Tüp Bebekte CGH Yöntemi

Bahçecide 350 dolar_ CGH la aynı fiyatta, ama Gata da 300 dolar .
Serdar bey Turkide çok yaygin olmadığıni (NGS nin) söyledi_ daha yeni başlamışlar. kısa zamanda diğer kliniklerde de uygulanmaya başlarlar sanırım.
Canım senin de mi düşük oluyor?

Tek gen hastalığı taşıyıcısıyız eşim ve ben 3 deneme yaptık pgt yöntemi ile düşükler oldu.. Bu yöntem uygulanabilirmi acaba diye araştırıyorum..

Tek gen hastalığı taşıyıcısıyız eşim ve ben 3 deneme yaptık pgt yöntemi ile düşükler oldu.. Bu yöntem uygulanabilirmi acaba diye araştırıyorum..
Canım geçmiş olsun, seni çok iyi anlıyorum_ ben de 5 düşük yaşadim,
Onun için bu araştırma içerisine girdim. Bence NGS tam senin probleminle alakalı. Bütün genlere bakılıyor. Ben PGD için doktora gittiğimde dedi ki: PGD de 7,9,11 kromozoma bakılıyor, CGH da tum kromozomlara bakılıyor..ama NGS de tüm kromozomlar dahil hatta tüm genlere bakılıyor ve %99 doğru sonuç veriyor. Amerika ve Ingilterede çok yaygın. Doktoruna sor istersen, inşallah Rabbim sana ve tüm isteyenlere evlat nasip etsin

Onun için bu araştırma içerisine girdim. Bence NGS tam senin probleminle alakalı. Bütün genlere bakılıyor. Ben PGD için doktora gittiğimde dedi ki: PGD de 7,9,11 kromozoma bakılıyor, CGH da tum kromozomlara bakılıyor..ama NGS de tüm kromozomlar dahil hatta tüm genlere bakılıyor ve %99 doğru sonuç veriyor. Amerika ve Ingilterede çok yaygın. Doktoruna sor istersen, inşallah Rabbim sana ve tüm isteyenlere evlat nasip etsin
Doktorun kim peki canım? nerde çalışıyor.. Memnunmusun?
heryerde yapılıyormu acaba bu ngs

Son düzenleme:
Doktorum Serdar Çelik, Bahçeci sağlık grubunun Bakü (Azerbaycan) şubesinde çalışıyor_ çok memnunum, tüm sorularima sabırla dinlip cevap veriyor, aydınlatıyor aklımdaki her şeyi..klinikte tüm çalışanları ilgili ve sıcakkanli...eğer burda pahalı olmasaydı düşünmeden NGS yaptirirdim, ama maddi durum bir az sıkıntılı...

Doktorum Serdar Çelik, Bahçeci sağlık grubunun Bakü (Azerbaycan) şubesinde çalışıyor_ çok memnunum, tüm sorularima sabırla dinlip cevap veriyor, aydınlatıyor aklımdaki her şeyi..klinikte tüm çalışanları ilgili ve sıcakkanli...eğer burda pahalı olmasaydı düşünmeden NGS yaptirirdim, ama maddi durum bir az sıkıntılı...
Merhaba ngs de embrıyoya zarar verıyormu rısk varmı??
Sonucunuz ne oldu acaba

Merhaba ngs de embrıyoya zarar verıyormu rısk varmı??
Sonucunuz ne oldu acaba
Merhaba, NGS nin embriyoya zarar verme riski yok, çünki 5.gün embriyosundan küçük bi hücre alıyor. Pgt daha riskli 3.günde yapılıyor diye. Doktorum bana böyle anlattı. Zaten Ankaraya geldiğimde GenArt'ta prof. Volkan Baltacı da aynısini söyledi.
Benim şimdiki durumum maddiyata bağlı olarak beklemedeyim..Kasımda tüp bebek yapa bilirim ama NGS ye param yetmiyor.. , risk etsem mi bilmiyorum. Ama benim bi arkadaş düşükleri olduğu için NGS yaptırdi_ malesef tüm embriyoları bozuk çıktı

Bu yintemin tum genlere bakildigindan eminmisiniz? Benimde 4.tup bbk denemm olcak sorun ne bilmiyorz ama kromozmlarda deilde genlerde olabilir dedi doktor o yuzden soruyorm

