• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezlerinin Kalitelerini Teşhir Edelim

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozlemozkutay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
umutta denemedim ama benim bi akrabamın arkadaşı orda yaptırmış tutmuşşş...ve umut dan önce başka yerlere gitmiş olmamış umutda olmuş....bir kaç ay öncede ablası denemiş onun kide tutmuş...çok memnunmuş...banada oraya git diyor akraban....ama orasıda karşıda uzakta...avrupa yakasında olsaydı iyi olurdu....

Sağol cnm Benimde ablamın işyerinden arkadaşı 11 yıl sonra ikizlerine hamileymiş orda yaptır araştır deyip duruyor. Ücreti de uygunmuş diğer merkezlere göre sanırım.

arkdaslar bende ıSTANBUL CERRAHı HASTANESINI TAVSIYE EDERIM fulyada ılgı alaka gerceken guzel kısmet olursa yakın bı zamanda 2 tup bebegı yıne burada denemeyı dusunuyoruz herkese tavsıye edıyorum

Sağol cnm Benimde ablamın işyerinden arkadaşı 11 yıl sonra ikizlerine hamileymiş orda yaptır araştır deyip duruyor. Ücreti de uygunmuş diğer merkezlere göre sanırım.

evet uygunmuş heralde.ve raporda geçiyomuş bildiğim kadarıyla....ben raporlu yapacağım için ssk geçen yerlere bakıyorumda.....hakımızda hayırlısı canım

kesinlikle brüksel tüp bebek prof.dr.yücel karaman dr süper ekip süper IMSI teknolojisini türkiyede ilk uygulayan doktor,

merhaba arkadaşlar ben siteye yeni kaydoldum. daha önce hep okuyordum ancak bu defa yazmak istiyorum çünkü bu başlık gerçekten çok önemli... ben de araştırma yaparken herkesin deneyimlerini bir sürü kez okumuş hatta ezberlemistim, ancak doğru tercih yapamadım ne yazık ki ve üzücü zamanlar geçirdim :( bizim problemimiz erkek faktörü. eşim varikosel ameliyatı oldu, hareket ve sayı problemimiz var. ameliyattan sonra 10 ay filan bekledik ancak durum çok iç açıcı gelismediği ve önceden de basarısız bi asılama deneyimimiz oldugu için tüp bebek yaptıralım dedik ve memorial hastanesini seçtik. daha önceki bi sayfada bi arkadasımız çok memnun oldugunu yazmıs ama bizim için sureç aynı sekilde islemedi güvenç bey ile. ilk görüsmemiz çok iyiydi, umut dolduk, başarı şansımızın yüksek olduğunu hemen başlamamız gerektiğini söyledi ve başladık, ilaçları yazdı, hastaneden ayrılırken rüyada gibiydik kaç yıllık hayalimize ulaşmamıza ne kadar da az kalmıstı.. tedavi başladı, uzun protokoldü. bir kez önemli bir problemimizi danısmak için kendisine ulasmaya çalıstık ancak ne cepten ne hastaneden ne muayenehaneden not da bırakmamıza rağmen ulaşamadık, o da bize ulaşmadı ve acaba mı sorusu canlandı kafamızda, herkes doktoruna ulasabiliyordu, doğru seçimmiydi ya acil bi durumda da ulaşamazsak ama pipiriklenmeyelim, yola devam dedik.. kontrollerimiz sıklasmıstı ve ben polikistik gorunumlu yumurtalıklarımdan dolayı ohss den korkuyordum (polikistik over hastası değilim sadece o yapıya benzermiş yumurtalıklarım) daha önce başına bu durum gelmis insanları okumustum hatta tanımıstım. doktoruma surekli bu korkumdan bahsediyordum zaten çok hoş sohbet bi havada geçmeyen kontrollerimiz, onun bana boşuna vesvese yaptığımı sölemesiyle sona eriyordu. ta ki çatlatma iğnesi gününe kadar... o gün yumurtalıklarımın sayısının çok fazla olduğunu ve e2 hoormonumun çok yüksek olduğunu bunun da ohss riski taşıdığını söyledi, kasıklarım da şişmişti ve acıyordu zaten, şok olduk, bi serumla da atlatabilirsin yoğun bakımla da, önceden bilemeyiz nolacağını, riskleri sölemeliyim dedi... bugün mü belli olmustu yani bu, ben bundan korkuyordum sölemistim dedim. ilaç dozu ayarlanamaz mıydı dedim.. yumurtaları toplayalım nakletmeyedebiliriz sonraki ay naklederiz tarzında şeyler söyledi, kafam allak bullak oldu... ben iğne olmak istemiyorum dedim, iğneden sonra gelisiyordu cunku ohss, korktuğum basıma gelmisti, eşimle görüseyim ararım dedim. odadan çıktım ağlamaya başladım, eşimi aradım bunu göze alabiliyormuyuz dedim, bi serumla ya da yoğun bakımla...hayır dedi, önemli olan sensin dedi, benim de kararım o dedim, çünkü doktora da daha önce belirttiğim gibi çok narin bi bünyem vardır ve bağışıklık sistemim kuvvetli değildir... kısmet değilmiş demek dedik, tahminimden çabuk toparladım ve kendiisine fikrimi sölemek için aradım, eşimle kararımız budur, bu riski göze almıyoruz dedim, seçim bizim sonuçta dedim, psikolojik yardım alın dedi, çok şaşırdım, beni bu kararımdan ötürü anlayamamış çünkü, ihtiyacım yok teşekkür ederim dedim. asıl ben şaşırmıstım onun söylediklerine... sonuç uçan 3,5 milyar -ki ikaçları hep yüksek doz kullandığımız için- ve hayallerimizdi... yeniden denesem nerede olur bilmiyorum yaklasık 1 yıl oldu.. bi tanıdık baahçecide yaptırdı, yıllar sonra simdi hamile ve çok memnun kalmıs. bi arkadasım beylikduzu medicanada yaptırdı, onda da ohss oldu 2 gun hastanede yattı karnı kilolorca su topladı ama hamile ve memnun kalmıs... paylasmak istedim...

