• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm heveslerim kursağımda kaldı

Kızlar merhaba. 3 yıllık evliyim. Sözden balayına bebeğimi ilk ögrendigim günden bugune kv ve gorumcem her seyi burnumdan getirdi anlatmakla bitmez . Sadece sunu soyleyeyim kv balayina gitmemizi sacma buldugu (bence kıskandığı icin) balayina gitmedik ve dugun gunu ertesi ve ilk 1 yil surekli ona gittik . Neyse Son konu ise bebegime alınacak yatak oldu . Hamileliğimin 1. Ayindan başladı izbede görümcenin bebeklik yatagi var (gorumcem liseye gidiyor bu arada bebekligi geceli yillar oldu ) gül gibi duruyor o yatak falan filan laflar etmeye oralı olmadim ben baska model istiyorum dedim istediğim modelin fotoğrafını gösterdim bundan alacagiz dedim . Hatta kendi babam hevesim var ben alayim torunuma dedi bunu esimde biliyor . Neyse dun esimle görümcem telde konuşuyor esim bi ara gelir temizleriz dedi. Ben de kapatinca neyi dedim ve şok . Kardesinin yatagini bodrumdan cikarip temizleyecekmişz ve onu getircekmisiz. Kızlar konu başkasının eşyasını kullanip kullanmamak değil kesinlikle eger bana dogru duzgun konuşsa yine kabul ederim . Arkamdan eşim ve annesinin is çevirmesine çok sinirlendim. Ilk bebegim onlarında ilk torunu . Biz alamayack durumda değiliz ki babam bile teklif etti. Bu ne ısrar anlamadım . Ben de esime hicbir sekilde yatak almayacagimizi çocukla odada kendim kalacagimi onun da içerde yatacağını söyledim . Zaten daha cocuk olmadan ben gece içerde yatarim sabah erken gidiyorum demeye başlamıştı . Su an hic biseyde hevesim yok kızlar en ufak bi zibin bile almak istemiyorum . Esimin her seyi gereksiz ve sacma bulmasindan sıkıldım . Ben ona hevesle her begendigimi gösterirken heyecanla onun benden habersiz böyle bisey yapması çok zoruma gitti . Dunden beri ağlamaktan karnım tas kesildi resmen . Hic bisey almak istemiyorum yapmak istemiyorum ne hayallerim vardi halbuki
3 aylik bebegim var hamilelik donekinden çıkalı cok olmadi sen agladikca stresbyaptikcano bebekte etkileniyor niye kendini uzuyorsun ki bana da sanki biz besikte mi buyuduk babasi besikte mi buyudu dediler bende siz buyumediyseniz torununuz buyuyecek dedim baska da laf demedim aldilar gelsin o yatak bodrumdan esine temizlet sona odayi duzenlerken kirildi de at cope gitsin hic bisey bebegin ve senden degerli degil takma onlari

Açıkcasi benim tavsiyem güzellikle halletmek. Öyle ya ben ya o beşik tarzı yaklasimlar bagris cigirislar meydan okumalar evlilik için çok sağlıklı değil. Çünkü o sizin eşiniz ve kotulugunuzu istemez. Sadece bunu ona hatirlatmak lazım. Erkeklerin tamamına yakını idare edilerek onun istediği yaouliyormus gibi yapilarak kontrol edilebilir. Eşinizin frekansını biliyorsunuzdur ne durumda sizi dinler ne durumda gaza gelir vs. Biraz mutlu Edip biraz onu yucelttikten sonra kendinizi mağdur durumuna koyarak durumunuzu izah edin. Bu besik için ne kadar heveslendiginizi ilk cocugunuz oldugunu güzellikle ama bir şey dayatmadan anlatın. Sonra da talepsiz bir şekilde konusun. Kayinvalidenizi üzmek istemediginizi o yüzden ses etmediginizi ama bunun da hep içinizde kalacağını vs söyleyin. En son karari ona bıraktığınızı neticede evin reisinin o oldugunu bu konuda söz sahibinin o oldugunu ama sizin de duygularinizi ona açmak istediğinizi belirtin. Sakin sakin de butun mantıklı sebeplerinizi ve hislerinizi izahiedin. Sen yine de o beşiği kullanalım diyorsan öyle yapalim deyip konuyu kapatin. Sonra kararını mahzun bir şekilde bekleyin ama kesinlikle kusmeyin ve surat aşmayın. İnşallah kalbine merhamet gelir bu şekilde konuşunca. Yoksa asmayla kesmeyle aileler evlilikler yurumuyor.

