Tüp Bebek Günlüğümüz !

sorun ne peki direk tüpe geçmişler...

:) sanırım yanıtlamışım canım sorunu hemen üstte.... erken menopoz tehlikesi diyeyim artık. ben evlenmekte pek acele etmeyenlerdenim. 31 yaşında evlendim. ve de böyle bir sorunum olacağı aklımın ucundan geçmiyordu. ailenin bu durumda olanı bi ben varım çünkü. genelde genetiksel bir şeymiş bu durum. ama annemde ablalarımda 50li yaşlara kadar sorun yaşamadılar. bu arada evin en küçüğü benim. 2 ablam var. bi büyük ablamla aramda 15 yaş var. diğeri ile 20 yaş var aramda. bikaç yıl önce büyük ablam menopoza girdi. küçük ablamda herhangi bir problem yok. menopoz belirtisi de yok :)

kadın anatomisi hakkında bildiğim herşey tersine döndü zaten durumum sayesinde. ben zannediyodum ki, kadın her ay yumurtluyo, kadın vücudu yumurta üreiyo. öyle değilmiş. kadın yumurta rezervi olarak dünyaya geliyomuş ve her ay o rezervden belli bi miktardaki rahime gönderiliyormuş.ve rezervler böylece heray kullanıla kullanıla tüketiliyormuş. benim rezervlerim doğuştan olduğu tahmin ediliyor doktorum tarafından, doğuştan azmış....

en kötü ihtimalle 6 ay en iyi ihtimalle de birkaç yıl içinde rezervlerim tamamen tükenmiş olacakmış. menopoz dönemi geciktirilebiliyor ancak bu vücudun yumurtlamaya devam ettiği anlamına gelmiyormuş. sadece kadını sıkıntıya sokan kanama olmaması durumu erteleniyormuş. buda gebe kalmaya yetmiyormuş. ülkemizde yumurta nakli yasak olduğu için bir an evvel, yumurtalarım tamamen tükenmeden hamile kalmaya çalışıyorum tatlım.

ilk bunları duyduğumda kötü hissettim tabi ki, şimdi daha iyiyim. sonuçta takdir-i ilahi, kimin ne ile imtahan edileceğini bilemeyiz tabiki. Rabbim evlatsızlıkla imtahan etmesin inşallah demekten başka çaremizde pek yok gibi şekerim :)

kusura bakma canım diğer yemek topiğime gidip geliyorum mesajını kaçırdım demekki
erken yaşta rezerv sorunu yaşan arkadaşlarımız var canım maalesef böyle bir durum yaşanıyor...
o zaman direk tüp bebeğe geçilmesi en doğrusu olmuş zaman kaybetmemek lazım..
Rabbim ilk denemede bebeğine kavuşturur inşallah...
burda aynı sorunu yaşayan hatunlara dek gelirsin mutlaka...
bende rezerv sorunu ve belirlenmiş ciddi bir durum yok ama 8 yıldır anne olmıyorum 3 tüp bebek 2 aşılama deneyimim var nasip işi yani yumisi olanda anne olamıyor yumisi az olanda olamıyor...
bu süreçte her daim yanındayız canım aklına takılan olursa paylaş sor bize

Slm kızlar gülden kız döktürmüşün yine ama canım nasıl bi ev baklavası çekti biraz gönder bari ben yemek proğramı bile seyredemiyorum hemen canım istiyo ama allahtan çabuk geçiyo isteğim

hamilelere yasaklıyorum yemek topikini
bi yeriniz şişcek ayol
göbüşünüz şişmiş yeter o size
saol canım beğenmene sevindim

öncelikle hoş geldin hemşerimbende bursalıyım.... jğnemed tüp bebek merkezinde tedavi oluyorum.senin dr un soranusta kim canım..

anladım canım durumunu umarım cabukcak hayırlısıyla alırsınız bebişinizi kucagınıza..
ben 23 yasındayım ilk denememi oldum kalp atısından dolayı kürtajla snuclandı nasipse 2. denemem bu ayki adetimle olacak..
biz elimizden geleni yapsakta olmayacagı varsa olmuyo malesef umarım en kısa zamanada hepimiz alırız bebelerimizi..

hamilelere yasaklıyorum yemek topikini
bi yeriniz şişcek ayol
göbüşünüz şişmiş yeter o size
saol canım beğenmene sevindim

Sorma canım göbekten hariç elim ayağımda şişti napalım bunlara razıydık zaten başlarken o yüzden hiç söylenmiyorum aksine onlar şiştikçe ben geziyorum eşim gelsin akşam üstü kemeraltına incez bebişimin şekerlerini kendim yapcam malzeme alcam

ohhh ne güzel gez şekerim eve tıkanıp kalmış günlerinin acısını çıkar...
şekerleri kendinmi yapcan bi örnek göster bize merak ederim ben

çok teşekkür ederim kızlar. inşallah iyi olacak.... umutsuz değilim. doktorum serbülent bey. sabırsızlıkla bekliyorum artık. yapacak pek fazla bir şeyimiz yok, dua etmekten başka. gerçekten çok çok teşekkür ederim.

ve derin35; yaklaşık 10 yılım izmirde geçti, çok da severim, memleketimdir bence :) eminim çok sıcktır bu sıralar, dikkat et kendine tatlım.... özlediğim şehirden bi nefeste benim için al

Amaya canım bende çok seviyorum memleketimi evet çok sıcak ama esiyo bugün biraz bu arada tedavin hayırlı olsun söylediklerinin hepsini bende yaşadım banada erken menepoz dedi doktorlar fsh benimde çok yüksekti hep 2 kere aşılama oldum olmadı doktor vakit kaybetmeden yumurtaların iyice bitmeden tüp bebek dedi allaha şükür o kadar ilaca sadece 1 tanecik yumurtayla hamile kaldım umudunu hiç yitirme allah ol dedikten sonra oluyo kesinlikle

Derin35 bebek şekerini çok beğendim bende bakınmaya başladım artık ama sanırım ben hazır alcam çünkü senin kadar yetenekli değilim:44:

Derin35 bebek şekerini çok beğendim bende bakınmaya başladım artık ama sanırım ben hazır alcam çünkü senin kadar yetenekli değilim:44:

Sağol canım evde boş boş oturmak çok sanımı sıkıyo hiç olmazsa bunla uğraşırım nikah şekerimide ben kendim yapmıştım

inşallah her şey yolunda gider

merak ediyorum seniiiiiii sonuç çıktımı acaba:26::26::26:
Rabbim güzel haberler almayı nasip etsin sana

11.güm70
14.118
17.güm242çıktı
ama
vaşka
hastaede
korkuyorum......umarımm
iidrler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…