merhaba canım,
ben haziran ayında tüp bebekle hamile kaldım ve 34 yaşındayım.sürecini en iyi ben anlarım zor bir süreç biliyorum.ama öncelikle şunu söyleyeyim yaşın daha çok genç şimdiden kendini bu kadar yıpratma. inanıyorum ki olur bebeğin.bak bu işte sabır ve güçlü bir psikoloji önemli.
evet doktora güven çok ama çok önemli.sen 2 tane istediğin için anladığım kadarıyla 2 tane orta kalite koymuş olabilirler.yasa gereği 35 yaşın altındaysan 1.kalite 1 tane eğer kalitelin yoksa 2 tane orta kalite koyarlar.benim eşim varikoseldi azospermi değilde morfoloji problemimiz vardı ameliyat oldu ilaçlar kullandı yaklaşık 2 sene geçti normal yolla bebeğimiz olmadı.ve doktorum bu önemli değil dedi.yani tüp bebekte senin kaç tane döllenebilecek olgunlukta yumurtan varsa atıyorum 5 tane ise erkekten de 5 tane yapısı düzgün sperme ihtiyaç vardır.döllenirler ve 3. veya 5. güne giden embriyolar transfer edilir.işte burda kadın faktörü devreye girer.kadında tüm değerler uygun olsa bile en iyi kaliteli embriyo konsa bile tutmaya bilir.
tüp bebek bölümünde ne hikayeler var 11 kez tedavi gören var.
biliyorum maddi manevi zorlayıcı süreçler.bence sen ilk önce embriyolog ile görüş şuanki embriyoların hakkında bilgi al.daha sonra bu konuda uzman doktor bul bak ben istanbuldayım istersen kendi doktorumu önerebilirim.ve ya araştır başka doktor bul ve görüş canım.