Tüp Bebek Günlüğümüz !

AMAN AMAN dikkatli olalaım malum kıymetli parçalarmız :)

aaa neden gece dedi ki acaba bana sabah yap demislerdi neyse duzelir umarim.. sen nereye karar verdin dr.icin?

canımcım benım doktorun manyaklıgı ıste... Merkezdeki doktorun hatası. Neyseki kendi jınekologumu aradım o sabah al dedı. ben kararımı medical parkdan yana kullanıyorum canım yanı hastaneyı egale edıp doktorum ıcın oraya gıtmeyı kabul ettım. Handan namlı gürpınar..istersen denersin sende gercekten cok tatlı bı doktor. İstediğm zaman ulaşıp stedıgım zaman soru sorabılıyorum o nedenle tercıhımı ondan yana kullandım.

dikiş olmadığı için br haftada toparlarım diye düşünüyorumm...kızkardeşim aradı gelinliğinin provası var yarınaa beraber gidelim dedi..o da aynıısnı söyled bir haftaya toparlarsın sıcak soğuk ve çiğnemesi zor şeyler yeme didi....kocişim de uçak biletimi almışş 2 haziran gece yarısınaa müjdeyi verdi erkek kardeşim de aradı geçmiş olsun demeye...ablacım ben seni alırım havaalanından düşünme didi sağolsun bitanem yaa..ben daha duramıycam yaticiimm

şekerim yemek yarışmasında tık yok kanepe sandiviç lerden ses gelmiyoooo ben üşenen bi tip olmasam katılcam ama gerçekten uğraşasım yok sen katılsana yine
eveeet yaa kimse bişey yapmamış katılmayacaklar galibaa..ya da haftasonunu bekliyor hatunlar anlamadım ben de artık bir bakınayımm kendimi iyi hissedersem değişik birkaç kahvaltılık yapar sunumumla renk katarımm...2. topiğimiz oldu artık değil mii...kızlar siz de yapın birşeyler lezzetine güvendiğiniz kahvaltılık ve sandviçleriniz varsa renklensin yarışmaa...
yok ben duramiciimmm kendimi dışarı atıyorum evin yolunu saat kaçta bulurum bilmiyorum...
hoççikalın
çık gez bebişim bu hava tam kendini dışarı atmalık...ben dışardan yeni gelmemiş dişi patlak bir niyazi olmasam atardım sokaklara kendiceğizimi
aa sen yatmada mı sıkıyordunn...ben de sabah akşam sıkıyorsun sanmıştımm..doktorum sıktıktan sonra hemen yatma en az yarım saat dolaş harekete et içerde kalıp gibi kalmasın demişti..sabah kalkınca sıkıyordumm 2 dakka bekleyip sonra evin içinde dolaşıyordum ben...
SAOL CANIM dikkat ediyorum ama beni buluyo anormal şeyler. Doktor başından bana deseydiki gündüz al aktıf ol oyle yapardımama adam bana tam tersini söylemiş ya
bazı doktorlar da sık ve yat diyorlar...ama ilk defa duydumm böyle yanetki yapanı....

al iştee bebişi sevmeye geldiğinde de altını temzilemeden üstünü öptürmem deyiverirsin hayatım..yok ölee bedava yeğenlerin sevgisi...şimdi gelmesin ama doğunca da bakmasa syarım ben olsam...ben de hep kv ye göstermem diyorum büyük konuşuyorum ama bakalım kadın merak edip gelecek mi torunlarını değil mii??? sen bakma bana işine gücüne bak hayatım

merhaba kızlar bügün tüp bebk için iğnelere başlıyorım hayırlısıyla

Hoşgeldinn Tedavin hayırlı olsun canım sonunda bebişini kucağına sağlıkla almak nasip olsun inşaallah

daha da durmayacam ben biraz uzanmaya kaçıyorumm öpüldünüz kızlarr
görüşürüz inşaallah

feridecim geçmiş sayfaları okuyamadım ama sana da tuz yasaklanmış sanırım.
tüm yeni hamişlerimize bu konuyla ilgili ben de bir hatırlatma yapayım
evet tuz anne adayı için çok zararlı, ancak bizden ziyade bebişlerin gelişimini etkiliyor
tuz tüketimi bebeğin beslendiği arterlerde çentik oluşmasına neden oluyor ve bebeğin beslenmesini engelliyor, bu da bebişin küçük doğmasına neden oluyor.
ben de bazen çok canım çekti diye tuzlu patlamış mısır yemek istiyorum ama sonra topikcanıma kıyamıyorum

Hadi hayirli olsun canim icine neresi siniyorsa orasi olmali tabii hadi bakalim yarin buyuk gun heyecan tavan yapmistir simdi :)

Hadi hayirli olsun canim icine neresi siniyorsa orasi olmali tabii hadi bakalim yarin buyuk gun heyecan tavan yapmistir simdi :)

yapmazmı hat safhada şu anda :)) rabbim hayırlısıyla bir gösterse bir aç daha doyuracam.. Birşey sorcam iki yada tek kese olduğunu yarın görebilirmiyim ??

