Tüplerin İçinde Sıvı Birikmesi ( Hidrosalpenks )

Canım çok geçmiş olsun, iyi olmana çok sevindim, inşallah ilk denemende bebişinide kucağına alırsın zemuszemus
Hangi hastaneyi tercih ettiğini sormam da bir sakınca varmı?

öncelikle geçmiş olsun.bende de aynı problemden bahsediyorlar.yani görüştüğüm iki dr.sol tüpte hidrosalpenks var,laparoskopi olmalısın dedi,bir tanesi de öyle bir şey yok dedi.ne yapacağımı şaşırdım.önümüzdeki günlerde anatolia hakan yaralıya muayeneye gideceğim.iletinde Hacettepe demişsin.hakan yaralı da hacettepe doktoru fakat laparoskopiyi anatoliada yapıyormuş diye duydum.sen hangi dr.a gittin?
arkadaşlar bir de genele sorum olacak.anatolia ve hakan yaralı hakkında bilgilerinize ihtiyacım var.hem tüp bebek,hem de hidrosalpenks-laparoskopi hakkında.bu arada benim de biri kimyasal,diğeri negatifle sonuçlanan iki denemem var.her iki denemem de antalyada olmuştu.

arkadaşlar,neredesiniz?fikirlerinizi bekliyorum.

hacettepede gürkan bozdağa gittim ben. önce ultrasondan bakalım ona gore yapacağız dedi. ultrasonda görünmeyince yapıldı..once git muayene ol poliklinikten özel falan değil yani.. butun testlerinde yanında olsun.. yönlendiriyorlar zaten durumuna göre.. ben çok araştırıp gittim ama başarılı bi merkez .. yumurtlarında bi sorun olmayanlar pozitiifi gordu.. oanlarada bir iki kontrol sonra tedaviyi durdurup yönlendirdiler bilgi verdiler.. riskli bi durumda başlamıyorlar yani.. ama ağustosta bir ay tatil bilgin olsun. bu sıcaktata zor olur zaten ya.

Canım çok geçmiş olsun, iyi olmana çok sevindim, inşallah ilk denemende bebişinide kucağına alırsın zemuszemus
Hangi hastaneyi tercih ettiğini sormam da bir sakınca varmı?

merhaba, çok araştırdım ve sonunda yücel karamana laparoskopi ve histeroskopi ikisini de aynı gün oldum. memorialde yapıyor ameliyatları... fiyat olarak yüksek ama artık bu ameliyatlar benim son şansım... ehil bir ele güvenmek istedim.. mecburen canımdan değerli birşey yok deyip kredi çekmek zorunda kaldık. 8.500 tl iki ameliyat ve bir gece hastane... çok çabuk iyileşiyorum ... ama içerde yapılanlar tam oldumu? işe yarayacakmı bilmiyorum tabi.

gmz83 verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.ne kadar şanslısın ki tüpün alınmamış.demek ki alınmadan ya da bağlanmadan da sorun düzeltilebiliyor.yani sorun çözülmüş değil mi?ben de dr.la görüştüm.tek tüpte hidrosalpenks olduğunu söyledi.ağustos ayında hacettepede laparoskopi olacağım.bu arada neden 1 ay tatil dedin?bana ağustos ayı için gün verdiler?laparoskopiden 1 ay sonra da tüp bebek tedavisine geçilecek.doğum kontrol hapına başlanacak.sonrası malum...
dilerim istediğin gibi sağlıklı bebişlerin olur arkadaşım.sevgiyle:)

gmz83 bu arada şimdi gördüm,sen sen de eğitimciymişsin:)bu nedenle tatil dedin sanırım:)haklısın ama ben ankarada değilim,bir de hemen sonra tüp bebeğe geçeceğiz.rapor haklarımı o zaman kullanmayı düşünüyorum.

ya ben alınsın diye oldum dr almadı keşke alsaydı ne durumda tam bilmiyorum çünkü.. hacettepe yaptırdım tupu... orası tatil yani bir ay :)) orayıda tavsiye ederim ayrıca ameliyatıa orda olacaksın zaten rapor kendileri çıkarttırıyo kolaylık olur size..

Çok geçmiş olsun, tabiiki önce bizim sağlımız, biz sağlıklı olabilelim ki bebişlerimizde sağlıklı olsun inşallah.
Bende görüşücem Yücel Beyle benim operasyon o kadar tutmaz herhalde, senin ki biraz daha detaylıydı bildiğim kadarıyla.

merhaba burcu, bugün dikişlerim alındı, yücel bey herşey yolunda dedi, mutlaka görüşmeni tavsiye ediyorum. çok hızlı iyileştim ben.

sen şimdi sonucu mu bekliyorsun?kaç günün kaldı?inşallah güzel haberlerini alırız burada.ben daha sonra anatoliada yaptıracağım microyu.tüpünün alınmaması çok güzel bence.sorunu hallettilerse doğal yolla gebelik şansın hala var demektir.dilerim bu denemende tutar,sonra da doğal yolla bir bebişin daha olur:)tüpün alınınca bir organını kaybediyorsun sonuçta.ben de birisi gitse de diğer tüpüm sağlamdır diye ümit ediyorum.dr.şu anda tek tüpte hidrosalpenks gördü ama laparoskopi sırasında diğerinde de varsa müdehale edeceğini söyledi.çok korkuyorum yaa..inşallah bir sorun çıkmaz.

stres yapma canım ya işlevi yoksa zararıda olmasın dimi :)) diğeri iyidir merak etme.. benim tedavi yeni bitti. pozitif ama biraz değil bayağı kanamalı geçti değerler güzel arttı.şükürler olsun. inşallah hep güzel gider..şimdi dinleniyorum bol bol.. darısı sana inş.

merhaba burcu, bugün dikişlerim alındı, yücel bey herşey yolunda dedi, mutlaka görüşmeni tavsiye ediyorum. çok hızlı iyileştim ben.