canım arkadaşım beklemede2009 çook geçmiş olsun...memoril cidden en güvenilir ,huzurlu bir yer..ama tabiki doktorundan doktoruna değişiyor..memorilde semra kahraman derim.. bahçecidede mustafa bahçeci derim. çünkü bu dediğim doktorlar profosör doktorlar...yine de bu doktorlardan birine görünmeni isterim..ama tabiki en son karar senin...

evet bensunazcım haklısın bence de doktordan doktora değisir hatta aynı doktor bile kisiden kisiye değişir, tabiki bu doğal bi süreç çünkü herkesin yaşadıkları farklı... memorialin laboratuarı en iyi diye aslında orayı seçtik bi de acaba semra hanımın başı çok kalabalıkmıdır, bi arkadasım da bu doktora muayaneye gitmisti iyi demisti nasılsa ekip işi gidelim nolcak dedik ama keske demeseydik diye o kadar üzüldüm ki anlatamam, sonuçta hem hayallerin hem paran bi anda uçup gidiveriyo, elde var sıfır... gene tüp bebek yaptırsam gene aynı şeyleri yaşarmıyım diye sormustum o gün, daha düsük dozda kullanılır bu sefer demisti, o zaman neden bunda kullanmadık ki neden -ki ultrasonla hep izlendi hep tahlillerim oldu... son gün dozu için haber bekle dediler, kuruldan geçiyo ya, bana bi doz bildirildi tamam dedim, sonra yeniden arandım doktorunuz dozu artırdı dediler, öle vur iğneyi tamam dedim, şimdi düsünüyorum da acaba kurulun belirlediğini vursaydım o kadar fırlamazmıydı, bilmiyoruz ki arkadaşlar doktor diyiliz sonuçta, bildikleri bişi var deyip yaptık herşeyi ama sonradan hormon rakamlarını aldığımda birden yükselmediğini gördüm zaten yükselme eğrisindeymiş, offf neyse böle bişiler iste ama yarım bırakma kararından pişmanmısın derseniz kesinlikle değilim. daha kontrollü gidebileceğimiz çok güvenebileceğim bi doktorla devam etmek istiyorum. doktora güvenmek de çok önemli, ben ne yazık ki güvenememistim... memoriale yaşadığım bu seylerden dolayı tekrar gitmem arkadasım, bahceciden çok memnun kalan bi tanıdığmğz var da ama aklımda amerikan hastanesi bülent urman var. çünkü o zor dönemimde beni hiç tanımamasına rağmen attığım maillere anında cvp vererek bana çok destek olmustu bülent bey, doktorun ulasılabilir olması çok güzel. güven ve moral vermisti bana sözleri. hastanenin bölüm başkanı, öreme merkezi sorumlusu, infertilite derneği başkanı vs...

