TÜP BEBEK SÜRECİNDE BERBAT HİSSETTİREN EŞ

Bütün yorumlara beğendim ata ata geldim.
Benlik bir şey yok diyip kontrole gelmemek kaçıncı seviye umursamazlık?
Sanki kadın kendi kendine üreyecek :D ne demek benlik bir iş yok 😂 işten izin alamasa anlarım da anasını yalan söylememek için evde kalacak olması şaka mı ya. Böyle bir hassasiyeti varsa doktor kontrolünü söyleyebilir tedaviyi söylemeden. Ama adamın baştan eşiyle doktora gidesi yokmuş, anası da bahane olmuş. Keşke konu sahibi ertelese tedaviyi. “Ben anne olacaksam sen de baba olacaksın, tek başıma mı yapıyorum ben bu çocuğu?” diyebilse keşke.

Merhaba arkadaşlar, 3 yıllık evliyiz doğal yollardan çocuk sahibi olamadık. Tüp bebek tedavisine başladık. Eşim her zaman zor bir insandı fakat bu süreçte midemi bulandırdı yaptıkları. Muhtemelen 3 gün sonra transferim var şu an hüngür hüngür ağlıyorum.

Olay şu, ben tüp bebek tedavisine başladığımızı annem dahil kimseye söylemedim. Stres faktörü olsun istemedim. Yapı olarak stresli bir insanım kendimi rahatlatmaya Vs çalışıyorum, ki ilaçlar yeterince duygusal yapıyor insanı. Yarın kontrol var, eşim izinli önce ben gelmeyeyim sen git dedi. Sonuçta benlik bir şey yok dedi ben biraz bozulunca tamam dedi. Sonra annesi aradı yarın beni hastaneye götür dedi annesine yok dedi vs. Sonra bana anneme yarın evde olacağım dedim seninle de gelemem yalan söylemiş olurum dedi. Günlerce ağlamak istiyorum, ben mi yanlış düşünüyorum yada hissediyorum. Bu nasıl bir sorumsuzluk nasıl bir eşlik. Ben o kadar hormon kullanıyorum, kendimi berbat hissediyorum her türlü fedakarlığı yapıyorum o annesine yalan söylememek için gelmek istemiyor.

Transferi iptal ederdim.

Belki de fiziksel bir probleminiz yoktur, ruhlar aleminde kimse bu adamın çocuğu olarak dünyaya gelmek istemiyordur:)
Siz ister miydiniz böyle bir babanız olsun?
Yazık ya sırf üç senelik evlisiniz diye bu saçma adama - bu olay nezdinde değil genel olarak öyle olduğunu iddia etmissiniz- çocuk mu vereceksiniz?
Peki neden? Mutsuzluktan ölýrken "çocuğum için katlanıyorum, yoksa bir saniye durmam" diyebilmek için mi?

Bence beklentiyi bitirmek, baba yokmus gibi davranmak işler bi duzen degil, bunu anlatmaya çalışıyorum aslinda.
Ebeveyn olarak hic bisey beklemesen bile cocuk baba arıyor. Belki biliyosunuzdur bende bosandim ama kizim babaya cok duskun. Cocugu arayip sormasa, cocugum adina kırgın hissederdim. Anasayfada şu an konu var mesela. Adam 8 yildir aksamlari uyuyor, cocuklarin uyku vaktinde kalkiyomus. Buna rağmen 2 cocuk yapılmış, kocam uyuyor diye sikayet ediliyor. Hadi 1.cocugu yaptin, gordun, 2.neden yapildi? Mantiksiz dimi?

O yuzden "ben tek basima yeterim" demek yerine bu adamdan bi cacık olmaz cocuk yapmayayim demek daha dogru. Geldim gidiyorum, kk da kacinci senem, bazi kadinlari anlayamıyorum açıkçası
iyi de ama baba olacak adam yok ki, yok gibi bir şey yani, ara ki bulasın

bu arada benim yok çocuğum, evli de değilim. yani tuttum olmayacak birinden çocuk yaptım diye söylemiyorum bunu

kadınlar çocuk istiyor
ama erkekler tırt
e ne yapacaz bu toplumda bu dengesizlikle?

elbette arayıp bulup, denk getirip çok güzel adamlarla çocuk yapacak kadınlar olacaktır ama büyük kısmının o şansı yok, olmayacak. matematik ortada...

Merhaba arkadaşlar, 3 yıllık evliyiz doğal yollardan çocuk sahibi olamadık. Tüp bebek tedavisine başladık. Eşim her zaman zor bir insandı fakat bu süreçte midemi bulandırdı yaptıkları. Muhtemelen 3 gün sonra transferim var şu an hüngür hüngür ağlıyorum.

