Tup bebek konusundaki en huzursuzluk ve tedirginlik..

Doktoru değiştirmelisiniz kesinlikle.
Benim hem komşum hem de yakın bir akrabam İstanbul'da bu işin piri olan bir profesör hanımla tüp bebek yaptılar komşumun 2 tane nur topu gibi evladı var yakınım da hamile. Doktor a'dan z'ye her şeyle ilgilendi telefonla bile aradı uzak mesafede olduğumuz için.
Bazı yerler sadece para odaklı düşünüyor ne yazık ki insanların umutlarını hayallerini hiçe sayıyorlar.
Allah tez zamanda hayırlı haberler almanızı sağlar inşallah.

Dedim
ost: 47565826 .!.:
Bence doktorunu ara bana neden iyi kalite olan embiryolar yerine düşük kalite olan transfer ettiniz diye sor bence.

Prosedür böyle falan derse prosedür neden böyle diye sor.

Bu arada doktoru değiştir mutlaka. Üzülme dondurulmuş embiryoların var. İnşallah onlar tutar.
Onu da sordum hemen o da cok iyiydi demeye basladi ve gitti hep ayak ustu bilgi verdi bir kere olsun oturark konusmadik

Bi
Onu da ara sor. Kendi şehrinde tüp bebek merkezi varsa belki oraya transfer ettirebilirsiniz. İstanbul tüp bebek merkezi OHAL sebebiyle kapatıldığında dondurulmuş embiryoları başka hastanelere transfer etmişler. İnternette açıklamasını okumuştum.

Mevcut embiryoları transfer ettirmeye çalış bence. Obur türlü tekrar yumurta toplamalari gerekecek
Bin tl ucret almislardi bizden dondurma icin aklima hemen para icinmi boyle yaptilar sorusu geldi eger transfer ihtimali varsa kendim bile gotrrum istanbula yasadigim yerde yok malesef:(

Bana
Doktoru değiştirmelisiniz kesinlikle.
Benim hem komşum hem de yakın bir akrabam İstanbul'da bu işin piri olan bir profesör hanımla tüp bebek yaptılar komşumun 2 tane nur topu gibi evladı var yakınım da hamile. Doktor a'dan z'ye her şeyle ilgilendi telefonla bile aradı uzak mesafede olduğumuz için.
Bazı yerler sadece para odaklı düşünüyor ne yazık ki insanların umutlarını hayallerini hiçe sayıyorlar.
Allah tez zamanda hayırlı haberler almanızı sağlar inşallah.
ozelden yazabilirmisniz doktoru ve merkezi valla umitlendim bi an cok sagolun

Canim
Bence doktorun adını ve merkezin adını da Paylaş. Belki burada hastalari vardır. Onların da bir yorumu olabilir.
ben doktoru cok arastrmistm genellikle hep olumluydu sadce bi kisiden olumsuz yorum gormustum hemen tup bebege basladi herseyi para diye yazmisti ve galiba hak verdim ona yasak diye paylasamyorum

Canim

ben doktoru cok arastrmistm genellikle hep olumluydu sadce bi kisiden olumsuz yorum gormustum hemen tup bebege basladi herseyi para diye yazmisti ve galiba hak verdim ona yasak diye paylasamyorum
Neden yasak ki tup bebek bölümünde yazıyoruz herseyi bilmiyordum yasak olduğunu . Ayrıca embriyolarini tasiyabiliyorsun istediğin merkeze

Ben inanılmaz pinpirikli biriyim. Tüp bebek için istanbula gittim doktor tamam tup bebek yapalim hemen yapacaktim. Ama doktor dedi ki eğer yaparsak sansiniz düşük önce laparoskopi olman lazim çikolata kistim vardı 6cm . Eşimin de sorunu varmış bilmiyorduk orda öğrendik . Bence arastiriyorlar. Ben memnunum en azından

Sen tüp bebek öncesi yapılan tetkikleri diyorsun, onu zaten yapacak ki infertilitenin nedeni bulunacak. Benim dediğim transfer sonrası gebelik olmazsa...

