sorun ne peki direk tüpe geçmişler...
:) sanırım yanıtlamışım canım sorunu hemen üstte.... erken menopoz tehlikesi diyeyim artık. ben evlenmekte pek acele etmeyenlerdenim. 31 yaşında evlendim. ve de böyle bir sorunum olacağı aklımın ucundan geçmiyordu. ailenin bu durumda olanı bi ben varım çünkü. genelde genetiksel bir şeymiş bu durum. ama annemde ablalarımda 50li yaşlara kadar sorun yaşamadılar. bu arada evin en küçüğü benim. 2 ablam var. bi büyük ablamla aramda 15 yaş var. diğeri ile 20 yaş var aramda. bikaç yıl önce büyük ablam menopoza girdi. küçük ablamda herhangi bir problem yok. menopoz belirtisi de yok :)
kadın anatomisi hakkında bildiğim herşey tersine döndü zaten durumum sayesinde. ben zannediyodum ki, kadın her ay yumurtluyo, kadın vücudu yumurta üreiyo. öyle değilmiş. kadın yumurta rezervi olarak dünyaya geliyomuş ve her ay o rezervden belli bi miktardaki rahime gönderiliyormuş.ve rezervler böylece heray kullanıla kullanıla tüketiliyormuş. benim rezervlerim doğuştan olduğu tahmin ediliyor doktorum tarafından, doğuştan azmış....
en kötü ihtimalle 6 ay en iyi ihtimalle de birkaç yıl içinde rezervlerim tamamen tükenmiş olacakmış. menopoz dönemi geciktirilebiliyor ancak bu vücudun yumurtlamaya devam ettiği anlamına gelmiyormuş. sadece kadını sıkıntıya sokan kanama olmaması durumu erteleniyormuş. buda gebe kalmaya yetmiyormuş. ülkemizde yumurta nakli yasak olduğu için bir an evvel, yumurtalarım tamamen tükenmeden hamile kalmaya çalışıyorum tatlım.
ilk bunları duyduğumda kötü hissettim tabi ki, şimdi daha iyiyim. sonuçta takdir-i ilahi, kimin ne ile imtahan edileceğini bilemeyiz tabiki. Rabbim evlatsızlıkla imtahan etmesin inşallah demekten başka çaremizde pek yok gibi şekerim :)
Slm kızlar gülden kız döktürmüşün yine ama canım nasıl bi ev baklavası çekti biraz gönder bari ben yemek proğramı bile seyredemiyorum hemen canım istiyo ama allahtan çabuk geçiyo isteğim
Hoşgördük, teşekkür ederim inşallah hepimiz hamiş oluruz tedavilerimizin sonucunda.
bende erken menopoz tehlikesi var diyeyim bari. ne diyeceğimi de tam bilemedim. 32 yaşındayım. 9 aydır evliyim, hiç korunmadık, aslında hemen bebeğimiz olmasını daha çok eşim istedi. ben ilk 6 ay olsa da olur olmasa daha iyi olur konumundaydım, birbirimizin ev hallerine alışma süreci. mayısın son haftası tatile gidecektik ve benim regl dönemime tekabül ediyodu bende geciktirici kullanmak istedim tatilde regl olarak geçirmek istemediğimden. ama korunmadığımızdan da erken gebelik testlerinden aldım pozitif çıktı, sonra kan testi yaptırdım doktor çok arada bir değer bizi yanıltabilir bir hafta sonra gel dedi, bir hafta sonra regl oldum tam yola çıktığımız gün.
