Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

kıslaaarr yaa ateşimm 36.5 cıktıı çatlamadı mı naaptı
bu arada acaba dedım klımamı vucut ısımı dusuruo kapatıp uyudum 8 gıbı ölçtum
36.6 cıktıı
bu aydannn bısey cıkmıcakk benımm paşa kocamda burda birlikte olmuo
ticevüzde eedenıom 1.90 adama:)))))
hayırlısı olsunn napalımm sekerlerr
uzulmek yokkk sabırrr sabır dıorumm
ben llahım sabır ver bana dayanma gucu ver dıorum artık
bebek dıyede ddua edıorum ama sabır ve dayanma gucu dıorum daha cok
soyle bı baktımm tek tek cvp verecektımm
mısafır geldııı cıkmak zorundayım sekerlerrrr
janınesımm uzulme sen ben senı gayet ıyı anlıorummm
hepımız anlıoruz aslında ve cok sevıoruz senı..
hepınızı cok sevıorumve dilimm şiştii:))ahahahhaha
çok öptümmmm hepınızıı

Günaydın cnm ben çok fenayım dişimden dolayı ağrı kesiciyle yaşıyorum haftasonum rezil geçti =((

canımm cok özledımmm seniiii deee
sohbetini dee ama nasip olmuo bı türluu hee:)))))
geçmiş olsun canımm benimm
benım tatil kusu nazlı cıktıı valla çatladımı çatlamadımı anyalamadım
klımadan dolayıı sanırım vucut ısım dusuk cıkıo yoksa 36.6 yada cıkmazdı
dıorumm hayırlısı kusum napalımm
artıkk sen bu ayı kacırma tamammı hergun ılşkı 11.gunden sonra:))))))))

Ben de çok özledim cnm =))
Ben ateş ölçme yöntemini hiç bilmiyorum onun için yorum yapamıycam ama umarım tatil kuşuıu göbişine konmuştur umutcum
Benim bu ay zor çünkü dişim için süreli film çektiriyorum çok korkuyorum ama denemekte lazım son ayım çünkü of bilmiyorumm bugün müsait olursan akşam falan msnden konuşuruz canımcım hadi sen şimdi git oyalanma misafirlerin varmış öpüyorum kocaman

bizde halvet yok onu diyorum iki bacı gibi ağda yapıyoruz, saçlarımızı fönlüyoruz ben çoğu zaman slip giyiyorum geçen pedikürüde baktım beceremiyorum eşime yaptırdım o iyi beceriyoryılların tecrübesi öyle işte arkadaşım hayat çok güzel

umut cum yılmaz arkadaşım, ben de sizi seviyorum. 1,90 lık kocana söyle benim koca gibi halvete nazlanırsa yollarım benimkini ağda yaptırırım ona gününü görür karışmam, siz daha gençsiniz birbirinizden bıkmamış olmanız lazım bir takım atraksiyonlar dene kurallar gereği yazamıyorum anladın sen onu

kız bu kaba saba adamlar kendilerine aşık etmişler bizi galiba

hımm konu ciddi, doktor değilim şu sıralar desperate housewife ım yaptığımı yapma evet ne dersem onu yap

