• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup bebek konusundaki en huzursuzluk ve tedirginlik..

merhaba canım,
ben haziran ayında tüp bebekle hamile kaldım ve 34 yaşındayım.sürecini en iyi ben anlarım zor bir süreç biliyorum.ama öncelikle şunu söyleyeyim yaşın daha çok genç şimdiden kendini bu kadar yıpratma. inanıyorum ki olur bebeğin.bak bu işte sabır ve güçlü bir psikoloji önemli.
evet doktora güven çok ama çok önemli.sen 2 tane istediğin için anladığım kadarıyla 2 tane orta kalite koymuş olabilirler.yasa gereği 35 yaşın altındaysan 1.kalite 1 tane eğer kalitelin yoksa 2 tane orta kalite koyarlar.benim eşim varikoseldi azospermi değilde morfoloji problemimiz vardı ameliyat oldu ilaçlar kullandı yaklaşık 2 sene geçti normal yolla bebeğimiz olmadı.ve doktorum bu önemli değil dedi.yani tüp bebekte senin kaç tane döllenebilecek olgunlukta yumurtan varsa atıyorum 5 tane ise erkekten de 5 tane yapısı düzgün sperme ihtiyaç vardır.döllenirler ve 3. veya 5. güne giden embriyolar transfer edilir.işte burda kadın faktörü devreye girer.kadında tüm değerler uygun olsa bile en iyi kaliteli embriyo konsa bile tutmaya bilir.tüp bebek bölümünde ne hikayeler var 11 kez tedavi gören var.

biliyorum maddi manevi zorlayıcı süreçler.bence sen ilk önce embriyolog ile görüş şuanki embriyoların hakkında bilgi al.daha sonra bu konuda uzman doktor bul bak ben istanbuldayım istersen kendi doktorumu önerebilirim.ve ya araştır başka doktor bul ve görüş canım.
Butun doktor goruslerine acigim gervekten bu defa cok iyi arastrcam doktorlarla ilgili butun fikirlerinize acigim..

Aynen oyle

Cok tesekkur ederim Rabbim yardimciniz olsun bnim anlatmak istedgim ben ozelde yaptrmistim herkese 2 tane koyuluyordu bende iki tane istemistim ama bana en iyi kalitede olan embryolar yerine dusuk kalite konuldu o cok takildi kafama neden iyileri koymadi tutmayacaksaydida iyiler tutmasaydi diyorum artik direk dondurmadan bahsettiler bin lirada para aldilar biz maddi manevi bittik zaten de iste bu kadar ilgisiz olunacagini dusunmemistim hemsireye rahim filmi istedimi doktor diye soruyorum aldigim cevan sen doktordan iyi mi bilcen oldu normalde hic susmam cok acik sozluyumdur ama iste bu tedavi suresince herseye sabrettin susmaya calistim ama ne fayda off aman su ayada kadar cekmedigim dert kalmadi Yinede sukredyrm Rabbim buyuk :KK43: canik esimde azda olsa sperm artisi var ama varikosel olma ihtimali varmiki morfolojide bozuk sonucta..

canım dediğin gibi gerçekten ilgisizlermiş açıkcası ben doktor değilim ama bu işten anladığım kadarıyla kadın faktörü çok önemli. benim hormon testlerim haricinde hsg istedi hatta normalde diğer merkezler veya diğer doktorlar ilk denemeden önce istemezler bizden ayrıca genetik test istedi(yani normalde doktorum da söyledi biz dedi 3. denemeden sonra tutmazsa istiyoruz genetik testi dedi ama bizden daha tedaviye başlamadan önce istedi hani bi sorun varsa önlemi alalım ona göre yol izleriz dedi.) hatta eşim ben niye ilaç tedavisi görmüyorum bu süreçte diye sordu.
Eşin üroloğa gittimi? çünkü varikosel teşhisinde muayene ve ultrasonla bakıyorlar. spermiyogram ve hormon testi yapıyorlar onun sonucunda ürolog karar veriyor verikosel mi diye.

doktor bilgilerini özelden msj atıyorum sana.

