• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup bebek konusundaki en huzursuzluk ve tedirginlik..

ben de duyulmadi pek cok arkadasimda da duyulmadi hatta pek cogu ozel istekle rahim filmi cektirdi.
bazi drlar ust uste basarisizlik sonucunda cekimi yaptiriyorlar .
rahim filmi olmazsa olmaz degildir.
Bende tüp bebek yaptırdım, rahim filmi Çekildi ki bizim sperm azlığından dolayı bebeğimiz olmuyordu ona rağmen rahim filmi çekilir. Ayrıca bazı arkadaşlar emriyo yerleştirmeyi sormuşlar, emriyo yerleştirme tüp bebek tedavisinde en kolay Kısım..

Bende tüp bebek yaptırdım, rahim filmi Çekildi ki bizim sperm azlığından dolayı bebeğimiz olmuyordu ona rağmen rahim filmi çekilir. Ayrıca bazı arkadaşlar emriyo yerleştirmeyi sormuşlar, emriyo yerleştirme tüp bebek tedavisinde en kolay Kısım..
Oyleymis keşke bende bayilmadan o anı girebilsem ama malasef baygın olcm. Bence de rahim filmi ilk sorulan şey hatta

Fsh yüksek olunca direk tüp bebek diyorlar. Hatta tüp bebek de olmaz, kıbrıs a donör yumurtaya gidin diyorlar. Bazı merkezler başarı oranalrını düşürmemek için fsh 10 un üstündeyse kabul etmiyorlar.

Benim eski bir doktorum da seninkisi gibiydi. Bazı doktorlar konuşmayı sevmezler. Kadına ben soruyordum devamlı, endişeliyim çünkü. Neredeyse geçiştirirdi salak kadın. Anca elime üzerinde para miktarı yazılı kağıdı verip gönderirdi vezneye. Başarılı da bir doktormuş, o yüzden gitmiştim. Ama üslubundan ötürü bıraktım. Çünkü hiç içim rahat gelemiyordum kadından. Zırt pırt arayan biri değilimdir, mesai saatlerinde öenmli bir mevzu için arıyorum, sekreteri açıyor, hiçbir şekilde görüştürmüyor hocayla. Hep muayeneye geleceksin. Anladım ki hastaneye para kazandırmakla ilgili daha çok. Ben neler yaşıyorum umrunda bile değil. Bıraktım sonunda.

Yaşın çok genç, bu senin için bir artı. Bu işler çok paranın ve daha da önemlisi ümidin tüketildiği yerler. İyi araştır, buradaki deneyimli arkadaşlardan da isim al, güvendiğin bir yere git.

Fsh yüksek olunca direk tüp bebek diyorlar. Hatta tüp bebek de olmaz, kıbrıs a donör yumurtaya gidin diyorlar. Bazı merkezler başarı oranalrını düşürmemek için fsh 10 un üstündeyse kabul etmiyorlar.

Benim eski bir doktorum da seninkisi gibiydi. Bazı doktorlar konuşmayı sevmezler. Kadına ben soruyordum devamlı, endişeliyim çünkü. Neredeyse geçiştirirdi salak kadın. Anca elime üzerinde para miktarı yazılı kağıdı verip gönderirdi vezneye. Başarılı da bir doktormuş, o yüzden gitmiştim. Ama üslubundan ötürü bıraktım. Çünkü hiç içim rahat gelemiyordum kadından. Zırt pırt arayan biri değilimdir, mesai saatlerinde öenmli bir mevzu için arıyorum, sekreteri açıyor, hiçbir şekilde görüştürmüyor hocayla. Hep muayeneye geleceksin. Anladım ki hastaneye para kazandırmakla ilgili daha çok. Ben neler yaşıyorum umrunda bile değil. Bıraktım sonunda.

Yaşın çok genç, bu senin için bir artı. Bu işler çok paranın ve daha da önemlisi ümidin tüketildiği yerler. İyi araştır, buradaki deneyimli arkadaşlardan da isim al, güvendiğin bir yere git.
Cok tesekkur ederim soylediklerinizde cok haklisiniz :(

En kolayi transfer ama idrarliyken asiri bastrdilar ve oyle cok oyalandilar canim cok yanmisti bide hemen ginderdilwr kimileri hastanede kalmis bi kac saat ya da bi gece..

Simdi fsh dusmeye basladi.ama esimin tedavisini beklycem diye gecen zamanda fsh yukselermi tekrar birinin fsh 80 mis 15 e dusmus diye duydum gercekten fsh bitkisel tedavyle dusermi..

Bide 20 e yakin yumurta toplanmisti ve hemen hemen hepsi dollenmisti fsh yuksek olsa ne olurki dollenme olmaz mi zarari ne ki ya icime suphe dustu ilerde yine yukselirse..

