Tüp Bebeğe Ara Verip,Doğal Yolla Olsun Diyenler

janınesım bıra gördum asağıda hersey yolundadır inşallah:)))))kaçtım ben

selam canım , sende hoşgeldin tatilden, herşey ne yazık ki yolunda değil umutcum. alakasız bir ara kanamam oldu, doğum kontrol hapı mahvediyor beni anlatamıyorum doktorlara daha adete 10 gün var lekeler oldu yarın beni bekliyor doktor hanım, ama ne çare ki eşim evde terör estiriyor yine. neredeyse geceyarısı olacak ancak sustu ve gidip yattı sabah gider miyiz bu ayda boşa geçer mi bilemiyorum. muhtemelen öyle olacak terörün nedeni bir ziyarete gitmek istememem, ayrıca bebek konusunu konuşmamız yasaktı dşarıyla... yasağı ihlal etmiş ben de çok güvenilir tek bir arkadaşla olabilir onunla da ailecek görüşmüyoruz diye kabul ettim ama akrabaları kardeşleri annem de bilse ne olurmuş fakat ben soru sorulmasından nefret ediyorum buna katlanamıyorum
biliyorum bu konuda bana katılmazsınız ama kimsenin bana acımasını hakkımda kısırlar diye konuşmasını istemiyorum buna tahammül edemiyorum üstelik ben gerçekten kısır değilim:47:
tek suçum evlenirken bir spermiogram istememiş olmam:19: belediyeler keşke insanlardan hiv veya hepatit testi isteyeceklerine üreyebilir raporu isteseler...

hiç birşey yolunda değil umut ama sorduğun için teşekkür ederim

selam canım , sende hoşgeldin tatilden, herşey ne yazık ki yolunda değil umutcum. alakasız bir ara kanamam oldu, doğum kontrol hapı mahvediyor beni anlatamıyorum doktorlara daha adete 10 gün var lekeler oldu yarın beni bekliyor doktor hanım, ama ne çare ki eşim evde terör estiriyor yine. neredeyse geceyarısı olacak ancak sustu ve gidip yattı sabah gider miyiz bu ayda boşa geçer mi bilemiyorum. muhtemelen öyle olacak terörün nedeni bir ziyarete gitmek istememem, ayrıca bebek konusunu konuşmamız yasaktı dşarıyla... yasağı ihlal etmiş ben de çok güvenilir tek bir arkadaşla olabilir onunla da ailecek görüşmüyoruz diye kabul ettim ama akrabaları kardeşleri annem de bilse ne olurmuş fakat ben soru sorulmasından nefret ediyorum buna katlanamıyorum
biliyorum bu konuda bana katılmazsınız ama kimsenin bana acımasını hakkımda kısırlar diye konuşmasını istemiyorum buna tahammül edemiyorum üstelik ben gerçekten kısır değilim:47:
tek suçum evlenirken bir spermiogram istememiş olmam:19: belediyeler keşke insanlardan hiv veya hepatit testi isteyeceklerine üreyebilir raporu isteseler...

Sana kesinlikle katılıyorum arkadaşım.Yaşadıklarının aynılarını yaşıyorum.Ben de kimseye anlatmıyorum anlatmayı istiyorum içimden neler kopuyor bilsen.Ancak insanların ağzına laf vermek de istemiyorum kısır kelimesini eşim duysa parçalanır.Kendi kendine bile bunu söylemeye tahammülü yok çünkü..Evet benim de çok şükür hiç bir sorunum yok ama biz bu derdimizi eşimle ortak yaşıyoruz .Çünkü sıkıntı bizim sıkıntımız.Ben eşime benim yumurtalarım da hiiç sorunum yok demem beni üzüyor mesela..Dr lar benim sağlıklı olduğumu söylemelerini eşimin yanında bazen istemiyorum.Çünkü bu durumu konuşmalarımıza taşıyıp sen süpersin sorun bende ye getiriyor :( bu da haliyle üzüntüye sebep oluyor..
Hem zaten bu sizin özeliniz ki söylemek zorunluluğunuz da yok.Ama dedidim gibi bazen ise insan paylaşmak istiyor, akıl almak dinlenilmek istiyor.İnşallah bu zor günlerimiz geçer tatlım..
Bu üreyebilir raporuna da katılıyorummm :(

Günaydınn kızlar ;

Başka bir topikte arkadaaşın bebeğinin kalbi durmuş kürtaj olmuş çook üzüldüm bebeğim aklıma geldi ondan ayrılışım çaresizliğim offf offff ...
Bugün patlak verdi acım ... Dişimde ağrıyor fenalardayım

Günaydınn kızlar ;

Başka bir topikte arkadaaşın bebeğinin kalbi durmuş kürtaj olmuş çook üzüldüm bebeğim aklıma geldi ondan ayrılışım çaresizliğim offf offff ...