Bu yintemin tum genlere bakildigindan eminmisiniz? Benimde 4.tup bbk denemm olcak sorun ne bilmiyorz ama kromozmlarda deilde genlerde olabilir dedi doktor o yuzden

Merhaba arkadaşım, ben 5 tekrarlayan ddüşuk yaptım, hiç çocuğum yok..çok arastirdim _ PGT önerdi doktorlar, ben parayi bulana kadar artık CGH çıktı_PGT den daha üstün. CGH için gittiğim doktor (Bahçeci sağlık grubundan) dedi ki: artık CGH eski, artık yeni bi şey çıkmış: NGS +mitoscore. Embriyondan alınmış biyopsi ile bebeğin %99 sağlıkli olup olmadığı anlaşiliyor. CGH dan farki, yalnız kromozomlara değil tüm genlere bakilmasidir...kararsız kalmışım ben de...,
Sen bebeğinde sorun olduğunu hamileyken mi tespit ettiler?
Benim bebeğim 45 gün yaşadı ve hastalığı bulundu bizde abcc8 teninde mutasyon çıktı su an bekliyorum

Bize ptt olacağı yada yüzde 25 yüzde 50 taşıyıcı yuzde25 sağlıklı olur normal yolla olursa dendi sezaryanla dogumvyaptim 11 ay oldu bekliyorum su an için kararsizim

Normal yolla hamile kalırsam yüzde 25 hasta olma riski varmış onun için pgt denildi ama bilmiyorum

Benim bebeğim 45 gün yaşadı ve hastalığı bulundu bizde abcc8 teninde mutasyon çıktı su an bekliyorum
Allah sabir versin..benimde bebegim sorunluydu ama ne oldugu bulunamadi parca alip arastrma yapilmamis bizde bebegmzi yapildi diye defnetmistik.sizin bebegnzdeki problem genlerle alakali bi problemmiymis ve bi sonraki bebegnzde tekrarlama riski varmiymis?

Pgt yöntemi mi yada doğal yolla da kalite anda anne karnında su alıp bakılacak hasta olup olmadığına pgt düşünürsek intergen düşünüyoruz biz genetik sonuçlarını ordan çıktı tüp bebek de anatolia da

Doğal yol ile olursa anne karnından alınan suyla bakilacak
Bi tanıdığın bebeğine doktor down sendromlu demiş dort aylıkken. Bunlar korkuyla gidip 7000 tl ye uç farklı test yaptırmışlar. Allahtan normal çıkmış çocuk. Boyle bir riskin varsa içinin rahat etmesi içşn ngs yaptır. Artık merkezler ngs yi oneriryor. Fiyatı embriyo başı 300 dolar.

Merhaba arkadaşlar, yıllardir bu forumu oluyor, ağliyor ve umutlaniyorum. Ben de 6 yıllık evliyim ve 5 tekrarlayan düsugum oldu, hepsi 6-9 haftalikken kalp atışlari durdu ve kürtaj oldum, çekenler bilir ya çok aci..maddi manevi tükendim artık..lenfosit aşisi bile oldum, hocaya bile gittim(( artık tek yol tüp bebek-cgh olucak. Tekrarlayan düşuklerde Cgh ile bebek sahibi olan var mi? Varsa nerede yaptırdiniz? Maliyeti ne kadar tuttu? Lütfen bilgi verir misiniz? Rica ediyorum...ve bekliyorum...
Bu mesajı ben mi yazdım. Yaşadıklarınızı birebir yaşadım ben de 6 yıllık evliyim 5 düşüğüm var ve evet lenfosit aşısı bile yaptırdık, daha neler neler... Şimdi bana da pgt önerdiler ben de cgh buldum siz neler yaptınız. Nolur çocuğum oldu çifter çifter diyin o kadar ihtiyacim var ki.

Canim yaa , sizi çok iyi anlıyorum _ düşük insani mahv ediyor, geçmiş olsun. lütfen yazar misiniz ne kadar tuttu tüp bebek+CGH?
Şimdi neler yapmayı düşünüyorsunuz? Ben lenfosit aşisi da oldum, ama hamile kalamadigim için düşüklerde faydasi olup olmadığıni bilmedim...
Yaramıyor canım lenfosit aşısı sonrası 3 düşük daha oldu

Back
X