Ben tüp bebekle çocuk sahibi oldum,özel hastanelere güvenmiyorum Üniversite'de tedavi olduk, bence sizde Üniversite'de hastanesine gidin.

canım dediğin gibi gerçekten ilgisizlermiş açıkcası ben doktor değilim ama bu işten anladığım kadarıyla kadın faktörü çok önemli. benim hormon testlerim haricinde hsg istedi hatta normalde diğer merkezler veya diğer doktorlar ilk denemeden önce istemezler bizden ayrıca genetik test istedi(yani normalde doktorum da söyledi biz dedi 3. denemeden sonra tutmazsa istiyoruz genetik testi dedi ama bizden daha tedaviye başlamadan önce istedi hani bi sorun varsa önlemi alalım ona göre yol izleriz dedi.) hatta eşim ben niye ilaç tedavisi görmüyorum bu süreçte diye sordu.
Eşin üroloğa gittimi? çünkü varikosel teşhisinde muayene ve ultrasonla bakıyorlar. spermiyogram ve hormon testi yapıyorlar onun sonucunda ürolog karar veriyor verikosel mi diye.

doktor bilgilerini özelden msj atıyorum sana.
Canim benm yasadgim yerde bi tane devlet var onada sira almak icin aylarca bekliyorsun malesef:( ozele gittik o kadar para verdik tek sperm testi yapmisti ilk yaptiklarinda 0 di ikincide artis olmustu ilac tedavisinde ama ne biliyim varikosel ne hic bahsetmedi doktor muane ultrasyn ne hic bisey dememisti acaba varikosel olup olmadigini nasil anlarizki vallahi bu doktorlar yonunden yuzumuz hic gulmedi:(

Bi ultrasona girmişsindir ama en azından ve rahim filminde çıkmıştır çikolata kisti zaten. Laparoskopi, histereskopi falan genelde ultrasonda görünen bir sorun varsa bakılıyor. Bana rahim filmi bile çekilmemişti :KK43:
Ayy rahim filmi çekilmeden tup bebege mi başlandı

Canim benm yasadgim yerde bi tane devlet var onada sira almak icin aylarca bekliyorsun malesef:KK43: ozele gittik o kadar para verdik tek sperm testi yapmisti ilk yaptiklarinda 0 di ikincide artis olmustu ilac tedavisinde ama ne biliyim varikosel ne hic bahsetmedi doktor muane ultrasyn ne hic bisey dememisti acaba varikosel olup olmadigini nasil anlariz ki vallahi bu doktorlar yonunden yuzumuz hic gulmedi:KK43:
dediğim gibi onu ürolog anlar ama tüp bebekle varikoselin alakası yok.yani jinekolog sperm testini değerlendirir eşinizin hastalığı var mı sorgulamaz onun için önemli olan morfolojisi düzgün sperm sayısı.eşin devletten randevu alsın ürolog dan veya özele de gidebilir gittiğinde de hocam biz 1 seneden beri deniyoruz çocuğumuz olmuyor desin.doktor dediğim işlemleri yapacaktır.

varikosel olup morfolojisi sıfır olan doğal yolla hamile kalanlarda var.

Kızlar bu tup bebek konusunda aşamalarında herseyi araştırdım ben .
1. Rahim filmi çekilmeden tup bebege başlanmaz. Tüplerde ki herhangi bir sorun mesela sıvı birikmesi gibi başarı sansinizi düşürür . Başarılı olsa bile rahımde bebeğin tutunmasina engel olur dusukle sonuclanabilir.
2. Fsh e2 prolaktin lh değerleri önemli. Amh bakılmali.
3. Bana doktorlar gerek yoo ilk denemede deseler de ben gidip kan pihtilasmasi var mı yok mu diye baktirdim. Kan pıhtılaşma sorunum varmış mesela . Eğer bunu bilmeden tup yapıp hamile oldugumu ogrensem bile düşükle sonuçlanabilir.
4. Donmuş embriyolar genetiğe gidemiyor . Bu yüzden öncesinde eşimle beraber karyotip analizi baktirdik . Herhangi bir sorun olursa embriyoya pgt yapilsin diye
5 . Bagisikligimiz güçlü olursa eğer vücudumuz embriyoyu yabancı madde olarak algılayıp atabilir bu yüzden cd 56 testi yaptirdim eğer yüksek çıkarsa değer bi serum veriyorlar transferden sonra
6. Eşinizin sperm morfolojisine ve sperm dna hasarına bakilsin ve hormonlarina
Birçoğu doktorlar gerek yok diyor önce deneyip başarısız olduktan sonra bakıyorlar ben önceden yaptırmak istedim.

