tüp bebek aşaması

• Konu Sahibi Konu Sahibi ACELE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım erkek faktörü olduğu için istemiyorlar diye biliyorum ben ama prosedürler de değişebiliyo galiba.
Herkesin sorunu farklı olduğu için,pharmacım sen sizinle aynı sorunu yaşan birne sorsan daha net cevaplar alabilirsin.
Ya kızlar yokmu erkek faktörüyle direkt tüpe yönlenenler aranızda yardım edin pls.

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim...

Ben mevzuatı okudum...erkek faktörü ile rapor çıkarmamız gerekiyor

5 milyon ve altı olduğunun ve tedaviye cevap vermediğinin raporda belirtilmesi gerekmiş...eğitim ve araştırma hastanesinde 2 kadındoğum ve 1 üroloji uzmanı imzası gereiyor...sonra bu raporla özel merkezde ilaçlarım yazılıp tedavim başlıyormuş..ilaçlar gene kadının sağlık güvencesi ile karşılanıyor..

1320 ytl tedavi için %80 de ilaç için ödüyorlarmış...

eczacı olduğum için ilaçların bana hepsini ödüyomuş gibi düşündüm..yani bana 1.5-2 milyara mal olcak gibi görünüyor..

ilaçla sperm sayısı yükselebilirmiş ama genede doğal yoldan gebe kalmaya yetmez sanırım...yani her zaman olasılık var ama çok düşük...

eşim 69 doğumlu ben 76 doğumluyum biyolojik saatimiz her geçen gün bizim alehimize işliyor...

maddi olarak şuan tedaviye başlıyabiliriz ama sonrası beni zorlar mı diye düşünyorum...çünkü genelde çoğul gebelik oluyor...bir de sanki hala hazır değilmişim gibi..

yeni bir şehire yerleşmek ve işimi yeniden kurmak birde bebekler altından kalkabilirmiyim yoksa 1 sene daha bekliyeyim mi bilmiyorum

bir de eşim bu duruma beklemediğim kadar üzüldü...dünden beri çok üzgün..sanki erkekliği yara almış gibi...bir de doktor... ne dersem deyim ben kısırım diyip duruyor...o yüzden de bir an önce tüp yaptırsam mı diyorum

Bence hiç bekleme işi felan iş her zaman olur ama bebek belli bi yaştan sonra daha zor olur canım.
Şartların sana gelmesini bekleme sen şartları zorla.İkiz olsa 6 yerine 3 kıyafet alırsın.Hem kısmetiyle gelir onlar.
Erkekler çok hassas bu konularda beklersen daha da kendini kötü hissedebilir.Bu zaten onun için bir yara.Bir de bekleme süresinde ona bebek yapmıyomusunuz artık, dendiğini düşün, iyice bunalıma girer.Hem sen bala bakalım ne zaman olacağı belli olmaz.İnşallah yakın zamanda kavuşursun meleğine canım.

aynı bende öyle paniğim. canım kalçamın üst kısmı ağrıyo eyilip kalkarken özellikle sence normalmi bel ağrısı şimdiden olurmu. bu arada sen kaç haftalık oldun ilaç ne kullanıyosun canım

aynı bende öyle paniğim. canım kalçamın üst kısmı ağrıyo eyilip kalkarken özellikle sence normalmi bel ağrısı şimdiden olurmu. bu arada sen kaç haftalık oldun ilaç ne kullanıyosun canım

canım benim de arada belim ağrıyo bazen kasıklarım ağrıyo...böle olunca sırt üstü yatıp dinleniyorum...ilaç olarak coraspin ,crınone jel e döndüm yine...kalsiyumu bıraktım adını andıkça midem bulanıyo ....doktorum bırak dedi.....birde magnezyum kullanıyorum......mide bulantısı içinde bişey verdi onu içmiyorum içersem daha kötü oluyom...benim ki 7 haftalık oldu allahın izniyle sen ne zaman gitcen kalp atışları için....benim ayın 21 inde yine kontrolüm var..doktorum ne z<aman istersen içine bir korku düştüğünde gel ben bebeğimi görmek istiyorum dersin bakarız bebişine kendini bu kadar korkutma dedi sende rahat ol:1hug:

günaydın canım yarın 7 haftaalık olacağım.bende ayın 21 inde gideceğim kalp aatışını duymak için çok korkuyorum ya bişey olursa diye bide belim çok ağrıyınca panik oldum resmen. Allahım kucaağımıza aalmayı nasip eder inşallah. ben folic plus,bebe aspirini,cronone jel,bide 3 günde bir prengl iğne vuruluyorum.inşallah herşey yolundadır

