Türkiye içince bir şehire tek başına gezmeye gitmek?

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
yay burcu olmamdan mütevellit gezmeye yeni yerler görmeye müthiş bir ilgim var.bir seyyah olmayı çok isterdim.gel gör ki işler gerçek hayatta öyle yürümüyor.birkaç kez istanbul'a arkadaşın yanına gitmiştim çok yer gezemedim.çok üzülmüştüm çoğu yerin önünden geçmiş içine girememiştim.ve kendime bir söz vermiştim bir gün bu şehre tekrar gelicem ve istdiğim gibi gezicem demiştim.tabi bunu dememin de üzerinden birkaç yıl geçti.arkadaşlara söylüyorum katılamıyorlar bana.ben uçak biletimi almıştım bile. ve şimdi hazırlıklarımı yapıp yarı yıl tatilinde (ben öğretmenim ) istanbulun tarih kokan yerlerinde kaybolmak istiyorum.şehir olan istanbulu değil , aşıkların aşklarındaki, yazarların romanlarındaki, şairlerin şiirlerindeki istanbulu gezmek istiyorum.teomanın şarkılarındaki istanbulu gezmek istiyorum.cesaretliyimdir bu tür konularda ama içimden bir ses saçmalama tek başına olmaz derken öteki ses "neden olmasın sadece güven kendine .şimdi olmazsa ne zaman? " diyor.
peki siz hangi sesi dinlememi istersiniz kk nın değerli hanımları?

Gidip te gece yarısı surlarda gezmezseniz ,sabaha karşı Tarlabaşı civarlarında dolaşmazsanız başınıza niye bir şeyler gelsin .Amazon ormanlarına değil İstanbul a gidiyorsunuz sonuçta ..Ayrıca İstanbul un içinde insansız yer mi kaldı ,içinizden ne geliyorsa onu yapın ben bir saçmalık görmedim açıkçası ..Ben düşünmezdim bile bu konu hakkında ...

Yok canım ne olacak gez. Yabancı bır ınsan olsa yabancı oldugunu caktıracagı ıcın kötü niyetli ınsanlara daha cabuk yem olur ama Türkçe konuştuğun surece kımse senın baska sehırden geldıgını anlamaz ve kandırmaya çalışmaz kı.

Canım bende öğretmenim İstanbul'u tek başıma gezdim tanıdığım kimse yoktu öyle beni gezdirecek. Sana tavsiyem merkezi bir yerde kalacak yerini ayarla. Öğretmenevlerinden bak hangisi merkeziyse ya da devlet misafirhanelerinden birii olabilir. Sana tavsiyem tam Sultanahmet'te Tapu Kadastronun misafirhanesi vardı orası ya da Diyanetin Sosyal tesisi var ikisinden birinde kalmanı tavsiye ederim direk tarihin içindesin. Kendim gezdim Ankara ve İstanbul'u özellikle o dediğim yerlerde kalırsan tramvay zaten direk dibinde olacak. İstanbula gittiinde ilk işin İstanbul kart almak olsun onunla vapur metro ve otobüslere binebilirsin. İnternetten bak gezeceğin yerlerin listesini çıkar. Eminönünde vapur iskelesi ve otobüs terminali var orada gitmek istedigin yerlere ulaşabilirsin. Bir de mobil iett yükle teline mesela gitmek istedigin yerden hangi otobüsler geçiyor bulabilirsin. İstanbul gezmek açısından en kolay şehir birzda ben kendimi serbest bırakıp rastgele metro otobüs filan bindim öyle öyle gezdim tam maceracıydım korkma gez :)

Gezebilirsin elbette neden gezmeyesin. Ben baltık ülkelerinden birindeyken, japon bir kız tek başına gezmeye gelmişti orayı. Dünyanın bir ucundan diğer ucu. Vay be demiştim özgüvene bak. Bizler genelde sürü şeklinde gezip yaşamayı sevdiğimiz için anormal gelebiliyor da aslında öyle değil.

canımmm çok teşekkür ediyorum sana .tamam söylediklerini uygulayacağım.seninle özelden irtibata geçebilir miyim?

Gecen hafta katar dan bi arkadas geldi istanbula . kiz 38 yasinda baya bi ulke gezmis tek basina, bi hafta kaldi istanbulda tek takildi genelde, hem de taksimde bi otelde kaldi,ben de cesaretine hayran kaldim
Sen kendi ulkendesin , bence gayet de gezebilirsin eglenceli olur.
Istanbul ici gunluk turlar var, netten bak, biguzergah belirliyorlar doga tarihi kulturel yada gurme turlari filan, bi grup olusturup bi gun geziyolar. Bunu da deneyebilirsin
Iyi gezmeler

Bu kadar düşünecek ne var atlayın gidin, niye tek başınıza olmasın? Hatta istediğiniz an istediğiniz yere gidersiniz çok da güzel olur.

evet bunu da düşüneceğim çok teşekkür ederim günübirlik turlara nasıl katılabilirim?

evet bunu da düşüneceğim çok teşekkür ederim günübirlik turlara nasıl katılabilirim?
Istanbul gunluk turlar yazin google a cikiyo baya. Inceleyin begendiginiz guvendiginiz bi sirkete reservasyon yapin. Hatta nette yorumlara da bakin, tura katilanlarin yorumlarina

Sorun nerede ben anlamadım. Güzel güzel gezin işte.

gezip görebileceğin yerler Sultanahmet civarı, Taksim, Beşiktaş, Ortaköy..Tekne turu yaparsın .Eminönüne inip Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı gezersin..Eminönünde oturup balık ekmek yersin..Karşıya geçip Kadıköy, Bagdat Caddesi gezersin ne güzel..Diğer arkadasın dediği gibi kendine İstanbul kart al, hatta tavsiyem gelmeden önce öğretmen oldugunu belgelendiren resmi bir evrakla gel, gelmeden öncede İETT sitesinden online randevu al , indirimli kart alırsın senin için daha uygun olur.
Bende gezmeyi çok seviyorum , sadece güneydoğu kaldı gitmediğim ,,arkadasımı kandırabilirsem bende o tarafları çok istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…