Maşallah diyelim, dilini ısır
Aman ha korkarım vallahi böyle şeylerden. İyileştim diye de işe güce sarılma hemen, dikkat et kendine yerimseniben
selamlar opuyorumnanaktan

Maşallah diyelim, dilini ısır
Aman ha korkarım vallahi böyle şeylerden. İyileştim diye de işe güce sarılma hemen, dikkat et kendine yerimseniben
selamlar opuyorumnanaktan

canım benim sağol, iyileştim derken acı, ağrı çok çabuk azaldı demek istedim, evin içinde geziyorum ama iş falan yapmıyorum. yemeğim bile önüme geliyor. ben 4 yıl önce açık miyom ameliyatı olmuştum, o zaman çok daha kötüydüm. herhalde ona hazırladım kendimi. laparoskopi ameliyatının eziyeti daha az sonuçta.

laparoskopi olacak arkadaşlar korkmayın. sol ve sağ kasığımda birer dikiş, göbeğin hemen altında 2 dikişim vardı. toplam 4 dikiş yani. iki gün ağrılarım oldu, sadece 2 gün ağrı kesici kullandım, 3. gün gayet iyiydim. ağrı derken çok dayanılmaz ağrılar değil zaten. dikiş yerleri içerde operasyon yerleri... birazda omuz ağrısı. bu karnıma gaz vermelerinden kaynaklanıyormuş. gaz omuzda birikip ağrı yapıyormuş. ama bir gün sürdü sadece.

benim iki tüpümde kronik iltihap olduğu için alındı, karın ve rahim içi yapışıklıklar açıldı. ayrıca histeroskopi uyulandı. rahimdeki bir miyom alındı. yani bende tamirat biraz fazlaydı. ona rağmen kolay atlattım. şimdi yapılanlar inşallah gerektiği gibi doğru yapılmıştır ve sorun çıkarmaz diyorum. inşallah gözümü kırpmadan yattığım ameliyat masasından sonra doğum için masaya yatarım. yeni acılara artık gücüm yok. artık mutlu olmak istiyorum. çok çektim ama allah beterini de vermesin. hayırlısıyla bir evlat versin.

sorularınız olursa seve seve cevaplarım.

canım,çok sevindim:)yani sen şimdi hamile misin?havalara uçmalısın sevinçten.kanamayı takma,şu an geçtiyse ve değerler hala katlanıyorsa sorun değil.bir arkadaşımın da bu sene öyle olmuştu ama şimdi çok iyi.hatta yolculuğa bile çıktı fakat kanaması geçtiği zaman.dilerim sağlıklı bir şekilde devam eder hamileliğin.
korkuya gelince,laparoskopi fikrine yavaş yavaş alışıyorum galiba..sana kaç gün önceden yatış vermişlerdi?yani laparoskopiden önce hastanede yattın mı?beni tetkikler için 2 gün önceden çağırdılar.saat kaçta aldılar ameliyata?benim ilk laparoskopimde-ki bundan tam 5 yıl önce olmuştum-uyandığımda dikiş yerlerim ve karnımın içi acayip derecede acıyor ve ağrıyordu.sanki karnıma kilolarca yük koymuşlardı.sonra ağrı kesici vurdular ve hepsi geçti.sende de bunlar oldu mu?ameliyattan sonra mide bulantısı yaşadın mı?

geçmiş olsun canım.yücel karamanın çok iyi bir dr.olduğunu duymuştum.operasyonu o yaptıysa mutlaka iyi geçmiştir.
ne kadar haklısın,bunca acı çekiyoruz ve artık sonuca varmak istiyoruz.fakat bak,sen ameliyattan bile korkmamışsın.kaygılanma,rahat ol.ben laparoskopiden korkuyorum.bunu atlatırsam herşey yolunda gidecekmiş gibi geliyor.sen de buna inanmalısın.fakat tersi de olursa bu dünyanın sonu değil ki!inanmaktan vazgeçme ama tüm hayatını da buna bağlama.sonuçta çocuklu da olsan,çocuksuz da olsan bu sensin!senden değerli ne olabilir ki bu hayatta?ayrıca gittiğin merkez iyi bir merkez.bence bu kez olacak:)

canım çok geçmiş olsun ameliyatın allah yüzünü güldürsün bundan sonra...

masal selam, ben karar verene kadar endoskopik cerrahi (laporoskopi ve histeroskopi) alanında 6 doktor gezdim. ameliyatımın açık ameliyata dönüşme riski vardı. diğer doktorlar bu riski %30-40 olarak belirtirken Yücel bey sadece %1 dedi.
ameliyata girdiğimde bayılmadan önce gördüm onu, ayıldığımda da başımdaydı ve eşime ameliyatı anlatıyordu. ben kendisinin yaptığına inanıyorum. zaten ameliyattan sonra CD verdiler ama ne ben ne eşim izleyemedik henüz.
inşallah sende atlatırsın ve çok çabuk bebğine kavuşursun, korkma zaten, korkulacak bir ameliyat değilmiş. ben düşünme ve karar verme aşamalarında çok gerildim, çok korktum. o nedenle hızlı karar verdim ve uyguladım. elimden gelen herşeyi yaptım artık. bundan sonrasıda nasip kısmet. hepimiz için hayırlısı...
yücel hocaya gidersen haber ver olur mu??? istersen görüştüğüm diğer doktorların isminide veririm, kıyaslama yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…