Konu sahibi hiç kendini uzme.Esinde kaç yaşında anlamadım,hala anne lafindan çıkmayan ergen gibi.Anam bende görümceyim ne diyebilirim geline .Niye uzeyim sırf egom icin.Kayinvaliden birazda oğlum sözümden çıkmıyor ha ha haaa,imajı vermek istemiş.Esine adam gibi sakin sakin anlat.Benim ilk bebeğim ve ben ozeniyorum,istiyorum de.Ne dicek bakalim:63:

Evdeki koca bebeği büyütmeden yenisini yapmasaydınız keşke.
Eşiniz ilk günden fiyasko maalesef.
Kendisine artık baba olacağını, evinizde 3 kişilik bir aile olacağınızı ve bütün kararları bu çekirdek aile içinde almak zorunda olduğunuzu anlatın, anlarsa ne ala. O sizin de çocuğunuz size sormadan o bebek hakkında hiçbir karar veremez.
Hiç hevesinizi kırmayın, o sizin bebeğiniz, hazırlıklarınız onun için. Kafanıza göre takılın. Kaynananız çok istiyorsa beşiği kullanmak bir tane daha doğursun da onda kullansın.

Babana söyle alsin yatağı. Kaynananlara da babam heves etmis almış surpriz yapmis bana de gitsin. Hic sizin beşiği istemiyorum muhabbetine girmene bile gerek yok. Bosver, hamile halinle ters bir muhabbete girme boşuna.

Kızlar merhaba. 3 yıllık evliyim. Sözden balayına bebeğimi ilk ögrendigim günden bugune kv ve gorumcem her seyi burnumdan getirdi anlatmakla bitmez . Sadece sunu soyleyeyim kv balayina gitmemizi sacma buldugu (bence kıskandığı icin) balayina gitmedik ve dugun gunu ertesi ve ilk 1 yil surekli ona gittik . Neyse Son konu ise bebegime alınacak yatak oldu . Hamileliğimin 1. Ayindan başladı izbede görümcenin bebeklik yatagi var (gorumcem liseye gidiyor bu arada bebekligi geceli yillar oldu ) gül gibi duruyor o yatak falan filan laflar etmeye oralı olmadim ben baska model istiyorum dedim istediğim modelin fotoğrafını gösterdim bundan alacagiz dedim . Hatta kendi babam hevesim var ben alayim torunuma dedi bunu esimde biliyor . Neyse dun esimle görümcem telde konuşuyor esim bi ara gelir temizleriz dedi. Ben de kapatinca neyi dedim ve şok . Kardesinin yatagini bodrumdan cikarip temizleyecekmişz ve onu getircekmisiz. Kızlar konu başkasının eşyasını kullanip kullanmamak değil kesinlikle eger bana dogru duzgun konuşsa yine kabul ederim . Arkamdan eşim ve annesinin is çevirmesine çok sinirlendim. Ilk bebegim onlarında ilk torunu . Biz alamayack durumda değiliz ki babam bile teklif etti. Bu ne ısrar anlamadım . Ben de esime hicbir sekilde yatak almayacagimizi çocukla odada kendim kalacagimi onun da içerde yatacağını söyledim . Zaten daha cocuk olmadan ben gece içerde yatarim sabah erken gidiyorum demeye başlamıştı . Su an hic biseyde hevesim yok kızlar en ufak bi zibin bile almak istemiyorum . Esimin her seyi gereksiz ve sacma bulmasindan sıkıldım . Ben ona hevesle her begendigimi gösterirken heyecanla onun benden habersiz böyle bisey yapması çok zoruma gitti . Dunden beri ağlamaktan karnım tas kesildi resmen . Hic bisey almak istemiyorum yapmak istemiyorum ne hayallerim vardi halbuki
Cok haklisin guzelim insan ilk olunca hep en iyisini istiyor almayin besigi niye almadi derseniz gorumcemin bebeklerine hatira kalsin diyin ve birazda disinizi gosterin ki boyle emri vakiler olmasin rabbim hayirlisiyla bebeginizi kucaginza almayi nasip etsin

Bu kaynanalar hiç gelin olmamış gibi el kızına neden çektirirler anlamıyorum. Gerçekten huzur kaçırmaktan başka işe yaramıyorlar. Kesin bir dille reddedin yoksa başa çıkamazsınız.

