Merhaba ben yeni üye oldum. Ailem bile bilmiyor 12 Kasım'da tek emriyo 8 hücreli transfer edildi. Çevre insanı çok geriyor gereksiz sorulara muhatap olmamak için söylemedim. Bilenlerin arayıp sorması bile sinirlerimi bozuyor. Senin ne zaman belirtileirn başladı yardımcı olabilir msiin? İkiz gebelikler daha erken belirti veriyor deniyor gerçi ama insan başarılı transferlerden bir şeyler öğrenmek istiyor.
Kizlar benim 3gebeligim var hepsini kaybettim maalesef simdi ilk tup bebegimi yaptirdim 24unde sonuc cikicakkk allahin izniyle ve herkes biliyo tup bebek yaptiracagimizi utanilacak bisi yapmiyoruz inancli insanlariz allah tan degilmi yasadiklarimiz isterse veririz istemezse ne yapsak bos biz olsun diye cabalayanlardaniz saklamanin bi anlami yok bence ki benim ailem koyde yasiyo ve herkese soyluyorum bu bizim sucumuz degil ki kim ne der diye bence hic dusunmeyin bide zaten bi suru yuk tasiyoruZ kime ne ki...
Kizlar benim 3gebeligim var hepsini kaybettim maalesef simdi ilk tup bebegimi yaptirdim 24unde sonuc cikicakkk allahin izniyle ve herkes biliyo tup bebek yaptiracagimizi utanilacak bisi yapmiyoruz inancli insanlariz allah tan degilmi yasadiklarimiz isterse veririz istemezse ne yapsak bos biz olsun diye cabalayanlardaniz saklamanin bi anlami yok bence ki benim ailem koyde yasiyo ve herkese soyluyorum bu bizim sucumuz degil ki kim ne der diye bence hic dusunmeyin bide zaten bi suru yuk tasiyoruZ kime ne ki...
Merhaba
Bu gün bir kullanıcımızın bize gelen talebi sonrasında böyle bir konu açmayı uygun gördüm.
Hamileliğiniz tüp bebek yöntemi ile gerçekleşti. Bunu çevreniz ile paylaşır mısınız ? Yoksa bu bir tabu olarak mı kalır ?
Yani kimseye söylemem, hatta hatta tüp bebek tedavisi olurken bile bu konu hakkında kimse ile bir paylaşımda bulunmam mı diyenlerdensiniz ? Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.
onunki biraz sizi aptal yerine koymaya çalışmak olmuşBenim eski asistanım da bu süreçlerden geçmişti. Hastaneyi, hangi doktora gideceğini her şeyi ben ayarladım. Tedaviye başladılar sürekli izinler aldı. Gitti geldi gitti geldi, sonra bir duydum ki hamileymiş. İkizleri oldu, bir gün konuşma arasında kaç embriyo transfer edildi diye sordum, bana ikizler tüp bebekle olmadı ki normal yolla oldu demez mi ? Hayır işin ilginç tarafı tüm süreci ben biliyorum gittiği hocası benim çok yakın arkadaşım bana bile böyle diyince "ooo hayırlı olsun" dedim geçtim. Tabi tüp bebek olduğunu öğrendim ama bana bile söylememesine anlam verememiştim.
Şimdi ikizleri 4-5 yaşında, ikizler olunca işten ayrıldı vs vs vs.
Fakat bu gizemi hala anlayamadım...
Merhaba
Peki bunu saklamak daha büyük bir psikolojik bir baskı yaratmıyor mu ? Zaten aldığınız ilaçlar tüm dengelerinizi altüst etmişken....
Birde gördüğüm kadarı ile bir kısım arkadaşımızda gebelik gerçekleşirse bunu paylaşmakta sorun görmüyor...
Benim eski asistanım da bu süreçlerden geçmişti. Hastaneyi, hangi doktora gideceğini her şeyi ben ayarladım. Tedaviye başladılar sürekli izinler aldı. Gitti geldi gitti geldi, sonra bir duydum ki hamileymiş. İkizleri oldu, bir gün konuşma arasında kaç embriyo transfer edildi diye sordum, bana ikizler tüp bebekle olmadı ki normal yolla oldu demez mi ? Hayır işin ilginç tarafı tüm süreci ben biliyorum gittiği hocası benim çok yakın arkadaşım bana bile böyle diyince "ooo hayırlı olsun" dedim geçtim. Tabi tüp bebek olduğunu öğrendim ama bana bile söylememesine anlam verememiştim.
Ben kişisine göre söylemeyi uygun görüyorum...Yakın bir arkadaşımsa,samimiyetine güvenebileceğim biriyse paylaşmakta hiç bir beis görmüyorum...Merhaba
Peki bunu saklamak daha büyük bir psikolojik bir baskı yaratmıyor mu ? Zaten aldığınız ilaçlar tüm dengelerinizi altüst etmişken....
Birde gördüğüm kadarı ile bir kısım arkadaşımızda gebelik gerçekleşirse bunu paylaşmakta sorun görmüyor...
Benim eski asistanım da bu süreçlerden geçmişti. Hastaneyi, hangi doktora gideceğini her şeyi ben ayarladım. Tedaviye başladılar sürekli izinler aldı. Gitti geldi gitti geldi, sonra bir duydum ki hamileymiş. İkizleri oldu, bir gün konuşma arasında kaç embriyo transfer edildi diye sordum, bana ikizler tüp bebekle olmadı ki normal yolla oldu demez mi ? Hayır işin ilginç tarafı tüm süreci ben biliyorum gittiği hocası benim çok yakın arkadaşım bana bile böyle diyince "ooo hayırlı olsun" dedim geçtim. Tabi tüp bebek olduğunu öğrendim ama bana bile söylememesine anlam verememiştim.
Belki sizin bu soruyu sorduğunuz sırada çevrede başka birileri vardı ve duyulsun istemedi o an belki...
İyi niyetle düşününce bu aklıma geliyor....
Ben de aynı sizin gibi iyi niyetle ve aynı sizin gibi bir nedenden ötürü olabileceğini düşünmeme rağmen, yine de hoşgöremiyorum ve hak veremiyorum.
Çünkü, eğer sözkonusu kişi o şekilde ve zorunlu olarak bu cevabı vermiş ise bile, hemen sonrasında ilk fırsatta " abi, kusura bakma lütfen, bu konuda sana çok mahcubum ancak o anda böyle bir cevap vermek zorundaydım çünkü diğer kişinin bu durumu bilmemesi benim için önemliydi"diyerek veya benzer bir şekilde, bu davranışına sebep olan şey her neyse o durumu karşısındaki kişiden özür dileyerek en kısa zamanda izah etmesi gerekmez miydi? sizce de. Sonrasında da, kendisine bu denli dostluk ve bu konuda yarenlik yapmış bir insana, sorduğu sorunun cevabını da seve seve ve memnuniyetle verebilmesi gerekmez miydi?
Olay, benim baktığım pencereden böyle görünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?