çok üzüldüm bende allah sabır versin.sadece hamile kalmakla bitmiyor sıkıntılarımız kaldıktan sonra da birşey olucak diye korkular başlıyor allah yardımcımız olsun

yapmayın, üzülmeyin arkadaşlar biraz moralli olmamız lazım, ayrıca eşlerimizlede lütfen kavgalar yapmayalım, birbirimize destek olmamız gerek, çocuğumuz olmuyor die, birileri duyup laf söz edecek diye üç günlük dünyada kalp kırmaya değmez, bende aynen sizler gibi düşünüyordum ama alıştım artık, herkeste biliyor, bunda utanılacak bişiy yok, kim ne derse desin, kafanızı takmayın, stres yapmayın hiç, çocuğu olmayan nice insan var dünyada, eşlerinizle şuna söyleyelim buna demeyelim gibisinden kavga etmeyin lütfen yaaa, onları üzmeyin hiç, biraz alttan almak gerek erkek milletini, benim kocamda sorun var çocuğumuz olmuyor ve ben hiç bir zaman bu sebepten eşimi kırmadım üzmedim, bilakis kendisini kötü hissetmesin die hep destek oldum, yanında oldum, kim duyarsada duysun, amaaaaaaaaaannnn boşverin sallayın gitsin:33:

tupbaby, hani dişlerimizi halledicektik, kızıyorum sana:20:, ağrıyı çekip oturuyorsun yerinde, hadi yola çık doğru doktora:4:

yapmayın, üzülmeyin arkadaşlar biraz moralli olmamız lazım, ayrıca eşlerimizlede lütfen kavgalar yapmayalım, birbirimize destek olmamız gerek, çocuğumuz olmuyor die, birileri duyup laf söz edecek diye üç günlük dünyada kalp kırmaya değmez, bende aynen sizler gibi düşünüyordum ama alıştım artık, herkeste biliyor, bunda utanılacak bişiy yok, kim ne derse desin, kafanızı takmayın, stres yapmayın hiç, çocuğu olmayan nice insan var dünyada, eşlerinizle şuna söyleyelim buna demeyelim gibisinden kavga etmeyin lütfen yaaa, onları üzmeyin hiç, biraz alttan almak gerek erkek milletini, benim kocamda sorun var çocuğumuz olmuyor ve ben hiç bir zaman bu sebepten eşimi kırmadım üzmedim, bilakis kendisini kötü hissetmesin die hep destek oldum, yanında oldum, kim duyarsada duysun, amaaaaaaaaaannnn boşverin sallayın gitsin:33:

tupbaby, hani dişlerimizi halledicektik, kızıyorum sana:20:, ağrıyı çekip oturuyorsun yerinde, hadi yola çık doğru doktora:4:

=)) bana neden kızıyorsun tatlım =)) perşembe akşamı başladım tedaviye 2 dişimede kanal tedavi oluyor ilaç koyuldu salı akşamı yine gidicem o ilaç ağrı yapıyor 4 seansım var :50::50::50::50:

canım senin ve arkadaşları yazıdklarını okudum bence sorunun kimde olduğunu bir önemi yok (bana göre bunun adı sorun değil olmamamlı da zaten )ama inanın ki infertilitede erkek yada kadınn olsun hiç fark etmiyor erkekler bunu takıyorlar bizim kadar çabuk atlatamıyrlar hazmedemiyorlar ayrıca infertiliteyle yılardır boğuşan hem kadın hem erkek kısmıyla savaşan birisi olak söylüyorum anlatmak yada anlatmamak kişiye kamış bir şey bazı çevreler anlatınca üsüte gelmez ama bazı çevreler anltıkça üsüte gelir bunu en iyi o çevrede yaşanlar bilir ben önceleri sakladım üstüme geldiler sonra anlatım yine geldiler şimdide kimseyi ilgilendirmez diyorum özel konular bunalr diyorum ne yaptın diye soranalara (tabiki kimse bu adar masumca tedavi deniyormusunuz demiyor aaaa falanca 3. yü yapmış sen daha otur giblerine bu cevap)eşlerimizi üzmemeye gelince elimizden geldiğince üzmeyelim (eşlerimiz üzmeyelim diye kendimizi feda etmeyelim tabii) ama bir orta yol bulmakta şart yoksa hayat zehir olur evlilik ve bizler yıpranırızzz bazan altan alacağız bazan eşlerimiz altan alacak ama bir şeklide bir yol bulmalıyız yoksa zaten zor ve sıkıntıl olan hayatımız çekilmez olşur .... ben bazan soruyrum kendime acaba bir bebek olsa bu yaşadığımız bütün sıkıntılar bitecekmi infertilitede bebk sabihibi olup evliliği yolunda gitmyen bir çok arkadaş var hatta evliliği biten bile varr hepimiz çocuk isityoruz ama çocuk herşeyi yoluna koymuyor arkadaşlar hatta yeni sorunlar oluşacak önce evliliğimizdeki sorunlarıçözmeliyiz haletmeliyiz benceee yaşanlar daha sonra daha büyük depremler yaratmasın diyee

Günaydınn kızlar ;

sağlıklı dişler sağlıklı bebişler inşşşşşşşşşşşşşşş:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

=)) bana neden kızıyorsun tatlım =)) perşembe akşamı başladım tedaviye 2 dişimede kanal tedavi oluyor ilaç koyuldu salı akşamı yine gidicem o ilaç ağrı yapıyor 4 seansım var :50::50::50::50:

ozaman süper cnm, geçici kapatmışlardır, o ilaç kalan sinirleri ve varsa enfeksiyonu yok ediyor cnm, o halde biraz daha dayan, kurtulmana az kalmış, çok çok geçmiş olsun tatlım:38:

Sana kesinlikle katılıyorum arkadaşım.Yaşadıklarının aynılarını yaşıyorum.Ben de kimseye anlatmıyorum anlatmayı istiyorum içimden neler kopuyor bilsen.Ancak insanların ağzına laf vermek de istemiyorum kısır kelimesini eşim duysa parçalanır.Kendi kendine bile bunu söylemeye tahammülü yok çünkü..Evet benim de çok şükür hiç bir sorunum yok ama biz bu derdimizi eşimle ortak yaşıyoruz .Çünkü sıkıntı bizim sıkıntımız.Ben eşime benim yumurtalarım da hiiç sorunum yok demem beni üzüyor mesela..Dr lar benim sağlıklı olduğumu söylemelerini eşimin yanında bazen istemiyorum.Çünkü bu durumu konuşmalarımıza taşıyıp sen süpersin sorun bende ye getiriyor :( bu da haliyle üzüntüye sebep oluyor..
Hem zaten bu sizin özeliniz ki söylemek zorunluluğunuz da yok.Ama dedidim gibi bazen ise insan paylaşmak istiyor, akıl almak dinlenilmek istiyor.İnşallah bu zor günlerimiz geçer tatlım..
Bu üreyebilir raporuna da katılıyorummm :(

Allah Allahhh tutmayın beni
beni anlayan biri var bu dünyada
şaka bir yana meliş çok sağolasın inan bunları yazmam ama çok çaresizim eşim gerçekten anlayışsız bu konuda geçenlerde yazmıştım tek sebep benim hep alttan almam hep üstünü kapatmam , en yakınlarımız haliyle durumun farkında soru sordurmuyorum inanmazsınız ama babasına bile sorun bende oğlunuz gayet sağlıklı dedim size yemin ederim ki böyle aman tek psikoza girmesin aşağılık duygusu hissetmesin , zaten işin aslı sperm sayısı yeterli ve daha önce birini hamile bıraktığı için eşim hiiiçç oralı olmuyor, üstüne alındığı birşey yok
tuhaf olan şu ki kısır olan biriyle evlenmektense kendim kısır olmayı tercih ederdim hiç olmazsa kontrol elimde olurdu tedavi olur yada olmazdım, evlenirdim ya da boşanırdım herşey bana bakardı, birinin benim için yazık ya kız deli oluyor çocuklara ama eşi kısırmış demesi beni öldürür, deliriyorum bunu duyma ihtimaline o yüzden saklıyorum
birinin hamileliğinden bana ne benim kısırlığımdan kime ne
anlatamak istediğim şu ki bana kimsenin acımasına katlanamam bu çok incitici, sadece Allah acısın
ve burda benimle aynı durumda olan arkadaşlarım var onlar da üzülebilirler tıpkı benim yardımcı olmak için her şeyi araştırıp öğrenip yazdığım gibi