merhaba beklemede2009 başına gelenlere çok üzüldüm doktorların bazı şeyleri bizim kadar önemsememesi çok üzücü okadar emek para harcanıyor tabi psikolojik olarak yaşadıklarımızda var ama yinede en önemlisi sağlık inşallah iyi bir hastane ve doktor bulursun da yeniden problem yaşamazsın ben sana hastane tavsiye edemiycem çünkü ben türkiyenin diğer ucundayım hepimiz problemler yaşıyoruz bende ikincisini yaptırıcam ekimde ama uzun protokol ama hormonlarımdan biri yüksek çıktı ve bu da çok önemli ilaç kullanınca inşallah düşer sana tekrardan tedavin hayırlı olsun diyorum

beklemede 2009 olmuş bir terslik. ben memorial ı çok beğenip savunuyordum ama kimse mükemmel değil elbet. belki baştan daha düşük dozlarda gitseydi son tahlilde e2 bu kadar fırlamayacaktı. ama herhalde dr da sonunda pco olmadığın için bu kadar yükseleceğini tahmin etmedi ve yüksek sayıda yumurta elde etmek için yüksek doz devam etti. ben ilk denememi almanda yaptırdım ben de doktorumdan memnun kalmadım. ben devamlı önceki kürtajımdan sonra bir sorun kaldı dediğim halde rahim filmi bile istemedi. hsg yi anck denemeden sonra ben kenim istedim ve rahimde bir miktar yapışıklık çıktı. ben de labaratuarı çok iyi diye bahçeciyi istemiştim. kader kısmet işi bunlar. amerikan hastanesine 2 kere gittim devam etmedim ama şunu söyleyeyim en çok ilgiyi orada gördüm. mail veya telefonla istediğin an ulaşıyorsun ve mutlaka aynı gün geri dönüyorlar. ama belki baştan oraya gitsen yine aynı şey olacaktı onu bilemeyiz. yalnız bundan sonra nereye gidersen git ilk tedavin doktorlara çok şey anlatacak ve yeni tedavini daha iyi planlayacaklardır. tabii bu arada ne kadar ilaçla ne kadar e2 değerin yükseldiği gibi ne kadar yumurtan büyüdü hatta başta kaç tan vardı 2. kontrolde kaç tane vardı ve büyüklükleri gibi detayları not aldıysan yeni tedavinde çok yol gösterecektir. bol şans.

haklısın denizcim kader kısmet.. nasip değilmis demek o zaman içerisinde.. bütün tahlil kağıtlarını aldım hastaneden, ilaç değerlerimi de gunu gunune not etmistim, yuksek dozlar hep zaten, yumurta sayımı da hep sordum ama çok çok demisti, görüyordum da ultrasında zaten, neyse :( bundan sonrasına bakmak lazım artık... sen ikinciyi nerede dusunuyorsun?

eylulcum hayırlı olsun canım, prolaktin stresle yukselen bisi nolur gözel seyler dusun.. Rabbim gonlune gore versin, hayırlı evlatlar nasip etsin sana da tüm el açanlara da canımm

