kızlar dün trabzona gittim testlerimi yaptırmak için ve gitmişkende gezdik eşimle çok güzel bi şehir Trabzon Atatürk köşküne gittik harika bi yer görülmesi gereken yerlerden biri bence bahçesi köşk çam ormanları kuş sesleri o kadar huzur dolu bi ortamki insanda stres falan kalmaz orda çok beğendim bide tarihi Ayasofya müzesini gezdik orasıda çok güzel bahçe lahitler kule müzenin içi görülmesi gereken yerler
benimde bi histereskopi kaldı yapılmayan başka testler varmı Ayşegül yazınca görecez açlık kan şekerine benimde bakıldı ve hatta şeker yüklemesi bile yaptırdım biliyonmu bebek hasreti çekerken verdiğimiz savaş sonucunda neredeyse kadın doğum doktoru kadar bilgie sahip oluyoruz farkında olmadan
işte o gezdiğin yerlerde geçti çocukluğum benim :) ayasofyaya yakındı oturduğumuz yer,memleket beee güzel olmamııı :))
canım özelde yaptırdım bu testleri demişsin ya merak ettim acaba ücret ne kadar...eger yüklü bi miktarsa kıyıya köşeye atmaya calısayım bişyler..
canım sgk güvencen varsa fakülte hastanelerinde ve bazı özel hastanelerde hiç ücret ödemiyosun
tatlım bu rahim filmi bunu bende çektim ama histereskopi farklı bişeymiş doktora sordum aynısı değilmi diye hayır dedi histereskopide rahim içine kamerayla bakılıyomuş ve ya genel anestezi yada lokal anestezi uygulanıyomuş hastanın durumuna göre bi gece hastanede kalmak gerekiyomuş ama çoğunlukla hastalar eve gidiyomuşaynen canım doktorlar kadar bilgili hale geliyoruz ahhh ah...
benim dediğim açlık kan şekeride yükleme canımcım bi yüklendim çok fena bişiydi çok:120::120::120::120:
dün bir ara hulusi hocanın sitesinden ofis histeroskopiyi nasıl yaptığına baktım şöyle yazıyordu aynen kopyalacam..
hani bizim azalan adetlerimiz var ya insanın aklına yapışıklı geliyorr
Ofis Histeroskopisi
Anestezi verilmeden, çoğunlukla ağrı kesiciye bile gereksinim duymadan yapılan bir işlemdir. Normal jinekolojik muayenede kullanılan spekuluma bile gereksinim göstermeyen bu işlem, serviks (rahim ağzı) kanalına uygun olarak yapılmış 4 mm’lik bir histeroskopun steril su eşliğinde direkt olarak yerleştirilmesi ile yapılmaktadır. Bu sırada hekim ve hasta işlemi monitörden izlemektedir. Yaklaşık 3-5 dakika süren bu işlemde şunlar rahatlıkla yapılmaktadır:
Tüpbebek veya infertilite tedavisi öncesi endometrium’da (rahim içinde) bir sorun olduğu düşünülen hastaların tanısında,
Anormal vajinal kanaması olan kadınların endometrium hastalıklarının tanı için patolojinin olduğu yerlerden körlemesine değil de, gözle görerek direkt biyopsi (parça) alınması,
Endometriumda yer tutan ve bazen kanamaya yol açan 1.5 cm altındaki poliplerin çıkarılması,
Rahim içi yapışıklıkları olup, adet miktarı azalan veya hiç adet görmeyen hastaların değerlendirilmesi ve tedavisi
İşlemden hemen sonra hasta işe geri dönebilmektedir.
sen trabzonlumusun kız memlketin çok güzel dün havada güzeldi çok güzel bi gün geçirdim oooh misişte o gezdiğin yerlerde geçti çocukluğum benim :) ayasofyaya yakındı oturduğumuz yer,memleket beee güzel olmamııı :))
ohh canım benim ne güzel değişiklikolmultur..
nasipse bende pazar günü canakkaleye gidicem eşim annesi c.tesi huzurumu kaçırınca iş zamanım denk geliyo diye gezi için yer alıp jest yapmış bana..seviyorum keratayı
aaaaaaa ben senin kaderine mani olmak istemiyoruuum
dur bi dakka sakin düşünelim şimdi. ben bu işe başlamadan önce 4 merkeze gittim. fatih, anatolia, hacettepe başkent.. karar veremedim bi süre araştırdım sizin yorumlarınız da hulusi hocayı seçmem de çok etkili oldu. zaten hali tavrı bilgisi.. çok anlayışlı ve sevecen sen de biliyosun.
