Tüp Bebek Günlüğümüz !

işte o gezdiğin yerlerde geçti çocukluğum benim :) ayasofyaya yakındı oturduğumuz yer,memleket beee güzel olmamııı :))

aynen canım doktorlar kadar bilgili hale geliyoruz ahhh ah...
benim dediğim açlık kan şekeride yükleme canımcım bi yüklendim çok fena bişiydi çok:120::120::120::120:
dün bir ara hulusi hocanın sitesinden ofis histeroskopiyi nasıl yaptığına baktım şöyle yazıyordu aynen kopyalacam..
hani bizim azalan adetlerimiz var ya insanın aklına yapışıklı geliyorr

Ofis Histeroskopisi

Anestezi verilmeden, çoğunlukla ağrı kesiciye bile gereksinim duymadan yapılan bir işlemdir. Normal jinekolojik muayenede kullanılan spekuluma bile gereksinim göstermeyen bu işlem, serviks (rahim ağzı) kanalına uygun olarak yapılmış 4 mm’lik bir histeroskopun steril su eşliğinde direkt olarak yerleştirilmesi ile yapılmaktadır. Bu sırada hekim ve hasta işlemi monitörden izlemektedir. Yaklaşık 3-5 dakika süren bu işlemde şunlar rahatlıkla yapılmaktadır:

Tüpbebek veya infertilite tedavisi öncesi endometrium’da (rahim içinde) bir sorun olduğu düşünülen hastaların tanısında,
Anormal vajinal kanaması olan kadınların endometrium hastalıklarının tanı için patolojinin olduğu yerlerden körlemesine değil de, gözle görerek direkt biyopsi (parça) alınması,
Endometriumda yer tutan ve bazen kanamaya yol açan 1.5 cm altındaki poliplerin çıkarılması,
Rahim içi yapışıklıkları olup, adet miktarı azalan veya hiç adet görmeyen hastaların değerlendirilmesi ve tedavisi
İşlemden hemen sonra hasta işe geri dönebilmektedir.

canım özelde yaptırdım bu testleri demişsin ya merak ettim acaba ücret ne kadar...eger yüklü bi miktarsa kıyıya köşeye atmaya calısayım bişyler..

canım sgk güvencen varsa fakülte hastanelerinde ve bazı özel hastanelerde hiç ücret ödemiyosun

Karnınızdaki bebeğiniz sizin hissetliklerinizi hisseder mi?

Yapılan çeşitli araştırmalar sonrası anne ve doğmamış bebeğin aralarında kesinlikle sözsüz kuvvetli bir iletişimin olduğu kanaatine varılmış ve anne karnındaki bebeklerin, annelerinin düşüncelerini çok hızlı bir şekilde kaptıkları belirtilmiştir.

Bebeğiniz sizin içinizde gelişirken, sizin hissettiğiniz çoğu şeyi hisseder ve yaşadığınız şeylerin bir mislini de o yaşar. Bütün bu olaylar ise bebeğinizde hem ruhsal hem bedensel silinmez izler bırakır. Eğer siz rahat sakin ve mutlu iseniz bebeğinizde aynı durumdadır. Araştırmacılar anneye hoşlandığı ve dinlerken rahatladığı bir müzik dinletildiğinde bebeğin kalp atışlarının yavaşladığını tespit etmişlerdir. Başka bir araştırmada hamile kadınlara ürkütücü bir film seyrettirilirken filmin başından yaklaşık 20 dk sonra bebeklerin kalp atışları hızlanmış ve öyle sert tekmeler atmaya başlamışlar ki filmin gösterimi hemen durdurulmuştur.

Bebeğin anne karnında geçirdiği zamanda bütün ömür boyu sergileyeceği ruhsal özelliklerin ve hayata bakış açısının temelinin burada atıldığı belirtilmektedir.
Anne karnındaki cenin gelişen teknoloji ile incelendikçe bebeğin aynen büyük insanlar gibi duygu ve hassasiyetlerinin olduğu görülmüştür.

Hamilelikleri sıkıntılı ve üzüntülü geçen annelerin bebeklerinin çoğunlukla sıkıntılı, uykusu düzensiz, çok kusan bebekler olduğu ve erken doğum oranlarının yüksek olduğu belirtilmektedir. Yine yapılan araştırmalara göre, annenin yaşadığı aşırı üzüntü veya sıkıntı beyin ve vücut olarak daha az gelişmiş bebek oluşumuna neden olabilmektedir. Annenin vücudunda sıkıntı halinde üretilen hormonların annenin kan dolaşımını yavaşlatma etkisi göstererek, bebeğe çok gerekli olan gıda ve oksijenin daha az gitmesine neden olduğu düşünülmektedir. Bu durum anne vücudunda üretilen hormonların bebeğin gelişmekte olan sinir sistemine doğrudan yıkıcı etki yapma sebebi de olabilir.

Yine araştırmalara göre, annedeki üzüntünün bebeklerin ileriki çocukluk ve erişkinlik dönemlerinde doğuştan gelen şeker hastalığı, aşırı kilo, yüksek tansiyon ve alerjik bünyeye sahip olma ihtimallerini artırdığı anlaşılmıştır. Ayrıca bu çocuklarda aşırı sinirlilik, dikkat eksikliği gibi davranış bozukluklarının diğer çocuklar göre daha yüksek olabilmektedir.