Biz
Sen tüp bebek öncesi yapılan tetkikleri diyorsun, onu zaten yapacak ki infertilitenin nedeni bulunacak. Benim dediğim transfer sonrası gebelik olmazsa...
De hic tetkik yok sonunda fshmda yukselmeye basladi doktor bide benim fsh degerime bakip hemen tup bebek dedi fshm normaldi bi kac ay sonra hormon testinde 12 cikmisti ve 23 yasindayim doktor bu deger cok yuksek hemen tup bebek dedi esimin azosperm oldugunu bilmeden bide..

esim azospermiydi doktor ona bile bakmadi o ay fshm 12 ye cikmis hemen tup bebek demisti bide deger artarsa tup bebek bile olmaz demisti :( iyce yoruldum ya benim fsh dusmeye basladi sadece o ay yuksek cikmisti off 20 ye yakin yumurta toplanmisti bide beni korkutmuslardi ya:(

Biz

De hic tetkik yok sonunda fshmda yukselmeye basladi doktor bide benim fsh degerime bakip hemen tup bebek dedi fshm normaldi bi kac ay sonra hormon testinde 12 cikmisti ve 23 yasindayim doktor bu deger cok yuksek hemen tup bebek dedi esimin azosperm oldugunu bilmeden bide..

Ankaraya yönlendiren merkezde hiçbir tetkik yapılmadı mı? Ne kadarlık evlisin? peki hiç aşılama falan denendi mi? FSH 10 üzerinde tüp bebek diyorlar evet ama aşılama denenmesi gerekmez miydi anlamadım. Merkezi paylaş bende merak ettim

Yol canım tup bebek öncesi tetkikler arasında laparoskopi yok . Rahim filmi amh hormonlar falan var .

esim azospermiydi doktor ona bile bakmadi o ay fshm 12 ye cikmis hemen tup bebek demisti bide deger artarsa tup bebek bile olmaz demisti :KK43: iyce yoruldum ya benim fsh dusmeye basladi sadece o ay yuksek cikmisti off 20 ye yakin yumurta toplanmisti bide beni korkutmuslardi ya:KK43:

Eşinin sperm sonucu yokmuydu yanınızda, ona bakmıştır. Azosperm varsa aşılama olmaz zaten bildiğim kadarıyla, aşılamayla zaman kaybetmek istemiyor çoğu yer. Çünkü sen yine iğne vb. bütün işlemleri aynı yapıyorsun, yumurtan çatlayınca spermi enjekte ediyorlar sadece...başarı şansı tüp bebeğe göre çok düşük ve hiçbir sorun olmaması lazım özelliklede sperm sorunu. Bence eşinde azosperm sende fsh yüksekliği direk tüp bebeğe yönlendirdiler sizi.

Yol canım tup bebek öncesi tetkikler arasında laparoskopi yok . Rahim filmi amh hormonlar falan var .

Bi ultrasona girmişsindir ama en azından ve rahim filminde çıkmıştır çikolata kisti zaten. Laparoskopi, histereskopi falan genelde ultrasonda görünen bir sorun varsa bakılıyor. Bana rahim filmi bile çekilmemişti :(

Eşinin sperm sonucu yokmuydu yanınızda, ona bakmıştır. Azosperm varsa aşılama olmaz zaten bildiğim kadarıyla, aşılamayla zaman kaybetmek istemiyor çoğu yer. Çünkü sen yine iğne vb. bütün işlemleri aynı yapıyorsun, yumurtan çatlayınca spermi enjekte ediyorlar sadece...başarı şansı tüp bebeğe göre çok düşük ve hiçbir sorun olmaması lazım özelliklede sperm sorunu. Bence eşinde azosperm sende fsh yüksekliği direk tüp bebeğe yönlendirdiler sizi.
Canim fshm suan normal duzeyde burdan yaptirip gtmistim test doktor kendi yapmamisti bizi esimin sorunun arastrilmasi icin gondermislerdi esimde 0 spermdi yani amelyat olabilir demislerdi gtmeden bi direk doktora gttik esime bakmadi bi soyleyince bakmisti fshn cok yuksek cocugun olmaz bu degerler tup bebek bile zor diyince benim beynimden kaynar sular dokulmustu suan degerim normal sevyede butun degerlerim normal cok sukur ama iste ne biliyim ya aklim almiyor gider gutmez direk tup bebege bslanirmi bi rahim flmi cekilmezmiydi mesela

Banada cek
Bi ultrasona girmişsindir ama en azından ve rahim filminde çıkmıştır çikolata kisti zaten. Laparoskopi, histereskopi falan genelde ultrasonda görünen bir sorun varsa bakılıyor. Bana rahim filmi bile çekilmemişti :KK43:
Cekilmedi