YEter arkadaşım senin yazdıklarına da katılıyorum kesinlikle olması gerekeni yazmışsın ama yetercim hayat her zaman olması gerektiği gibi devam edemiyor
evet önce evliliğini sağlam tut ama eğer evliliğin zaten çocuk olmadığı için bozulduysa tek sebep buysa, bu sorun çözülmeden düzelmez evlilik falan da denedim yıllarım geçti inan öyle. 2004 den beri eşimleyim bir gün bile ayrılmadık ne bekarken ne evliyken son 5 yıldır da evliyiz, çocuk olmazsa korkarım yürümeyecek, bizim evimiz matem evi. cem yılmaz gelse gülemeyiz.
sizi kasvete boğmak istemiyorum
doktora bugün yinede gittim kadın son derece iyi bir insan ama olumsuz, yaşlısınız kist de erimemiş bir ay daha kontrol hapı kullanın, biz elimizden geleni yaparız ailenizde kanserden ölen var siz eskiden vejeteryanmışsınız bunlar tedavinizi düşündürücü kılar

dedim ki hay dilimi eşek arıları sokaydı da her haltı sana anlatmayaydım, sordu cevap verdim salak salak şimdi aleyhime delil olarak kullanıyor moral bozmak için

demem o ki tüp bebeğe topik ismi gereği değil cidden uuzzzzuuuuun bir ara verin, herşeyin doğalı güzel uğraşın normal yolla olsun dilerim Allah hepinize tüpçülerin değil de leyleklerin getirdiği normal bebekler bağışlasın
amin

Bu topiği de arada ziyaret et jaines.Hepimiz senin durumundayız.Buraya yazması çizmesi çok kolay.Ne desem seni sadece bi anlık rahatlatacak.Ben 2 yıldır uğraşıyorum, ancak daha fazla uğraşanlar var bu hastalıkla.Rabbim büyük inşallah bizlere mucizeler verecek şu mübarek aylarda..öpüyorum seni..

Son düzenleme:
Allah Allahhh tutmayın beni
beni anlayan biri var bu dünyada
şaka bir yana meliş çok sağolasın inan bunları yazmam ama çok çaresizim eşim gerçekten anlayışsız bu konuda geçenlerde yazmıştım tek sebep benim hep alttan almam hep üstünü kapatmam , en yakınlarımız haliyle durumun farkında soru sordurmuyorum inanmazsınız ama babasına bile sorun bende oğlunuz gayet sağlıklı dedim size yemin ederim ki böyle aman tek psikoza girmesin aşağılık duygusu hissetmesin , zaten işin aslı sperm sayısı yeterli ve daha önce birini hamile bıraktığı için eşim hiiiçç oralı olmuyor, üstüne alındığı birşey yok
tuhaf olan şu ki kısır olan biriyle evlenmektense kendim kısır olmayı tercih ederdim hiç olmazsa kontrol elimde olurdu tedavi olur yada olmazdım, evlenirdim ya da boşanırdım herşey bana bakardı, birinin benim için yazık ya kız deli oluyor çocuklara ama eşi kısırmış demesi beni öldürür, deliriyorum bunu duyma ihtimaline o yüzden saklıyorum
birinin hamileliğinden bana ne benim kısırlığımdan kime ne
anlatamak istediğim şu ki bana kimsenin acımasına katlanamam bu çok incitici, sadece Allah acısın
ve burda benimle aynı durumda olan arkadaşlarım var onlar da üzülebilirler tıpkı benim yardımcı olmak için her şeyi araştırıp öğrenip yazdığım gibi