1- kruger dünyanın kabul ettiği bir sperm kriteridir. en az %4 olmalıdır fakat maksimumu %14 dür günümüzde %14 ün bulunması zaten mucize haline gelmiştir, dünya sağlık örgütünün bu kriterdeki minumumu %2 ye kadar çektiği söylenmektedir who nun sitesine girip bakmadım henüz
%4 den az olan morfoloji doktorlardan direkt tüp bebek önerisi aldırmaktadır
morfoloji=sperm yapısal görüntü demektir (çekirdek dna yapısını görememekteyiz)
toplam sperm sayısı ne kadar fazla olursa morfoloji o kadar önemini yitirir %1 bile olsa gebelik şansınız vardır matematik 1.000.000 sperminiz olsa bile 10.000 tanesinin morfolojisi iyi demektir
baş anomalisinin önemi spermin yumurtaya girebilme becerisini tanımlar ne kadar az olursa o kadar iyi
kuyruk anomalisi spermin hızını belirler yumurtaya yüzme becerisini artırır
baş akromozom yapısı için öneri keçiboynuzu kürü keçiboynuzu tozu ve pekmezi e vitamini çinko folik asit c vitamini
kuyruk yapısı için yukarıdakilere ilaveten larginine ve l-carnitine destekleri bkz. arginmax men ve proxeed plus mucize vitaminlerimiz
2- who kriterleri en az %30 morfoloji fakat gereken %60 ve üzeri, çeviri yapmak mantıklı olur mu bilemiyorum zira kruger bile değişebiliyor laboratuvara göre hatta aydan aya farklılık gösterebiliyor yüzdeler arası uçurum olmasa da
3- sayı çoksa morfolojiye değişebilir olduğu için fazla bakılmıyor ancak morfoloji 0 ise sorun var demektir tüp bebekte klinik gebelik oranları çok düşük ancak bir gerçek var ki toplam sperm 8 milyon ise tümüne bakılmıyor 100 tanesi içinden %4 aranıyor eskaza o 100 tane içinde de 1 tane dahi iyi sperm
bulunmaması 8 milyonun hepsini çöpe atalım demek değildir
normal gebelik için sperm sayısının yüksek olması en az yarısının da hareketli sperm olması şarttır, morfolojinin 1 ve üzeri olması teknik olarak yeterlidir
tüp bebek için hareket aranmaz, morfoloji en az 1 gerekir toplam sayı önemsizdir
4-hareket tipi o hareketsiz çok kötü, 1 ve 2. derece kötü +3 iyi +4 çok iyi, ileri hızlı yani +4 olmadan normal gebelik şansı çok azdır ileri hızlı ne kadar fazla ise o kadar çabuk gebe kalınır en az %25 istenmektedir veya a+b yani +3 ve +4 toplamı %50 ve üzeri olmak zorundadır normal yolla gebelik için
sizin yüzde %25 ve toplam hareket %55 sayınız 36 milyon gayet yeterli doktorun size öneride bulunmaması normal
sadece morfoloji sorununuz var baş anomaliniz yüksek, kesinlikle düzeltilebilir yukarıda yazdığım vitaminlere ek olarak doktor tavsiyesi ile (ürolog/androlog) klomen, novadex veya menagon iğneye başlayabilirsiniz, kesinlikle reçetesiz almayın ve kullanmayın önce eşin fsh ve testesteron testi yaptıracak doktor yönlendirir dozu belirler
5-4 ay sonra yaptığınız spermiyograma güvenilir demişsin ancak sayıda düşüş var o testi değerlendirirsek 14 milyon yeterli değil normal yolla gebelik için, çünkü morfoloji %1 çıkmış yine ve a+b yani hızlı ileri+yavaş ileri %35 çıkmış, hızımız da düşmüş
oligospermi= sayısı az sperm
astenospermi= hareketi azalan sperm
teratospermi= morfolojisi bozuk sperm
hepsi var denmiş, bozukluk şiddetli değil
testi tekrarlatın, cinsel perhiz süresi 3 vaya 4 . gün sabahı olsun, stres olmasın, sabun peçete ek malzeme kullanılmasın verilen laboratuvar ticari merkez olmasın (aygaz, ipragaz, mogaz)
2. testiniz hatalı ise sorun yok, 1. ye göre durum iyi 2. geçerli ise tavsiyelerimi dinlersiniz

-- yaş 32 ise doktorlara aldırma rezerv konusunda ama fsh ı düşürmelisin 9 dan aşağı olmalı kürleri çok önermiyorum yemin verdim başıma bişeyler geliyor kür önerince
ancak arginmax women kullanabilirsin, selenyum omega 3 veya e vitamini coenzym Q10 yumurtayı kaliteli hale getiriyor
tek tüpün neden tıkalı neden rahim filminde açılmadı bunu araştır, doğal yolla gebelikte tek tüp yeterli olsada ikisininde açık olması iyi
tüp düşünüyor iseniz tüplerinin kapalılığı farketmiyor
ne olursa olsun vakit kaybetme ama sakın telaş da etme kendini sıkıntıya sokma çocuğun olacağı kanaatindeyim sonuç

okuyup faydalanan arkadaşlara bir hatamı anlatmak da isterim hiç bir yumurtlama kist veya rahim problemim yok iken tüp bebek öncesi rahim kalınlaşır bişey varsa içi temizlenir hamileliği kolaylaştırır diyerek meşhuuuur soğan kürünü yapmış bulunmaktayım
böylece kafası karışan rahim yahu benim kistim yoktu e2 im (östrojenim) normaldi demek ki tersini istiyor jan diyerek kist oluşturmuş ve e2 yi tavan yaptırmış tüp bebek tedavim yarım kalmıştır
çok bilen çok yapan arkadaşınızdan sevgiler