Arkadaslar bi kez daha konu acmistim bu konuyla ilgili..cocugumuz olmadigi icin esimin sorunun arastirilmasi icin Ankara'ya sevk edilmistik orda tup bebege baslamistik..

Esimin sorunu arastirilmadan sperm artisini gorunce hemen tup bebege baslamisti doktor..tedavi basladgindan beri icimde hep bi huzursuzluk vardi doktor tup bebek sorunumuzun ne oldugunu bile hatirlamiyodu sadece bana ilac veriyodu hep ve yanlis degerde veriyordu her defasinda yanlis igne yaziyodu..

Neyse iste tedavi iyi dollenmis embryolarin cok iyi kalitede diye diye bizi hep heycanlandiriyodu neyse iste transfer islemi sirasinda 3 tane cok iyi embrym vardi ve ben ikisini istedim ben oyle dedikce embryolog hayir hayir ikisini koymayalim dedi ve beni israrci gorunce biri iyi biri kotu embryo koymuslardi ve en iyi embrylarimi koymadilar ben o esnada can acisindan dolayi aklima bisey gelmemisti transferden sonra bunu kafaya cok takmistim neden en iyi embrylarimi koymadilar diye..ve o ikisini dondurmuslardi..

Zaten sonuctada 7.gunumde adet oldum hic beklemedigim anda ve sonuc negatifdi..Doktoru aradik adetim diye o ha bire ilac veriyo daha sonuc olumsuz daha bizi umitlendiriyodu ben neden tutmadiginin arastirilmasini istiyorum ama doktor hic bisey demiyo herkes bi anormallik oldugunu soyluyordu doktor kendide sasirmisti ama hic ilgilenmedi ve umrunda degiliz suan

Benim kafama cok takilan seyler var
Neden en iyi embiyolarimi koymak yerine dusuk kalitede koydular ve ben odadayken hadi esim dondurulmasini istemeseydi o embryolar ne olcakti ve doktor neden bu kadar ilgisiz kaldi

Hersey nasip olduguna inancim sonsuz ama iste neden o embyolar konulmad
Ben en az 13bin lira para harcadim arabamizi sattik en sonunda herseyi ozel yaptirdik kafaya cok taktim ve cok uzuluyorum bu konuda ne yapabilirim arkadaslar o embrolarim neden konulmadi doktor neden ilgisiz biz sonucta bidaha orda tedavi mi gorcezde koymadilar :KK43::KK43:
bir tedavide en onemli sey druna guvenmektir. bir de sanirim sende fsh yuksekligi var onceki konularina soyle birbaktim da dr bu nedenle esinle ilgili probleme odaklanmadan tup bebek demis olabilir.
guveniniz yoksa drunuzu degistirin lutfen zaten stresli surec daha da strese girersiniz.
dr unuz kimdi

1. Rahim filmi çekilmeden tup bebege başlanmaz. Tüplerde ki herhangi bir sorun mesela sıvı birikmesi gibi başarı sansinizi düşürür . Başarılı olsa bile rahımde bebeğin tutunmasina engel olur dusukle sonuclanabilir.
3. Bana doktorlar gerek yoo ilk denemede deseler de ben gidip kan pihtilasmasi var mı yok mu diye baktirdim. Kan pıhtılaşma sorunum varmış mesela . Eğer bunu bilmeden tup yapıp hamile oldugumu ogrensem bile düşükle sonuçlanabilir.
4. Donmuş embriyolar genetiğe gidemiyor . Bu yüzden öncesinde eşimle beraber karyotip analizi baktirdik . Herhangi bir sorun olursa embriyoya pgt yapilsin diye
5 . Bagisikligimiz güçlü olursa eğer vücudumuz embriyoyu yabancı madde olarak algılayıp atabilir bu yüzden cd 56 testi yaptirdim eğer yüksek çıkarsa değer bi serum veriyorlar transferden sonra
Birçoğu doktorlar gerek yok diyor önce deneyip başarısız olduktan sonra bakıyorlar ben önceden yaptırmak istedim.
amh dusuklugu fsh yuksekligi var tup bebek yaptirdim. rahim filmi cekilmedi gerek duyulmadi yanlis yonlendirme yapmayalim. amhI pek cok dr veri olarak kabul etse de dogrulugu halen tartisiliyor.

lutfen oncelikle drunuza guvenin guvenmiyorsaniz drunuzu degistirin.