cancanım teşekkür edrim açıklaman için, tuz yemeklerime katmyıordum sadece salatama bırde yumurtama azcık bısı atıyrodum dıger herseyı yemegın ıcındekı kadar yıyordum ama bundan sonra sıfıra ındıremem oda zararlı sadece sonradan ekme işini bitiricem gercı yarın doktorum tamamen acıklamasnıı yapacaktır.
bu arada bende tuzu kesmesinin nedeni ılac ödem yaptı ve ayak bileklerim su an yok denecek derecede şiş tabanlarım patlıyo resmen o nedenle bol su ıcıyorum sevgılı doktorum bana su ıc ayakalrını tuzla suda dınendır sonrada ayaklarını havaya dıkıp yat dedı.. bır ıkı gune toparlarım ınsallah..bundan sonra tuz ekme işi bitti... :18::18:

geldim ama kisme yokkiiiii
ben kapıdan siz bacadan kaçmışsınız hayret bişeylersiniz yani
yaklaşık bir saattir topikte hareket olmamış sümküre sümküre pembe mendilime ağlamak istiyorum
sonra beyaz mendilimi alıp dışarda yediklerimi eritmek için halaya başlıyorum davul zurna eşliğinde yetişen gelsin halayaaa

Son düzenleme:

Benim yerimede gez demiştim gezdin mi?

slm kızlar bugun pazara gittim tvde gördüğüm bi tarfti kuş yuvası olmadı pek ama ilk deneme içn fena sayılmz sanırım bide hep yemkteyizde duydugum paçanga böreğini yaptım şimdi yicez

Benim yerimede gez demiştim gezdin mi?

sadece senin yerine değil canım topikteki herkesin yerine hem gezdim hem yedim
hepimize yeter bir hafta
o kadar mağaza gezdim 2 parça bişi aldım evde giymelik bişi bulamadım beğenemedim hayret bişeyim yani

ellerine sağlık canım...
annem o yemeğin adı kuş yuvası olamaz zira o yuvada kuşlar yımırta olmuş yuvada bi canlı olur hepsi fırınlanmış

Son düzenleme:
slm kızlar öncelikle kendimden bahsedeyim..28 yaşındayım 10 aylık evliyim ve hiç korunmadım.3 ay klomen kullandım çatlatma iğnesi oldum ama sonuç negattif.. semen testi yaptırdı eşim ve ondada 8 milyon sperm.. ve morfoloji 1 çıktı... direk tüp bebege yönlendirildik.. ve ben neler yaşayacagım olacak mı olmayacak mı neresi derken uykularım kaçmaya başladı... bana deneyimli sizlerin yardımcı olacagına inanarak aranıza katılmak istedim

Kusmee bebisilerimle ben eldim ama duramicam pazara ciktim annemle dolasip hava alimdedim ama sag kasigima bir agri girdi yaticam simdi gorusuruz

bugün gezentiliğimiz tutmuş...
kasık ağrın nasıl oldu iyisinizdir inşallah...

hoşgeldin tatlım...
fazla beklemeden hemen neden bebek olmuyor araştırmasına girmeniz çok iyi olmuş..
neler yaşayacağını tüp bebekte özetliyim biraz...detayları için zaten burdayız herzaman yanındayız istediğini sor ben olmazsam kızlar cevaplarlar mutlaka...
öncelikle sana uygun tedavi şekli seçilir doktorun buna karar verecek uzun ya da kısa protokolle başlama durumun var..
genelde kısa protokol uygulanıyor...
adetin 2. ya da 3.günü ultrason ve bazı hormonlarına bakılır kanda tüp bebeğe müsaitse o gün başlarsın iğnelere...
ultrasonda görülen foliküllerin hepsini büyütmeye çalışmaktır amaç normal bir adet sürecinde bir ya da iki yumurtamız büyüyor her ay tüp bebekte uyarıcı iğnelerle ultarsonda görülen yumilerin hepsini büyütmeye çalışıyoruz...
iğneleri kendimiz vuruyoruz göbek deliğinin 3 parmak sağından ve solundan bu detaylar hakkında bilgin varmı bilmiyorum ama ben yinede yazıyorum..iğneleri vurmaya başladıktan 4-5 gün sonra ilk kan ve ultrason kontrolün olur sonra bu kontroller sıklaşır belkide hergün kontrole gidersin yumurtalar toplanana kadar...yumurtaların 14 mm ve üzeri olunca opu denen yumurta toplama işlemine sıra gelir...uyarıcı iğneler biter ve o gece çatlatma iğnesi vurursun çatlatma iğnesinden 33-36 saat sonra yumurta toplama işlemi gerçekleştirilir anestezi altında...devamı daha sonra

Son düzenleme:
Gülden naber canım nasılsınn ohhh iyi gezmissin bugün bende senden aşagı degilim yani akşam 6 da eve girdim alışveriş,pazar ve en son arkadaşa kahve içmeye gittim eve geldim ütü yap eşim geldi yemek yedik bakayım dedim oda neee baktım kimseler yokk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…