kız beni güldürüdün allahta seni güldürsün inşşşşşşşşşşş
kuzum tadını çıkart anelerde gez mis gibi gel

bende 1 ağustosta tüp bebek tedavisine iğnelere başlıycam soğan kürü yapiymde temizlensin diye düşünmüştüm yapmiyim bari. rahim ağzı yarasının tüp bebek için engeli varmı. şu sıralar akıntım arttıda bende soğan kürüne başliyim demiştim.

Engeli yok cnm zaten doktorlar doğumdan sonra yaranın temizlenmesini istiyor bende de var ama ellemiyoruz

İkizler 5; yazıda kür tavsiyesi yapmıyorum dedim ama erkekler için vitamine ek keçiboynuzunu , nohut yemeğini bize de kaan aydos önerdi ayrıca ısırgan otu tohumu mutlaka kullanılmalı ister balla yutarak ister çay gibi demlenerek, şayet 3 den fazla başarısız tüp bebek denemesi varsa artık doktorlar sperm dna hasarı testi istiyorlar, üniversite hastaneleri yapıyor, biraz zaman alıyor özelde kısa ama pahalı. gecikmekten ya da sebepsiz infertiliteden şüpheleniyorsan bunu da yaptırabilirsin. dna hasarı ile ilgili benim yazdığım pekçok araştırma var sitede bakabilirsin istersen çok detay bir durum

JAKOBİ, ben bu beklenmedik durum üzerine araştırdım sanırım sorun yokken kür yapmak soruna neden oluyor ayrıca kürü bilinçsiz yapmak da öyle adetten sonra başlansın denmiş ben hemen başlamıştım halbuki birçoğu ısrarla adetten 7-10 gün sonra başlayın diyor saraçoğlu 3-5 gün demiş olay net değil yerinde olsam yapmazdım yapmıyorum da artık
tüp bebek tedavisinde kadın için zaten kırk çeşit iğne hormon vitamin kullanılıyor gerek olsa doktor da söyler,
tüp baby arkadaşım cevap vermiş yara engel değil diye, zaten bu konuda fikrim yok

TÜPBaby geçmiş olsun dişin için, ve tüp bebek tedavin hayırlı olsun yani hemen gelsin bebeğin inşallah sağlıkla...

Sağol yeterim çok fena oldum iltihaplandı mecbur nöbetçi eczane bulup ilaç aldık yarın gidicem içini açıp iltihabı akıtacak ( çok üzgünümm kızgınım (

kuzum benim yirmilklerim vardı yılarca ağrısı çektim çektirmenin korkusundan geçen yıl tedviden önce gittim dr çektirdim aman allahım yılardır çektiğim acının yanında tüy gibi hafif kaldıı

bende çok isityorum dna hasar testti yaptırmayı ama malesef buradaki (adana )ünverst has yapılmıyormuş bir kaç özel labratuvarada sordum yok deiler bu zamanda tekik için has aradığıma inanamıyorumm

3.testi yaptırmadan ben vitamin takviyesine başladım yarın da fındık- fıstık işlerine girişeceğim. yalnız 1. testte normal sperm WHO ya göre % 50 yazıyordu..Morfoloji diye bir bölüm yok ilk testte. janinesciğim sen 1. testte de morfoloji % 1 demişsin. 2. de yazıyor morfoloji burada bir yanlış anlaşılma mı olmuş? yoksa %50 % 1 e mi denk.
rahim filminde tüpün açılacak diye bişey yok sanıyordum. Çeken kişinin beceriksizliği mi ki?bunu da araştırıcam.
ellerine sağlık çok teşekkür ederim. Moral vermişsin. Yumurta kalitesi için de vitamin alıcam.
senin tüp bebek yarım kalmış ya. ne zaman tekrar başlayacak.takipte olacağım güzel haberini duymak için.
PS. Eşim 2. sperm analizini vermeden sınava girmişti hayatımızı çok iyi yönde etkileyecek bir sınavdı ve sınavı kötü geçmişti.çok moralsizdi belki o stresle spermler noluyo beeeeee hem gerginsin hem sex peşindesin al sana demiş olabilirler...İnşallah inşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…