Tum Elestirilere Acigim.

Hayir kadin erkek ayrimi yapan kesimden degiller.Yurtdisindayim belki ben buyutuyorum bilmiyorum.Tabii kultur farkida etken.Yanlis anliyor olabilirim.
Yanlış anlıyorsunuz muhtemelen. Önünüzden kaçırmıyorlarsa yiyin sizde ne yemek istiyorsanız.
Nereli ailesi bilemiyorum ama kuzenim alman bir adamla evlenmişti,2.ayın sonunda boşandı dayanamayıp,dolapta yiyecekleri dahi ayrıymış,adamın yiyecekleri özellikle,eksilince sorun çıkarıyormuş vs bunun gibi birçok sorun yaşadılar kız boşandı. Bizde herşey ortaktır halbuki,ne varsa dolaptan alınır yenir,eşler arasında olmaz böyle ayrı gayrı ama adam öyle alışmıştı,o düzeni evliliğindede sürdürüyordu ev arkadaşı misali.
Kültür farkıdır,çekineceğinizi,yemeyeceğinizi düşünememişlerdir diye düşünüyorum.

Evet şimdi fark ettim sende yazınca. Konu icerigide öyleydi sonraki yorumlarda sanki biraz değiştirdi.
Tabi bu pek hoş bir davranış değil. Değişik olan herhangi bir yiyecek varsa herkes toplanır bir araya birlikte yenir.yani yok şimdi istemiyorum sonra dersen bulamayabilirsin tabiki,özel olarak düşünüp ayirmalarini beklemek biraz plemseslik olur:)Bunu bana en son annecim ben 5 yasinda iken yapmıştı mesela..

Pardon da niye söylemiyorsunuz hangi ülke olduğunu mantık ne yani bu kadar insan sormuş bi cevap Yok hangi ülke olduğu da önemli ne bilim Araplar farklı İngilizler farklıdır Almanlar daha farklıdır belki eşinizin memleketinden bi tanıdığı olan vardır onlar daha güzel anlatırlar sebebini

Bence kesin AFRİKALI eşi bana oyle geldi biliyorum Afrika kültürünü yemekleri degısık
Bende öyle düsündüm:)Degişik kültürlere saygılı olalım tabii ki,buna sözüm yok ama,buyukelcilerin yemek yaptıgı bir program vardı,cokta güzeldi,orada bir afrika ulkesi buyukelcisi bir yemek yaptıamanın,hayatım söndü,bamya tozu dıye bır sey kattı içine,gerısını tahmın edersinizAma bir faydası da oldu,belimi sıkan etegimi o hafta rahatca gıyebildim

Nereli olduğundan çok paylaşılamayan yemekleri merak ettim,
Acıktım birazcık :)

Bu arada tatildeyseniz aman çıkın gezin, evde ne işiniz var

Klasik Türk kafasiyla yaklasmissiniz ama onlar yabancı ve bu söylediklerini anlayamazlar tepkine anlam da veremezler.

şimdi atıyorum ganalıysa eşin aa nurten değilmimi o diyecekler yada sizi tanıyacaklarmı neden söylemiyorsunuz çok tuhafsınız
ek olarak size ayıp etmişler tabi elin yabancısı ayıpı ne bilir...
bana olsaydı yemeğimi biri yerse bozulurdum çünkü başka şeyler yiyemiyorum
de ki başka şeyler yiyemiyorum yemeğime dokunmayın
bu yapılan ülkemizde saygızılık olrak algılanır de daha doğrusu eşin desin

Ya çok güldüm cevabınıza Nurten'in Gana lı kocası-:)

Oraya ozgu yemeklerse demek ki daha bulabilirsiniz. Ayrica her gun yedikleri siradan seyleri sizin bu kadar onemsediginizi tahmin edemeyebilirler.

Bir de desifre olmamak icin yemekleri soylemiyorsunuz ama esiniz bir eskimo degilse kimse tahmin edemez yani. Onlarda da anca balik fok falan. Ki bir eskimonun burayi okuyacagina pek ihtimal vermiyorum

Aynen ben de değişik bi ülke olduğunu düşünüyorum-:)

Siz de dışarda yiyin başbaşa. Onlar belki hepimiz yiyelim diye aldınız sanıyorlar e bide yabancılar .

bence esinizin onlara ya da eve aldigini dusunuyorlar neticede uzaktalar esinizin onlara jest yaptigini dusunuyorlar siz annenize gitseniz elinizde tatlilarla anneniz onu kocaniz icin aldiginizi pek dusunmez ayrica bir evde sadece sana tatli alinmasi gibi bir adetimiz oldugunu hic sanmiyorum ozel seyleri esinizle disarda giyip gelmemiz gerekmez mi bence onlarda boyle dusunuyorlardir

Niçin eşinizin nereli olduğunu söylemiyosunuz ?
Eski konularınıza baktım belki biyerde yazmışsınızdır diye vatandaşlıkla ilgili konunuz var orda da sormuşlar hangi ülke diye bidaha yazmamışsınız bile ???

Konuna gelirsek konu türk kültürü onlarda yok değil türk olupta bizim misafirperverlik ikram dediğimiz şeyden haberi olmayanda var.

Bu insanlar madem böyle sen niye yiyip bitirmelerini bekliyosun yemek için ? Alındığında aç ye bittiyse sadece kendine al ye belki anlarlar.
Yemekler kötüyse sen kendine yap yada gitme otelde kal

canm o her ailede var benim kv tarafı kendi yediklerini benim yememi bekler annnemşerde gelinlerinin yemesini. sen ve esin onu yemediğini belli edeceksin sana görede birsey alacaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…