Moda Haberleri Türk Kızları Nasıl Giyiniyor...

no.comment

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
124
4
96
İzmir
Genç kızları "süslü ve abartılı giyiniyorlar, yaşlarına uygun değil, kokoşlar" diye eleştiren ünlü modacı Cemil İpekçi'nin bu yorumunu araştırma sonuçları da destekler nitelikte.
Alışverişlerini satın alacakları malın "markasına" göre yapmayı tercih eden genç kızlar gündüz spor giyiniyor, geceleri ise adeta "küçük kadın" oluyorlar.
Genelde gündüzleri spor giyimi tercih eden genç kızlar, alçak topuklu ya da spor ayakkabı kullanıyor, dekoltesi olmayan, düşük bel pantolon giyiyor, büyük çanta takıyor ve makyaj yapmıyor.
Ancak gece olunca bu küçük kızlar gidiyor, yerine "küçük kadınlar" geliyor.
Gece dışarıya çıkarken, genç kızların çoğunluğu abiye tarzında giyiniyor.
Derin göğüs dekoltesi, derin bacak yırtmacı gece kıyafetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Geceleri yüksek topuk ve etek tercih ediyor, aksesuar takıyor, parfüm kullanıyor ve makyaj yapıyor.
15-22 yaş grubu her 10 kızdan 8'i ara sıra da olsa makyaj yaptığını söylüyor.
Rimel ve göz kalemi en fazla kullanılan makyaj malzemesi. Kızların yüzde 79'u bu iki makyaj malzemesini kullanıyor.
Yüzde 53.3'ü ise makyajını "çok hafif" olarak tanımlıyor.
Genç kızların gündüz kullandıkları büyük çantalar ise yerine gece küçük çantalara bırakıyor.

Gençlerin stiline ve modayla ilişkilerine baktığımızda ise modayı takip etmekten çok yakışanı giyme taraftarı olduklarını görüyoruz.
Gençlerin yüzde 22'lik bir kesim "Arkadaş çevremde popüler olan tarzları takip eder, uymaya özen gösteririm" derken,
yüzde 51'i "Modası geçmiş, popülerliğini yitirmiş olsa da bana yakışıyorsa tercih ederim" yanıtını veriyor.
"Ailemin önerdiği tarzı kabul ederim" diyen gençlerin oranı ise yüzde 25'i buluyor.

çok doğru bi yazı nedir bu kıslarda kendimi büyük göstericem takıntısı bu yüzden ne çocukluklarını nede genç kızlarını doğru dürüst yaşıyolar herşey yaşında ve zamanında güzel

evet doğru ama ozamanlarda bir heves oluya galiba gençlik işte derizya işte ozaman insan düşünmüyor bunları içinde istek oluyor heyecan oluyor giyim kuşam abartılıyor ister istemez ama herşeyi yaşında yaşamak lazım bence yoksa abartılı kaçıyo

Bizim kızlarımız çok güzeller. Giyimleride fena değil, ama makyajda başarısızlar bence. Küçük kadıncıklar gibi görünüyorlar. Doğal halleriyle çok şirinler...

türk kızları güzelllllllldirrrr amam hakkaten de bazıları abartılı giyinyo

ne güzel işte gündüz spor gece dişioluyolar.. bravo bizim kıslara..kaydirigubbakcemile5

katılmıyorum şahsen. türk kızları kokoş da yabancılar değil mi? yurtdışında yaşayan kuzenlerimi örnek vereyim size benimle aynı yaşlardalar.hep topuklu giyerler, taşlı bocuklu şeyleri severler, kemerleri bile taşlı pırıltılıdır, makyajsız bakkala bile gitmezler, saçları hep boyalı röflelidir.

çok doğru yazılmış hele makyaj palyaço gibi oluyor yüzlerikaydirigubbakcemile3 güzelleşelim derken çirkinleşiyorlar.

Cemil İpekçi , Türk kızları diye genelleme yaparken sadece kendi çevresindekileri kastetmiş..

O kızlarda zaten zenginler ve marka takıntısı içinde alışveriş yaparak , starbucks ile mağazalar arasında hayat yaşıyorlar..

Ama Türkiye'nin geneli bu değil..Çocuk gibi çocukluğunu yaşayan, genç kız gibi genç kızlığını yaşayan , marka takıntısı olmayan , bir lip gloss sürereken bile annesine söyleyen insanlarda var..

Cemil Bey birde Kadıköy ' den öteye göz atsın..

Sevgiler..

alkisalkisalkis

hepsı aynı degıl kı keısnlıkle turk kızları dıyede demıcem cunku bazı ınsanlar gercekden guzel gıyınıyo bazıları ıse moda kurbanı oluyo..

çok doğru bir tespit olmuş bence
bende 18 yaşımdayken öyle bi kokoştum ki gören en az 25 yaşında olduğumu sanardı kırmızı rujum hiç eksik olmazdıkaydirigubbakcemile3
şimdi 22 ye giriyorum ve 18 sananlar oluyorkaydirigubbakcemile318 yaşımdaki kardeşimle ikiziz sanıyolar hanginiz daha büyük diyenler oluyorkaydirigubbakcemile3
şimdi kokoş değilde rahat giyinmek yanlısıyım elbise altına da sandalet tamamdır

Ne varmış Kadıköy'de ki:umursamaz:
Kadköy' ün dışında da görünen şeyler bunlar sadece Kadıköy neden deniyor.
Açıkçası ben varoşlarda bile çakma markalardan acaip tarzlar yapanları gördüm.
Sadece Kadıköy diye özele indirmeyin

efferin
özledim gızz senüopuyorumnanaktan
laelaelaelaelae:1hug:

nedir bu türk kızlarını eleştirme tutkusu ben anlamıyorum türk kızı abartı makyaj yapar türk kızı çok trip yapar türk kızı söyle türk kızı böyle işte ne bileyim türk kızlarıyla rus kızlarının değiştirelim kıymetimizi bilin kızlar türk kızları kadar özel bi kız tanımıyorum ben yabancılara bakın yabancı gelin yarışması yapıldı orda akvilina diyebi kız vardı kız daha 19 yaşındaydı ama maşallah topuklu ayakkabı giyiyordu full makyaj yapıyordu nie kimse onları eleştirmedi bizim türk kızları topuklu ayakkabı giyince mi makyaj yapınca mı garip oldu elbette yapıcaz dişiyiz sonuçta yeri geince topuklu ayakkabıyıda giyicez full makyaj da yapıcaz. erkeler neden yabancı kızları beğeniyor araştırdınız mı ben araştırdım ve sonuç çok bakımlılar gösterişliler güzeller bizim türk kızları neden öyle olmasın neden güzelliğini orataya çıkarmasın?? neyimiz eksik ki bizim eksiğimiz yok fazlamız var. erkeğinizi elde tutmak istiyorsanız bakımlı olacaksınız cilveli olacaksınız. biraz uzun oldu kusura bakmayın bu arada evt bazı gençler abartabiliyorlar kendine yakışanı yaşına uygun şeyler giymiyorlar ama bir de ii tarafından bakın onlar olmsaydı sizin farkınız ortaya çıkmazdı

abartili makyaja ben katilmiyorum o kadarda abartili degil yani ben hic rastlamadim lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…