- 9 Mayıs 2021
- 2.248
- 2.725
- 83
- 33
Ya bişey olacağından değil de yaptırmak saçma geliyor bana tabiki kronik hastalığı olan yaptırsın ailemde ve eşimin ailesinde herkes yaptırdı hepsi biontech, sadece kalp hastalarında biontech önerilmiyormuş niyeyse. Mecbur kalana kadar yaptırmayacağım, sonuçta başkasına bulaşı engellese bi dk düşünmezdim yaptırırdım. Bakalım zamanla fikrim değişir belki. Tüp bebek zamanı da dr aşıyla alakalı iyi kötü bişey demediBenim eşim de dün aşı oldu ilk dozunu, biontech oldu. Onun da çok çekincesi vardı ama çıkar yolu kalmadı okul açılacak vs..
Anladım canım ama bulaşı azalttığını da iddia ediyorlar. Ben de bebek için endişeliyim hamileyken yakalanırsam ya bize bir şey olursa diye. Ama vurulunca da bebeği ileride etkiler mi bilemiyorum. Kafam karışık. Zaten hamileler sadece Çin alışı olabiliyorlar.Ya benim aşı konusunda çekincelerim var böyle saçma saçma çip falan muhabbeti değil de vasyasyonlarında işe yaramayacağını düşünüyorum. Canan karatay çok güzel anlatmıştı biraz onun gibi düşünüyorum. Normal grip aşısı oldum sadece. Hakkımızda hayırlısı
Sen de yaptırmayacaksın o zaman. Doktoruna sordun mu?Benim eşim de dün aşı oldu ilk dozunu, biontech oldu. Onun da çok çekincesi vardı ama çıkar yolu kalmadı okul açılacak vs..
Aaa çok enteresan tatlım belirti vermemesi. Ay benim sağlık ocağı hiç bir şey istemiyor ya ne idrar ne kan. Ben de gidip deyim bari. Peki ilaç verdi mi?Hissetmedim ki, sağlık ocağında kan ve idrar verdim izlem için orda çıktı
Bulaşı azaltsaydı %65 aşı oranına vakaların çok daha az olması lazımdı canım. Şöyle anlatayım ben covid oldum sana bulaştırdım bendeki covidle sendeki covid bile aynı değil virüs dna değiştiriyor insandan insana bulaşa bulaşa bi sürü varyant oluşuyor ve giderek güçleniyor. Aşı bundan önceki varyantlara kadar koruyor ama yeni oluşan/oluşacaklara karşı korumada yetersiz yine bünye meselesi oluyor.Anladım canım ama bulaşı azalttığını da iddia ediyorlar. Ben de bebek için endişeliyim hamileyken yakalanırsam ya bize bir şey olursa diye. Ama vurulunca da bebeği ileride etkiler mi bilemiyorum. Kafam karışık. Zaten hamileler sadece Çin alışı olabiliyorlar.
Sordum canım bende pıhtılaşma olduğu için doğumdan sonra olacaksın dediSen de yaptırmayacaksın o zaman. Doktoruna sordun mu?
Anladım canım Allah hepimizi korusunBulaşı azaltsaydı %65 aşı oranına vakaların çok daha az olması lazımdı canım. Şöyle anlatayım ben covid oldum sana bulaştırdım bendeki covidle sendeki covid bile aynı değil virüs dna değiştiriyor insandan insana bulaşa bulaşa bi sürü varyant oluşuyor ve giderek güçleniyor. Aşı bundan önceki varyantlara kadar koruyor ama yeni oluşan/oluşacaklara karşı korumada yetersiz yine bünye meselesi oluyor.
Aşı olmadığım için evdeyim hep insan temasım yok eşim de çok dikkat ediyor eve gelince komple yıkanıyor kıyafetler atılıyor vs. Ben haftada bi iğneye acile gidiyorum orda da dezenfektana bulanıyorum ve işlemim kısa sürüyor eve gelip komple yıkanma keyfi.
Hamile olup, aşı hiç olmadan, covid geçiren arkadaşlarım var sadece ilaç kullanılmadığı için zor geçiyor ama geçiyor işte. Allaha emanetiz hepimiz, bebeklerim de ona emanet sadece dua ediyoruz şuan.
