Naptınız merak ettim sizi yumurta toplama işlemi oldumuYok canım 10 gunde oldular bakalım sonuc beklıyırum
Canım benim muayenede hiç görmedi adetli iken direk başlattı... 6. Günümde bir tane oluşmuş 9 'na kadar kullan iğneleri gene gel dedi kullandım gittim maalesef aynı boyuta kalmış daha fazla devam edemicez deyip ondan sonra öyle dedi ben zaten şoke oldum şimdi aklım başıma geldi ama geçti işte... hayır oraya gitmicem Allahım muhtaç etmesin ... bahceciye gideceğimCnm adetliyken gittigimiz ilk kontrolde rahim kalinligini ölçüp folikul sayisina(yumurtanın en minnos hali) bakiyolar.yani madem 1 2 folikul gormus neden baslatmis hakkaten..bu dr lari anlamak imkansiz.ayni dr yle mi dvm edicen peki?
Anladim cnm.doktora karar verdin miCanım benim muayenede hiç görmedi adetli iken direk başlattı... 6. Günümde bir tane oluşmuş 9 'na kadar kullan iğneleri gene gel dedi kullandım gittim maalesef aynı boyuta kalmış daha fazla devam edemicez deyip ondan sonra öyle dedi ben zaten şoke oldum şimdi aklım başıma geldi ama geçti işte... hayır oraya gitmicem Allahım muhtaç etmesin ... bahceciye gideceğim
Canım bizde aralık için ilk randevumuzu aldık çok araştırdım ve çok iyi bir yer bulduğumu düşünüyorum kimden duyduysam çok memnun ve diyarbakırda da merkezleri var bir araştır derim. Bahçeci tüp bebek merkeziBizde ocakta düşünüyoruz tüp, süreci hiç bilmiyorum, doğudayız burda iyi bir yerde yok napcam bilmiyorum ya moral için takipteyim
Hayirli olsun ,saglicakla kucaginiza almak nasip olsun.Tüp bebek yaptırırken en önemli şey doktor. Sana güvenide rahatlıgıda o saglıyor. Bende endometriazis hastasıydım 2 yıl cocuk olmadı ilk denememde hüsrana uğradık hatta kendime uzun süre gelemedim ama tekrar devam ettim doktoru dehiştirerek . Allaha şükür hamileyim. Asla yorucu degil süreç ve hiç korkmayın olacakmı olmayacakmı diye düşünmeyin sadece 3 gün evden cıkmadım dinlendim sonrasonda heryerede gittim. Ağır işten kacındım okadar. Şimdi bir oglum bir kızım olacak inşallah olmayan herkese nasip eder Allah.
Canım bizim şehir değiştirme imkanımız yok eşim asker olduğundan bulunduğumuz bölgeden uzaklaşamıyoruzCanım bizde aralık için ilk randevumuzu aldık çok araştırdım ve çok iyi bir yer bulduğumu düşünüyorum kimden duyduysam çok memnun ve diyarbakırda da merkezleri var bir araştır derim. Bahçeci tüp bebek merkezi
Bndede çikolata kisti vardı canim tup bebekten önce doktor kisti baskılayıcı bi iğne vermişti 2 ay sonra transfer olmustuMerhaba, ben de endometriozis hastasıyım. Sol yumurtaligimda çikolata kisti ve karın içerisinde yaygın endometriozis odaklarım var. Biraz ileri evresindeyim. Son kontrolumde doktor bebek için tüp bebek merkezine randevu almamı istemişti. Yumurtan var deneyebiliriz demişti. Ayın 21i için randevu aldım. Adetimin 6. Günü oluyor, bilmiyorum bunun onemi var mı.
Sormak istediğim şey, endometriozis varlığında önce geçici menopoza mı sokulmak gerekiyor? Yani bir dört beş ay gibi bir süreci mi kapsıyor bu işlemler?
Canım Fertijine gözün kapalı güvenebilirsin bizzat kendimden bildiğim için direkt git görün 0 şüphe çekinen olsun çok iyiler çünkü . bu süreç evet çok zor ama ne kadar iyi bir doktorla ilerlersen o kadarda kolaylaşıyor stres yapma. ben mesela secret yapmıştım, o dönem çok popülerdi secret belgeselleri ve kitapları daha tedaviye başlamadan hamileymişim gibi hissetmeye, davranmaya başlamıştım o bile insana öyle güç moral veriyordu ki :) tabiki doktorum ve ekibi de çok iyiydi kendimi hiç şanssız hissetmedim çocğuğum olmuyor diye tam tersi tedavisi var diye şanslı hissettim ve ilk denememde küçüğüm bana geldi, bana tutundu şimdi 3 yaşına girdi bile teyzesi :)kızlar öncelikle hepinize tek tek teşekkür ederim konuyu açtığım ilk gün kendimi o kadar yalnız ve çaresiz hissediyordum ki bu kadar güzel bir bağ yakalayabileceğimizi hayal bile etmemiştim.. Eşimin yengesinin Almanyada yaşayan bir oğlu geçen yaz Türkiye'ye gelip burada tedavi görmüş (daha önce Almanya'da denemişler ancak olmamış) eşim cuma akşamı onunla whatsapptan konuşurken bize Fertijin'i tavsiye etti. Bende ufaktan araştırmaya başladım maşallah baya başarılı görünüyor eşim birinci ağızdan duyunca daha çabuk ısındı (ben başının etini yesem yok olmaz cık der geçer ya neyse) kısacası şimdi umutlarım tekrar yeşerdi. yine burayı güncelleyeceğim, Allah hepimize mutlu haberler vermeyi nasip etsiinn
İlk tüp bebekte bana lucrinle tedavi ettiler 4 ay geciçi menapoz yani ama sonuc negatif oldu. Dr değiştirince şimdiki doktorum yani bana ameliyat olmadan çikolata kistlerini aldırmadan hamile kalman hep düşük dedi bende düşünmeden ameliyat oldum ameliyattan bir ay sonra transfer ettiler. Ve tuttu çok şükür. Eger şanslıysanız tutar ameliyat olmadan ama ilerlemişse benimki gibi tutmuyo ameliyat şart oluyorHayirli olsun ,saglicakla kucaginiza almak nasip olsun.