YEter arkadaşım senin yazdıklarına da katılıyorum kesinlikle olması gerekeni yazmışsın ama yetercim hayat her zaman olması gerektiği gibi devam edemiyor
evet önce evliliğini sağlam tut ama eğer evliliğin zaten çocuk olmadığı için bozulduysa tek sebep buysa, bu sorun çözülmeden düzelmez evlilik falan da denedim yıllarım geçti inan öyle. 2004 den beri eşimleyim bir gün bile ayrılmadık ne bekarken ne evliyken son 5 yıldır da evliyiz, çocuk olmazsa korkarım yürümeyecek, bizim evimiz matem evi. cem yılmaz gelse gülemeyiz.
sizi kasvete boğmak istemiyorum
doktora bugün yinede gittim kadın son derece iyi bir insan ama olumsuz, yaşlısınız kist de erimemiş bir ay daha kontrol hapı kullanın, biz elimizden geleni yaparız ailenizde kanserden ölen var siz eskiden vejeteryanmışsınız bunlar tedavinizi düşündürücü kılar

dedim ki hay dilimi eşek arıları sokaydı da her haltı sana anlatmayaydım, sordu cevap verdim salak salak şimdi aleyhime delil olarak kullanıyor moral bozmak için

demem o ki tüp bebeğe topik ismi gereği değil cidden uuzzzzuuuuun bir ara verin, herşeyin doğalı güzel uğraşın normal yolla olsun dilerim Allah hepinize tüpçülerin değil de leyleklerin getirdiği normal bebekler bağışlasın
amin

canım elbette evlikteki sorun sadce çocuksa haklısın benim söylemeye çalştığı aslında başka sorun oluyorda insanlar çocuğa yoruyor bir çocuk oluyor sonra ama evlik kurtulmuyor malaef bunu söylemeye çalışmıtım ....arkadaşım sanırım erkeklrin geneli bu konuda anlayışsız ne kadar çok arkadaşımzı var infertilite yaşayan (istisnalar var tabiki)ama bir çoğunda erkkelr hep anlayışsız destek olmuyorlar tüp bebek merkezlerinde görüyoruz kadınlar arkadaşlarıyla komuşularıyla eşle dostla geliyor hatta anne babasıyla gelenler var ama eşle gelen sayısı ne kadar az buradan bile belli değilmiii eşlerimizin bu konuya bakışı

canım elbette evlikteki sorun sadce çocuksa haklısın benim söylemeye çalştığı aslında başka sorun oluyorda insanlar çocuğa yoruyor bir çocuk oluyor sonra ama evlik kurtulmuyor malaef bunu söylemeye çalışmıtım ....arkadaşım sanırım erkeklrin geneli bu konuda anlayışsız ne kadar çok arkadaşımzı var infertilite yaşayan (istisnalar var tabiki)ama bir çoğunda erkkelr hep anlayışsız destek olmuyorlar tüp bebek merkezlerinde görüyoruz kadınlar arkadaşlarıyla komuşularıyla eşle dostla geliyor hatta anne babasıyla gelenler var ama eşle gelen sayısı ne kadar az buradan bile belli değilmiii eşlerimizin bu konuya bakışı

Evet yetercim, dediğine katılıyorum.Malesef erkekler merkezlere, dr lara gitmekten çok çekiniyorlar.Gurur yapıyorlar.İşte bu çoook kötü.Çok şükür ki benim eşim gitme konusunda sorun çıkarmıyor.Ama o bile konudan bahsetmeme izin vermiyor yeri geliyor kızıyor bahsettiğim için , gürlüyor bazen..üzülüyor çok ben de bunları ona dayandırıyorum.Malesef ki yıllar sonra dr a güç bela gidenler çok.Ama şu yönden de düşünelim yeni nesil daha gitme meyillisi..daha bilinçliiiii..

Evet yetercim, dediğine katılıyorum.Malesef erkekler merkezlere, dr lara gitmekten çok çekiniyorlar.Gurur yapıyorlar.İşte bu çoook kötü.Çok şükür ki benim eşim gitme konusunda sorun çıkarmıyor.Ama o bile konudan bahsetmeme izin vermiyor yeri geliyor kızıyor bahsettiğim için , gürlüyor bazen..üzülüyor çok ben de bunları ona dayandırıyorum.Malesef ki yıllar sonra dr a güç bela gidenler çok.Ama şu yönden de düşünelim yeni nesil daha gitme meyillisi..daha bilinçliiiii..

