Tüp bebek için acele mi ediyorum

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
198
Merhaba herkese. Ben 25 esim 29 yasinda. tam 2 yildir evliyim eşimi seviyorum evliliğim gayet oturmuş durumda çok şükür. Maasimizin yarısı ev kredisine gidiyor ama kalani da gayet guzel para gecinilir.
Evlendigimden beri korunmuyorum. 14. ayda doktora gittim ikimize de testler yapildi. Gorunurde sorun yok ama gencsiniz ve bu kadar surede olmadiysa icerlerde bi yerde bi sorun var demektir dedi. Tedaviye basladik 6 ay tedavi gordum yine olmadi. Simdi asilama yaptiracagiz ama esim yan cizmeye basladi. Devlet 3 yil evli olmadan tedavi masrafini karsilamiyor. Asilamayi yaptiralim ama tup bebek icin bir sene daha bekleyelim diyor. Ben beklemek istemiyorum her ay husran. Cok etkileniyorum. Aldigim iki aylik maas tup bebek parasini karsiliyor. Yani zorlasak biraz kemerleri siksak yaptirabiliriz o tedaviyi de. Hatta sirf tup bebek parasi biriktirmek icin is yerimde fazla performans yapiyorum fazla para aliyorum. Ama esim maddiyattan o kadar korkuyor ki tartistik bu aksam. Bana baski yapiyorsun cocuk icin yasimiz cok genc bir sene daha denesek ne olur diyor. Ben cocugu gercekten cok istiyorum ve tedavisiz olmayacagina eminim. Daha bir kimyasal gebeligim bile yok. Kim hakli sizce ne yapmaliyim

Merhaba herkese. Ben 25 esim 29 yasinda. tam 2 yildir evliyim eşimi seviyorum evliliğim gayet oturmuş durumda çok şükür. Maasimizin yarısı ev kredisine gidiyor ama kalani da gayet guzel para gecinilir.
Evlendigimden beri korunmuyorum. 14. ayda doktora gittim ikimize de testler yapildi. Gorunurde sorun yok ama gencsiniz ve bu kadar surede olmadiysa icerlerde bi yerde bi sorun var demektir dedi. Tedaviye basladik 6 ay tedavi gordum yine olmadi. Simdi asilama yaptiracagiz ama esim yan cizmeye basladi. Devlet 3 yil evli olmadan tedavi masrafini karsilamiyor. Asilamayi yaptiralim ama tup bebek icin bir sene daha bekleyelim diyor. Ben beklemek istemiyorum her ay husran. Cok etkileniyorum. Aldigim iki aylik maas tup bebek parasini karsiliyor. Yani zorlasak biraz kemerleri siksak yaptirabiliriz o tedaviyi de. Hatta sirf tup bebek parasi biriktirmek icin is yerimde fazla performans yapiyorum fazla para aliyorum. Ama esim maddiyattan o kadar korkuyor ki tartistik bu aksam. Bana baski yapiyorsun cocuk icin yasimiz cok genc bir sene daha denesek ne olur diyor. Ben cocugu gercekten cok istiyorum ve tedavisiz olmayacagina eminim. Daha bir kimyasal gebeligim bile yok. Kim hakli sizce ne yapmaliyim
Rahim filmi cektirmismiydiniz ?

Bakın tedavi olayım bunu düşünmekten kurtulurum diyorsunuz ama ya ilk denemede olmazsa

Daha da yıkılırsınız

Bir yıl vazgeçin olmasın tedaviyi vs bırakın

Stresten uzak Bebek gelsin

Asilama yaptirin igne tedavisiyle klomenle degil.. birden fazla yumurtan olustugu icin gebelik ihtimali artacaktir..