Hic bir tetkik yok vallahi bende esimin sorununu ogrendik doktorla gorusmeye gittik hemen tedaviye basldi esimin sonuclari gonderrdk vatsptan si kimdiniz derdi

Eşinde azospermi görünce seni çok araştırmaya gerek duymamışlar demek ki :( diyorumya bende 3 kere aşılama 3 tüp bebek yaptırdım hiçbirinde rahim filmi çekmediler. Sadece 4. kez devlet hast. yaptırmak için gittiğimde çekildim zorunluymuş devlet hast. de. Orda da yaptırmadım devlet hastanesi diye gittik doktor 5000 para istedi. Burda bu iş iyi olmaz .... yerde yapıyım ben daha iyi olur oranın şartlarında dedi...hm öyle mi dedik çıktık geldik. herkes soyguncu yani

Arkadaslar bi kez daha konu acmistim bu konuyla ilgili..cocugumuz olmadigi icin esimin sorunun arastirilmasi icin Ankara'ya sevk edilmistik orda tup bebege baslamistik..

Esimin sorunu arastirilmadan sperm artisini gorunce hemen tup bebege baslamisti doktor..tedavi basladgindan beri icimde hep bi huzursuzluk vardi doktor tup bebek sorunumuzun ne oldugunu bile hatirlamiyodu sadece bana ilac veriyodu hep ve yanlis degerde veriyordu her defasinda yanlis igne yaziyodu..

Neyse iste tedavi iyi dollenmis embryolarin cok iyi kalitede diye diye bizi hep heycanlandiriyodu neyse iste transfer islemi sirasinda 3 tane cok iyi embrym vardi ve ben ikisini istedim ben oyle dedikce embryolog hayir hayir ikisini koymayalim dedi ve beni israrci gorunce biri iyi biri kotu embryo koymuslardi ve en iyi embrylarimi koymadilar ben o esnada can acisindan dolayi aklima bisey gelmemisti transferden sonra bunu kafaya cok takmistim neden en iyi embrylarimi koymadilar diye..ve o ikisini dondurmuslardi..

Zaten sonuctada 7.gunumde adet oldum hic beklemedigim anda ve sonuc negatifdi..Doktoru aradik adetim diye o ha bire ilac veriyo daha sonuc olumsuz daha bizi umitlendiriyodu ben neden tutmadiginin arastirilmasini istiyorum ama doktor hic bisey demiyo herkes bi anormallik oldugunu soyluyordu doktor kendide sasirmisti ama hic ilgilenmedi ve umrunda degiliz suan

Benim kafama cok takilan seyler var
Neden en iyi embiyolarimi koymak yerine dusuk kalitede koydular ve ben odadayken hadi esim dondurulmasini istemeseydi o embryolar ne olcakti ve doktor neden bu kadar ilgisiz kaldi

Hersey nasip olduguna inancim sonsuz ama iste neden o embyolar konulmad
Ben en az 13bin lira para harcadim arabamizi sattik en sonunda herseyi ozel yaptirdik kafaya cok taktim ve cok uzuluyorum bu konuda ne yapabilirim arkadaslar o embrolarim neden konulmadi doktor neden ilgisiz biz sonucta bidaha orda tedavi mi gorcezde koymadilar :KK43::KK43:
merhaba canım,
ben haziran ayında tüp bebekle hamile kaldım ve 34 yaşındayım.sürecini en iyi ben anlarım zor bir süreç biliyorum.ama öncelikle şunu söyleyeyim yaşın daha çok genç şimdiden kendini bu kadar yıpratma. inanıyorum ki olur bebeğin.bak bu işte sabır ve güçlü bir psikoloji önemli.
evet doktora güven çok ama çok önemli.sen 2 tane istediğin için anladığım kadarıyla 2 tane orta kalite koymuş olabilirler.yasa gereği 35 yaşın altındaysan 1.kalite 1 tane eğer kalitelin yoksa 2 tane orta kalite koyarlar.benim eşim varikoseldi azospermi değilde morfoloji problemimiz vardı ameliyat oldu ilaçlar kullandı yaklaşık 2 sene geçti normal yolla bebeğimiz olmadı.ve doktorum bu önemli değil dedi.yani tüp bebekte senin kaç tane döllenebilecek olgunlukta yumurtan varsa atıyorum 5 tane ise erkekten de 5 tane yapısı düzgün sperme ihtiyaç vardır.döllenirler ve 3. veya 5. güne giden embriyolar transfer edilir.işte burda kadın faktörü devreye girer.kadında tüm değerler uygun olsa bile en iyi kaliteli embriyo konsa bile tutmaya bilir.tüp bebek bölümünde ne hikayeler var 11 kez tedavi gören var.

