Tüp Bebek yöntemi ile hamile kaldınız peki sonra ?

Tüp Bebek yöntemi ile hamile kaldınız ....

• Eş dost akraba herkes ile bu süreci paylaşırım...

OY: 6 17,1%
  • Sadece yakın dostlarım ile paylaşırım...

OY: 16 45,7%
  • Sadece akrabalarım ile paylaşırım...

OY: 3 8,6%
  • Kimseyle bu konuda paylaşım yapmam...

OY: 10 28,6%

• Ankete Katılan
    35

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.508
En iyi cevaplar
2
69.634
1.623
102
Merhaba
Bu gün bir kullanıcımızın bize gelen talebi sonrasında böyle bir konu açmayı uygun gördüm.

Hamileliğiniz tüp bebek yöntemi ile gerçekleşti. Bunu çevreniz ile paylaşır mısınız ? Yoksa bu bir tabu olarak mı kalır ?

Yani kimseye söylemem, hatta hatta tüp bebek tedavisi olurken bile bu konu hakkında kimse ile bir paylaşımda bulunmam mı diyenlerdensiniz ? Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.

evet ben bu konuda hassasım tedavi süreçlerimi ( kendi ailem ve birkaç yakın dostum dışında) kimse bilmemekte veee gebeliğimi de dolayısıyla doğal yolla gebe kaldığım yönünde belirttim keşke karşımızdaki tüm herkes anlayışlı ve samimi olsalardı da gizleme gibi br sitresi yaşamasaydık

Çok güzel özetlemişsiniz endişelerinizi elinize sağlık. Çevre büyük etken bu konuda yani !

Bu stresi yaşamak hem sizin için hem de bebek için ayrı bir sıkıntı. Oysa bu süreçteki anne adayları özel anneler, tüp bebek sonuçları özel bebeklerdir...

kızımdada bu gebeligimde tedavi gördüm.
kızım kendiliginden gebe kaldım,bu gebeligimde kendiligimden hamile kalamadıgım için 2 sefer tüp bebek oldu .
tedavi süreclerimi eşim ve annem dışında hiç kimseye söylemedim,söylemedik.
neden:
çünkü insanlar, çevre birşeyleri kurcalamakta ve soru sormakta karşı taraf hiç kırılırmı incilirmi diye düşünmeden hareket ediyolar.
bunedenle stresli bi sürec yaşarken birde çevrenin saçmasapan soruları ile moral bozmak istemedim.
hamile kaldı ve herkez normal ilerledigini zannetti.
insan biraz bazı şeyleri saklamalı diye düşünüyorum insanların bakışlarından ve sorularından,
kafan duru birşekilde sürec devam etmesi için sakladık .
şimdi diyorum iyiki sakladık,söylemedik.
tabiki bu benim düşüncem herkezin düşüncesi farklı olabilir.

birinci derece akrabalarımı ve yakın arkadaşlarımı durumdan haber ettim. tabii ki seçerek; kimi bizi bebek konusunda epeydir teşvik eden arkadaşlarımızdı, kimi aslında çok yakın dostluğumuz olmasa da bu aşamalardan geçmiş arkadaşlarımızdıı. anbean desteklerini, dualarını esirgemediler, sonuç olumsuz da olunca en uygun tutumu sergilediler. bu yüzden bir dahaki denememde de yine kendilerini haberdar edeceğim.

ilk seçenek, benim belirttiğimden geniş bir kitleyi kapsadığını düşündüğüm için, benim açımdan geçerli sayılmaz. sadece yakın akraba ve yakın bazı arkadaşlara söyledim, gibi bir seçenek benim için daha uygundur.

Son düzenleme:
yapmış olduğum 7 denememide kimseden saklamadım ben anne olamıyorum ve bu konuda çaba harcıyorum bu benden başkasını ilgilendirmez tedavi sürecinde olsamda olmasamda hatta hamileliğim sırasında bile tüp bebekle ilgili tuhaf yaklaşımlarla karşılaştım hala tüp bebeği başka erkekten alınan spermle yapılıyor diye bilenler var bu yüzden üzüldüğüm anlarda oldu ama yinede saklamadım başka bir hastalığım olsa saklarmıydımki bebek çabamı saklıyayım böle düşünüyordumki baktım 7.denemden sonra 8. denemeye hazırlanıyorum ilk kez saklama ihtiyacı duydum bunuda neden bilmiyorum annem ve kardeşim dışında kimse bilmiyor tekrar deneyeceğimi ve beni saklamak daha çok geriyor bazı anlar ilaçlarımı dışarda almam gerekecek bunu gizli yapmak beni zor duruma düürecek bu konuda hiç başarılı deilim....