Haksızsınız o çocuk tek sizin olmayacak bence böyle kararlar ortak olmalı benim eşim çocuklara bayılır şu dk hamileyim desem havaya uçar ama ben istemiyorum oda saygı duydu süre veriyor yani bunu anlamak çok basit aslında siz ne kadar istiyorsanız oda şu an o kadar istemiyor biri sizi istemediğiniz bir şeye ısrar olsa dünyanın en güzel şeyi de olsa zevk almazsınız biraz bu açıdan bakın

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim merhaba

Yaşınız çok genç ama gençken de maddi manevi gücünüz yetiyorsa yapın derim. Yaş ilerledikçe inanın daha da zorlaşıyor. Yumurta rezervi azalması, sperm kalitesinin düşmesi vs vs. Bunu doktorunuz daha iyi açıklar size. Forumun tüp bebek bölümünü okursanız öyle hemen pat diye olamayacağını göreceksiniz (tecrübeyle sabit:) )

Bu arada sebep bulunamadığı halde, 6 ay nasil bir tedavi gördünüz? Bu süreçleri bildiğimden merak ettim.

Tüp bebek son çare ve son umuttur eğer olmazsa yapacak bişeyin kalmaz ve üzgünüm ama tek seferde tüp bebekten sonuç alan insan çok az...Bi tanıdığımın bebeği tüp bebekle oldu ama kaçıncı denemede...50 bin liraya mal oldu çocuk.

Ayrıca evet eşini çok bunaltıyosun ve çok erken bunlar için.Tedavisiz olmayacağına eminim de ne demek?insanlara senin asla çocuğun olmaz deniyo da hamile kalıyolar biraz abartmıyo musunuz?bu tavrınız burda yazdıklarınızı okurken beni bile baskı altına soktu eşinizin psikolojisini düşünemiyorum bile.

Haksızsınız o çocuk tek sizin olmayacak bence böyle kararlar ortak olmalı benim eşim çocuklara bayılır şu dk hamileyim desem havaya uçar ama ben istemiyorum oda saygı duydu süre veriyor yani bunu anlamak çok basit aslında siz ne kadar istiyorsanız oda şu an o kadar istemiyor biri sizi istemediğiniz bir şeye ısrar olsa dünyanın en güzel şeyi de olsa zevk almazsınız biraz bu açıdan bakın
Cocuk istemiyor degil. Cocuk gorunce cildiriyor sevgiden ne yapacagini sasiriyor zaten tedaviye baslamadan ortak karar verdik artik cocugumuz olmali dedik. En sonuna kadar cabalicaz bu hayatta baska bir amacimiz yok gerekirse tum maasi buna harcariz dedik. Dedik de tup bebegin parasini duyunca ve bir yil sonra devlet karsilayacak deyince degisti.

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim merhaba

Yaşınız çok genç ama gençken de maddi manevi gücünüz yetiyorsa yapın derim. Yaş ilerledikçe inanın daha da zorlaşıyor. Yumurta rezervi azalması, sperm kalitesinin düşmesi vs vs. Bunu doktorunuz daha iyi açıklar size. Forumun tüp bebek bölümünü okursanız öyle hemen pat diye olamayacağını göreceksiniz (tecrübeyle sabit:) )

Bu arada sebep bulunamadığı halde, 6 ay nasil bir tedavi gördünüz? Bu süreçleri bildiğimden merak ettim.
Tedavi dedigim sey aslinda ben muayeneden bile korkuyorum her gidisim benim icin travma. Hsg zaten uyutularak yapildi. Klomen ovitrelle kullandim 3 ay her seferinde kist yapti bir yumurta catladi digeri kist oldu. Sonra onlarin tedavisi... Cok seylere katlandim gibi geliyor bana

Cocuk istemiyor degil. Cocuk gorunce cildiriyor sevgiden ne yapacagini sasiriyor zaten tedaviye baslamadan ortak karar verdik artik cocugumuz olmali dedik. En sonuna kadar cabalicaz bu hayatta baska bir amacimiz yok gerekirse tum maasi buna harcariz dedik. Dedik de tup bebegin parasini duyunca ve bir yil sonra devlet karsilayacak deyince degisti.
Anlıyorum bakın asla cimri biri değilim para varsa harcarım hayat görüşüm bu birikim falan hiç sevmem bunu diyim de yanlış anlamayın ama sonuçta az buz değil ve sizinde yaşınız genç daha ben olsam belki stresten olmuyor der bu konuyu rafa kaldırırım ve bir sene sonra devlet desteğile yaparım artan paraylada yer içer gezerim belki illa olsun psikolojisinden çıkarsanız birden olur?