amh dusuklugu fsh yuksekligi var tup bebek yaptirdim. rahim filmi cekilmedi gerek duyulmadi yanlis yonlendirme yapmayalim. amhI pek cok dr veri olarak kabul etse de dogrulugu halen tartisiliyor.

lutfen oncelikle drunuza guvenin guvenmiyorsaniz drunuzu degistirin.
Yumurta rezervi hakkında diğerlerine göre daha net bilgi verir . Ben bildiklerimi ve arastirdiklarimi söylüyorum . Yanlış yönlendirme yaptığımı da düşünmüyorum.

konu lutfen oncelikle sakin ol. ben de tedavi ile bebek sahibi oldum.
sanirim gittigin kisi iyi bir dr degildi profesyonel davranilmamis sana. kendini yipratirsan olacagi varsa da olmaz.
transfer sonrasi sans malesef.
benim ilk tedavimde hicbir hormonuma bakilmadi ben zaten fsh ve amhimi biliyordum. toplama islemi yilbasi tatiki oncesi aceleye getirildi ve yumurta olgunlasmadan toplandi. sansimaayni donemde embriyologlar isten cikmisti.
merkez ve dr degistirdim. ilk dr sizin cocugunuz olmaz ugrasmayin yorulmayin dedi. Rabbimin isine karisti. Sionra SUKURLER OLSUN dr gibi dr cikti. gereksiz hicbir tahlil yaptirtmadi. sen dusunmen gerekenleri dusun dedi ilgilendi bir bos gebelik sonrasi SUKROLSUN nasip etti yaradan.
cok zor biliyorum ama lutfen sakin ol.

Ayrıca rahim filmine nasıl gerek duyulmaz . Rahimde veya tüplerde ki sorunu nasıl görecek o zama
ben de duyulmadi pek cok arkadasimda da duyulmadi hatta pek cogu ozel istekle rahim filmi cektirdi.
bazi drlar ust uste basarisizlik sonucunda cekimi yaptiriyorlar .
rahim filmi olmazsa olmaz degildir.

Rahim filmo cekilmedi amh testi yapilmis bi anda fsh yukselmisti genetige bakilmadi hic bisey yapilmadi off of soylediklerinizin hic birimi yapilmaz ya:( iyce canim skldi smdi ya:(

konu lutfen oncelikle sakin ol. ben de tedavi ile bebek sahibi oldum.
sanirim gittigin kisi iyi bir dr degildi profesyonel davranilmamis sana. kendini yipratirsan olacagi varsa da olmaz.
transfer sonrasi sans malesef.
benim ilk tedavimde hicbir hormonuma bakilmadi ben zaten fsh ve amhimi biliyordum. toplama islemi yilbasi tatiki oncesi aceleye getirildi ve yumurta olgunlasmadan toplandi. sansimaayni donemde embriyologlar isten cikmisti.
merkez ve dr degistirdim. ilk dr sizin cocugunuz olmaz ugrasmayin yorulmayin dedi. Rabbimin isine karisti. Sionra SUKURLER OLSUN dr gibi dr cikti. gereksiz hicbir tahlil yaptirtmadi. sen dusunmen gerekenleri dusun dedi ilgilendi bir bos gebelik sonrasi SUKROLSUN nasip etti yaradan.
cok zor biliyorum ama lutfen sakin ol.
Allah razi olsun Rabbim cumlemiE nasip eder insaallah:(

bir tedavide en onemli sey druna guvenmektir. bir de sanirim sende fsh yuksekligi var onceki konularina soyle birbaktim da dr bu nedenle esinle ilgili probleme odaklanmadan tup bebek demis olabilir.
guveniniz yoksa drunuzu degistirin lutfen zaten stresli surec daha da strese girersiniz.
dr unuz kimdi
Canm fshm ne normaldi butun degerlerim cok iyiydi bi ara asiri stresliydim agliydm oyle fsh 12 ye cikmisti simdi azalmaya basladi ama doktor beni cok korkutmustu:( sonra benim fsh degerimi unuttuydu :(

ben de duyulmadi pek cok arkadasimda da duyulmadi hatta pek cogu ozel istekle rahim filmi cektirdi.
bazi drlar ust uste basarisizlik sonucunda cekimi yaptiriyorlar .
rahim filmi olmazsa olmaz degildir.
İlk defa sende duyuyorum rahim filmine gerek duyulmadigini . Ben istanbulda 4 merkezle görüştüm hepsi rahim filmi sordu.

Back
X