rica ederim aslında yazsam çok şey var ama ne kadar tüp bebek tedavileri yaygınlaşırsa yaygınlaşsın çevren halaaa dar pencereden görüyorsa işte bu bizlere gizleme mecburiyeti sunuyor daha daha daha bir sürü sitres inanın gizlemesi büyük sitres keşke gerek kalmasaydı keşke ama böyle kafam rahat kişiye göre muamele

Hangi yöntemle bebek sahibi olduğum benim özelimdir
O yüzden bunu herkese söylemek zorunda değilim ,herkesin bilmesi de gerekmiyor
İnsanlar ayrıntıya takılıyorlar ama önemli olan o bebeğin bana ait olmuş olması
O yüzden ben çevreme doğal yolla dedim tüp bebek demedim
Çünkü benim özelimi başkalarının bilmesi gerekmiyor
Ben ikiz gebeyim ve ikiz olunca hemen soruyorlar
Ama ben hiçbir insana hangi yolla bebek sahibi oldunuz ? gibi bir soru sormayı kendimde hak görmem ve buna cesaret edemem
Çünkü bu beni ilgilendirmeyen birşey
Ben sadece sağlıkla ,huzurla doğmasını dilerim hepsi o
Herkesin de böyle olması gerektiğini ,insanların özelini dürtüklememesi gerektiğini düşünüyorum

Benin sadece annem babam biliyrdu tedavi oldugumu sonra esimin ailesi ogrendi ve bos laflar can sikmaya basladi o an karar verdim kimse bilmemeliydi esiminannesi dedigin insan bile sinir bozuyorken arkadas dediklerim kim bilir neler soylerdi enazindan kimse bilmedi uzerimde baski olmadi tedavi sonrasi yattigim donemde herkes belimin tutuldu diye bildi yanimda her bebek sohbeti olurken ya da hamile haberi aldigimda hem seviniyrdum hem de kendi adima uzuluyordum sukur geride kaldi hepsi simdi ruya gibi bir pamuk prenses annesiyim rabbim isteyen herkese yasatsinbu duyguyu kimse bilmiyor aile disinda benim bebegimin donmus embriyo bebek oldugunu bizim bebeklerimiz ozel bizim bebeklerimiz cok zor ugraslarla geldi hayatimiza kimsenin keyfimizi bozmasina izin vermek istemedim bos laflarla

Bende tüp bebek annesi olacağım kısmetse ve herkesle paylaştım dairede arkadaşlarımla bile kadın erkek farketmeksizin.Arkadaş grubumda sorun olmadı çok şükür, ama akrabalarımın bazılarının yadırgadığını biliyorum neden dedim diye şaşırıyorlar, dedim çünkü bir insan uzun süre hamilelik haberini vermiyorsa gerçekten istemediğinden değildir her zaman.elinde imkansızları vardır belkide asladır onun için.bilsinler hadlerini ve üzerlerine vazife olmayan hiç bişrye karışmasınlar istedim.k.validem herkesten sakladı o sakladıkça ben göğsümü gere gere tüp bebek bu dedim, alışmak zorunda herkese.kabullenmek zorunda.benim yumurtam eşimin sperminden oldu bu çocuk, günah mı ? kınayan kendini düşürür.insanlar bunun yatakta hamile kalmak kadar normal olduğunu bilmeli, onlar yadırgasa da ben üzerime düşeni yaptım duyurdum evet söylemeyen arakadaşlarada hak veriyorum buna zorlayanlar çevremizdekiler.benim bir şansım vardı belkide rahatlığım bundanda, birkez doğal yollarla hamile kalmıştım korunurken ve pıhtılaşmam olduğundan yavrularımın kalpleri atmadı düşükte yapamadım kürtaj dendi, kanı bozuk bir dr a çattık, kürtajımı oldum ve tüplerimi tıkamış.yani imkansız yollardayım.tüp tek çare dendi, karaları bağladım bu süreçte kimseyle paylaşmadım bu konuyu çünkü biliyorum yıkılmam için ellerinden geleni ardına koymayacaktı hçbiri, kimi kasıtla kimi cahillikle.saolsun çok destek olanda oldu.süreci sadece annem babam kardeşlerim ve eşimle pylaştım.hamile kaldığımda tüp bebk olduğunu belirttim.belki onlar ilk gebeliğimin normal olduğunada inanmadılar ama varsın inanmasınlar, bunu aşöaları için bas bas bağırdım ben zor bebek zor süreç diye.yılmayacağım her yerde demeyede devam edeceğim.Dilerim bu kompleksli insanlar tüp bebeğe bakış açısını değiştirirler.Tek marifet yatakta hamile kalmak değil, tüp bebekte olsa annesin yatarak yapsanda annesin.çeilen çileyi yaşayanlar bilir, 1 gecede hamile kalanlar ki bunu asla anlayamaz bizi gördükleri heryerde bizim acımız bize yetmezmiş gibi göbeklerini şişirip yavrusuyla cilveleşerek hayallerini bizim gözümüzün önünde yaşayarak bizi akıllarınca yetersiz gören zekalar hiç ama hiç anlayamaz.ama yinede dilerim ki biz çektik kimseler çekmesin ...