daha sonra 23 haziranda regl oldum, 3. gün kan testi yaptırılması gerektiğini yine burdan öğrenmiştim, bursa da oturuyorum, bursa kadım doğum akademisine gittim. fsh 12,37 çıktı. doktor vakit kaybetme hemen tüp bebek yaptır yaşında küçük değil falan dedi. yediremedim açıkcası, hemen tüpe bebeğe koşa koşa gitmeyi. başka bir doktora gittim. bir ay bi ilaç verdi, diğer reglin 3. günü durumuna bakalım dedi. değer 19,04 çıkınca oda hemen bi tüp bebek merkezi dedi. aynı gün bursada bir kaç tüp bebek merkezi ie görüştüm ve soranus tüp bebek merkezi ile anlaştık. o gün eşimin ve benim kanımız alındı, muayene yapıldı. eşimin sper durumuna bakıldı. ve ayın 5inde gelirsiniz denmişti. bir kaç gün önce aradı doktor bey ve kanımız ve diğer sonuçlarımızda endişe verici bir durum olmadığını söyledi. çalışmalara başlayacağız dedi.
neyse lafı çok uzattım sanırım. olay bundan ibaret.
hamilelere yasaklıyorum yemek topikini
bi yeriniz şişcek ayol
göbüşünüz şişmiş yeter o size
saol canım beğenmene sevindim
Sorma canım göbekten hariç elim ayağımda şişti napalım bunlara razıydık zaten başlarken o yüzden hiç söylenmiyorum aksine onlar şiştikçe ben geziyorum eşim gelsin akşam üstü kemeraltına incez bebişimin şekerlerini kendim yapcam malzeme alcam
kusura bakma canım diğer yemek topiğime gidip geliyorum mesajını kaçırdım demekki
erken yaşta rezerv sorunu yaşan arkadaşlarımız var canım maalesef böyle bir durum yaşanıyor...
o zaman direk tüp bebeğe geçilmesi en doğrusu olmuş zaman kaybetmemek lazım..
Rabbim ilk denemede bebeğine kavuşturur inşallah...
burda aynı sorunu yaşayan hatunlara dek gelirsin mutlaka...
bende rezerv sorunu ve belirlenmiş ciddi bir durum yok ama 8 yıldır anne olmıyorum 3 tüp bebek 2 aşılama deneyimim var nasip işi yani yumisi olanda anne olamıyor yumisi az olanda olamıyor...
bu süreçte her daim yanındayız canım aklına takılan olursa paylaş sor bize
nfy_9185 .!.:öncelikle hoş geldin hemşerimbende bursalıyım.... jğnemed tüp bebek merkezinde tedavi oluyorum.senin dr un soranusta kim canım..
anladım canım durumunu umarım cabukcak hayırlısıyla alırsınız bebişinizi kucagınıza..
ben 23 yasındayım ilk denememi oldum kalp atısından dolayı kürtajla snuclandı nasipse 2. denemem bu ayki adetimle olacak..
biz elimizden geleni yapsakta olmayacagı varsa olmuyo malesef umarım en kısa zamanada hepimiz alırız bebelerimizi..
ohhh ne güzel gez şekerim eve tıkanıp kalmış günlerinin acısını çıkar...
şekerleri kendinmi yapcanbi örnek göster bize merak ederim ben
Derin35 bebek şekerini çok beğendim bende bakınmaya başladım artık ama sanırım ben hazır alcam çünkü senin kadar yetenekli değilim:44:
Selaam nabersiniz kızlar herkesler iyi dimi:)
Bunu yapıcam canım keçeden
inşallah her şey yolunda gider
Günaydın arkadaşlar. Benim bugün ateşim düştü ve regl ağrılarım başladı. Yine olmadı. Eşim biraz daha normal yolla deneylim diyor ama ben artık anladım olmayacak. Hoş tüp bebekle de olmadı. Ne zor bir yol bu ya. Allah hepimize yardımcı olsun.
İnşallah iyi sonuçlar alırsın canım.
merak ediyorum seniiiiiii sonuç çıktımı acaba:26::26::26:
Rabbim güzel haberler almayı nasip etsin sana
11.güm70
14.118
17.güm242çıktı
ama
vaşka
hastaede
korkuyorum......umarımm
iidrler..
11.güm70
14.118
17.güm242çıktı
ama
vaşka
hastaede
korkuyorum......umarımm
iidrler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?