Ben eşimden habersiz başladım tüp bebek tedavisine :D doktorla konuşup karar verdim o ara arayıp fikrini sorayım eşimin de dedim aradım müsait değildi. Ben de gidip ilaçları alıp eve geldim , eşime evde söyledim tedaviye başladım hayırlı olsun diye :D

Ama şöyle ki bebeği ikimiz de istiyorduk , eşim sadece maddi boyutuna takılıp başka yerlerle de görüşelim falan diyebilirdi(raporla uğraşmayacağımı isterse kendisinin gidip rapor için kuyruklarda bekleyebileceğini söylemiştim) o gün adetimin 3. günü idi , ben de iznime denk getirmiştim yani başka hastaneyle görüşelim desek hem o ay gidecek hem de iznime denk gelmeyecekti.

Sadece tüp bebeği denemiş olmak adına beklentimi sıfıra yaklaştırabildiğim kadar yaklaştırarak başladım tedaviye. Çok şükür olumlu oldu sonuç , ama olmasa eşim başımın etini yiyebilirdi bana sormadan tedaviye başladın diye.

Ben 3.5 senelik evli iken yaptırdım tüp bebeği. Nikaha göre 4 bitmişti. Daha öncesinde imkanım olmadı küçük bir ilin küçük bir ilçesinde olduğumuz için yumurta takibi bile zordu. Hani imkanım olsa belki daha bile erken yaptırabilirdim , emin olamıyorum şu anda

Tedavi dedigim sey aslinda ben muayeneden bile korkuyorum her gidisim benim icin travma. Hsg zaten uyutularak yapildi. Klomen ovitrelle kullandim 3 ay her seferinde kist yapti bir yumurta catladi digeri kist oldu. Sonra onlarin tedavisi... Cok seylere katlandim gibi geliyor bana
Tüp bebek tedavisini geçtim, gebelik istiyorsanız bazı şeylere alışmanız lazım, korkularınızın üstesinden gelmeniz lazım ;) yoksa tedavi süreci size işkence gibi gelir :( Tavsiyem herşeyden önce korkularınızı yenmeniz. Ozellikle bayanlar için kolay bir süreç değil maalesef.
1 sene ile yaşınız geçmez tabi ki.. "Hadi deneyelim, hemen oldu" olmuyor her zaman. Umarım sağlıkla alırsınız bebeginizi kucağınıza.

Evet tupler acik cikti prolaktinim 36 diger hormonlar normal. Yaklasik 9 aydir yumurtam ne zaman catladi biliyorum dr kontrolunde oldugum icin. Klomen de kullandim 3 ay. Baska bir sorun var ama ne bilmiyoruz

Sorunun stress. Bu kadar basit aslinda. Artik istekli oldugunuzdan, sevgi, ask, sehvetten dolayi degil, bebek icin sevisiyorsunuz. Elbette bu senin hormon dengelerine iyi gelmiyor.

Bebege bu kadar odaklanma. Hatta biraz zor olabilir ama bence ne zaman ovülasyon oldugunu bile unut. Esin ile mutluluga odaklan. Beraber tatile gidin. Evliligin ilk gününden simdiye kadar cocuk istemek yorucu olsa gerek. Biraz rahatlayin, ikinizinde buna ihtiyaci var.

Eninde sonunda bebeginiz olacak. Böyle pozitif düsün. Eninde sonunda olacak, niye simdi o birsürü kimyasalllari ile vücününü doldurasin ki? Bence esini dinle ve kim bilir önümüzdeki yil dogal bir sekilde hamile olursun? Bu yilda olmaz ise evet o zaman farkli tedaviler yap, tüp bebek bile olabilir. Ama bence bu yil daha kafan rahat olsun.

Hatta bu sekilde bir cok kisi hamile kaldi. Nasil olsa tüp bebek olacak diye ilerde kadinlarda rahatlikla oldu ve dogal yol ile gebelik olmustu. Böyle hamile kalan cok kadin var kk'de.

Çok gençsiNiz eşiniz haklı
Hsg cektirdiniz mi hiç ?

Back
X