ya ben anlamıyorum ne varki bunda bu durum hiç birimizn tercihi değil ne yapalım kader işte şans hastalık diye düşümek gerekiyor ama ama erkeler ve kadınlar hayata aynı penceren bakmıyorlar bide bizler konuşuyoruz erkeklr aralrında bile konuşamıyor bu konuyu malesef bu durumda içleriğnde büyor ve patlamada genlikle evdeki eşe oluyor ahhhhhhh bir bilseler biizm içimizdeki frtnayı ahh bir bilseler onalr bizim için ne kadar değerli ahh bir bilseler bizim bebeklerimiz önce eşlerimizzz vs vs bunlar bilser bizdeki yerlerinin ne kadar özel olduğunu asla bizi üzmezler ama

canım özelden mesaj atmışsın ama özel mesaj atamıyorum diye buraya yazdım belki görürsün. Teşekkür ederim ilgin için. 1 kez korunmasız ilişkiye girdim ama mesajından sonra bi daha yapmamaya karar verdim. artık olduysada mukadderat... zaten olmuyor:52:

canım özelden mesaj atmışsın ama özel mesaj atamıyorum diye buraya yazdım belki görürsün. Teşekkür ederim ilgin için. 1 kez korunmasız ilişkiye girdim ama mesajından sonra bi daha yapmamaya karar verdim. artık olduysada mukadderat... zaten olmuyor:52:

rica ederim ne demek , kayıtsız kalamadım.

kız ikizler allah iyiliğini versin özelden ne yazdığımı konunun ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar bu psikopat kadın kendi kocasıyla halvete girmiyor iki bacı olmuşlar kocasıylan diye milletede öyle akıl veriyor diyecekler
dur biraz da gülelim madem sizi bizi kaldırdık

pardon bi daha yapmam çok ayıp:1:der gibi ilahi

arkadaşlar ikizler5 arkadaşım bu ay rahim filmi çektirmiş, rahim radyasyon aldı bu ay ne olur ne olmaz yumurtalar kalitesiz olacak, korunun dedim de sadece 1 aycık

ama kimse korunmasın doğum kontrollerin tümüne ölüm

ve allah aşkına bana uymayın, halvet edin bol bol:40:

Yetercim canım benim

sen zaten oralara yazmışsın ya birtanem canım kocamla 6 yıl 9 aylar, bayılıyorum ben sana, ve inan havuç suyunu eşime biraz abartmışım sonradan farkettim ki havuç a vitamini ve E vitamini de kullandığı için ikisi hücre içinde tepkimeye girip birbirinin değerini önlüyormuş şok oldum havucu kestim karaciğerde de fazlası yorgunluğa yol açıyormuş, bu vitaminler yağda eriyor ya vücut atamıyor depoluyor
ee konuya gel diyeceksin bir gece oturdum eşim uyuyor kuzu gibi erkenden uyur hep, baktım ona ağladım ağladım saatlerce ağladım inan bana
dedim ki ya şimdi hepatit olsa karaciğerine bir zarar verdiysem
beni anlıyormusun, çocuktan başka hiç bir sorunumuz yok beni üzüyor bazı kabalıkları çabuk sinirlenmeleri unutkanlıkları ama bunlar ufak şeyler
sorun galiba şu ki bu çocuk veya çocuklar daha doğmadan ve belki de hiç doğmayacakken ben onları babalarından daha çok seviyorum....

Bu topiği de arada ziyaret et jaines.Hepimiz senin durumundayız.Buraya yazması çizmesi çok kolay.Ne desem seni sadece bi anlık rahatlatacak.Ben 2 yıldır uğraşıyorum, ancak daha fazla uğraşanlar var bu hastalıkla.Rabbim büyük inşallah bizlere mucizeler verecek şu mübarek aylarda..öpüyorum seni..

tatlım sağolasın iyi dileklerine, hepimiz için inşallah
ben o topiğe giremiyorum aklım almıyor 0 sperm işini, nasıl güç buluyorlar ne iradeli insanlar ben olsam çoktaaan afrikaya bir yere kaçmıştım. tüpçü dolandırıcı ilk doktorumda öyle derdi bana millette bir tane sperm bir tane yumurta yok yine vazgeçmiyorlar diyorlar ki kök hücreden mi klonlarmısınız ne yaparsınız bize haber verin
neden hep beterin beteri varı seviyoruz da, herkesin hakkı allah verecek inşallah demiyoruz.
ben çabuk vazgeçen çabuk sinirlenen kötü karekterde biriyim birilerinin başına gelen felaketten aman benim başıma gelmedi ya ne iyi oh ne iyi çok şükür diyemiyorum manyaklık mı bilemem ama tüp bebek merkezinde sanki benim 5 tane varmış çocuğum gibi transfere giden kadınlara ağlayarak bakıyorum korkunç üzülüp acıyarak kendi acıklı halimi unutacak kadar, bugün aynı şey yine oldu onlarla hiç konuşmadım biri yumurta toplamaya diğeri transfere gidiyordu telaşlılardı umutlulardı baktım belli etmeden dua ettim onlara, kelin merhemi olsa sürer başına, belki başkası için edilen dua kabul ediliyordur ne dersiniz?
ben de seni :70:

