insallah
10 yıl değil canım. Bak arayı ne kadar açarsan o kadar azalacak hevesin.
Benim de mat. hiç iyi değil ama netten izle sürekli Youtube Şenol hocayı aç bir de en kolay seviyede mat. kitabı al.
En başından başla hocayla beraber ilerle konularda. Önce videoyu izle sonra kitabı oku gerekirse aynı kitabı tekrar oku.
Her konu bitirdiğinde onunla ilgili test çöz. Bu arada diğer dersleri de aksatmamaya çalış.
Her ders için güzel defterler al ve güzel güzel notlar al ve bu notlara arada bak. Yatmadan önce en çok zorlandığın konuları oku (her gece tek ders olacak şekilde) yattığında da aklından geçir formüllerini, tarihlerini artık ne detayları varsa..
Emin ol çok işine yarayacak ve ilk sınavda başarılı olacaksın. Tek yapman gereken sınava kadar bir program yap ve bunun dışına çıkma. "Bugün çalışmasam bir şey olmaz" diye düşünme!!
Çalışamadığın zamanlarda (keyfi olmamasına özen göster) oldu ki bir işin çıktı çalışamadın, test çözerek o günü kurtarmaya çalış. Ama her derste ünite ünite git. Farklı testler çözerek kafanı karıştırma, birini anlamadan diğerine geçmeye kalkma.
Diğer dersler için de videolar bulursan iyi olur senin için
Başarılar canım, Allah gönlüne göre versin.

Bir okuyan pişman bir okumayan. Madem hayalin dene bulabildiğin her fırsatta ders çalış. Yalnız o süre 10 yıl olursa heves meves kalmaz. Beyinde belli bir yaştan sonra yavaş öğreniyor. Olmazsa da asla üzülmeyin çünkü stresi çok.

Internetten her gün video izleyerek, izlediğiniz konuyla ilgili sorular çözerek hedifinize ulaşırsınız inşallah . Yeter ki isteyin ve zaman ayırın.
Kursa gitmeye hiç gerek yok.
Urfada bir tanıdığım , babasının internet kafesinde çalışırken bu şekilde çalışmıştı. Şimdi Ankara hukukta.
Oda dışarıdan okuyan bir çocuktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…