ilk tüp bebek tedavimi kimseden saklamamıştım aralıkta kısmetse 2. tedavime başlıyorum ve annem babam eşim dışında kimseyle paylaşmayı düşünmüyorum hamile kalsamda tüp bebk demeyi düşünmüyorum..
gerçekten bir arkadaşımızda söylemiş hala tüp bebeğin başkalarından alınan spermle yada yumurtayla olduğunu sanıyorlar..

bende 6 yıldır bebek istiyorum ve geçirdiğim hiçbir tedavimi ailem dışında kimseye söylemiyorum bu benim en hassas noktam söylenecek tek kelime benim içimde derin yaralar açar zaten bu duygu beni çok alıngan ve kırIlgan yaptı

Merhaba
Bu sitenin kuruluş sebebi Emir'dir :) yani oğlum. 2000'li senelerde bu konuda Türkiye'de böyle kaynak bir site yokken bu siteyi kurma fikri aklıma geldi.Allah hepinize sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin.

Ben çevre etkenine pek takılmayanlardanım, hatta "aaaaa tüp bebek mi ?" sorusu sonrası bakışlar oğluma yöneliyor. Bende çok dikkatli bakmayın, göremezsiniz ! tüpler bana takıldı diyorum. Bu sefer bana bakışlar dönüyor nasıl bir tüp bekliyorlarsa : )

Bu arada ben erkeğim biliyorsunuz değil mi ?

İki ikiz hamileliğim de mikroenjeksiyonla oldu...İlk bebeklerimde sadece ailelerimiz biliyordu..İkincisinde ise annem ağzından kaçırmış...

Açıkçası dışarda ikiz görünce insanların aklına hemen tüp bebek mi sorusu geliyor..Daha tanımadığım,beni tanımayan insanların tüp mü normal mi diye sormaları pek hoşuma gitmiyor...Eğer iyi halimde denk gelirse normal yoldan diyorum...Yok normal demişsem bazıları da inanmaz gözlerle bakıyor,ağız burun kıvırıyor...Yatak odam sizi niye ilgilendiriyor veya siz normalmisiniz yoksa tüp mü diye soruyorum....Bu soruyu o kadar çok şey duyuyorum ki ciddi anlamda sıkılıyorum artık....Daha tüp bebeğin bile ne olduğunu bilmeyenler ( başkasının spermleri ile oluşan hamilelik diye sanan o kadar çok insan var ki...) kalkmış aaa çocuğu olmuyormuş,onunkiler tüp tüp deme hakkını kendilerinde görebiliyorlar...

Tüp ya da normal ne farkeder...Bırakın haticeyi neticeye bakın demek istiyorum bu insanlara....

Son düzenleyen: Moderatör:

sözlerinize aynen katılıyorum

Emir iyi ki doğmuş bahtı-şansı açık olsun her daim evet tüp bebek çok farklı olduğu kanaatindeler sanırım insan dışı bir canlı görmek istiyorlar

sözlerinize aynen katılıyorum
evet canım var demi halaaa böyle zihniyetler

ALLAH size bağışlasın oğlunuzu..darısı benim gibi bekleyen başına inşş..
ne ii etmişsinizde açmışsınız bu siteyi :)))

allah ömür versin emire
iyikide açılmış böyle bir site

malesef bu zihniyete sahip insanlar ve sanırım hepte olacaklar ama önemli olan bebeklerimizin gelmesi ve hep bizimle kalması

Merhaba ben yeni üye oldum. Ailem bile bilmiyor 12 Kasım'da tek emriyo 8 hücreli transfer edildi. Çevre insanı çok geriyor gereksiz sorulara muhatap olmamak için söylemedim. Bilenlerin arayıp sorması bile sinirlerimi bozuyor. Senin ne zaman belirtileirn başladı yardımcı olabilir msiin? İkiz gebelikler daha erken belirti veriyor deniyor gerçi ama insan başarılı transferlerden bir şeyler öğrenmek istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…