kız ikizler allah iyiliğini versin özelden ne yazdığımı konunun ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar bu psikopat kadın kendi kocasıyla halvete girmiyor iki bacı olmuşlar kocasıylan diye milletede öyle akıl veriyor diyecekler

arkadaşlar ikizler5 arkadaşım bu ay rahim filmi çektirmiş, rahim radyasyon aldı bu ay ne olur ne olmaz yumurtalar kalitesiz olacak, korunun dedim de sadece 1 aycık

.

vallahi çok garip bi durum olmuş:1: peki janinescim sen ne dersen o izin almadan halvet yok puhaha...:52: ama aslını sölemek gerekirse ''iki bacı olmuşlar kocasıylan diye milletede öyle akıl veriyor diyecekler
'' kısmını anlamadım:53: radyasyondan beynim mi sulandı acaba:84:

yaa bu arada geyiği bırakalım da ben gökte ararken seni yerde buldum. Morfoloji konusunda deniz derya olmuşsun sanki:)
hemen sana bir kaç soru
soru1- kruger e göre morfoloji kaç olursa sorun yok demek oluyor? normal sperm en az % 4 olacak değil mi? bizde normal sperm kruger e göre % 1 çıktı.
% 93 baş anomalisi % 3 kuyruk % 3 boyun anomalisi varmış.

soru2-ama daha önce kruger e göre bakmamışlar orda (WHO) ya göre %50 normal sperm diyor. bu kruger e göre kaç oluyo böyle bir çeviri yapılabilir mi acaba?

soru3- aşağıya iki sonucu da yazsam anladığın kadarıyla yardım edebilirmisin? biz doğal yoldan hamilelik için boşa mı çabalıyoruzacaba? dr umuz bi mok anlatmadı. ne de tedavi önerdi . yok sayı çoksa hareket çoksa morfoloji önemli değilmiş yok önemliymiş yok dna hasarı yok bilmem ne bu ne beee...... ben takıntılı kadınım artık gece gündüz araştırır hiç bi dr. a güvenmem. offfff offffff bide bu çıktı başımıza.

bu ilk sperm sonucu ama çok güvenilir bi yerde yapıldı normospermi sonucu verildi.
Hareket tipi 0-1-2-3-4
Hareket %55
4. derece hareket % 25
Sayı 36 milyon
Normal sperm % 50 (WHO) idi.
0: hareketsiz 1=yerinde hareketli 2= dairesel hareketli 3=yavaş ileri hareketli 4=hızlı ileri hareketli

bu da 4 ay sonra. burasıda iyi bi tüp bebek merkezi oligoastenoteratospermi sonucu verildi . hem oligosu hem astenosu hem teratosu var yuh yani yuh şiir gibi hızlı söleyince çok komik! allah hep güldürsün.
Sperm sayısı/ml 14 milyon
Motilite (%) %35 (a+b)
TMSS 19.600.000
Yuvarlak hücre (x 10 üzeri 6) <1x 10 üzeri 6
MORFOLOJİ
Normal sperm %:1
Baş anomalisi %:93
Boyun anomalisi%:3
Kuyruk anomalisi%:3
TMSS=(volumxmotilitexsayı)
a=hızlı ileri hareketli b=yavaş ileri hareketli c=yerinde hareketli d= hareketsiz
Kruger in Strict Kriteri: &#8804; % 4 Normal, >% 4 Anormal

soru4-allah aşkına ne düşünceğimi şaşırdım tüp mü aşılama mı doğal mı bilemedik. bir yılı da doldurmadık ama yaşım 32. tek tüpüm tıkalı. fsh ım azcık yüksek çıktı bu ay. rezerv bitiyor sinyali dedi dr.sana dr muamelesi yaptığımın farkındayım ama sadece tecrübenden yararlanmak amacım ne de olsa sen ne dersen onu yapıyorum:52::52::52:
mucksssssss:16:

Son düzenleme:
Back
X