Olay şu, ben tüp bebek tedavisine başladığımızı annem dahil kimseye söylemedim. Stres faktörü olsun istemedim. Yapı olarak stresli bir insanım kendimi rahatlatmaya Vs çalışıyorum, ki ilaçlar yeterince duygusal yapıyor insanı. Yarın kontrol var, eşim izinli önce ben gelmeyeyim sen git dedi. Sonuçta benlik bir şey yok dedi ben biraz bozulunca tamam dedi. Sonra annesi aradı yarın beni hastaneye götür dedi annesine yok dedi vs. Sonra bana anneme yarın evde olacağım dedim seninle de gelemem yalan söylemiş olurum dedi. Günlerce ağlamak istiyorum, ben mi yanlış düşünüyorum yada hissediyorum. Bu nasıl bir sorumsuzluk nasıl bir eşlik. Ben o kadar hormon kullanıyorum, kendimi berbat hissediyorum her türlü fedakarlığı yapıyorum o annesine yalan söylememek için gelmek istemiyor.
Sadece çabalayan anlaşılan sizsiniz cocuk için eşini mecburiyetten eşlik ediyor şimdiden bu kadar sorumsuzsa bebeğiniz olunca bu yükü taşıyabilecekmi

Mükemmel bir baba adayı bayıldım size hamile kalamıyosunuz diye sözde şakayla psikolojik baskı yapan çocuk doğduktan sonra hangi şakaları yapar düşünmeden edemedim doğrusu

Bunu kabullenmek çok güç geliyor.
Siz şimdi kabullenmezseniz ileride çocuğunuzla birlikte kabullenmek zorunda kalacaksınız?

Şu an daha transfer için gelmediğinde "haklı olarak" kırılıyorsunuz, 3 gün sonra tek ebeveyn olarak kaldığınızda, ne hissedeceksiniz?

Hayatta sürprizler olabilir, insanlar farkında olmayabilir. Fakat sizde bariz olarak ne yaşanacağı belli.
Ben anne değilim, fakat anne olmak istemenizi anlıyorum saygı da duyuyorum.
Fakat size eşiyle beraber ortak kararla bir köpek sahiplenmiş biri olarak söylüyorum, ben bunda bile 100 kez sordum, en ufak bir istememe durumun varsa sahiplenmeyelim. Düşünün bu bir köpek. Ben eşim hayvanıma bile ya kötü davranırsa, ya da vermek isterse diye korktum çünkü hiç alışkın değildi ve geçmişte saldırıya uğradığı için korkuyordu, siz çocuktan bahsediyorsunuz.

Lütfen gerçeklere gözünüzü kapamayın.

Siz şimdi kabullenmezseniz ileride çocuğunuzla birlikte kabullenmek zorunda kalacaksınız?

Şu an daha transfer için gelmediğinde "haklı olarak" kırılıyorsunuz, 3 gün sonra tek ebeveyn olarak kaldığınızda, ne hissedeceksiniz?

Hayatta sürprizler olabilir, insanlar farkında olmayabilir. Fakat sizde bariz olarak ne yaşanacağı belli.
Ben anne değilim, fakat anne olmak istemenizi anlıyorum saygı da duyuyorum.
Fakat size eşiyle beraber ortak kararla bir köpek sahiplenmiş biri olarak söylüyorum, ben bunda bile 100 kez sordum, en ufak bir istememe durumun varsa sahiplenmeyelim. Düşünün bu bir köpek. Ben eşim hayvanıma bile ya kötü davranırsa, ya da vermek isterse diye korktum çünkü hiç alışkın değildi ve geçmişte saldırıya uğradığı için korkuyordu, siz çocuktan bahsediyorsunuz.

Lütfen gerçeklere gözünüzü kapamayın.
Haklısınız.. ne olduğunun ve ne olması gerektiğinin farkındayım.. bu son yaşananlar bardağı taşıran son damla

Kontrole gittiniz mi tek? Ya da gidecek mısınız. Annesini bahane etmiş çok net tekrar düşünün derim..

Tüp bebek tedavisinde önemli olan eşlerden ikisinde istemesi . Şuan böyle diyorsa zaten o bebeği çok istemiyodur . Tüp bebek tedavisini bitireli daha 1 hafta olmamış biri olarak konuşuyorum seni inanılmaz iyi anlıyorum. Onca emeği yükü iğneyi ilacı sen çekiyosun tek istediğin şey eşinin manevi desteği aslında . Transferi ertelenme şansın var bence bunu ciddi ciddi düşün. Bu arada eşin olmadan transfer olamazsın transfer anında eşinden imza alıyolar.

Bence tekrar düşünün çocuk olayını derim.

Kayınvalideminde uzun yıllar çocuğu olmamış.Kp istemiyormuş kadının zoruyla doktora gitmişler tedaviyle filan olmuş ama adam çocukla ilgilrnmemis.Halende eşimle bir baba oğul ilişkisi yoktur,hatta eşimin icten içe büyük bir öfkesi var babaya karşı.Cunku sahiplenmemis,en ufak başını bile oksamamis,opmemis.Kv çok üzülür hale, baba var ama babasız gibi büyüyen bir çocuga yetmeye çalışmak gerçekten bilenler bilir ekstra zordur.Sizin hikayede sanki kayınvalidenin hikayesine benziyor gibi geldi.İnanin çocuk olursa bu kafadaki bir adamla sizi daha da zor bir hayat bekliyor gibi.

Back
X