Türk erkeklerindeki bekaret iki yüzlülügü

Ruslar bi tarafa Canım bu ikiyüzlülük türk toplumun ataerkil bir toplum ölmesinden kaynaklı namus sadece kadına aitmiş gibi görülüyor iki bacak arasında oysaki erkeğinde namusu vardır ama yetiştirilirken erkek ne olacak elinin kiri deniliyor yada oğlum milli olsun diye babalar oğlunu malum yerlere dahi kendi elleriyle götürebiliyor ama kızsan öylemi çıkma teklifin reddetsen dahi erkek kendi gururunu kurtarmak için hemen zaten o... ydu der ya bu böyle gelmiş yanlış bir zihniyet neresinden düzelteceksin işte eğer namus sadece kadına özgü olsaydı hz yusufun sakindigi neydi ama anlamazlar işte

Amma saçma genellemeler.
Benim de çevremde önce sevişip evlendi herkes.
Kendi yaşadığımız muhite çevreye göre genelleme yapacaksak Türk insanı aştı bunları bana göre
Siz de çevrenizi değiştirin kocayı benim çevrem gibi çevrelerde arayın bulacaksınız.

Ben kocamın donunu da yikamiyom kaynana kahrı da çekmeyi düşünmüyorum :) ama çok çeken var haklısınız..

Amaaan napacaksın zaten ayda bir duş alıp haftada bir diş fırçalayan neandertal Türk erkeğini.Git açıl yurtdışına. Bekaret cart curt saçmalıklarını da düşünmene gerek kalmaz işte miiiis.

Abartsaydınız..

He pardon baya abartmışsınız zaten..

Hanımlar,
Rus kadınları-Türk kadınları kıyasına girmeyiniz lütfen, din, dil, ırk konularına girip sitede sanki yalnızca siz varmışsınız gibi yorumlar yazmayınız, aramızda farklı ırk, etnik kökenden olan hemcinslerimizde var ve bilerek ya da bilmeyerek incitiyorsunuz.

Ben de bir ben böyle düşünüyorum sanıyorum. Teşekkürler başlık için. Benim de iki muhafazakar arkadaşım bu şekilde evlendi, evlilik dışı çocuk sahibi oldu sonra evlendi hatta. Ben yapsam bana ** derlerdi, hatta benle yapıp görücü üsülü evlenirlerdi.

Bunda erkeklerin hiç suçu yok. Öncelikle genç kızlarımız namuslarının bekaretlerinde değil beyinlerinde, vicdanlarında olduğunu kavrasınlar yeterli.
Her gün şurada bile kaç tane konu açılıyor "sevgilime bakan mini etekli, dekolteli kız minvalli konu.

Belki yabancı kızlar yaptıklarının arkasında duruyordur diye?
Ne bileyim,zar diktiren bir Rus ben hiç duymadım.

Bakire degil diye öldürülen Rus da duymuyoruz ama...
Türkiyede bazı kavramların arkasında durmak için en az 50 seneye ihtiyacımız var.
Kadınlarda cesaret olsa bile erkeklerde zihniyet bozuk

Bakire degil diye öldürülen Rus da duymuyoruz ama...
Türkiyede bazı kavramların arkasında durmak için en az 50 seneye ihtiyacımız var.
Kadınlarda cesaret olsa bile erkeklerde zihniyet bozuk
Erkeklere izin veren kadınlar. Bu forumdaki pek çok kadınla aynı ülkede yaşıyoruz. 34 yaşındayım. Bugüne kadar asla bekaretimi sorgulayan bir erkek arkadaşım olmadı. İzin vermem.
Gidemezsin, yapamazsın, edemezsin, giyemezsin diyen bir erkek arkadaşım olmadı. İzin vermem.
Zaten böyle adamları direk yanıma yaklaştırmıyorum. Tip, meslek, mali durumu hiç önemli değil. Zihniyetim uyuşmaz. Birkaç yıldır yalnızım ve böyle adamlar yakınlaşmak istedi. Bu tarz bir ilişki yaşamak yerine yalnız kalmayı tercih ederim.
Hayatımız seçimlerimiz ve kararlarımızdan ibarettir.
İkinci bir şahıs hayatımıza ve seçimlerimize ancak izin verdiğimiz ölçüde müdahale edebilir. Hem izin verip hem yakınmak doğru değil.

Bu konuda coğrafi kaderin etkili olduğunu göz ardı ediyorsunuz.
Yani bu dediklerinizi Türkiyenin bazı bölgelerinde bırakın yapmayı söylemek bile çok kötü sonuçlara sebep olabilir.

Ben sizin aksinize bir düşünceyi savunmuyorum. Ancak bazı gerçekler henüz ülkenin her bölgesine hitap edecek kadar sindirilmiş durumda değil maalesef.

Önce zihniyeti düzeltmeliyiz, erkeklerin düşüncesinin değişmesi annelerin düşüncesinin değişmesiyle mümkün.

Yanımıza bu insanları yaklastirmamak çözüm değil/olmamalı. Bugun sizin yanınıza yaklaşmazlar ama zihniyet degismedikce ileride çocuklarınızın ya da torunlarınızın karşısına çıkarlar

Coğrafya bir kader mi? Yoksa onu kader haline getiren yine bizler miyiz? O zihniyet coğrafi kader denilerek düzeltilmez bence.
Yanımıza bu insanları yaklaştırmamak bence bir çözüm. Marjinalleştikleri sürece bu tepkiler "olağan" olmaktan çıkacak çünkü.
Evet. Ankara ve Diyarbakır
İstanbul ve Şırnak toplumsal olarak bir değil. Ama olabilir. Biz eylemlerimizi ve tepkilerimizi kötüye göre değil ideale göre belirlemeliyiz. En azından benim fikrim bu yönde.
Ama bir kadın İstanbul'un İzmir'in Ankara'nın göbeğinde bakire olmayı bir marifet olarak görüyor ve bunu diğer hemcinslerine dayatıyorsa kader olan coğrafya değildir. Başka şeydir. Onu da buraya yazmamayım (Bu arada kastım siz değilsiniz. Aman yanlış anlama olmasın)
Muhtemelen aynı şeyleri düşünüyoruz, çıkış yerlerimiz aynı gidiş yollarımız farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…