Acikcasi ben kizlarimizin giyimini pek begenmiyorum. Kendi tarzlarini yaratmiyorlar, hepsi ayni fabrikadan cikmis gibi. Bu kis nereye baksam ayni model giyinmis genc kiz; tunik, tayt, altina cizme, kolda veya capraz takilmis her yerde bulunan model canta. Hele leopar desenli kiyafetler, ayakkabilar, cantalar... Bir genc kiza en son yakisacak sey. Bir de sporla abiyeyi karistiranlar var. Kotun üstüne spor bluz veya ceket, altina spor ayakkabi, tamam iyi güzel ama kulakta yanyana dizilmis pirlanta küpeler. Oldu mu simdi ya... Zaten bijuteri takilarini oldum olasi sevmemisimdir. Kizlarimiz bunlara bayiliyor ama. Sikir sikir, iri boncuklu takilar genc kizlarda cok kötü duruyor. Bahsettigim ucuz taki, pahali taki degil ; basit görünümlü bijuteri takilari.
Özellikle makyaj konusunda iyi degiller. Yüzlerini fondötenle kapatip agir göz makyaji yapiyorlar. Bu yaslarini oldugundan büyük gösteriyor. Ayni sey kaslar icin de gecerli. Kaslarina kavis vermek icin cok ugrasiyor bir cogu. Bu da yasi büyütüyor ve masumiyeti aliyor.
Vee en kötüsü de sari sac. Kara kasli kara gözlü kizlarimizda dibi gelmese bile boya oldugu kendini belli ediyor. Altin sarisina boyali yapili saclar altinda kara kas kara göz, gercekten itici. Halbuki koyu renk sacin asaleti hic bir sac renginde yok...
Özgün olup kendi tarzini yaratan cok az görüyorum. Herkes birbirine benzemek icin ugrasiyor. Keske insanlar kiyafetlerini kendileri tasarlayip, diktirseler. Ne güzel herkesin zevkini, tasarisini görmüs olurduk.
Bunlar benim gözlemlediklerim, Izmir'de yasiyorum. Izmir'de bir cok kadin böyle. Kücük yerlerde yasayanlar sürekli makyajsiz, dogal kizlar gördügü icin böyle düsünmeyebilir. Ayrica bunlar sokakta, magazada, otobüste gördüklerim, yani durumu cok iyi olan kizlardan degiller. Abartili giyinmek icin illa zengin olmak gerekmiyor. Bir cok pahali markanin sahteleri her yerde, pazarlarda bile satiliyor.