Bunları öğrenen bir çok anne ilk olarak kendilerini suçluyor “ben ne yaptım? Hamilelik boyunca eşimle akrabalarımla birçok kez tartıştım, hele şu çok yorucu taşınma işi vb.. çok yoruldum hemde çok sinirli ve gergin bir dönem geçirdim. Eyvah bebeğim bundan olumsuz etkilemişse…" gibi bir çok endişeyi yaşarlar. her şeyin bir tedavisi ve tamiri olduğu gibi ruhunda böyle bir durumda iyileştirme yolu elbette vardır. Her ne kadar geçmişi değiştirme şansınız olmasa da size geleceğe bugünden şekil verme iradesi verilmiş. Eğer bebeğiniz sıkıntı bir hamilelik döneminden sonra doğduysa şimdi bütün ihtiyacı olan sevgi, şefkat ilgi ve mutluluğu hiç esirgemeden ve hiçbir şeyi dert edinmeden verebilirsiniz.

Hayatınızda kaçamadığınız bazı sıkıntılarınız tabiî ki olacak ama asıl önemli olan sıkıntıyı bir takıntı haline getirerek devamlılığını sağlamamaktır. Siz daha çok bebeğinize yoğunlaşın ve onun için bebeğin anne karnında tepkilerini artıracak güzel şeyler dinleyin, hoş ve temiz bir ortamda bulunun her gün birkaç saat bebeğiniz hakkında güzel şeyler düşünün veya onun hakkında dua edin.

Son düzenleme:
Toxoplazma ıgm
toxoplazma ıgg
rubella ıgm
cmv ıgm
cmv ıgg
hvs tip2 ıgm
hvs tip2 ıgg
rubella ıgg
lupus antigülan
anti kardiyopilin ıgg antikoru
glukoz
tsh
aptt
anti kardiyopilin antikoru
rubella ıgm
anti cmv ıgg
anti cmv ıgm
anti hsv tip 2 ıgm
aca ıgg
aca ıgm
herpes simpleks tip2 ıgg

canlarım lütfen paylaştığım yazıyı başta hamile arkadaşlar olmak üzere herkes okusun. hepimiz bir gün anne olacağız başta bu topiğin güzel hatunları...

canım sgk güvencen varsa fakülte hastanelerinde ve bazı özel hastanelerde hiç ücret ödemiyosun

var canım sgk ama işte bilmiyorum daha hemen yaptırmayayım diyorum çünkü ilk denememdi ve bu 2. olacak donmuş tedavisiyle bunu atlattıktan sonramı yapsam acaba diyorum:44:kafam karıştı..neyse bende alırım testlerin isimlerinide bi ara arastırırım bursadaki yerleri sen hiç ödeme yapmadınmı yani

tatlım bu rahim filmi bunu bende çektim ama histereskopi farklı bişeymiş doktora sordum aynısı değilmi diye hayır dedi histereskopide rahim içine kamerayla bakılıyomuş ve ya genel anestezi yada lokal anestezi uygulanıyomuş hastanın durumuna göre bi gece hastanede kalmak gerekiyomuş ama çoğunlukla hastalar eve gidiyomuş
işte o gezdiğin yerlerde geçti çocukluğum benim :) ayasofyaya yakındı oturduğumuz yer,memleket beee güzel olmamııı :))
sen trabzonlumusun kız memlketin çok güzel dün havada güzeldi çok güzel bi gün geçirdim oooh mis

gez canım stres at kafanı dağıt eşinlede mutluluğunuz daim olsun

evet elektiriğimiz tutabilir görüşmeden bunu bilemeyiz bende bi görüşmeye gidicem bakalım o zamanki duruma göre içime sinmesi önemli görüşmeye göre karar veririm bende...
daktıra geçmişi gömdüm artık bir tek sen varsın benim için dersem belki ilişkimiz mikemmel olur

günaydııııın .SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREK BAZEEEN :) EGUNAL

evet şebnemcim doğru demiş sil baştan başlamak gerek bazen...
bende öle yapiciimmmm..

merci bebeğim ben bunların bi çoğunu daha önce yaptırdım sanırsam geçmişin tozlu sayfalarına bi dönüp bakmam lazım..

ama ama amaaaa rahim filmi değil bu anlattığım benim ofis histeroskopi işlemi hasta izliyoo diyooo diğer histeroskopi başka bu tanı amaçlı yapılıyoo rahim filminden balka bişi rahim filmini çekildim ben onda polip vs..çıkaramaz daktır yazıda 1,5cm altındaki polipler bu işlem sırasında çıkarılır diyooo..

arkadaşlar siz hepiniz ilk tüpünüze başlarken bunları yaptırıptamı başladınız:44:
biz bunların hiç birin yaptırmadık hormon tesleri dışında..kafam karıstı iyice:44:

Durucum evet kesinlikle etkileniyolar herşeyden sana katılıyorum hatta bana bi arkadaşım bebeğine klasik müzik dinlet daha sakin oluyor ve uyumayınca aynı müziği koyunca uyuyolarmış sonuçta oda senin bi parçan vucudunda bişey olduğunda nasıl diğer organların etkileniyorsa oda etkileniyo paylaşımın için teşekkürler canım

arkadaşlar siz hepiniz ilk tüpünüze başlarken bunları yaptırıptamı başladınız:44:
biz bunların hiç birin yaptırmadık hormon tesleri dışında..kafam karıstı iyice:44:

Canım benim ilk tüp denemem olduğu için hiçbirine bakmadılar hatta fsh bile bakmadılar e2 baktılar sanırım

Rica ederim tatlım bak bakalım yaptırmamışsan yaptırırsın kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…