Niye bu kadar sıkıyorsunuz güzel canınızı, bebişinizi.azıcık politik olun.kimseye bir sey demeyin.babanıza söyleyin gidip birlikte alın.durumu da anlatın.sonra babanız ve anneniz size gelirken beşigi getiriversinler size sürpriz gibi...Aaaa babacıgım tam istedıgım model deyin.duygulanın çok sevinin falan eşiniz de görsün sizi o halde.ve işlem tamam.

"Degiştirin başka bir sey alın diyene de " olur mu babam çok üzülür çok ayıp olur canım" diyiverin.

Bunlar hep tecrübe hep zamanla ögreniliyor işte ;)))

Benimde kizimda bebek odasi yapmamiza karismislar her telefon gorusmesinde gorumcemin oglunun park yataginin bahsini acmislardi.Sonucda cocuk park yatakda yatti ve benim icimde kaldi.2 yasindayken oda takimi aldik ama o heves kalmamisti.

Benim kv de ben hamileyken eşimin sakladığı kıyafetleri oyuncakları olduğunu (eşim 35 yaşında) onları göndermek istediğini söylemişti. Bebeğim de kız üstelik. Eşim de yok artık anne daha neler dedi konu kapandı. Sonra kendi aramızda gülmüştük hatta :) Kv nize kızmayın bence mesele eşinizde bitiyor. En baştan büyük tavizler verilmiş zira.

1.si ) o bebek kocandan bile önce senin.
Kimse neyi nasıl yapacağına karışamaz sende buna izin verme sakın.ilerde keşke kimseyi dinlememesydim dersin.
2.si) kaynanan çok istiyosa o yatağı kendi evinde bir odaya kurdursun , siz gittikçe bebek orda yatsın.
3.sü) kocanıza bi ayar verin bu ne böyle.
Annesi ile evli değil , sizinle evli.
En ufak detayı bile size sormadan karar veremez.

Son olarak , asla bebeğinize ve kendinize ceza çektirmeyin.ne içinizden geçiosa alın ve onu yapın.
Madem babanız alcak , kimseye söylemeden odasına getirin koyun.
Kaynananızada ‘ babam sizden önce yatağı aldı gönderdi deyin ‘
Aslında bunların hiçbirine gerek yokta işte insanı dinden imandan çıkarıyor bazı kv/kp ler...

Siz de sözden nişandan beri her dayatmayi kabul etmişsiniz boyle olacagi belliymiş zaten. Ama geçte olsa bu isteginizi bari yaptirin yoksa boylle devam eder daha cocugun dogduktan sonra neler olur kimbilir.
Ama keske bunu yapmak icin hamileligi beklemeseydiniz stress zarar hep size.

İlk bebeğim doğacağı zaman kv de tutturdu “görümcenin beşiği duruyor, onu temizleyip size vereceğim” dedi. Bende kusura bakmayın kirli tozlu beşikte yatırmam, yakın yada çöpe atın dedim. Kv demin hayaliymiş torununun o beşikte yatması. Sonuç olarak çocuğum doğduktan sonra, gittiğimiz birgün beşiği getirip çocuğu içine yatırdılar. Sallanan tahta bir beşik. Çocuğumun 1 dakika bile yatırmadan aldım içinden, kusura bakmayın çocuğum korkuyor sallanmaktan dedim ve olay orda kapandı. Biraz dişli olun, açık açık istemediğinizi söyleyin. Eşinizle belli ki bu sorunu çözemeyeceksiniz.

