Kızlar bugün test günümdü. Sonuç 26,6 Çıktı. Yaf bi doğru düzgün pozitif görsem olmıycaktı yani . İğnelere ilaçlara devam. Çatlama iğneside kullanmadığım için değer biraz düşük hatta resmen düşük :) Katlanırsa ne ala katlanmazsa umudumuzu bir dahaki aya devettik :)
Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.
Yunanistan Girit Üniversitesi Üreme Tıbbi Başkanı Prof. Dr. Antonis Magkrigiannakis, Paris ATD Genetik Araştırma Geliştirme Laboratuvarından Prof. Dr. Moncef Benkhalifa ve Prof. Dr. Timur Gürgan'ın beraber düzenlediği basın toplantısında gebelik aşısı olarak adlandırılan, çocuğu olamayanlar için yeni bir umut olacak bilimsel çalışma tanıtıldı. Prof. Dr. Gürgan, tedavide amacın kadının kendi özel kan hücrelerinin kullanılması ile rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak maddelerin elde edilmesi
olduğunu söyleyerek, tedavinin yapılabilmesi için gerekli olan işlemler hakkında bilgi verdi. Gürgan, "Her şeyi iyi görünen çiftler de bazen çocuk sahibi olamıyor. Bilimsel olarak eksikliği nasıl giderebiliriz diye düşündük. Önce gebelik oluşmaması ile ilgili olarak rahim iç zarında problem olduğu tespit edilmelidir" diye konuştu.
Tüp bebek tedavisi gören kadınların yüzde 30'unda embriyonun rahim içine gömülme problemi bulunduğunu, bunun tedavinin başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Gürgan, gebelik aşışı olarak da adlandırılan tedavi ile daha önce tüp bebek tedavisinde 2-3 uygulamaya rağmen gebelik oluşmayan, rahim içi kalınlığı artmayan ve rahim içinde gömülme problemi olduğu testlerde saptanan hastaların yüzde 43'ünde başarı elde edildiğini vurguladı. Gürgan, gebelik aşısının yan etkisi olmadığını
ifade ederek, laboratuvarda elde edilen, gebelik aşısı olarak da adlandırılan sıvının, embriyoların yerleştirileceği günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verildiğini, bu işlemin, rahim içini, transfer edilecek embriyonun gömülmesine uygun hale getirdiğini anlattı. Gürgan, bu yöntemde daha sağlıklı gebelik oluşacağı için düşüklerin de önlenebildiğini açıkladı.
Tedavi yönteminin Türkiye'de de denendiğini ve yapılan denemelerde başarılı sonuçlar alındığını dile getiren Gürgan, gebelik aşısı öncesinde yüzde 8-10 olan tedavide başarı şansının, yüzde 40'ın üstüne çıkarılabildiğini vurguladı.
Bu arada gebelik aşısı yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olan Sakine-Ergün Dere çifti 6 yıldır bebek sahibi olmak istediklerini söyleyerek, bu yöntemi herkese tavsiye ettiklerini belirtti. Sakine Dere, "Başka yerde 3 defa tüp bebek uygulaması yapıldı. Tavsiye üzerine buraya geldim. Burada tetkiklerim oldu. Yumurta toplama esnasında rahim duvarı tırtıklaması oldu kanlanma olsun diye. Transfer zamanı aşıyla birlikte atıldı embriyolar. Normal hayatıma devam ettim. 12 gün sonra pozitif olarak sonuç aldım. Şu an
47 günlük 2 tane Efe ve Ege isminde 2 oğlum var" dedi.
sanırım bana da yapıldı, transferden 1-2 saat önce rahim içine sıvı ilaç verdiler, doktorum şansı artırmak için olduğunu söylemişti yeni gelişen şeyler demişti, bir de yumurta toplamadan önce 2 şer gün arayla 2 sefer yine rahim içine ilaç verildi ama o ilaçlar farklıydı, doktorum bunların rahimi güçlendirmek için hücrelerin yenlenmesini sağlamak için vs. yeni teknikler olduğunu söylemişti bende kabul etmiştim. ilk denemede yapmamıştık bunları.
kızlar sonunda hemsireyle konuşabildim ve malesef negatifmiş .......
bebelerimin ikside tutmamış demek
Kızlar bugün test günümdü. Sonuç 26,6 Çıktı. Yaf bi doğru düzgün pozitif görsem olmıycaktı yani . İğnelere ilaçlara devam. Çatlama iğneside kullanmadığım için değer biraz düşük hatta resmen düşük :) Katlanırsa ne ala katlanmazsa umudumuzu bir dahaki aya devettik :)
inşallah pozitiftir... senin sonucunu heycanla bekliyorum...
arkadaşlar şuan tüp bebekle 2-3 aydan fazladır hamiş olan kim var??
bu kadar şiddetli kasık ağrıları normal mi?? ne yapmak gerekiyor. iş teyim ve ağrım çok fazla
canım yaa benim pek heyecanım kalmadı, çünkü deniz hemşire bana sonucumu söylemedi, 3 buçukta aradığımda bakıp ben arayım seni demişti. aramayınca çaldırdım birkaç kez cebini açmadı sonra hastaneden arayınca daha çıktıları almadık falan diye kıvırdı hulusi bey yokmuş gelsin görüştüreyim seni dedi, pozitif olsa kendi söyler biliyorum, geçen sefer pozitifti o söylemişti görüşmemiştik Hulusiyle. zaten idrar testim de negatif çıkmıştı
arkadaşlar şuan tüp bebekle 2-3 aydan fazladır hamiş olan kim var??
bu kadar şiddetli kasık ağrıları normal mi?? ne yapmak gerekiyor. iş teyim ve ağrım çok fazla
bak bunu iyi demedin... acaba değer düşükmü çıktı ondan mı hulusi beyle görüştüreyim dediki... bilemedim şimdi... ama sen niye hastanenin stesinden balkmıyosun? idrar testine güvenme o yanıltıcı oluyo
canım ben 31 haftalığım,ilk zamanlarda benimde olmuştu kasık ve karın ağrım,,,sen kaç haftalıksın,çok mu şiddetli ağrıyor,istersen bir doktoruna sor ,
inşallah katlanır canım... bugün kaçıncı gündü????
Canim daha onceki degerlerin nasildi bilmiyorum ama kotu bir sonuc degil bence insallah kat kat artar degerlerin canim simdiden hayirli olsun bence hamissin
canım rabbim sabır versin.. keşke bu bekleme günlerinde sizlerden güzel haberler alıp moralimizi tavana çıkarsaydık... ama Rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin sana insallah....
canım bencede hamişsin.. ama neden öyle dedin anlamadım ki?
transferimin 19.günü daha... ara ara geliyor böyle bıçak saplaması gibi hani sürekli devam eden bişey değil. çok ta oturmuyorum ara ara geziyorum tabii. ne yapsam bilemedim
hastanenin sitesinden bakılıyomu ki
evet sitede online işlemlerde sonuç kısmı var ama giriyorum bilgileri hatalı girdiniz diyooo, hasta no kısmı bizim protokol numaramız mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?