evet bensunazcım haklısın bence de doktordan doktora değisir hatta aynı doktor bile kisiden kisiye değişir, tabiki bu doğal bi süreç çünkü herkesin yaşadıkları farklı... memorialin laboratuarı en iyi diye aslında orayı seçtik bi de acaba semra hanımın başı çok kalabalıkmıdır, bi arkadasım da bu doktora muayaneye gitmisti iyi demisti nasılsa ekip işi gidelim nolcak dedik ama keske demeseydik diye o kadar üzüldüm ki anlatamam, sonuçta hem hayallerin hem paran bi anda uçup gidiveriyo, elde var sıfır... gene tüp bebek yaptırsam gene aynı şeyleri yaşarmıyım diye sormustum o gün, daha düsük dozda kullanılır bu sefer demisti, o zaman neden bunda kullanmadık ki neden -ki ultrasonla hep izlendi hep tahlillerim oldu... son gün dozu için haber bekle dediler, kuruldan geçiyo ya, bana bi doz bildirildi tamam dedim, sonra yeniden arandım doktorunuz dozu artırdı dediler, öle vur iğneyi tamam dedim, şimdi düsünüyorum da acaba kurulun belirlediğini vursaydım o kadar fırlamazmıydı, bilmiyoruz ki arkadaşlar doktor diyiliz sonuçta, bildikleri bişi var deyip yaptık herşeyi ama sonradan hormon rakamlarını aldığımda birden yükselmediğini gördüm zaten yükselme eğrisindeymiş, offf neyse böle bişiler iste ama yarım bırakma kararından pişmanmısın derseniz kesinlikle değilim. daha kontrollü gidebileceğimiz çok güvenebileceğim bi doktorla devam etmek istiyorum. doktora güvenmek de çok önemli, ben ne yazık ki güvenememistim... memoriale yaşadığım bu seylerden dolayı tekrar gitmem arkadasım, bahceciden çok memnun kalan bi tanıdığmğz var da ama aklımda amerikan hastanesi bülent urman var. çünkü o zor dönemimde beni hiç tanımamasına rağmen attığım maillere anında cvp vererek bana çok destek olmustu bülent bey, doktorun ulasılabilir olması çok güzel. güven ve moral vermisti bana sözleri. hastanenin bölüm başkanı, öreme merkezi sorumlusu, infertilite derneği başkanı vs...
merhba arkadasim bende aynen senin gibi yim hassas bi bunyeye sahipim lik tup bebekte verdiler ilaci hormonu transferden sonra 8. gun siddetli ohss oldum hast yattim 3 gun. gebelik olmadi. 2 denemede puregona baslamadan once decapeptil kullandim 10 gun bu hormonlari baskiliyormus. puregonun dozuda yariya indirildi 22 yumurta cikti ohss cok hafif gecirdim bu sefer gebelikolustu 8 haftaya kadar yumurtaliklar hala buyuktu
ne yaparsak yapalim bu bizde oluyor ohss devam etmesi gebelikle paralel gidiyor
ALLAH sana ve bizim gibilere yardim etsin. tup bebegin stresi bi taraftan cektigimiz sancilarda cabasi :dilcikar:
ama malesef bebegimi kaybettim

beklemede2009 canım inşalllah seçecegin gidecegin hastane ve doktorun hakkında hayırlı olur...dogru söylüyosun semra kahraman çoook yoğun bir doktor...ama işinin ehli bir doktor...biz her gitmemizde illede semra kahraman demiştik....tekrar gidersem yine onu düşünüyorum...canım senin yaşın kaç..bu ilk mi denemen di...

sekocum çok geçmişler olsun canım.. bilmiyorum canım ya bende hem yeniden başlamak istiyorum hem korkuyorum. sen nerede yaptırmıstın önceki denemeleri? bundan sonrası için ne düşünüyorsun?
bensunazcım semra hanım dediğin gibi çok yoğun ama keşke ilk ona gitseydim bende, nasip.. ben 31 yaşındayım canım, 1 başarısız aşılamamız olmustu, ilk tüp denememdi..

canım inşalllah 2 ci tüp bebekte RABBBıM muradını verir..daha fazla arattırmadan..canım bu ararda kendini zinde ve rahat hissettiğinde başla derim...stresrt yok tabiikiiii...canım inşşşşş başarılı olursun....

kızlar nerde fiyatlar uygun bende tüp bebek yaptırıcam ama durumum yok

merhaba, ben ankarada maya tüp bebekte yaptırdım. çok şükür sonuc olumlu oldu. allah herkese bebeklerini bagışlasın insallah. ben merkezden çok memnun kaldım. erkek infetilitesinde de cok iyiler özel yöntemleri var. benim eşimde problemler coktu bende pco vardı. hemşireler ekip harika, güleyüz var ve kendinizi özel hissediyorsunuz. temiz bir yer ayrıca. yerlerde toz bile yok. ameliyathaneleri cok harika. uzun uzun ilgilenip her sorunuzu yanıtlıyorlar. hatta evde durup dururken aklınıza bişey takılsa bile arayıp sorabiliyorsunuz. ben kimbilir kac kez aradım ama bir kez bile terslemediler. muayene ücreti, o ücreti bu ücreti... istemediler. tedavi başında şukadara malolur dediler ve o miktarı gecmedi. ödeme de sıkıstırmıyorlar da ayrıca. osman hoca ve adnan hoca baştaki doktorlar. benim doktorum adnan bey oldu. kendisine pek ifade edemesemde onu cok seviyorum :)

Back
X