Aaah canım sende bendensin bende çocuk yok...Çok üzüldüm ne diyeyim Rabbim vicdan merhamet versin onlara kim bunların hakkını nasıl verir bilmiyorum...Sesin çıkmıyorsa çıkma zamanı gelmiş o beşiği kullanmayacağını babanın alacağını söyle ve konuyu kapat insan edebinden susuyor edepsiz ben susturdum sanıyor...

İlk bebeğim doğacağı zaman kv de tutturdu “görümcenin beşiği duruyor, onu temizleyip size vereceğim” dedi. Bende kusura bakmayın kirli tozlu beşikte yatırmam, yakın yada çöpe atın dedim. Kv demin hayaliymiş torununun o beşikte yatması. Sonuç olarak çocuğum doğduktan sonra, gittiğimiz birgün beşiği getirip çocuğu içine yatırdılar. Sallanan tahta bir beşik. Çocuğumun 1 dakika bile yatırmadan aldım içinden, kusura bakmayın çocuğum korkuyor sallanmaktan dedim ve olay orda kapandı. Biraz dişli olun, açık açık istemediğinizi söyleyin. Eşinizle belli ki bu sorunu çözemeyeceksiniz.
o hayyalelr bıtmıyor zaten.oğlunu salladın zaten içinde bırde torun ısrarı neden

Gebelikte bu kadar karnını taş kesicek kadar aglanilmaz öncelikle . Tansiyonun yükselir tecrübe ile sabıt. Sen eşine söyle , babam alicak benim istediğim model den de ,sonra en kısa zaman da beşiği alın evine getir . Eşine de soyle goruncemin yatağı orda kalsın oraya gidince kullaniriz de ..

Çocuk sizin ve en doğal hakkınız ona birşeyler almak heveslenmek yarın çocuğun adına yetiştirmenize herşeyine karışacaklar. Kesin bir dille ben istemiyorum deyin. Ben başkasının kullandığı birşey kullanamam deyin. Şahsen ben de asla kullanmam ve kabul etmem. Eşim de çok istiyorsa alsın kendi yatsın içinde. Lütfen tavrınızı koyun. İstemediğinizi belirtin.

Benim kv de ben hamileyken eşimin sakladığı kıyafetleri oyuncakları olduğunu (eşim 35 yaşında) onları göndermek istediğini söylemişti. Bebeğim de kız üstelik. Eşim de yok artık anne daha neler dedi konu kapandı. Sonra kendi aramızda gülmüştük hatta :) Kv nize kızmayın bence mesele eşinizde bitiyor. En baştan büyük tavizler verilmiş zira.
Bence çok tatlı bir istek. Ben çok isterim babasının-benim kıyafetlerimi giysin, hatta fotoğraf çekindiği bir resimde daha ala ^^ zaten zibinini saklamamistir ki,güzel - el emeği kıyafetleri saklamıştır...

Konu sahibi siz hatayı en başından yapmışsınız. Kendi ağzı olmayan, annesinden naklen yayın yapan bir adamla evlenmişsiniz. Evinizin çatısı ayrı olsa da yönetimi başkalarına vermissiniz, her söyleneni kabul etmişsiniz. Yetmemiş bir de hamile kalmışsiniz...
Daha bu saatten sonra ne yapılır ki?
Hiç annesine suç bulmayin. Hatali göbek bağını kesmeden evlenen adam ve göz göre göre böyle bir evliliği seçen sizde.
Bu saatten sonra yapmanız gereken ya bu düzeni kabul etmek ya da artık aile olduğunuzu ve büyümesi gerektiğini bir şekilde öğretmek. Baba olacak adam hala ilkokul öğrencisi gibi anasının ağzında,olacak iş mi?

Bu bilerek yapılıyor benzer şeyi bana da yaptılar sert bir şekilde istemediğimi belirttim konu kapandı. Siz de öyle yapın ve onların lafıyla kendinizi bebeğinizi üzmeyin. Ne begendiyseniz hepsini eşinize eşşek gibi aldırın. Çocuğu yapmayı biliyorsa almayıda bilecek. O yatağıda kapıdan sokmayın. Sakın bu dengesiz insanlar için heveslerinizden vazgeçmeyin yarın pişman olursunuz...

Back
X