Aşı olduktan sonra da covide yakalanırsan Allah korusun yine bi zarar verebilir garantisi yok ki
Bende de pıhtılaşma var canım bana ol dedi sinovacSordum canım bende pıhtılaşma olduğu için doğumdan sonra olacaksın dedi
Merhaba. Ben daha yeni covid atlattım salı günü bitti karantinam. 14 haftalıkken yakalandım. Bu benim 2. Kez covid oluşum. İlkini virüs ilk ülkemizde çıktığında nisan mayıs gibi geçirdim. Belirtiler agrılar vs ilkinde olduguyla birebir aynıydı. Sadece mide bulantısı cok oldugundan ve zaten beslenemediğimden daha güçsüz düştüm. Ama cok şükür bütün hepsi bitti. Ben şahsen aşı olmayı düşünmüyorum en azından hamileliğin son ayına kadar. Yada dogumdan snra belki. 11 yıldır bekliyorum bu bebeği. Diğer aşıyı tetanoz falan olucam aşıya karşı değilim ama covid aşısına güvenmiyorum malesef. Hamile olmasam umursamazdım vurulurdum açıkcası. su an bebeğim için yapmak istemiyorum. Aşılılarda entübe oluyorlar görüyoruz bana güven vermiyorKızlar merhaba. Covid alışı yaptırdınız mı? Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?
Kafamız hep karışık vallaMerhaba. Ben daha yeni covid atlattım salı günü bitti karantinam. 14 haftalıkken yakalandım. Bu benim 2. Kez covid oluşum. İlkini virüs ilk ülkemizde çıktığında nisan mayıs gibi geçirdim. Belirtiler agrılar vs ilkinde olduguyla birebir aynıydı. Sadece mide bulantısı cok oldugundan ve zaten beslenemediğimden daha güçsüz düştüm. Ama cok şükür bütün hepsi bitti. Ben şahsen aşı olmayı düşünmüyorum en azından hamileliğin son ayına kadar. Yada dogumdan snra belki. 11 yıldır bekliyorum bu bebeği. Diğer aşıyı tetanoz falan olucam aşıya karşı değilim ama covid aşısına güvenmiyorum malesef. Hamile olmasam umursamazdım vurulurdum açıkcası. su an bebeğim için yapmak istemiyorum. Aşılılarda entübe oluyorlar görüyoruz bana güven vermiyor
Bana doktor ocean mummy, nbl magnezyum kalsiyum, ve gynoferon demir hapı verdi canım ama magnezyum ihtiyacım belki de ikiz gebeyim diye karsilanmiyor o yüzden her gün kabak çekirdeği ve maden suyu da tüketiyorum ağrılarım olmasın diyeBu arada kullandiginiz vitamin takviyelerinin isimlerini ve fikirlerinizi paylaşir misiniz? Uzun zamandir vitamin kullanamiyorum. Decavit vermisti doktor 3ay sonrasi icin ama yutamiyorum hapi esek kadar. Kusmami tetikliyor.
Omega-3 iceren İMOM diye bi takviye var, jel gibi hapi var. Biliyosaniz tavsiye eder misiniz?
Ocean mummyde de omega var, sanirim omega icerikli kullanmak mantikli bi karar olcak. Teşekkür ederim canimBana doktor ocean mummy, nbl magnezyum kalsiyum, ve gynoferon demir hapı verdi canım ama magnezyum ihtiyacım belki de ikiz gebeyim diye karsilanmiyor o yüzden her gün kabak çekirdeği ve maden suyu da tüketiyorum ağrılarım olmasın diye
Hakkınızda hayırlı olsunMerhaba kizlar, ben geçen pazar biontech oldum. Bi gün hafif bas donmesi ve kol agrisi çektim. Aşi olduğum için de doktor kes demesine ragmen oksapari kesmedim. İkinci dozu olduktan bi hafta sonraya kadar devam etmek istiyorum.
Aşidan iki gun sonra doktora soyledim, aferin iyi ki olmuşsun, virüs gebelerde çok tehlikeli dedi.
Biontech olma sebebimde iki doz biontech olmus olanlarin, delta mutasyonunda hastanelik olmamis olmasi ya da cok az oranda hastalanmasi. İki doz sinovac ve aşisizlar yatiş aliyor, twitterdan epey doktor takip ediyorum.
Okul olmasa aşi olur muydum derseniz inanin bilemiyorum ne yapardim. Okulumda 1000kişi var, korkudan aşiya siğindim.
İnsallah aşi da virüs de bir soruna sebep olmaz
Ben sadece decavit kullanıyorum şu an.Bu arada kullandiginiz vitamin takviyelerinin isimlerini ve fikirlerinizi paylaşir misiniz? Uzun zamandir vitamin kullanamiyorum. Decavit vermisti doktor 3ay sonrasi icin ama yutamiyorum hapi esek kadar. Kusmami tetikliyor.
Omega-3 iceren İMOM diye bi takviye var, jel gibi hapi var. Biliyosaniz tavsiye eder misiniz?
Doktorunuza danışın ya da ilacı değiştirsinİkiye bölüp içsem sorun olur mu acaba ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?