canım bel ağrısı normal o jel de yapıyo,,,bu iğne ne için onu anlamadım,,sakın korkma herşey yolundadır inşallah,,,senin bulantın kusman yokmu ne güzel...zorlandıkca kasıklarım ağrıyo....:çok üzgünüm:ben de korkuyom....zaten benim hafif hafif lekelenmelerim var..allahım sonunu ii yapsın dua etmekten başka yapabilecek bişeyimiz yok valla:1hug:

ve yarın buyuk gun cok heyecanlıyım ve korkuyorum tuafım yanı :bbo:
acele ablam yarın snucu alınca telefon acarım anında merak etme sakın benı ben arayana kadar ŞenizŞeniz
ikrarcım umarım yarın hayırlı haberlerle gelirisn fazla yazamasamda seni ve yağmuru merakla bekleyenlerdendim çok şükür yağmurun güzel haberini aldık yarında inşallah senin güzel haberini alırız:1hug:a.s.

İkrar yarın için bol şanslar canım, bugün adet olmazsam kendime ve bekleyenlere dua etcem.
İnşallah hepimiz ilk denemelerimizden pozitif sonucu alırız canım.

ve yarın buyuk gun cok heyecanlıyım ve korkuyorum tuafım yanı :bbo:
acele ablam yarın snucu alınca telefon acarım anında merak etme sakın benı ben arayana kadar ŞenizŞeniz

İkrarcım umarım yarın yuppiiii bende hamişim artık yazısını göreceğiz!!Kendine iyi bak!!:teytey:

Merhaba kızlar,
Başaranlara rahat bir hamilelik ve sağlıklı bebişler; çalışanlara da sabır, sağlık, azim ve başarılı sonuçlar diliyorum. Uzun süredir forumu takip ediyorum ama yazmadım şimdiye kadar. 31 yaşındayım, 5 yıllık evliyim, sorunum prolaktin yüksekliği ve sağ kanalda darlık. 17 yıl kadar önce apandisit ameliyatı olmuştum, yapışıklık olabileceğinden şüpheleniyor doktorum. 1 yıldır doktor takibindeyim, yumurta takibi yapıldı, olumlu sonuç alınamayınca aşılamaya geçtik. 3 aşılama yapıldı onlar da olmadı. Sıra geldi tüp bebeğe. antalyada yaşıyorum, bucaktaki doktora gidin diye baskı yapıyor çevremdekiler, ben anadolu hastanesindeki tüp bebek merkezine gitmeyi düşünüyorum. ama önce laparoskopi olmalımıyım bilmiyorum. doktorum yapalım demişti, ben çekiniyorum. "acele" senin yazdıklarını okudum ve pozitif yönün çok hoşuma gitti, takdir ediyorum. Bebişlerini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. senin bana daha çok yardımcı olabileceğini düşünüyorum tecrübelerinle bana ışık tutarsan çok sevinirim. sen ali beye gittin mi hiç. ona gitmeden tüp bebeğe başlamasam mı acaba. daha önce takip olduğum doktor devlet hastanesi doktoruydu. çok yardımcı oldu, benim jinekolojik muayene korkum vardı onun sayesinde yendim sayılır. Kafam karışık. bazen bebeği gerçekten istemiyorum da ondan mı olmuyor diye düşünüyorum. negatif sonuçlar da yıprattı tabi biraz. son aşılamamı bu ay yaptık, sonucunu iki gün önce öğrendim. kimseyle konuşmak istemiyorum çevremden. "kafana takma" ile başlayan cümlelerden bıktım. inanmaya ihtiyacım var o kesin. Allah hepimize ve tabi eşlerimize de yardımcı olsun.

slm kıslar ben geldım nasılsınız az kaldı 16sına cok heyacanlıyım ben inş olur yarabbım bu sefer inş

hadı ıkrar inş sen yarın bnde carsamba gunu hamısım dıyecegız inş allahım emeklerımızı bosa cıkarmasın

canım tüp bebekte kullanılıyo prengly 1500iü diye iğne bebek daha rahat yerleşsin diye sanırım benim bulantım kusmam oluyo ama kötü koku duyunca fenalaşıyorum durup dururken olmuyo.inşllh normaldir canım 2inde gideceğiz kontrole inşllh herşey yolundadır. lekelenmn kan mı yoksa akıntı gibimi o jelde yapar benim wc ye gittiğimde parça parça düşüyo beyaz sabun parçası gb merak etme

ikrarcım yarın büyük gün umutla bekliyoruz.Ama herşeyden önce hayırlı ve sağlıklısını versin Allah.Bizi çok bekletme canım çok öptüüüümmm :asigim:

swetlena senin de az kaldı kısss.Hadi hayırlısı Şeniz

ikrar ve swetlana yarın ve öbürgün sizler için büyük gün Allahım hayırlı haberler verirsiiniz inşllh müjdeeee diye bağırırsınız inşllh Allahım bu güzel duyguyu tez zamanda yaşatsın sizlere ve herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…