ama bana hep hacettepe bu konuda çok iyi 1 numara dediler. hem üniversite hastanesi olduğu için araştırmaları çok iyi yapıyo dediler.ben gittim bu tavırla karşılaşınca bi de biliyosun devlet hastanesi olduğu için çook fazla sıra bekliyosun. onlara gelemedim. evet ben bişey söyleyince hulusi hoca sen çok biliyosun derdi ama bu hoca öyle değil demekki saygı duymak lazım sonuçta şimdi herkes internetten okuduğuyla profesörlerin karşısına çıkıyo. onun tarzı böyledir ama işinin ehlidir. ki öyle zaten prof olmuş daha nolsun:)
ama bak hulusi hoca hakan yaralı gürgan timur bu hocalar hepsi arkadaşlar hulusi hocanın sayfasına bakarsan birlikte yayınladıkları akademik makaleler var.
yani ben dedim diye gitmemezlik yapma bakarsın siz iyi anlaşırsınız ben kötü gününe denk gelmişimdir.
ama şu konuda çok iyi düşünmüşsün. yeni bi merkeze gidiyosan eskiyi unutup sıfırdan başlıyomuş gibi gitmek çok faydalı olcaktır. bencede eski tahlillerini falan götürme. yorumlarını söyleme sende kalsın. hiç tedavi olmamış gibi başlamak en iyisi
paylaşımın için teşekkürler canım saolcanlarım lütfen paylaştığım yazıyı başta hamile arkadaşlar olmak üzere herkes okusun. hepimiz bir gün anne olacağız başta bu topiğin güzel hatunları...
günaydııııın .SİL BAŞTAN BAŞLAMAK GEREK BAZEEEN :) EGUNAL
Toxoplazma ıgm
toxoplazma ıgg
rubella ıgm
cmv ıgm
cmv ıgg
hvs tip2 ıgm
hvs tip2 ıgg
rubella ıgg
lupus antigülan
anti kardiyopilin ıgg antikoru
glukoz
tsh
aptt
anti kardiyopilin antikoru
rubella ıgm
anti cmv ıgg
anti cmv ıgm
anti hsv tip 2 ıgm
aca ıgg
aca ıgm
herpes simpleks tip2 ıgg
tatlım bu rahim filmi bunu bende çektim ama histereskopi farklı bişeymiş doktora sordum aynısı değilmi diye hayır dedi histereskopide rahim içine kamerayla bakılıyomuş ve ya genel anestezi yada lokal anestezi uygulanıyomuş hastanın durumuna göre bi gece hastanede kalmak gerekiyomuş ama çoğunlukla hastalar eve gidiyomuş
sen trabzonlumusun kız memlketin çok güzel dün havada güzeldi çok güzel bi gün geçirdim oooh mis
gez canım stres at kafanı dağıt eşinlede mutluluğunuz daim olsun
arkadaşlar siz hepiniz ilk tüpünüze başlarken bunları yaptırıptamı başladınız:44:
biz bunların hiç birin yaptırmadık hormon tesleri dışında..kafam karıstı iyice:44:
benimde ilk te bakılmadı canım sanırım bunlar ikinci aşamada yaplanlar ama yinede sormak istedimCanım benim ilk tüp denemem olduğu için hiçbirine bakmadılar hatta fsh bile bakmadılar e2 baktılar sanırım
Rica ederim tatlım bak bakalım yaptırmamışsan yaptırırsın kuzumevet şebnemcim doğru demiş sil baştan başlamak gerek bazen...
bende öle yapiciimmmm..
merci bebeğim ben bunların bi çoğunu daha önce yaptırdım sanırsam geçmişin tozlu sayfalarına bi dönüp bakmam lazım..
ama ama amaaaa rahim filmi değil bu anlattığım benim ofis histeroskopi işlemi hasta izliyoo diyooo diğer histeroskopi başka bu tanı amaçlı yapılıyoo rahim filminden balka bişi rahim filmini çekildim ben onda polip vs..çıkaramaz daktır yazıda 1,5cm altındaki polipler bu işlem sırasında çıkarılır diyooo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?