biliyorum maddi manevi zorlayıcı süreçler.bence sen ilk önce embriyolog ile görüş şuanki embriyoların hakkında bilgi al.daha sonra bu konuda uzman doktor bul bak ben istanbuldayım istersen kendi doktorumu önerebilirim.ve ya araştır başka doktor bul ve görüş canım.

Eşinde azospermi görünce seni çok araştırmaya gerek duymamışlar demek ki :KK43: diyorumya bende 3 kere aşılama 3 tüp bebek yaptırdım hiçbirinde rahim filmi çekmediler. Sadece 4. kez devlet hast. yaptırmak için gittiğimde çekildim zorunluymuş devlet hast. de. Orda da yaptırmadım devlet hastanesi diye gittik doktor 5000 para istedi. Burda bu iş iyi olmaz .... yerde yapıyım ben daha iyi olur oranın şartlarında dedi...hm öyle mi dedik çıktık geldik. herkes soyguncu yani
Aynen oyle
merhaba canım,
ben haziran ayında tüp bebekle hamile kaldım ve 34 yaşındayım.sürecini en iyi ben anlarım zor bir süreç biliyorum.ama öncelikle şunu söyleyeyim yaşın daha çok genç şimdiden kendini bu kadar yıpratma. inanıyorum ki olur bebeğin.bak bu işte sabır ve güçlü bir psikoloji önemli.
evet doktora güven çok ama çok önemli.sen 2 tane istediğin için anladığım kadarıyla 2 tane orta kalite koymuş olabilirler.yasa gereği 35 yaşın altındaysan 1.kalite 1 tane eğer kalitelin yoksa 2 tane orta kalite koyarlar.benim eşim varikoseldi azospermi değilde morfoloji problemimiz vardı ameliyat oldu ilaçlar kullandı yaklaşık 2 sene geçti normal yolla bebeğimiz olmadı.ve doktorum bu önemli değil dedi.yani tüp bebekte senin kaç tane döllenebilecek olgunlukta yumurtan varsa atıyorum 5 tane ise erkekten de 5 tane yapısı düzgün sperme ihtiyaç vardır.döllenirler ve 3. veya 5. güne giden embriyolar transfer edilir.işte burda kadın faktörü devreye girer.kadında tüm değerler uygun olsa bile en iyi kaliteli embriyo konsa bile tutmaya bilir.tüp bebek bölümünde ne hikayeler var 11 kez tedavi gören var.

biliyorum maddi manevi zorlayıcı süreçler.bence sen ilk önce embriyolog ile görüş şuanki embriyoların hakkında bilgi al.daha sonra bu konuda uzman doktor bul bak ben istanbuldayım istersen kendi doktorumu önerebilirim.ve ya araştır başka doktor bul ve görüş canım.
Cok tesekkur ederim Rabbim yardimciniz olsun bnim anlatmak istedgim ben ozelde yaptrmistim herkese 2 tane koyuluyordu bende iki tane istemistim ama bana en iyi kalitede olan embryolar yerine dusuk kalite konuldu o cok takildi kafama neden iyileri koymadi tutmayacaksaydida iyiler tutmasaydi diyorum artik direk dondurmadan bahsettiler bin lirada para aldilar biz maddi manevi bittik zaten de iste bu kadar ilgisiz olunacagini dusunmemistim hemsireye rahim filmi istedimi doktor diye soruyorum aldigim cevan sen doktordan iyi mi bilcen oldu normalde hic susmam cok acik sozluyumdur ama iste bu tedavi suresince herseye sabrettin susmaya calistim ama ne fayda off aman su ayada kadar cekmedigim dert kalmadi Yinede sukredyrm Rabbim buyuk :( canik esimde azda olsa sperm artisi var ama varikosel olma ihtimali varmiki morfolojide bozuk sonucta..

Back
X