Anlatmak istedigim Aa kalite embroyolar konulmadi neden iste
Neden olacak ticarethane olmusta oyuzden.ozel hastanemi canim gttigin yer.ben ege unv gtmstm.sorunum belli oldgu halde tum tahliller islemler yeniden yapildi.herseyi arastrdilar hsteroskopi yapildi.halbuki sonucumuz okadar belliydiki ben kiziyordum niye uzatyolar dye ama en dogrusunu yaptilar

iste burda da bir yanilgi mevcut embriyo yerlestirme en zor ogrenilen kismi bu isin bildigin sanat aslinda. opu ve takip en kolaylari.
tekrar ediyorum rahim filmi olmazsa olmaz degildir. eger drunuz iyiyse sizi gereksiz tahlillerle bogmaz.

iste burda da bir yanilgi mevcut embriyo yerlestirme en zor ogrenilen kismi bu isin bildigin sanat aslinda. opu ve takip en kolaylari.
tekrar ediyorum rahim filmi olmazsa olmaz degildir. eger drunuz iyiyse sizi gereksiz tahlillerle bogmaz.
Canım ben öğrenme kısmı yada sanat kısmını yazmadım zaten, en acısız kısmı yani anlayacağınız dilde yazayım hasta için en kolay kısmı doktor için olan kısmına girmedim ..

Neden olacak ticarethane olmusta oyuzden.ozel hastanemi canim gttigin yer.ben ege unv gtmstm.sorunum belli oldgu halde tum tahliller islemler yeniden yapildi.herseyi arastrdilar hsteroskopi yapildi.halbuki sonucumuz okadar belliydiki ben kiziyordum niye uzatyolar dye ama en dogrusunu yaptilar
Ege üniversitesinde bebek sahibi oldum, çok güzel ilgileniyorlar hiçbir şey baştan savma yapılmıyor , Proflar ilgileniyor bütün işlemler tıkır tıkır işliyor bu zorlu süreçte birde hastaneden yorulmuyorsun, üstelik rapor çıkartıyorsun devlet karşılıyor bir kısmını veriyorsun,benimde 3 emriyom donduruldu rabbim isteyen herkese nasip etsin .

Birkez daha söylüyorum kesinlikle rahim filmi gerekli . Belki sorun yoktur bilemeyiz ama. Embriyonun konulacak kısmın iyi bilinmesi gerekir .

Arkadaslar bi kez daha konu acmistim bu konuyla ilgili..cocugumuz olmadigi icin esimin sorunun arastirilmasi icin Ankara'ya sevk edilmistik orda tup bebege baslamistik..

Esimin sorunu arastirilmadan sperm artisini gorunce hemen tup bebege baslamisti doktor..tedavi basladgindan beri icimde hep bi huzursuzluk vardi doktor tup bebek sorunumuzun ne oldugunu bile hatirlamiyodu sadece bana ilac veriyodu hep ve yanlis degerde veriyordu her defasinda yanlis igne yaziyodu..

Neyse iste tedavi iyi dollenmis embryolarin cok iyi kalitede diye diye bizi hep heycanlandiriyodu neyse iste transfer islemi sirasinda 3 tane cok iyi embrym vardi ve ben ikisini istedim ben oyle dedikce embryolog hayir hayir ikisini koymayalim dedi ve beni israrci gorunce biri iyi biri kotu embryo koymuslardi ve en iyi embrylarimi koymadilar ben o esnada can acisindan dolayi aklima bisey gelmemisti transferden sonra bunu kafaya cok takmistim neden en iyi embrylarimi koymadilar diye..ve o ikisini dondurmuslardi..

Zaten sonuctada 7.gunumde adet oldum hic beklemedigim anda ve sonuc negatifdi..Doktoru aradik adetim diye o ha bire ilac veriyo daha sonuc olumsuz daha bizi umitlendiriyodu ben neden tutmadiginin arastirilmasini istiyorum ama doktor hic bisey demiyo herkes bi anormallik oldugunu soyluyordu doktor kendide sasirmisti ama hic ilgilenmedi ve umrunda degiliz suan

Benim kafama cok takilan seyler var
Neden en iyi embiyolarimi koymak yerine dusuk kalitede koydular ve ben odadayken hadi esim dondurulmasini istemeseydi o embryolar ne olcakti ve doktor neden bu kadar ilgisiz kaldi

Hersey nasip olduguna inancim sonsuz ama iste neden o embyolar konulmad
Ben en az 13bin lira para harcadim arabamizi sattik en sonunda herseyi ozel yaptirdik kafaya cok taktim ve cok uzuluyorum bu konuda ne yapabilirim arkadaslar o embrolarim neden konulmadi doktor neden ilgisiz biz sonucta bidaha orda tedavi mi gorcezde koymadilar :KK43::KK43:

Çok güzel demissin öncelikle sağlıkla hayırlısı ile vaktinde nasip etsin Rabbim.niye neden diye sorma.hep cvpsiz kalıyor.sen gerçekten iyi bir merkez arayışına gir.bana senin çocuğun olmaz olsa ya bedensel yada zihinsel engelli olur dendi.sujurler olsun Rabbime ki o verirse olmayacak yok.ama hem maddi hem manevi sureci defalarca yaşayan bilir.d dünyadaki en iyi tüp bebek merkezlerinde ilk üçe girdi ve ben ilk denemede başarıli sonuc aldım.ins yüzün gülsün,dua ile..

Back
X