Peki endometriosis ile ilgili nasil bir tedavi uygulandi ?
teşekkür ederim canım haftasonu eşimin arkadaşının çocuğunun doğum günü vardı ordada konu açıldı yoldada konuştuk artık karar verdik şansımızı Fertijinde deneyeceğiz, yorumun içimi ferahlattı sağol canımCanım Fertijine gözün kapalı güvenebilirsin bizzat kendimden bildiğim için direkt git görün 0 şüphe çekinen olsun çok iyiler çünkü . bu süreç evet çok zor ama ne kadar iyi bir doktorla ilerlersen o kadarda kolaylaşıyor stres yapma. ben mesela secret yapmıştım, o dönem çok popülerdi secret belgeselleri ve kitapları daha tedaviye başlamadan hamileymişim gibi hissetmeye, davranmaya başlamıştım o bile insana öyle güç moral veriyordu ki :) tabiki doktorum ve ekibi de çok iyiydi kendimi hiç şanssız hissetmedim çocğuğum olmuyor diye tam tersi tedavisi var diye şanslı hissettim ve ilk denememde küçüğüm bana geldi, bana tutundu şimdi 3 yaşına girdi bile teyzesi :)
Hay Allah umarım işinize de uygun olacak şekilde yakın biryerde tedavi olanağı bulabilirsiniz. Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.Canım bizim şehir değiştirme imkanımız yok eşim asker olduğundan bulunduğumuz bölgeden uzaklaşamıyoruz
Allahım inşallah bu defa sizin için son tedavi olur ve hayırlı sağlıklı bir yavruyla çıkarsınız tedaviden.Merhabalar bende baslayacagım yarın randevum var adana da. 6.tedavım olacak. Hemen baslarmıyız bılemiyorum. Hepimiz ıcın müjdeli haberler olsun ınsallah
Bence beklememelisiniz 35 yaş altına 1 yıl korunmasız ilişki sonrasında gebelik oluşmuyorsa araştırılması ve çözüme gidilmesi öneriliyor 1 sene boyunca her ay oldu olacak diye bekledim bu süreçte kendim yapılması gereken tüm testleri yaptırdım herşey temizdi 1 sene sonunda öğrendik ki eşimin bir problemi varmış bilseydik 1 sene boşuna beklemez bir çözüm bulmaya çalışırdık şimdi aralıkta tüp bebek için ilk randevumuza gideceğiz. Beklememelisin deme sebebimse her geçen yaşta yumurtalık rezervimiz ve kalitesi azalıyor bu yüzden çözüme gidilmeli..Merhaba,
29 yaşındayım yaklaşık 1.5 yıldır bebek istiyoruz. Bana ve eşime tüm tahliller yapıldı ikimizde de bir sorun yok. Ancak gebelik elde edemiyoruz. Doktorum 2 kere erken düşükten şüphelendi. Ancak bir neden bulunamıyor. 3 ay Klomen, 1 ay Gonal-F kullandım ancak sonuç değişmedi. Tüp bebek için biraz daha beklemeli miyim yoksa yaptırmalı mıyım karar veremiyorum...
Eşime de tetkik yapıldı onda da bir şey çıkmadı. Sizin de bir şey yok dediklerinden sonra mı problem çıktı?Bence beklememelisiniz 35 yaş altına 1 yıl korunmasız ilişki sonrasında gebelik oluşmuyorsa araştırılması ve çözüme gidilmesi öneriliyor 1 sene boyunca her ay oldu olacak diye bekledim bu süreçte kendim yapılması gereken tüm testleri yaptırdım herşey temizdi 1 sene sonunda öğrendik ki eşimin bir problemi varmış bilseydik 1 sene boşuna beklemez bir çözüm bulmaya çalışırdık şimdi aralıkta tüp bebek için ilk randevumuza gideceğiz. Beklememelisin deme sebebimse her geçen yaşta yumurtalık rezervimiz ve kalitesi azalıyor bu yüzden çözüme gidilmeli..
Hayır dedikleri gibi bende sorun yoktu ama biz hiç 1 yıllık çocuk isteği süresinde eşime test yatırmamıştık. Ben en son hsg çektirdim o da temiz çıkınca doktor eşimden test istedi en başından akıl edip eşime de test yaptırsaydık bu kadar zaman beklemezdik belki.. Sizin ikinizde de birsey yokmus peki doktor ne önerdi sizin için?Eşime de tetkik yapıldı onda da bir şey çıkmadı. Sizin de bir şey yok dediklerinden sonra mı problem çıktı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?